Loading...
You are here:  Home  >  New Age journalistiek  >  Spiritualiteit  >  Current Article

Positief denken, The Secret en karma

By   /   februari 2, 2013  /   No Comments

Animatie jongentje

Positief denken bevordert de reïncarnatie op aarde van meer bewuste zielen. Het wordt druk, want Alles Kan Hier. De film The Secret hypte een ver doorgevoerde, magisch georiënteerde verbeeldingskracht (de Wet van Aantrekking), die helaas voorbij ging aan de Wet van Karma.

 Hoe werkt dat in de praktijk? In Indonesië liggen herhaaldelijk zieke mensen dwars op de spoorrails. Hoofd links, enkels rechts. Ze zeggen te genezen door het spanningsverschil (zie http://www.dailymotion.com/video/xkawan_gevaarlijk-of-gezond-mensen-liggen-op-spoor_news#from=embediframe). Spanning of niet, wat ze geloven, geneest! Met een beetje fantasie is de macrokosmos namelijk te bezien als een zelfcorrigerend goddelijk systeem, dat op liefde, verfijning, evolutie en expansie is georiënteerd. Het ruimt op een geheel unieke wijze (ziekten, oorlog en rampen) onbewuste en schadelijke afwijkingen op tot er weer balans is. Het individu kan dan wel mopperen op zijn of haar favoriete kwade genius, de machtshongerige Illuminati-bankiers, of voedselmanipulator Monsanto, dictator Kaddafi of  de FBI, maar lettend op de ontwikkeling van de laatste 100 jaar is er toch een mondiale verbetering te zien. Er is minder honger, meer economische activiteit, minder oorlog en meer bewustzijn. Het WorldWideWeb verbindt Jan & Alleman en vergroot kennis en tegelijk de achterdocht naar de vroeger onaantastbare Gevestigde Orde. Dat is een mooie ontwikkeling op het fysieke, aardse plan, maar nevenresultaat daarvan is wel dat de wereldbevolking extreem snel groeit. Allerlei zielen willen natuurlijk van die groeikansen meeprofiteren. Ook op astraal niveau is er daardoor boeiende beweging. Hoezo? Hoezo?

Grote groepen overledenen die tot voor kort niet wisten van de mogelijkheid tot reïncarnatie als vrije, ongebonden zielen, komen nu toch tot dat verbeeldingskrachtige bewustzijn. Ze helpen elkaar met het creëren van een eigen, individueel energieveld, los van stammenkarma en culturele schijnheiligheden. Op lage niveaus geldt nog steeds het recht van de meerderheid en de sterkste, maar op hogere niveaus gelden de wetten van speelsheid en creativiteit. Daar is het positief denken de sleutel voor een totale ommekeer en heling van mondiale processen van ondermijning, zelfdestructie en slavernij. Kortom, het gaat goed met de wereld! Precies: OMDAT IK HET DENK. EN OMDAT JIJ ERIN GELOOFT! We staan voor de deur van het paradijs en die is open. Maar je moet voelend, tastend vooruit gaan, om te weten dat het zo is. DE DEUR IS OPEN.

THE SECRET

In die zin is het leuk om terug te blikken op fenomenen, die deze kijkwijze krachtig in de wereld gezet hebben. In 2007 werd bijvoorbeeld de film The Secret een hit. Hij gaat over magie en hoe je, gericht op de Wet van Aantrekking (je krijgt terug wat je aan verlangens of frustraties uitzendt), juist geld, succes en goede relaties kunt manifesteren. Gemakkelijkheidshalve ging men voorbij aan onprettige karmische opdrachten, maar zinnig was zeker dat een aantal bekende therapeuten en New Age goeroes het belang benadrukten van het voelen en doen op één lijn brengen. Uitgangspunten waren: 1) Er bestaat geen toeval, slachtofferschap is een keuze, 2) Energie gaat daar naar toe waar jij visualiserend aandacht aan geeft.

Begin dus met dankbaarheid naar iedereen, die zich in wat voor vorm dan ook ooit met je bemoeid heeft en voor alle ervaringen die je hebben gemaakt tot wat je NU bent. Je grootste kunst ligt in de acceptatie van beeld van een dualistisch universum, waarin alles minstens twee kanten heeft en wij geacht worden uit te vinden wat je allemaal voor leuks met die interactie kan doen. Stel een Doel en werk daar aan met alles wat je hebt. Bid voor wat je nodig hebt. Leef alsof je het al hebt. Dat waren de voornaamste boodschappen uit The Secret. En? Ben JIJ rijk geworden? Of niet? Of gewoon gelukkig?

JE KRIJGT WAT JE NODIG HEBT

De voornaamste kritiek op The Secret was dat de betrokken makers (zelf allemaal succesvol) deden alsof succes altijd en voor iedereen maakbaar was. Met andere woorden: als je nu nòg een loser bent, dan heb je de techniek gewoon niet onder de knie. Die optiek gaat echter geheel voorbij aan de genetische component in ons leven (80% van alle actie wordt er wel gezegd). Sombere/ niet-ambitieuze/zwakbegaafde ouders leveren doorgaans sombere/ niet-ambitieuze/zwakbegaafde kinderen af, enzovoorts.

Ik noemde ook al karma. Als je hier op aarde komt met lastige opdrachten met betrekking tot overvloed en manipulatie, dan moet je hier misschien praktisch leren van armoede en tekort is. Jezelf suf visualiseren gaat dan niet werken helaas. Binnen mijn kijkwijze gaat bovendien evolutie alleen maar om bewustzijnsonderzoek, niet om de mate waarin je materialistische verworvenheden neerzet. Over de Law of Attraction zou ik liever willen zeggen dat wat jou aantrekt in en via een ander, vooral een spiegel is van je eigen talenten EN van je handicaps. Als je dus je partner(s) met compassie en hooguit vriendelijk bedoelde verbeterzucht tegemoet treedt, dan help je ook jezelf. Zelfliefde is dan de logische volgende stap. En nog even een eerbewijs aan mijn vroegere leermeester Rajneesh: “Het gaat om drie dingen, in het Hier-En-Nu leven, niet meer bang zijn en authentiek jezelf zijn.”

PdH

    Print       Email

Laat een boodschap achter

You might also like...

EEUWIG VERVOLGDE JODEN

Read More →