Tijdgeest Magazine

editie juni 2013

Over elektrosmog, positief nieuws, piramide krachtcentrales, loterij-losers, E900, engelen en de 7 hoofdzonden.

HOE SIMPEL KAN HET ZIJN?

De herinnering aan toen je gelukkig was, gaat je gelukkiger maken dan denken aan de tijden dat je dipte. En al gaan de dingen langzamer dan je zou willen, wat telt is of je je doel bereikt, of je uiteindelijk je ideaal neerzet. Voor iedereen begint de eeuwigheid nu.

Meditatie copy

INGEWIKKELD MAKEN?

Dat mag ook. Denk dan aan Armani overhemden, aan armbanden met Swarovsky-kristal, aan je nieuwe Grasmaairobot, aan een leren flipcase met screenprotector voor je iPhone en vanzelf een elektrische zout- en pepermolen. Abonneer je op Groupon-aanbiedingen en plak een sticker met JA/JA op je brievenbus.

Smiley groot copy  HELDERZIENDENMOP

De kikker belt wanhopig de helderziendenlijn: “Komt er ooit nog een lekker stuk voor mij?” Madame Jackie kijkt in haar glazen bol en stelt hem gerust: “Volgend jaar om deze tijd ontmoet je een beeldschoon jong meisje dat erg in je hele lichaam geïnteresseerd zal zijn.” De kikker juicht: “En waar gaat dat feest plaatsvinden? Bij mij thuis?” Madame Jackie kijkt nog eens goed: “Nee, nee, in haar biologielokaal!”

Mahakala masker copy Beschermend Mahakala masker

OPPORTUNISTISCH NEGEREN VAN STRALING

Straling is de mens bekend. Straling vanuit de aarde (‘aardstralen’) kunnen je al flink ontregelen. Echter, sinds de laatste 15 jaar worden we extreem gebombardeerd door straling, hoogfrequent, laagfrequent. Eerst hadden we alleen radio en televisie, toen radar, DECT-telefoons, elektrische dekens en wekkerradio’s,  daarna de microwaves en grote beeldschermen, nu hele GSM- en WiFi-netwerken. Er komt er zelfs eentje bij, naast de G3, de G4 voor bellen met beeld. Straks krijgt iedereen met de zogenaamd slimme meter NOG een stralingsbron in huis. We leven in kerstboomstraten! Superzendparken, zoals de HAARP-installaties bepalen zelfs het weer her en der. Mobiel telefoneren is in elk geval gevaarlijk door een thermisch effect van de opwarming van je hersenweefsel in combinatie met celspecifieke resonantie. Alle netwerkstraling verstoort lichaamseigen elektrische processen, magnetietkristallen in het hersenvlies worden geraakt, membranen gaan stuk, DNA verandert en er is allerlei celschade gemeten. Je immuunsysteem verzwakt langzaam of ineens snel na langdurige blootstelling. Alle ziektekostenverzekeringen hebben als voorzorg alle EHSclaims (Elektro Hypersensitief Syndroom) uit hun polissen gehaald. Bekijk ook de kritische Hendrick Smit op https://www.youtube.com/watch?v=pei_KV0uhVs Een Duitse progressieve omroep maakte over dit onderwerp een uitstekende documentaire op www.klagemauer.tv/?a=showportal&keyword=gesundheit&id=1019.

Suicidejump copy

ZITTEN EN DENKEN

Ondertussen bewegen we minder, we zitten en denken meer. Echt contact wordt minder, de virtuele actie wordt alsmaar groter. Volwassenen hebben in hun gemiddeld gezonde jeugd een redelijke buffer opgebouwd, bij kinderen van deze tijd ligt dat geheel anders. Op de Nationale Stralingsdag (www.denationalestralingsdag.nl) op 25 mei in Den Bosch lieten veel deskundigen hun grote zorgen horen.

Onderzoek laat namelijk zien dat niet alleen sensitieve volwassenen en obsessief bellende tieners maar met name kinderen door alle elektromagnetische golven worden blootgesteld aan onacceptabele gezondheidsrisico’s. Dat zei de Raad van Europa al in 2011. UIT de klas van al die stralingsbronnen was het advies. Inmiddels lezen we dat er uit de Ipod en een Ipad meer straling komt dan uit een magnetron. Passen wij ons bel- en internetgedrag nu aan? Erkennen we het leed van die duizenden elektrosensitieve patiënten (3% van de bevolking), die altijd duf wakker worden, permanent migraine, kostneigingen en diarree hebben omdat er een GSMmast in de buurt van hun huis staat? Ach nee. Italië heeft strafbaar gesteld wat in Nederland qua straling mag. In België en Duitsland zijn er al beschermende wetten met blootstellingslimieten en bouwbiologische richtwaarden, maar de Nederlandse politiek stopt de kop in het zand. Omdat KPN 90% van het netwerk beheert en de Staat 39% van de KPN-aandelen bezit! We moeten mee in de vaart der volkeren. Na ons de zondvloed! Alleen geld speelt een rol! Het lijkt een herhaling van de rampen met Softenon, asbest en tabak. Slappe excuses achteraf…  Den Haag heeft zich gek verdiend aan de veiling van uitzendfrequenties ondanks alle waarschuwingen. Maar misschien muteren onze kindertjes wel sneller (positiever) dan wij bezorgde ouders denken? Teken een petitie tegen de wildgroei in stralingsland op www.verminder-electrosmog.nl.

Happy Family copy

Smiley groot copy   VARKENMOP

Een toerist rijdt op de fiets langs een afgelegen boerderijtje. In een modderig weiland lopen tien, twaalf varkens. Een bejaarde boer houdt een varken in zijn armen, loopt er mee naar een appelboom en houdt het varken omhoog zodat het dier drie appels uit de boom kan pakken en opeten. Dan pakt de boer het volgende varken. Bij de vierde moet de boer een ladder gaan halen om hoger in de boom te komen. Dan spreekt de toerist hem aan: “Meneer, is er niet wat tijd te besparen als u de appels met een stok uit de boom slaat?” De boer kijkt stomverwonderd: “Ach, kerel, wat is tied veur ’n verken?”

Balkonoudjes copy

(ADVERTENTIE) 

KIJKEN NAAR JE BLINDE VLEK, weekendworkshop 21-23 juni, Familie Opstellingen, astrologie en Trancereizen op mooie locatie in Venlo, € 165 all in. Gegarandeerde opstelling! Begeleiding Peter den Haring. Mail peterdenharing@hetnet.nl.

Duivels & heilige copy

POSITIEF NIEUWS

Qua corruptie is het een duivels zooitje maar de wereld draait toch goed op een paar andere niveaus. Een aanrader om te lezen is wat dat betreft: http://www.earth-matters.nl/7/6007/duurzaam-20/waarom-we-niet-de-pineut-zijn-10-redenen-voor-hoop-en-optimisme-in-deze-wilde-en-gekke-tijden. De Washingtonse denktank Brookings Institution berekende in april van dit jaar dat de extreme armoede in de afgelopen 20 jaar gehalveerd is. De grootste pijn ligt in China, gevolgd door India en de Afrikaanse landen rondom de Sahara. Meer economische groei belast tegelijkertijd het milieu en de lokale gezondheid maar de welvaartswinst als je van 1,25 dollar inkomen per dag (de absolute nulgrens) naar twee dollar gaat, beïnvloedt je hele omgeving enorm. Je koopt iets meer voedsel en kleding, er ontstaat een winkeltje, dat bevoorraad moet worden enzovoorts. Die tendens (vooral in het arme Afrika) bezien onze kapitalisten zeer optimistisch. Daar ligt hun groeimarkt, met concurrentiemogelijkheden en afzet.

De grootste hindernis is de diefstalpolitiek van het plaatselijke bestuur, de privéverrijkers in de regeringen. Nu bleek onlangs ook hoe stapels Duitse CSU-politici onbeschoft uitblinken in het in dienst nemen van familieleden op kosten van de overheid, dus typisch Afrikaans is dat niet. De wereld als geheel is ook veiliger. Er komen minder mensen om door geweld dan honderdvijftig jaar geleden. Tja, lettend op de statistieken gaat er veel goed, lettend op de vorm van de mondiale manipulatie van winstpakkers, word je echter weer wat somberder. Kijk voor het tegenwicht even op http://www.welingelichtekringen.nl/samenleving/82142/bultrugwalvis-bedankt-op-verbijsterde-wijze-voor-bevrijding-uit-visnet-video.html waar een uit een net bevrijde bultrug een feest van dankbaarheid creëert. En, eenmaal in de stemming, teken dan meteen de AVAAZ-petitie tegen het uitmoorden van de vinvissen voor de hondenvoerindustrie op www.avaaz.org/nl/days_to_stop_the_whale_slaughter_global/?tcEMdab.

Springwalvis copy

KRINGLOOPECONOMIE

Meer positief nieuws: op 26 mei kwamen een aantal partijen bijeen in een BoostCamp conferentie van Circle Economy die gericht was op het werken aan een systeemverandering. Er werd gebrainstormed over een circulaire economie (een kringloopeconomie) in plaats van een lineaire economie (verticale productielijnen, afval voor de verantwoordelijkheid van de eindgebruiker). In een circulaire economie worden alle gebruikte materialen voor een product hergebruikt of biologisch afgebroken in de natuur. Men poogt door samenwerking, inspiratie, innovatie en kennisdeling nieuwe businessmodellen neer te zetten. Meer op www.circleeconomy.org.

Cyprusdeur copy  Deuren op Cypres (foto Carel Spoor)

KOMEN EN GAAN

Dus? Is er menselijke evolutie op aarde? Moeilijk te geloven dat er duizenden jaren geleden een beschaving heeft bestaan, die wereldwijd gebruik maakte van dezelfde geometrie, heiligdommen, piramiden en artefacten. Mogelijk ook van hetzelfde schrift. Luister drie kwartier naar een documentaire uit 2010 over de Oostenrijkse researcher en verzamelaar voor musea, Klaus Dona. De man toont foto’s en films van wonderlijke spullen, die vooral in Zuid-Amerika zijn gevonden, op http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kmBL75Yqfh0#!l Vooral de grote schedels en het cobrabeeld (een slang die NIET voorkomt in dat deel van de wereld) plaatsen ons voor boeiende raadsels. We weten nauwelijks iets van onze geschiedenis. Laten wel bescheiden blijven als het gaat over de bestemming van de mens op aarde.

Zweefyogi copy

RUIMTE-ELEKTRICITEIT

Hoeveel meer verborgen geheimen zijn er niet? Vooraanstaande wetenschappers beweren dat de Egyptische piramiden gebouwd zijn als krachtcentrales die via obelisken opgewerkte natuurlijke energie (waterkracht bijvoorbeeld) via een knap gangenstelsel door waterstof geproduceerde elektrische energie opstuwde naar een gouden topkap. Er zijn natuurkundigen die stellen dat deze energie de hemel in werd opgestraald, waar ze werd opgepikt door een buitenaardse satelliet en verder gedistribueerd. Nicola Tesla lijkt het gelijktijdig gebruikte systeem van draadloze verlichting opnieuw ontdekt te hebben. Kijk op http://www.youtube.com/watch?v=HFx9zp1S6Do. Anderen zien alleen een generator voor elektrolyse aan het werk. Een luxueuze, maar complexe graftombe is die piramide zeker niet. Kijk eens verder op http://www.youtube.com/watch?v=EQplyOC5uW4&list=PLY5VrSRhr48XZzFxu6GQdA0ZrL13G5nLk&index=2.

Gobekli Tepe copy

TURKS MONUMENT 12.000 JAAR OUD!

Ouder dan de Egyptische piramides, ouder dan Stonehenge is de Neolithische sjamanistische tempelbeschaving die Duitse archeologen hebben blootgelegd in het zuiden van Turkije: Göbekli Tepe, dicht bij de Syrische grens, 12.000 jaar oud, mogelijk met opzet verborgen onder zand om het heiligdom te beschermen tegen invallende vijanden. In inscripties vond men aanwijzingen voor het plaatsvinden van een eerdere enorme ‘zondvloed.’ Kijk zelf op www.wimp.com/unexplainedstructure en voor meer boeiends op http://www.history.com/shows/ancient-aliens/episodes#slide-6. Eerst even Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6bekli_Tepe. Gedacht werd dat in die tijd de mens nog niets wist van metaal- of steenbewerking: onhandige illusies om onze volslagen onwetendheid over onze oudste geschiedenis te maskeren.

Smiley groot copy GROEPSTHERAPIE

Iemand met een beetje gevoel voor trends doet natuurlijk aan therapie. Groepswerk is het meest doelmatig. Ademwerk, meridiaankennis, masseren, Encounter, Primal, Gestalt, Tantra, Familie opstellingen, hypnose, intuïtieve ontwikkeling, noem maar op. Sinds 30 jaar kunnen we kiezen uit allerlei technieken die vanuit het Verre Oosten en Amerika ons zijn komen aanwaaien op therapeutisch gebied. Want hoe werkt dat? Je gaat jezelf beter leren kennen en dan begrijp je ook beter waarom je partner zo’n hekel aan je heeft. En daar gaat het om. Om de bewust­wording en om het verbeterde wederzijds begrip. Je moet wel even wennen aan het jargon van de meer ervaren groepsdeeelnemers, de groupies, als je zo’n weekendje in Egmond aan Zee goed wil doorkomen.

-Hallo zeg! Ben jij van plan om hier een beetje te gaan zitten sucken met die holy oogjes van je?

-Ik dacht dat ik misschien…

-Denk, denk. Jij zit in je kop of je gáát er in. Als jij hier je trips uit komt acten, wordt de energy meteen low.

-Is dat niet een beetje jouw eigen mind?

-Wie is hier de mindfucker?! Ik niet toch. Jij hangt overal even afstandelijk boven, joh. Helemaal out of the flow. Probeer toch eens een beetje naar je hart toe te gaan.

-Dat klinkt als een weggestopte projectie van jouw eigen softiness.

-AH! Zò sneak jij er dus weer uit. Als liefde dichtbij komt, ben jij of weg òf je dumpt het meteen weer terug. Ik freak echt op je uit!

-Dát doe je allemaal zelf.

-Er is geen Zèlf!

Shit! Het zoveelste spelletje. Face jij het toch eens. Als hier iemand zit te defenden, dan ben jij het wel.

-O ja! Jij denkt dat je zelf wel weg kunt komen met jouw halerige 4-jarige contractjes? Ben jij even fucked up?!

-Ik laat tenminste nog wat meditatie toe. Als ik hier gewoon in mijn eigen silent space wat suiker kom halen, kwak jij direct je hele grote afgesloten ego op mij, omdat ik je niet meteen gedag zeg en je een intieme hug geef.

My God! Asshole! Ben jij even out of tune, kwijl!

-Hee, hee. Wat wordt jij lekker juicy als je total in je agressie gaat. Wauw! Je maakt ineens dat ik je zou willen daten.

-Wat? Nu?

-Ja. Why not?

-Het is eigenlijk mijn beurt om de vaat te doen, maar eh… Ik kan mezelf best eens toestaan om even helemaal voor mezelf te gaan.

-Te gek! Let’s go for it.

Okay. Celebrate! Ja toch?

P.S. Van 21-23 juni verzorg ik een groeizaam weekend met Familie Opstellingen en Trancewerk in een prachtige villa in Venlo, € 165 all in (goedkoper kan niet). Avontuurlijker eigenlijk ook niet. Mail mij voor meer info peterdenharing@hetnet.nl !

OPLICHTING STAATSLOTERIJ

Overal ter wereld worden frauduleuze instanties ontmaskerd. De Staatsloterij liet in de jaren 2003 tot en met 2007 ook niet-verkochte loten aan de trekking meededen. Dat betekende bijvoorbeeld dat er geen 20 prijzen maar slechts 3 prijzen werden uitgekeerd en dat ook het volledige prijzengeld niet werd uitgekeerd. Er werd dus veel minder uitgekeerd dan qua winstkans door de Staatsloterij werd beloofd, ongeveer het basisthema van de hele politiek. De Stichting Loterijverlies won het betreffende proces bij het Gerechtshof en gaat 26.000 gedupeerden bijstaan in hun eis tot schadevergoeding.

Ik zou ook een veel gênantere PR-campagne aan de kaak willen stellen: het idee dat die ene loterijwinnaar van 20 miljoen euro gelukkig wordt: een absolute illusie. Ik weet toevallig zeker dat dit bedrag verdeeld over 400 winnaars van € 50.000 een veel positiever effect op de lokale economie zal hebben dan dat die ene malloot twee Range Rovers gaat kopen, drie huizen in Monaco en laarzen van pythonleer voor € 675 en een poncho van € 425 voor zijn vrouw. O ja, en als cadeautje een armbandje bij dat leuke Juweliertje Schaap voor € 7265 voor zijn vriendinnetje. O ja, en een creditcardje zodat ze elke week naar d’r kappertje kan.

Yacht Larissa copy

Smiley groot copy  BOERDERIJMOP

Een advocaat heeft helemaal genoeg van zijn corrupte en ontmoedigende vak en besluit te kippen te gaan fokken in zijn tweede huisje op het Franse platteland. Bij een lokale boer koopt hij 100 bevruchte eieren. “U gaat het meteen groot aanpakken,” stelt de verkoper vast. De advocaat glimlacht breed. “Dat zijn we in mijn vak gewend.” Een week later is de advocaat terug voor nog eens 100 bevruchte eieren. De boer vraagt of er iets is mis gegaan. “Ik vrees het,” zegt de advocaat. “Ik denk dat ik de eerste serie te dicht op elkaar geplant heb.”

Zeus & Hermes copy  Zeus met zijn boodschapper Hermes

AARTSENGEL ETIKET

Dertien jaar geleden schreef ik in het tijdschrift Bres een artikel over spirituele misleiding door meesters, goeroes en therapeuten (zie https://www.tijdgeest-magazine.nl/artikelen/spiritualiteit/de-uitverkorenen-en-hun-slachtoffers-over-nepgoeroes). Het beschreef mensen die je hoogdravende dingen beloven, eigenlijk vooral met de bedoeling hun portemonnee en/of eigen ego op te peppen en jou kleiner te maken. Ze doen een imposante jurk aan, zetten zichzelf op een altaar en spreken namens een zwarte, Witte Broederschap of Holy Holy Adelaar. De vorige levens rollen uit hun mond, gekoppeld aan beschuldigingen en leefregels. Ik heb namen genoemd van oplichters en geldwolven. Sindsdien schrijven veel lezers mij hun slechte ervaringen met lieden die zich heilig voordeden, maar toch wolven in schaapskleren bleken. Er zijn gelukkig ook veel mensen die een ander met hun enorme hartenergie in een positievere manier van denken kunnen krijgen. Dat soort mensen plakt echter zelden een etiket op hun vermogens. Ze praten niet over Engelen, Aartsengelen of een Aquariusspectrum. Ze zijn geen lid van een Orde, van enig Astraal Commando of van een sekte. Ze hebben geen exclusief recht van Maria, Jezus of de een of andere Planeten Raad of buitenaardse leider gekregen om jou en ons hier te redden. Ze manifesteren hun hartenergie gewoon en die hartelijkheid pept jou op. Met meer optimisme kun je immers ook meer aan.

In een ieders horoscoop staan talenten en handicaps. Erken de laatste en maak gebruik van je eigen vermogens om je aangeboren narigheid te overstijgen. Lees, doe workshops, experimenteer, werk aan je ingeslepen conditioneringen en angsten. Dat werkt het beste. Dat is Zelfontwikkeling. Het enige etiket dat op je borst hoeft te prijken is dit: IK HOUD ZIELSVEEL VAN MIJZELF EN IK MAG ZIJN ZOALS IK BEN.

VS soldaat met kleuter copy  Afghanistan-soldaat Gebhardt met een gewond kleutertje

Smiley groot copyNINJAMOP

Na twintig jaar huwelijk is Amy ten einde raad. Haar man hangt met bier en Cola vetter en vetter te worden op de bank voor de tv. Alles verveelt hem, niets is goed. Dan ziet Amy in een dierenwinkel een advertentie voor een Ninja-kat. De verkoper demonstreert deze nieuwe beveiligingsvariant. Hij opent de kooi en wijst de op de krabpaal verderop in de winkel: “Ninja-kat, pak de krabpaal!” Binnen vijf minuten is de krabpaal aan flarden en loopt de kat ontspannen terug. ‘Als dat mijn man niet geïnteresseerd krijgt, lukt niets meer,’ denkt Amy en ze schaft het prijzige huisdier meteen aan. Thuis zit Erik onderuitgezakt op de bank, verdiept in zijn gameconsole. ”Schat, ik heb iets nieuws, iets sensationeels!” roept Amy al in de gang, terwijl ze de kooi open maakt. “Ik heb een Ninja-kat gekocht.” Haar man schreeuwt op de automatische piloot terug: “Ach wat, wijf! Ninja Kat? Steek maar in mijn reet!”

  Cookie monster copy

STAPELEFFECTEN VAN SUIKER

Gewoon een beetje suiker zet je alvleesklier aan het werk, dat is normaal. Maar de hele dag door, verwerkt in allerlei producten, houdt suiker je alvleesklier permanent aan het werk. Je alvleesklier gaat zelfs veel méér insuline af te geven dan nodig is en dan moet je twee uur na je ontbijthap weer snacken. Een vergelijkbaar gedoe geeft zout. Onmisbaar voor ons lichaam, het teveel wordt afgebroken in je nieren. Eigenlijk is alleen zeezout gezond, niet het chemische product dat in allerlei voedingsmiddelen zit. Maar zoet en zout in van alles en nog wat, het stapeleffect, maakt dat je lijf permanent aan het afvoeren is. En dus onder druk staat.

Zogenaamd gezonde vetarme (èn smaakarme) producten worden ook met ladingen suiker opgelekkerd. Foutje dus. Suiker zit in alle quasi gezond vruchtensap, ook het vaak aangeraden agave sap is zooi, een en al fructose. Al die gehypte oppeppende sportdrankjes zitten vol suiker, niet doen dus. Bovendien is koolzuurgas in wat voor soort drankje dan ook is zeer schadelijk voor je systeem. Dus Water Drinken, liefst HEET WATER. Voor wie het sprookje nog gelooft van de plantaardige vetten: stop! Behalve olijfolie en kokosolie zijn alle andere oliën (vooral mais en soja) gebleekt of behandeld met giftige oplosmiddelen. In dat spul zit bovendien een enorme hoeveelheid omega-6-vetzuren. Een beetje is goed, te veel roept meestal ontstekingen op.

Zou stevia dan de ideale suikervervanger zijn? Daar wordt verschillend over gedacht, evenals over de bijwerkingen van de zoetstof Aspartaam. Dus? Gewoon matigen in alles en zuinig doen met zoet.

Andre van Duin copy

VEGETARISCHE RESTAURANTS

Lachebek André van Duin had het in zijn roemruchte Dik Voor Mekaar Show graag over vuil en adviseerde dan “veeg het daar es” en dan riep zijn aangever Ferry de Groot consequent: “Nee, veeg me dáár es.” Maar vegetariërs zijn echt gezonder dan vleeseters, dat erkennen nu ondubbelzinnig diverse ziektekostenverzekeringen. Vegetarische restaurants zijn er nog veel te weinig. Kijk op www.happycow.net/europe/netherlands voor restaurants in Nederland en je zult verbaasd staan. In Den Haag staat Eethuis DE ZON op de Dunne Bierkade 13 nog steeds op grote hoogte. Zie www.eethuisdezon.nl. Den Haag heeft nòg een primeur: de eerste vegetarische snackbar op het Stationsplein 5a bij Hollands Spoor.

Kippenhok copy

EIGEN SCHULD DIKKE BULT

Als je hotdogs eet, bacon en plakjes vleeswaar op je brood, dan krijg je natriumnitraat binnen. Als je frisdrank drinkt en veel vruchtensappen, en jam op je brood doet, dan consumeer je ook natriumbenzoaat (E211). Beide stoffen zijn flink kankerverwekkend. Allerlei fruit- en groentenconserven, kipnuggets, pakjessoep, enzovoorts bevatten verder het antischuimmiddel polymethylsiloxaan (E900), hetgeen kan leiden tot maagtumoren en DNA-schade. Veel margarine bevat transvetten, waar je rap ouder van wordt. In allerlei artikelen zitten kunstmatige kleur- en zoetstoffen. Kippenvlees zit vol met antibiotica, waardoor jouw medische behandeling daarmee weinig meer oplevert.

De lijst van foute voedingsmiddelen is heel lang. Als je je graag zorgen maakt over al die zooi, kijk dan op www.therealfoodchannel.com. Eet zo mogelijk geen vlees, eventueel wel lamsvlees of koop verse vis. Eet vers fruit en verse groente. En vertrouw op je beschermengel. Vraag hem of haar om hulp om je NEE NEE in je oor te fluisteren als je boodschappen doet. Wie onbewust maar doorvreet, die vraagt gewoon om dikke bulten en een zombiekop.

Zombie copy   Zombie uit ‘Warm Bodies’

Smiley groot copy LATE PAASMOP

Twee kippen komen elkaar tegen. Vraagt de bruine aan de witte: “Hoe is het met je kinderen?” De witte kakelt blij: “”Goed, heel goed! De een is advocaat geworden en de andere uitsmijter!”

Jeroen Bosch copy

DE ZEVEN HOOFDZONDEN

Jeroen Bosch verbeeldde aan het einde van de 15e eeuw de Zeven Hoofdzonden. Weten wij ze nog allemaal? Het ging om Avaritia (hebzucht en gierigheid), Luxuria (onkuisheid, lust en wellust), Invidia (afgunst, jaloezie en nijd), Superbia (hoogmoed, hovaardigheid en ijdelheid), Gula (onmatigheid, gulzigheid en vraatzucht), Ira (woede, wraak en gram) en Acedia (gemakzucht, luiheid en vadsigheid). Fijn dat jij daar niks meer van herkent in jezelf! En die ouwe beroepszakkenroller met die pet (http://www.youtube.com/watch?v=G310BsH6nXU), die man die in Amsterdam betrapt werd, nee, nee, die ken jij ook niet!

Maar vooruit, er is werk te doen, lui. Elke hoofdzonde is in een polariteit verbonden met een deugd. De zeven deugden kunnen je helpen om eventuele (on) natuurlijke hartstochten naar een andere realiteit te transformeren.

Al die platte hitsigheid van Luxuria (Lust) vindt haar tegenwicht in de deugd van Innerlijke Kuisheid. Daar straalt dan kennis, eerlijkheid, wijsheid en zuiverheid, zodat je kunt gaan kijken naar je verslavingen. Je Gulzigheid kan door Zelfbeheersing gematigd worden. Ineens gaan rechtvaardigheid, eer en passende onthouding weer een rol spelen in je leven. De Hebzucht staat in polariteit met Liefdadigheid. Daar waar jij eventueel onbaatzuchtig welwillendheid en vrijgevigheid kunt tonen. Waar je een offer kunt brengen voor een ander. Jouw Luiheid kan worden gecompenseerd met IJver en Volharding. Rechtschapen inspanning zal je weer in contact brengen met arbeidsethiek en werkplezier. Toornigheid en Woede, ach, meditatie brengt je de deugd van de Vrede, de genadevolle schikking naar Gods Wil. Afgunst kan bestreden worden met Vriendelijkheid en tevredenheid. Het levert je kennismaking op met loyaliteit, medeleven en integriteit. Je Trots leert door Nederigheid innerlijke Moed terug te vinden, evenals bescheidenheid, eerbied en altruïsme.

Nou, zoals je dit leest… Zo moeilijk kan het toch niet zijn: dat aanpakken van je ego?

Palmkroon Peter

TIJDGEEST MAGAZINE REDACTIE

PETER DEN HARING

Coaching * Karmische astrologie * Auralezen

* Familie opstellingen * Tekst 

Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639