Loading...
You are here:  Home  >  Astrologie  >  Current Article

Karmische analyse van je geboortehoroscoop

By   /   januari 17, 2013  /   No Comments

Karma slaat op onverwerkte ervaringen uit vorige levens, die in je huidige leven gerevitaliseerd worden. Regressies onder hypnose kunnen daar goed zicht op geven, maar een horoscoop ook. Het kan zijn dat een bepaald element ontbreekt in je horoscoop. Meestal leidt dat tot een vorm van compensatie of tegenwicht zoeken.

Een karmische analyse van je geboortehoroscoop is een aanrader als je weinig zicht hebt op je toekomst. Als je niet snapt waarom je tegenslag hebt of je alsmaar niet je draai kunt vinden in je werk. Bij mij kost dat € 110 maar er zijn ook aardige, goedkope alternatieven zoals een kwaliteitentestje voor € 12,50 op www.123test.nl/beroepskeuzetest. Bovendien kun je op internet gratis je horoscooptekening laten maken, een nuttig en leerzaam tijdverdrijf. Probeer eens www.1horoscoop.nl of www.astroboot.com. Zo’n astrologische computeranalyse is toch al vaak inspirerend als je op zoek bent naar meer inzicht over je talenten en handicaps. Even wat theoretische aanknopingspunten voor de gein?

In het Babylon van 2600 jaar geleden tekenden astronomen al een verdeling van de sterrenhemel op in zodiakale tekens. De Zon stond toen aan het begin van de lente op 0 graden Ram. Door de zogeheten precessie is dat overigens al lang niet meer zo. Astrologen zijn de hemelse energievelden, waar bepaalde eigenschappen aan toegekend werden, gaan vernoemen naar de sterrenbeelden die er toen (althans visueel) in de buurt stonden. Hoewel de astrologische cirkel precies opgedeeld is in 12 tekens van 30 graden, moet wel gezegd worden dat die ‘velden’ in elkaar overlopen. In de Indiase astrologische (Vedische) kalender telt men bovendien 13 sterrenbeelden; ook de Slangendrager tussen 30 november en 18 december wordt mee beoordeeld. Gaan de Westerse astrologen dat ook doen, zoals nu recent is voorgesteld? Dat zou ten koste gaan van de Schorpioen, die dan slechts van 23-29 november speelt. De Slangendrager neemt dan de positie tussen 29 november en 17 december in. Geborenen in deze tijd hebben inderdaad een meer magische zonnekracht dan de gewone Schorpioenduiding, maar vooralsnog zie ik geen drastisch andere analyses tot stand komen in de traditionele astrologie.

ONTBREKENDE ELEMENTEN IN JE HOROSCOOP

Over naar wat technische informatie. De astrologie werkt met vier basiselementen, vuur, aarde, lucht en water, die elk in drie van de twaalf Dierenriemtekens weerspiegeld worden. Het vijfde element ether, dat staat voor het onzichtbare, het mystieke en het karmische, wordt neergezet in de positie van je Noordelijke Maansknoop of Drakenkop, die je psychologische opdracht in dit leven symboliseert. Het kan zijn dat een bepaald element ontbreekt in je horoscoop. Meestal leidt dat tot een vorm van compensatie of tegenwicht zoeken. Vuur staat voor het zoeken naar expressie van je vitaliteit, je levenslust en mogelijkheden om je competitiedrang en ook je agressie te uiten. Als iemand het te weinig heeft, kan hem/haar een overdreven bescheidenheid in de weg gaan zitten. De posities van de planeten (Mars en Jupiter in dit geval) kunnen aangeven of je toch je vuur ergens kunt manifesteren. Aarde is materialistisch, aards gericht (het zoeken naar manieren om bezit of aanzien te verwerven) en wijst op je behoefte aan zekerheid, bestendigheid en veiligheid. Te weinig aarde kan je onzeker maken over je positie op aarde en maken dat je gauw zweeft. De plaats van Venus en Saturnus laat zien hoe je alsnog wat later in je leven je materiële basis kan versterken. Lucht doet je zoeken naar mentale, gezellige en sociale contacten en uitwisseling van visies. Te weinig lucht kan je gedachten chaotisch en ongericht maken. Je snapt dan weinig van de grote lijnen. Vraag advies aan een leraar of coach en laat je inspireren door Mercurius en Uranus, in hun Huizen (de levensgebieden) en in hun aspecten. Water staat voor emotioneel stromen, voelen en meevoelen. Je zoekt naar verwantschappen en naar het gevoel ergens bij te horen. Een watertekort kan je nogal bot of ongevoelig maken en zelfs hinderlijk egocentrisch. De positie van Maan en Neptunus kunnen je dan toch aanwijzingen geven over hoe je beter met je emotionele ontvankelijkheid kunt experimenteren.

Of er iets ontbreekt, iets juist teveel is, er veel spanning en conflict staat in je horoscoop, het maakt allemaal niet uit als je maar wil werken aan de acceptatie er van. Zelfs is het mogelijk heftige, negatieve astrologische aspecten te transformeren tot kracht en passie. Maar laten we beginnen om er eens met aandacht naar te kijken. Wat is je karmische opdracht e hoe ga je dat in de praktijk vorm geven?

PdH

    Print       Email

Laat een boodschap achter

You might also like...

Herkaderen d.m.v. astrologisch inzicht. Werkt dat?

Read More →