Orgonite of orgone, zoals de Engelssprekenden het aanduiden, is een mengsel van polyesterhars, verschillende soorten metalen (meestal aluminium- en kopervijlsel) en halfedelstenen, dat negatieve energie aantrekt, neutraliseert en omzet in positieve energie. Het is een uitvinding van de fameuze Amerikaanse energie pionier, psychoanalist Dr. Wilhelm Reich (1897-1957). De man werd schandelijk vervolgd door de overheid en stierf in de gevangenis. Orgonite . In de vorm van blokjes, piramiden, of granaatwerpers kan zo’n chembustertje kan water zuiveren, zegt men, chemtrails ontbinden en elektromagnetische straling minder maken. Het zou de opbrengst van oogsten verbeteren en regenval, cloud busting,  aantrekken (zie www.orgonise-africa.net). Ook zou je er de BOVIS-waarden van water mee kunnen verhogen en daarmee de kwaliteit. Prijzig is al die handel wel, dus je zou beter af kunnen zijn met een zelfbouwhandleiding.

Je koopt bijvoorbeeld tweedehands allerlei afvalmetalen, bij voorkeur koper. die je in een metalen emmertje gooit. Van uitgesmolten elektradraad kun je eerst onderin een spiraal van koperdraad leggen voor de aarding. Dan moet je onderin je emmer een basis maken van aluminiumvlokken (schaafsel), ijzeren en koperen mini-spijkertjes, gestampt rozenkwarts en kwartskristal. Dat moet vermengd worden met een polihars en uitharden. Bovenop deze laag ga je verticaal een serie grote holle koperen buizen monteren, waarin je dunne, langwerpige kristallen hebt opgeborgen, omwikkeld met katoen om beschadigen te voorkomen. De buizen zijn daarna bovenin afgesloten. De rest van de emmer wordt dan afgevuld met het orgonite mengsel.

Op www.soulsofdistortion.nl/dutch/chembuster.html zie je prachtig hoe Monique Calis zo’n krachtknaller gebouwd heeft. Meer lezen kan op http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/orgonite-krachtig-natuurlijke-energie-gratis-voor-iedereen. In 1985 bouwde ik met twee vrienden een Orgone-accumulator met wanden van fiberglas en staalplaat volgens de aanwijzingen van Dr. Reich. Veel mensen uit mijn vriendenkringen hebben er naderhand uren in doorgebracht met wisselende ervaringen. Waar hij gebleven is, weet ik niet meer. Jammer! Op http://www.curebum.com/206/orgone-energy-orgonite-generators-accumulators staat een zelfbouw recept voor zo’n orgonbox, een orgone accumulator. In Nederland kun je orgonite aanschaffen via http://www.atelier-casa.nl.

PdH