Loading...
You are here:  Home  >  Grenswetenschappen  >  Current Article

Spaceweather, zonnewinden, elektromagetisch plasma en verschuivende polen

By   /   januari 17, 2013  /   No Comments

Aarde zwaartekracht in 1997

Mystici zijn sterker verbonden met plasmatechnici dan de laatsten willen erkennen. Natuurkundige Susan Rennison schreef een baanbrekend werk over de heftige veranderingen in de kosmos die nu ook de aarde raken. En dan moeten we ook nog denken aan de verschuivende polen en de hitte vanalle verbrande fossiele brandstoffen.

Het boek van Susan Joy Rennison (natuurkundige, geofysicus, Engels èn zwart, zie www.susanrennison.com), AFSTEMMEN OP DE KOSMOS, is een baanbrekend verslag van fascinerend pionierswerk in de astrofysica en de plasmafysica. Rennison bewijst dat er de laatste 100 jaar een extreme instroom van kosmische, galactische elektromagnetische energie (’ruimteweer’) in ons zonnestelsel plaatsvindt, katalytisch resulterend in meer zonnevlekken dan ooit. De grote magnetische stormen van maart 1989 en juli 2000 hebben de hele internationale communicatie-industrie (en hun ruimtesatellieten) al eens eerder op tilt gekregen. Heftige natuurverschijnselen, zoals aardbevingen en orkanen (in aantal tegenwoordig enorm toenemend) hebben veelal een elektromagnetische oorsprong en er gaan er nog heel veel komen, geprikkeld door die zogeheten zonnewinden. Niet alleen de aarde, maar ook diverse andere planeten laten nu ingrijpende en onomkeerbare opwarmingsverschijnselen zien. De ‘veldbedrading’ van de aarde verandert door die zonnewind en door een kosmische regen van orbs en octaëders zodanig, dat er een (bewuste?!) evolutionaire uitdaging aan de menselijke aanpassing wordt gepresenteerd. Russische onderzoekers bewezen dat bewustzijn in combinatie met voorstellingsvermogen een scheppende, veranderende invloed uitoefent op de omgeving. Daarom gaf Rennison haar boek de ondertitel Elektromagnetisme en spirituele evolutie mee. Je moet wel even wat moeilijke en technische termen aandurven, maar dan heb je ook wat te vertellen op een feestje. Echt? Nou en of!

Bijvoorbeeld? In tegendeel tot wat achterhaalde zwaartekrachttheoretici beweren bestaat er géén lege ruimte of een ruimtevacuüm. Alles blijkt met alles via strengen elektromagnetisch plasma (geïoniseerde gaswolken met zelforganiserend gedrag) verbonden binnen een octaëdervormige (zoals diamant) rasterstructuur. Hier geldt opnieuw het paradigma ZO BOVEN ZO BENEDEN. Wat in het klein in een laboratorium of in ons lichaam ‘gezien’ kan worden, vindt ook in de kosmos plaats en omgekeerd. Veel van Rennison’s wetenschappelijke onderzoek verklaart oeroude mythologische en spirituele informatie. De Maya’s beschrijven bijvoorbeeld de komst van een ‘slangenkoord’ uit de ruimte, dat exact matcht met de beschrijving van getwiste, spiralende zogeheten Birkeland stromen, die deze Noorse astrofysicus ontdekte in 1897. Minuscule gouddeeltjes worden aangevoerd uit de kosmos als ‘ORMUS-elementen,’ die zich kunnen verstoppen in onze atmosfeer maar zich weer binden aan magnetiet (dat ook in onze hersenen voorkomt)! Rennison dondert een adembenemende en inspirerende feitenlawine over ons heen. We weten zoveel meer NIET dan wel.

Ik herinner me het werk van Robert Bauval, die nauwkeurig de positie berekende van de schachten van die Grote Piramide in het dal van Gizeh en vaststelde dat ze 10.500 jaar geleden gericht stonden op de sterren van het sterrenbeeld Orion. Dus is die piramide minstens zo oud. Hij had toen een soort antennefunctie. Nu nog? Opvallend positief, bewijsbaar effect van in Rusland nagebouwde piramiden toont dat de Egyptische Grote Piramide een product van heilige geometrie was (is), die gebalanceerde energie op aarde produceer(de)t. Moeten we er niet hoognodig eentje op de Veluwe bouwen? En met geheel ander ogen kijken naar de piramide van Austerlitz!

DE KERN VAN DE AARDE

De aarde gaat sterker en sterker beïnvloed worden door de grote veranderingen in ons deel van de kosmos. Die hebben alles te maken met magnetisme en dat draait weer om de aantrekkingskracht van ijzer. De meeste natuurwetenschappers beweren dat de aarde gewoon een bolvormige, hete ijzerkern heeft. Sommige onderzoekers leggen zich niet meer vast op die bolvorm. Ze beweren een nog groeiende kristallijne vorm te kunnen waarnemen, die zich op haar oppervlakte manifesteert als een matrix van krachtlijnen. Die matrix lijkt zich weer verder te ontwikkelen naar een penta-dodecaëdervormig energieraster. Menselijke, geestelijke invloed op dat raster kan kennelijk processen in gang zetten die een hoger bewustzijnsniveau mogelijk maken. Innerlijke ogen dus open houden graag! En de tijd dringt, ook volgens Rennison. Zij heeft december 2012 aan gehouden als een niet meer of niet minder evolutionair draaipunt in de tijd en onderbouwt dat uitstekend. Actualiteiten op dit gebied volg je als je je abonneert op de gratis Nieuwsbrief van Mitch Battros: [email protected]. Battros voorspelt overigens dat de intense erupties van vulkanische as het Noord-Europese landbouwklimaat voor decennia negatief gaan beïnvloeden. Houd jij ook al een moestuintje bij deze zomer?

BEWEGENDE POLEN

Die draaiende kern van heet, gesmolten ijzer in de aardekern ‘drijft’ als het ware in een soort oceaan van nog dunner vloeibaar ijzer. Dat veroorzaakt een dynamo effect en dat wekt weer een magnetisch veld rond de aarde op. Dat veld kent twee polen: de Noord- en de Zuidpool. Die punten zijn niet stabiel, ze verschuiven langzaam. Dat gaat wel kilometers per jaar. Als men daar een kompas op de Afrikaanse evenaar aan toetst, dan blijkt dat de naald elke tien jaar één graad is opgeschoven. Ondertussen verzwakt dit magnetische veld, de kracht nam in de afgelopen tien jaar drastisch af met 10%, terwijl hij in hele voorafgaande eeuw (1900-2000) ook al 10% was afgenomen. Onder invloed van uitbarstingen van zonne-energie (zonnevlekken) en kosmische weerstormen kunnen de polen soms sneller verschuiven. In zulke tijden zijn er meer heftige reacties van de aardkorst te zien, meestal langs bepaalde en bekende breuklijnen. Zo’n kwetsbare lijn loopt bijvoorbeeld langs een groot stuk van de Amerikaanse westkust, wat het leven in Los Angeles en San Francisco nogal onzeker maakt.

NUT VAN FOSSIELE VERBRANDING

Nu ontkom ik niet aan de gedachte dat er door menselijk toedoen miljarden kilo’s warmte de kosmos in geslingerd is door ons dramatische verbruik van fossiele brandstoffen. Daarmee is de aarde trouwens ook een stuk lichter geworden. Waar olie en gas gezeten heeft, zijn die lege plekken bovendien opgevuld met iets anders. Zou dat niet een heleboel druk van de wrijvende, schurende tektonische platen op de aardkorst hebben ontladen? Zou de mens onbewust eigenlijk al eerder voorspelde catastrofes hebben vermeden als bijproduct van onze industriële wereld? We weten maar weinig van onze aarde. We weten ook maar weinig van onze bestemming. Ik geloof dat de doemdenkers onder ons het opnieuw en opnieuw niet bij het goede eind hebben. De aarde is een magistraal voertuig voor menselijke bewustzijnsontwikkeling, die wordt aangestuurd door kosmische energieën, misschien zelfs vanuit andere dimensies. Voor de gewone mens betekent dit allemaal niets, voor jou en mij is het een hoopvol idee. Ik wacht ontspannen af wat de komende jaren ons gaan brengen.

Trouwens, gedachte-energie verbindt zich volgens Rennison beter door het lezen van goeie boeken en het uitwisselen met geestverwanten met kosmische informatie dan door solo meditaties. Dit stukje lezen helpt jou al enorm vooruit, zoals je net al voelde. Ik ben eigenlijk zo blij dat jij mij wilt kennen en wilt meevoelen wat ik aan boodschappen probeer over te brengen. Ik waardeer jou enorm, al kennen we elkaar misschien niet eens persoonlijk! Het is me een eer dat jij in mijn netwerk wilt meedenken.

PdH

    Print       Email

Laat een boodschap achter

You might also like...

MAYA’S, BEWAKERS VAN TIJD EN RUIMTE

Read More →