Loading...
You are here:  Home  >  Actueel: 1 augustus 2019

Actueel: 1 augustus 2019

Welkom, welkom. Je hebt ons gevonden! Zet deze pagina meteen bij je favorieten (Ctr+D).  Dit is een rebelse, spirituele online krant met  ongeremd esoterisch nieuws in een combinatie met vunzige moppen, plus ideeën over therapie, opvoeding, gezondheid, seks, politiek en nog zo wat. Scroll vooral verder omlaag  in deze meest actuele editie van onze bewustzijnsverruimende Efteling. Het kost niks!

Bobslee Efteling

Deze zelfreinigende krant staat onder redactie van Peter den Haring. Tijdgeest Megazien is een uitgave van de Stichting Open Ontmoeting Olivijn, BCC tweewekelijks gemaild naar 13.015 lezers.  Ook naar 11.234 volgers op LinkedIn en 1230 op Facebook. Abonneren kan hier rechtstreeks (ook gratis) net als ruim 1.420 anderen deden. Doorsturen en overnemen graag met bronvermelding. Hier interviews met Peter den Haring door Lisanne Hogerwerf, Lilian Ferru, Patrick Kicken of met een demonstratie op Sterrenstof.

De editie van 1 augustus 2019 gaat over 5G, vuurwerk, Great America, fout erven, racen & kweekvlees.


Koe probeerde te ontsnappen aan 5G.

ELEKTROSTRESS

In een boek van Michiel Haas uit 2005 (Elektrostress en gezondheid) citeerde hij uitgebreid uit een TNO-onderzoek uit 2004 naar effecten van GSM en UMTS-signalen op welbevinden en cognitie. Ongerustheid over 4 G en 5G dus. De blootstellingsduur in dit dubbel blinde experiment was slechts 20 minuten, maar de cognitietests lieten al significatie effecten zien, vooral op geheugenfuncties. De metingen op welbevinden waren vooral overtuigend als men er een multiple variatie analyse op los liet. En reageerde de overheid? Nooit. Kijk naar de documentaire 5G Apocalyps, die 5G als een wapensysteem definieert.
De Europese Commissie negeert rustig waarschuwende rapporten en de Nederlandse overheid hanteert m.b.t. stralingsnormen de meest suf-ontspannen houding van alle ons omringende landen. Straling? Elektrosensitiviteit, bestaat dat? Huh?
We zien het al aan ademend zwenkwieltje Mark Rutte, de voorzitter van onze nationale Sufferdjesclub: “Er is ons niks van de gevaren bekend.” Terwijl ook Amerikaans NTP-onderzoek over 10 jaar stelde dat constante blootstelling aan lage dosis elektromagnetische straling (ver onder de huidige norm!) al kanker kan veroorzaken!
Het Internationale Agentschap voor Kankeronderzoek (IARC) van de WHO produceerde eveneens overweldigend bewijs voor het hersenkankerverwekkende effect van het gebruik van mobiele telefoons. De belangrijkste ziekten van de moderne beschaving (kanker, hartaandoeningen en diabetes) worden mede veroorzaakt door elektromagnetische vervuiling, zeggen duizenden specialisten.
Het gaat straks net als met de asbest en de tabaksrook, we komen er langzaam achter dat het fout zit maar we doen alsof het alcohol is: gewoon doorgaan! Bij jij al doodsbang gemaakt voor de mazelen? Genezen vaccins nog wel? Of doen ze vooral wat aan onze overbevolking? In elk geval wel in Afrika en Azië…

Ach, wie bang is, gaat eerder en akeliger dood, dat is wel zeker. Verder worden we overspoeld met nepnieuws.  Is de aarde plat en God dood? Niet minder schokkend is trouwens de informatie dat we in plaats van planetair opwarmen juist aan het afkoelen zijn. Andere metingen lijken te bewijzen dat de aarde met 1 graad warmer geworden is. O jee, wat is nog waar?


VUURWERK OPSPAREN TEGEN 5G

Liegen over 5G doen regering en industrie ondertussen zonder gene. Studies laten zien dat 5G frequenties in staat zijn om de genexpressie te veranderen, de huidtemperatuur te verhogen, de celgroei te stimuleren en ontstekingsbevorderende effecten op het immuunsysteem kunnen hebben. Dit zou kunnen leiden tot een verhoogd risico op kanker, neurologische afwijkingen, onvruchtbaarheid en metabole ziekten.
Voor 200 wetenschappers en artsen uit 38 landen is dit voldoende reden om de EC te vragen het uitrollen van het 5G-netwerk te stoppen. Het voornamelijk door Amerika en China aangestuurde 5e generatie (5G) netwerk wordt geleidelijk uitgerold om straks al die zogenaamd ‘slimme’ apparaten en voertuigen centraal te kunnen monitoren en controleren. Domme mensen hebben al meteen een zogenaamd slimme elektrameter laten plaatsen. Laten we die lui gewoon hun kanker gunnen maar goed vuurwerk bij de hand houden voor als men in jouw straat 5Gstations en masten gaat plaatsen. Een gechanneld inzicht over de komende 5G-verslaving geeft Ton van der Kroon.

Beetje protesteren zolang het nog kan? In Amsterdam bijvoorbeeld op 15 september ‘5G The Trojan Horse’, de ultieme dialoog over 5G, in de Melkweg, zondagavond 19.00 – 22:00 uur, € 12,50. Aanmelden: [email protected].


5G, moderne, collectieve variatie op de elektrische stoel

 

GROOT GODSDIENSTIG ONGELUK

Was Amerika ooit Groot en Glorieus? Een Engels-Frans-Nederlandse kolonie, bevolkt door uitschot, gelukzoekers en dogmatische Christenen, bereid om te boeren met slaven, bereid om de inheemse bevolking net zo makkelijk en gewetenloos uit te roeien als de bizons. Een land dat ontwikkeld is op basis van het recht van de sterkste, op het recht van geld dat door even gewetenloze particuliere bankiers werd (en nog steeds wordt) geleend aan de staat. Een land dat de Duitsers bestreed in samenwerking met de Russen en dat na die oorlog net zo gemakkelijk een voortdurende economische oorlog ging voeren tegen die vroegere geallieerde. Een land van rijke kapitalisten en grootindustrielen dat te vuur en te zwaard na die Tweede Wereld Oorlog een onderhuidse oorlog ging voeren tegen iedereen die van communistische of socialistische sympathieën werd verdacht, alles in een poging om de lonen laag te houden en de winsten hoog.

Jongere generaties zijn de McCarthy-hetze vergeten tegen alles wat maar rood was, tegen the commies, the liberals and socialists… Ze zijn vergeten wie John F. Kennedy was evenals zijn waarschuwingen tegen de Staat In De Staat. Gaan de breintjes van jongere generaties dus blind en suf naar de slachtbank, gehersenspoeld door Disney?


AAN DE LEIBAND VAN ISRAEL

Misschien. Er komt ook veel moois uit de VS. Waanzinnige muziek bijvoorbeeld. Zijn er geen echte Amerikaanse idealisten geweest behalve de Doobie Brothers, The Eagles, CSNY & T en dat soort genieën? Natuurlijk. De zogeheten Founding Fathers van de Verenigde Staten (en met name de briljante latere President George Washington) hadden met hun grondwet zeker een hoger doel voor ogen dan de ontwikkeling van mondiale, altijd oorlogvoerende schurkenstaat, die we nu zien. Maar is die staat zelf nog vrij in buitenlands beleid? Ach en wee, nee. Amerika loopt namelijk aan de leiband van krankzinnige Godsdienstwaanzinnigen die zichzelf als Gods uitverkoren Volk zien, als de leider van de gehele wereld, sterker nog: met die wereld in economische eigendom. Een secretaresse van Hillary Clinton zei het nog eens duidelijk tijdens haar verkiezingscampagne: “De President van de VS voert het beleid van Israël uit…”

Die eenzijdige oriëntatie maakt dat Amerika zich keer op keer in wespennesten in het totaal onbelangrijke Midden-Oosten steekt, terwijl een focus op Azië politiek veel zinvoller zou zijn. Een interview met de Russische president Poetin in The Financial Times heeft beslist meer allure dan Trump’s geschreeuw over winnen en nog eens winnen… Deze wereld wil immers win-win!

FAMILIE ELLENDE

Mijn cliënte is razend op haar dode stiefvader. Bij het overlijden van haar moeder bleek de vrouw een zogeheten langstlevende testament te hebben afgesloten, alles ging naar de stiefvader. Ai, hij mocht blijven wonen in haar huis, alle eigendommen werden van hem. Terwijl de kinderen nog moeizaam over hun vordering (het kindsdeel) bij moeders notaris steggelden, bleek de stiefvader een Nigeriaanse vriendin te hebben opgeduikeld waarmee hij na zes maanden wilde trouwen, zodat de dame legaal in Nederland kon komen wonen. De tussenpersoon van de dame had het verliefde stel aangeraden om ook meteen maar een langstlevenden testament op te stellen. De notaris van de stiefvader had er geen enkele moeite mee, hij noemde het goede zorg. Prachtig karma ontwikkelde zich, binnen drie jaar kreeg stiefpapa kanker en hupsakee, met de tweede echtgenote gingen direct alle sieraden van mama en de overwaarde van het huis terug naar Afrika als moderne ontwikkelingshulp.
“Mijn moeder draait zich om in haar graf,” schreeuwde mijn cliënte.

Ik mailde maar opnieuw eens een bevriende notaris. Kan dat zo maar? Eh… ja. Germaine Olde Heuvelt-van Bannisseht antwoordde: “Ik snap dat het langstlevende testament kan leiden tot wrange situaties, toch heeft de wetgever gemeend dit ‘de standaard’ te laten zijn door in 2003 de Wettelijke Verdeling in de wet in te voeren. Dit geldt dus wanneer je besluit geen testament op te stellen. Gelukkig maak ik het in mijn praktijk regelmatig mee dat cliënten bij een tweede huwelijk een testament maken waarin wel voorzieningen worden getroffen ten behoeve van de eigen kinderen. Het blijft dus ook vooral een keuze om dat niet te doen.”

Ook in mijn netwerk worden zulke conflicten soms ingebracht voor een Familie Opstelling. Wat dat ook al weer is? Zie dit filmpje over mijn werk. Vanaf dinsdag 10 september ga ik weer een serie van vijf avonden met Opstellingen verzorgen in Leidschendam (Park Schakenbosch), supermakkelijk bereikbaar via de A4 en gratis parkeren. Elke avond kost € 35; als je alles vooruitbetaalt, krijg je gegarandeerd een opstelling. Op zaterdag 10 augustus kun je zelfs een hele dag aan het werk. Kosten € 65 inclusief een voortreffelijke lunch!


Moderne maffia: “De rest komt pas terug na betaling in Bitcoins!”

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2020, per kalenderjaar dus) van € 25 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet, waarvoor je een extra donatie van € 10 moet doen. Voor langere berichten geldt een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 7.000 views per maand. Hoofdartikelen staan voortaan ook op LinkedIn (11.000 volgers) en Facebook (1200 volgers).

* Het Nederlandse bosoppervlak krimpt in verhouding sneller dan dat door de boskap in het Amazone-gebied. Kijk even naar deze documentaire.

* Op 9 september start de online CURSUS HANDLEZEN met Ellen Duim! Negen weken lol, leren en veel zelfinzicht. Ga je mee op reis? Je handen weten de weg!

* Gratis e-book ‘Slapend fit’ met kleuren, klanken en kruidenolie en 16 tips voor een goede nachtrust’ van Praveeta Timmerman. Lekker slapen kun je leren!

* www.nickysplace.nl Medium en lerares Nicole van Olderen in Haarlem, consult mediumschap, huiskameravonden bij jou thuis, oefen- en trainingsavonden mediumschap. Jaartraining van hoofd naar hart.

* SoulSteps Festival 14-18 augustus op de Uelenspieghel in Uffelte, kleinschalig samen beleven met vrienden, co-creëren. Zweethut, ijsbad, workshops en muziek. Trancereizen met Peter den Haring.

* www.ruimte-rust.nl : Mooi gelegen accommodatie in Drenthe voor o.a. meditatiegroepen en yoga. Fijne plekken op het eigen land voor meditatie en buitenoefeningen in de stilte.

* De Idealist over spiritualiteit, astrologie, gezondheid, kruiden, esoterie en veel andere onderwerpen. Actuele ontwikkelingen vanuit een spiritueel perspectief. Vraag digitaal proefnummer op: [email protected].

* Moeite met grenzen stellen, gevoelens van uitgewoond worden, niet jezelf zijn? Bij mij kun je voor € 10 een MP3 bestand voor je auraschoonmaak bestellen.

* Concrete projecten voor klimaatgedoe met resultaten op korte termijn: https://www.fairclimatefund.nl, met name verbeterde kookoventjes en Biogas dinges. Ook https://www.climateneutralgroup.com.

RATRACES

Autofiel Nederland kan zo te zien zijn hart weer ophalen: kicken op de herrie van rijdende ratten. De Grand Prix gaat door in Zandvoort, bah!
Piet en ik waren op onze beurt weer enorm teleurgesteld omdat de huiskamerrace bij Arjen met die brandende schildpadden weer was uitgesteld. Iedereen wou met de gok-app gokken op de winnaar van de vorige race, maar het kreng voerde wat in zijn schild en wilde er niet uit. Zulke levenslessen hakken er altijd in. Je verheugt je ergens op en paf! NIKS. NOPPO! De week daarna zouden we met onze race-app maatjes Romeinse strijdwagenraces gaan doen, afgesproken bij het stadion, bleek er net Europa Cup voetbal. FLIP! Weer teleurgesteld naar huis. Dan maar beetje chatten met gezellige anderen op de pedo-app.


VLEES, VLEES, VLEES!

Onze boeren verbouwen diervoeders om hun koeien en varkens te eten te geven, zodat het gehersenspoelde volk zich mondiaal naar een ecologische ondergang kan vreten. De wereldbevolking stijgt rustig door naar 11 miljard mensen en ook haar vleesconsumptie is de afgelopen 50 jaar blijven stijgen, inmiddels vervijfvoudigd. De rampkoers van de vrije markt, het neoliberalisme, heeft tegelijk een bange, anti-intellectuele sfeer op gang gebracht, waar randdebielen en volksmenners een hebzuchtig, korte termijn denken bepalen. De klimaatveranderingen hebben het ergst toegeslagen in Amerika maar het heeft de politiek daar nog geenszins tot handelen gebracht.
Waarom eigenlijk niet? De ongekende inkomensongelijkheid in de V.S., de pensioencrisis en het achterblijven van behoorlijk onderwijs heeft kennelijk daar hele generaties tot doemdenken en apathie gebracht. De solidariteit is misdadig ondermijnd en de angstigheid voor verandering is vergroot. En wat blijft er dan nog over voor Het Volk? Brood & Spelen, Drugs & Games, Porno & Vlees! Onze kinderen verouderen daardoor ook in een razend tempo.

KWEEKVLEES

Het goede nieuws: er komt in snel tempo kweekvlees op de markt, uit plantaardig materiaal vervaardigd of uit gemanipuleerde celdeling. Wij moeten ons vanzelf altijd vanuit een bepaalde spirituele wetenschap realiseren dat alle fysieke vanuit geestelijk bewustzijn wordt opgebouwd. Maar voordat je het weet, neemt het vlees weer wraak en besluipt het je van achteren!

FOUTE OORLOGSGRAP

Het hospitaal ligt vol na de zoveelste Amerikaanse bombardementen. Mustafa komt bij uit zijn narcose en roept in paniek een langs lopende dokter van Artsen Zonder Grenzen aan: “Dokter, dokter, ik kan mijn benen niet meer voelen!” De dokter fronst: “Dat klopt, meneer. We hebben uw armen moeten amputeren.”

Domino Orakel, Tijdgeest Magazine
LIGT JE ADOPTIEDOCHTER IN BED MET HAAR STIEFVADER EN JOUW MINDERJARIGE NEEFJE?Ach, toch. Maar gun iedereen zijn en haar eigen lijden. Raadpleeg eventueel het Domino Orakel. Of laat even een karmische analyse van hun geboortehoroscoop maken. Een spiering uitgooien om een kabeljauw te vangen!

GRATIS E-BOOK VOOR JOU

Ter gelegenheid van mijn recentye verjaardag krijgt elke lezer (en ook alle ex-lezers) gratis een e-bookversie van mijn roman Gerard Zoekt Het Hogerop. Hier staat de link: https://www.tijdgeest-magazine.nl/gratis-e-books  (de Word-versie en PDF volgen later).

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen

Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Lisanne Hoogerwerf, Lilian Ferru & Patrick Kicken plus een lezing op  Sterrenstof. Nooit saai!

PRIVACYVERKLARING

Je staat of op onze mailinglijst voor de tweewekelijkse bulkmailverzending via www.inboxify.nl of je hebt je rechtstreeks op deze website geabonneerd. We hebben nooit een specifiek profiel voor onze lezers aangemaakt, behalve dat we soms het jaar van abonneren registreerden en soms je woonplaats. We hebben nooit bijgehouden welke pagina’s je bezocht op de website noch je zoekopdrachten. Aan cookies doen we niet. Wij verkopen nooit jouw mailadres aan enige derde partij. TM is gratis en alleen donateurs (daar hebben we er ongeveer 15 van) mogen regeladvertenties plaatsen. Aan geen van deze punten veranderen we iets, ook niet nu de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking is getreden. 

Nou, fijn, nu weet je dat ook weer. Stom is wel dat we inmiddels ruim zevenduizend verouderde of opgeheven mailadressen hebben, naast de ruim 13.000 bruikbare. Als je blij bent met ons journalistieke streven, stuur dan zo nu en dan TM door naar je eigen adressenbestand met het verzoek om iedereen gratis zich te laten abonneren via de website. Als je je niet bewust AFMELDT, nemen wij aan dat je blij met ons bent en blijft.
Met grote dank en groet van hem die zich Peter den Haring noemt.
14 Comments

 1. herman roes schreef:

  De maandelijkse echt nieuws versnapering. Ik zie er steeds naar uit. Dank je wel.
  Groeten,
  Herman

 2. Jacky schreef:

  Instemmend lees ik in jullie nieuwsbrief over speculanten die zich na Parijs gek verdiend hebben aan de aandelenhausse in de wapenindustrie. Daar mogen we inderdaad wel eens bij stil staan, als ook bij het feit dat Nederland flink meeprofiteert (dertiende op de wereldranglijst van wapenexporteurs, exportwaarde een miljard per jaar). Vergeet daarbij de ING niet! Een van de meest foute banken alhier en daar hebben jullie een rekening. Stap over! Heb ik net ook gedaan, naar de ASN. Net zo goed of beter als de Triodos en veel voordeliger. Nu! Doen!

 3. Anoniem schreef:

  Ik vind de omschrijving hierboven van `Echt nieuws versnapering` heel juist.
  Ik zou bijna verzuchten…`eindelijk een bekwame geest aan het woord…`pfff….. dank , dank , dank,………dat jij zo helder kijkt naar het grote geheel en tot in de details onheilszaken weet te `FILEREN`. Geweldig dat jij dit alles beschrijft , als ik aan het digitaal infuus zou liggen zou ik een abonnement nemen .

  Hartelijke groet,
  Christine van Hoof.

 4. Guido Fontijn schreef:

  Mooi Magazine! Ga ik zeker vaker bekijken. Een kleine onjuistheid is dat Erich van Däniken, de Oostenrijker die ”Waren de Goden Kosmonauten?” schreef in 1987. . Ik heb mijn eigen exemplaar toevallig:o))) net voor me liggen en dat is de 16e druk uit 1970. De Volkskrant was toen trouwens nog een stuk azijnpissiger naar out-of-the-box denkers en von Däniken nog een stuk moediger dan wij anno 1987 of 2017

 5. Johanna van Fessem schreef:

  Ik snap allebei de moppen niet. Hoef ik ook niet.

 6. Nietje schreef:

  Top: leuke onderwerpen.
  Tip: minder slappe grappen. En bondiger praten als het kan. Grappig en ironisch in je teksten, dat graag! Neem een voorbeeld aan Lubach voor zijn humor (of die van zijn redactie dan). Maar niet voor zijn meningen. Die zijn een onprettig en verwarrend mengsel van okeje dingen (anti sleepwet) maar vooral onzinnige en idiote teksten (afserveren homeopatie). Ben bang dat hij te koop is, u betaalt en Lubach roept. Dus daar hoef ik ook al niet meer naar te kijken. Iemand die goeie onderwerpen brengt met evenveel humor, is welkom!

 7. Ton Roelofs schreef:

  Peter je nieuwsbrieven zijn steeds weer een verademing om te lezen ook met humor erin het is echt geweldig en ik blijf je zeker steunen ook in 2018 Peter alvast fijne Kerstdagen en een geweldig 2018

 8. Herman Roes schreef:

  Hallo Peter,
  Mooi onderwerp, die seksualiteit toch we raken er niet over uitgedacht en gesproken. En gelukkig hebben we #metoo. Het is toch allemaal wat in onze zondige wereld en iemand moet het gedaan hebben. Gelukkig, we hebben veel zondebokken. Overbevolking heeft een zelfreinigend vermogen, seks en voortplanting worden vanzelf minder. Dus creatief als we zijn hoeft het allemaal niet meer zo.
  Gelukkig kom je op voor de oudere. Seks tot op hoge leeftijd, ja graag zou ik willen pleiten het houdt de mens gezond. Toch hebben we allemaal een probleem, lees het werk van Wilhelm Reich die reeds ver voor de oorlog constateerde dat de mensheid (hij schatte zeker meer dan 80%) seksueel zwaar beschadigd en gehandicapt is. En ik denk dat het nog zo is, alhoewel iedereen het met elkaar eens is, we doen en kunnen alles in bed?
  Je hoort (en leest) ik ben cynisch.
  Ga zo door Peter werp die knuppel iedere dag in het hoenderhok en hou ons alsjeblieft wakker.
  Hartelijke groet,
  Herman

 9. Cordula Schulze schreef:

  Hallo,

  Vanmiddag kwam zo ineens het woord spiritueel nieuws in mij op…ik dacht gewoon maar op mijn laptop intoetsen. En ja, wij weten het immers, toeval bestaat niet.

  Een dik compliment voor jullie website en dan met name de inhoud daarvan. Eindelijk gesproken waarheid, eindelijk het nieuws waar de mensheid iets aan heeft. Ik zou alleen maar willen motiveren…zegt dit voort. Vertel dit zo belangrijke nieuws, dat hopelijk menigeen wakker zou schudden, voort.

  Heel fijn geschreven, gehuld in en met een tintje humor :).

  Ik ben er super blij mee….en zal mij zeker inschrijven.

  Hartelijke groet,

  Cordula

 10. Jacqueline schreef:

  Ik wil graag de orakel raadplegen maar ik krijg een bericht over ene app plaatsen??

 11. Peter den Haring schreef:

  ’t Is een beetje zeiken van Google omdat het Orakel op ouderwetse en achterhaalde Flash gemaakt is. Daar wordt aan gewerkt. Via google op domino orakel kom je er altijd wel in. Groet van Peter

 12. Peter den Haring schreef:

  Hallo onbekende,
  Dank voor je anonieme complimenten. Ik doe al slechts 1 grap per 14 dagen, vroeger 4 per maand. Slap is ook prikkelend, zo ben ik graag discipel van mijn overleden voorbeeld Osho Rajneesh. Beetje eerbetoon aan hem (toen hij nog okay was, tenminste. Peter

 13. Herman Roes schreef:

  Hallo Peter,
  Je mag trots zijn op jezelf! We zijn nu 4 jaar verder en je nieuws is nog smakelijker en meer too the point als toen. Dank je wel, de onderste steen komt bij jou wel boven.
  Hartelijke groet,
  Herman

Laat een boodschap achter