Loading...
You are here:  Home  >  New Age journalistiek  >  Alternatieve gezondheid  >  Current Article

Marathonrecord op werklaarzen

By   /   september 2, 2013  /   No Comments

.Schapenscheermachine

Ongewoon maar niet automatisch onmogelijk: schapenboer Cliff Young behaalde in 1988 een wereldrecord op de lange afstandsmarathon. Zonder slaap en op zijn werklaarzen.

 Ik heb eens een verhaal gehoord over een eenvoudige Australische schapenboer, ene Cliff Young, die zich in 1988, op 61-jarige leeftijd, inschreef voor de beroemde 600-kilometer race tussen de Australische steden Sydney en Melbourne, Australia. Vijf dagen zou de race duren en er werd mee gelopen door atleten van wereldfaam. Op de eerste dag kwam Cliff Young aan de start in zijn boerenoverall op de laarzen die hij ook altijd op zijn boerderij droeg. Tegenover de verbaasde journalisten legde hij uit dat hij nog nooit eerder aan enige hardloopwedstrijd had meegedaan. Had hij dan getraind thuis? Nee. Was hij niet krankzinnig oud? Nee hoor, Cliff Young vond zichzelf fit. Hij had geen manager en geen trainer. Iemand uit zijn vriendenkring had hem thuis aan het werk gezien en vastgesteld dat hij nogal wat uithoudingsvermogen had bij het terug vinden van zoek geraakte schapen. “Jij zou het goed doen in de marathon,” had die vriend gezegd. En daarom. Zo’n race leek Cliff wel lollig. Er werd inderdaad hard gelachen, vooral om Cliff’s loopstijl toen hij startte. Hij tilde zijn benen niet op en bewoog houterig. Thuis had hij geen televisie, naar wedstrijden had hij nooit gekeken, het wedstrijdprotocol zei hem niets. Ook het gebruikelijke schema van 18 lopen en 6 uur slapen kende hij niet. Cliff onderscheidde zich echter van alle atleten voor hem en na hem doordat hij gewoon door ging. Hij liep wel rommelig en niet echt hard, maar hij hield alleen kort halt voor sanitaire stops. Cliff verbijsterde de wereld door meer dan een dag van het wereldrecord op die afstand af te halen en aan de finish te komen met een extreme voorsprong op nummer twee. Niemand had ooit zoiets voor mogelijk gehouden, maar er was een naïef mens voor nodig, iemand die zich niet liet beperken door al die bedachte onmogelijkheden, om het wonder gestalte te geven.

Als je lichaam maar blijft bewegen, dan denk je niet teveel. De boodschap uit het verhaal van kampioen Cliff Young is gewoon Doen en je Overgeven aan een Bestemming. Niet teveel orakelen of mediteren, er niet teveel over ouwehoeren met allerlei mensen, vooral niet in je kop verzeilen. Hou het praktisch en eenvoudig en verder maar vertrouwen op je ideaal en de goede afloop.

Dus opruimen, weggooien, dozen inpakken, schilderen, stucqen, parket leggen of verhuizen. Zoiets.

PdH

    Print       Email

Laat een boodschap achter

You might also like...

EEUWIG VERVOLGDE JODEN

Read More →