Loading...
You are here:  Home  >  Astrologie  >  Current Article

Sterrenbeeld Slangendrager: 29 november-18 december

By   /   februari 11, 2013  /   1 Comment

Slangendrager

Wat is de waarde van de Westerse astrologie als de astronoom 13 sterrenbeelden telt in plaats van de bekende 12?  En dan nog, als we de Slangendrager voortaan meetellen, is de duiding dan wel compleet? Andersom, zijn de Slangendragers juist de ideale intuitieve astrologen?

Een Amerikaanse vriend spot soms met mijn vak. De planeet Uranus wordt door hem consequent beschreven als ‘Your Anus’ en dan relativeren we alles weer wat. Hij wijst op de grote verschuivingen aan de hemel in de paar duizend jaar dat de astrologie bestudeerd is en of wij astrologen dat wel hebben ingecalculeerd? Zijn aanname gaat voorbij aan het ontstaan van het systeem van duiden van gebeurtenissen en karakterverbanden. Vroege astronomen zijn verbanden gaan leggen, maar de vraag is natuurlijk WAT ze eigenlijk benoemd hebben? Misschien (waarschijnlijk) hebben ze straling van veel verdere bronnen uit de kosmos verbonden met toen bekende sterrenbeelden? Men wist in de oudheid nooit een geboortetijd, pas langzamerhand werd het systeem verfijnd, echter steeds op basis van dubieuze hypotheses uit het verleden. Het duiden van enkele aspecten werkt daarom nooit, de astroloog heeft minstens het hele plaatje nodig. En dan nog? Ik herhaal nog maar eens mijn visie dat de goede astrologische analyse eigenlijk altijd vergezeld gaat van een paranormale duiding, dat die astroloog bewust of onbewust, het aura leest van de betrokkene.

SLANGENDRAGERS

Nog een ander punt. Zodiakaal zijn er 13 sterrenbeelden in plaats van 12 en ze zijn niet allemaal even groot (helemaal niet precies 30 graden), zoals de traditionele astrologen ons proberen te doen geloven. Hun boekjes spreken elkaar bovendien tegen, de theorieën kloppen absoluut niet allemaal.

Voorbeeld: volgens de zogeheten Siderische astrologen gaat de zon gaat maar een klein gedeelte van de periode van de Boogschutter echt door de Boogschutter. In het tweede gedeelte van deze periode gaat de zon door het sterrenbeeld Slangendrager (Ophiuchus). Een sterrenbeeld dat natuurlijk al lang bestond, maar nooit deel uitmaakte van de gewone astrologie. Wie tussen 29 november en 18 december geboren is, zal zich ook maar gedeeltelijk in de gewone Boogschutterenergie herkennen. Sommige astrologen praten over deze mensen als sjamanen, die het vermogen hebben om mannelijke en vrouwelijk energieën te verzoenen. Anderen leggen een nadruk op natuurbesef en contact met het Goddelijke. Mensen met de Zon of andere planeten in dit verstopte Sterrenbeeld zouden makkelijker hun basale instinctieve natuur naar een hoger niveau van intuïtie en aanvoelen kunnen verheffen. Juist DIE mensen zouden uitstekende intuitief werkende astrologen kunnen worden. Als je wat Googlet, als dit stukje je raakt, kom je veel boeiends tegen. Op http://www.femtopia.nl/maan/slangendrager.htm staat wel het meest illustratieve verhaal.

PdH

 

Sterrenbeeld

Tropische dagtelling Siderische Datum Zon in sterrenbeeld
Ram 21 maart-19 april 15 april-15 mei 17 april-13 mei
Stier 20 april-21 mei 16 mei-15 juni 14 mei-19 juni
Tweelingen 22 mei-22 juni 16 juni-15 juli 20 juni-20 juli
Kanker 23 juni-22 juli 16 juli-15 augustus 21 juli-09 augustus
Leo 23 juli-22 augustus 16 augustus-15 september 10 augustus-15 september
Maagd 23 augustus-23 september 16 september-15 oktober 16 september-30 oktober
Weegschaal 24 september-23 oktober 16 oktober-15 november 31 oktober-22 november
Scorpius 24 oktober-22 november 16 november-15 december 23 november-29 november
Ophiuchus NVT N VT 30 november-17 december
Boogschutter 23 november-21 december 16 december-14 januari 18 december-17 januari
Steenbok 22 december-20 januari 15 januari-14 februari 18 januari-15 februari
Waterman 21 januari-19 februari 15 februari-14 maart 16 februari-11 maart
Vis 20 februari-20 maart 15 maart-14 april 12 maart-16 april

 

    Print       Email
 • Published: 11 jaar ago on februari 11, 2013
 • By:
 • Last Modified: februari 11, 2013 @ 12:51 pm
 • Filed Under: Astrologie

1 Comment

 1. Ans Schapendonk schreef:

  Beste Peter,

  Kijk aan, prof. Ewine van Dishoeck heeft de KAVLI-prijs ontvangen (1 miljoen euro) nadat ze op basis van NAMEN – en dus met behulp van Goropius Becanus’ universele klankhelix die ik (Ans Schapendonk) heb herontdekt – heeft gebruikt (lees misbruikt). Taalkundigen aan de Leidse en Nijmeegse universiteiten (Marc van Oostendorp, Nicoline van der Sijs) protesteerden niet toen ik van sexuele intimidatie werd beschuldigd – wat mijn studenten verontwaardigd afwezen – omdat zich zichzelf konden profileren met mijn herontdekking, die nu ook door talloze professoren op diverse vakgebieden als hun eigen onderzoek wordt gepresenteerd.

  Het gaat om de (m)Orfische Theologie van de baker(mat)vrouwen, die THEOS niet als een ‘vaderlijke God’ maar in de zin van VOLK interpreteerden, wat resulteert in VOLKS > VOLKSTAAL (Engels ‘slang’) maar dan VOL(k)STAAL alias MADAM > (m)ADAM > ADEM > Dts. ATEM / META (permutatie: lees van achteren naar voren) > METAAL (staal alias ‘monster’ alias PATROON, klankpatroon!) > MENTAAL > MIJN TAAL, maar dan (m)UNIEK INSTRUMENT omdat we met de klankhelix de vierde dimensie (de tijd) zichtbaar kunnen maken. We kunnen er het verleden mee reconstrueren (maar dan correct) en de toekomst spellen en dus voorspellen.

  Het christelijke motief van de ‘slang’ verwijst dus naar de klankhelix en die kun je ook op de sterren (> sterrenbeelden) toepassen. Dat deed Ewine van Dishoeck maar wel zonder de naam te citeren van de persoon waar ze ‘haar’ kennis vandaan haalden.

  Bij de ‘slang’ gaat het om Ophiuchus (de blaas) en Serpens coda en cauda, maar ook om de waterslang HYDRA > hydraulisch, waarin zich de ‘bak zeven’ bevindt: met ZEVEN dots kun je ‘vijf vijfhuizen’ maken (vier kleine en een groot) waardoor je supersymmetrie kunt toepassen die kwantum mechanica en de stringtheorie met elkaar verbindt.

  Hartelijke groeten,
  Ans Schapendonk

Laat een boodschap achter

You might also like...

Herkaderen d.m.v. astrologisch inzicht. Werkt dat?

Read More →