Loading...
You are here:  Home  >  New Age journalistiek  >  Spiritualiteit  >  Current Article

IN the box or OUT the box?

By   /   januari 13, 2013  /   No Comments

Ben jij blind, onbewust, doelloos en geestelijk geheel in slaap? Wil jij eerst weten wat de rest van Nederland denkt? Best. Of wil jij je diepste verlangens realiseren, een wezenlijk ideaal najagen? Wil jij weten wat je karmische opdracht is en die vervullen? Aan de gang dan. Boven je micro-veiligheid uitstijgen, out of the box!

Stap 1 is je te realiseren dat je hopeloos in je gewoontepatronen verstrikt zit. Je kunt voelen hoe je ondergesneeuwd bent geraakt onder dikke lagen van aanpassing. Je weet gewoon dat DIT niet alles is, niet alles KAN zijn. Je weet ook dat je offers zal moeten brengen, risico’s nemen, het nieuwe, het onorthodoxe moet gaan onderzoeken. Je beseft wat een weerstand je tegelijk daartegen hebt. Ojee, ojee, wat gaat mijn omgeving hier allemaal van denken? Een snor laten staan zal niet meer voldoen, eens een kinky stringetje dragen ook niet, je moet echt uit je eeuwige herhaling van zetten. Dat half bewuste geweten dat zo nu en dan roept: “Doe eens iets geks!”, nee, dat is alleen eeen marginale reactie op de kreet van de adelaar boven de kloof.

Stap 2 behelst het bewust tijd voor jezelf maken. Alleen zijn. Desnoods alleen naar de film als dat nog te moeilijk is. Beetje niks doen, half uurtje zitten en ademen, Vipassana heet dat. Masturberen zonder aan een ander te denken is ook al knap. Langzaamaan kan je dat aantal ‘eigen tijd’ uren gaan opvoeren.

Stap 3 is het wezenlijk onderscheid maken tussen wat jouw hoger zelf, je ziel, van je wil en waar je persoonlijkheid, je egostructuur, je in wil meetrekken. Dat deel van jouw Grote Geheel is een briljant monster dat draait om aandacht en erkenning, om zo comfortabel mogelijk overleven. Je ego werkt met ruilhandel: ik geef wat maar ik wil er altijd wat voor terug. Zodra je spontaan iets onbaatzuchtigs doet, dan weet je dat je Ziel in actie was. Als je boos wordt op je ego en het gaat afwijzen als het Slechte in jou, dan raak je weer verder van huis. Je ego moet juist erkend worden in zijn uiterst nuttige functie van je kwetsbare lichaam beschermen. Pas dan is het bereid een stap terug te doen en op een gelijkwaardig niveau te onderhandelen met het hogere deel van je geest. Je zou kunnen zeggen dat overdag je ego, het lagere deel van je geest, allerlei ervaringen opdoet in de wereld. ’s Nachts treedt echter je Ware Zelf voorbij je persoonlijkheidschil om astraal te reizen in andere dimensies. Tegelijkertijd onttrekt het aan het dagelijkse ego alle relevante waarden, kennis, wijsheid en essenties en slaat dat op ter verheffing van de ziel. Mooie deal toch?

Stap 4 is alert veranderingen in jezelf en in de persoonlijkheid gaan opmerken en opschrijven. Verander wat aan je voedingsgewoonten en aan je kleding en kijk wat het met je doet. Benoem meer naar anderen wat je voelt en vraag ook anderen naar hun wezenlijke gevoelens. Verandert je gewicht? Verandert je humeur of je libido? Probeer er nog geen oordeel aan te verbinden. Kijk er aleen maar naar.

Stap 5 is het regelmatig doen van spirituele oefeningen. Leer bewust te worden van de dualiteit waarin de wereld functioneert. Schrijf ELKE dag minimaal 5 en maximaal 10 polariteiten in een schriftje. Bijvoorbeeld licht-donker, man-vrouw, nieuw-gebruikt, kaal-behaard, schoon-vuil of Oost-West. En blijf dat minstens 21 dagen consequent doen. Bij 1000 items geef je jezelf een cadeautje als een soort certificaat. Het diploma krijg je als je er steeds automatisch bewust van bent in welke polariteit jij op DIT moment zit. Een andere oefening is het minutieus schoonmaken van je huis en weggooien wat je langer dan een jaar niet gebruikt of bekeken hebt. Schrijf in een dagboek op wat je leven de afgelopen dag of dagen voor inhoud heeft gehad. Toets je waarneming dan bijvoorbeeld aan een orakelsysteem, Tarot of de I Tjing bijvoorbeeld. Ik beveel heel sterk aan De Management I Tjing van Drs. Karen Hamaker-Zondag. Schrijf je conclusies op en lees je waarnemingen van een maand geleden terug. Is er iets veranderd?

Stap 6 is het provoceren van je angsten. Bang om aan je vader te vragen of hij even ondubbelzinnig tegen je wil zeggen dat hij veel van je houdt? Toch doen. Nooit naar het naaktstrand of naar de sauna geweest? Toch doen. Nooit tegen Annie durven zeggen dat je eh.. eigenlijk… eh, kijk, dat je, nu ja … Toch doen. Nooit eens vrij gedanst, nooit gedurfd om voor jezelf te gaan werken? Probeer het, geef het ongewone doodenge een kans. De mens functioneert op vier velden van actie: instinctieve handelingen, emotionele reacties, seksuele aantrekking en fysieke beweging. Op al die punten kan het vijfde punt, het Denken, je afremmen en blokkeren. Stop je gedachten, blaas ze weg, visualiseer dat ze in een doucheputje onder je voeten verdwijnen en DOE DAN WAT!

Kortom, zo kan je een tijdje leuk en meestal bevredigend aan de gang, want je zelfrespect en zelfliefde groeit navenant met je nieuwe manier van leven. Weg met de robot, vier feest en geniet. Tegen die tijd ben je toe aan stap 7 maar daar moeten we dan nog maar eens over praten. Meestal geeft een karmische analyse van je geboortehoroscoop je da nuttige aanwijzingen voor het optimaal inzetten van je aangeboren talenten om je akelige handicaps te transformeren. Succes!

PdH

    Print       Email

Laat een boodschap achter

You might also like...

EEUWIG VERVOLGDE JODEN

Read More →