Loading...
You are here:  Home  >  New Age journalistiek  >  Spiritualiteit  >  Current Article

Heilige plekken in Kijkduin

By   /   januari 16, 2013  /   No Comments

Glastonbury Cathedral

Geld is meer dan ooit luchtpapier geworden, onze leefruimte is beperkter dan ooit, de globale energiewinning is in handen van zorgwekkende monopolies. Ondertussen staat onze gezondheid van alle kanten onder druk, terwijl we juist geobsedeerd zijn geraakt door leuk en actief ouder worden. Is het raar dat steeds meer mensen troost gaan zoeken in spirituele uitwegen? Waar moet het met deze wereld heen, waar kunnen we zin en betekenis vinden in deze materialistische, marktgerichte, commerciële en agressieve hoge drukketel?

Veel mensen zijn ter voorbereiding op Het Grote Ongewisse heilige plekken gaan bezoeken, zoals ze zijn aangewezen door bepaalde schrijvers over deze onderwerpen. Glastonbury en Stonehenge in Zuidwest Engeland ontvangen per jaar duizenden spirituele toeristen,  Machu Picchu, de beroemde Inca-stad in Peru ook. Occulte reizen naar de Egyptische piramiden zijn populair, evenals reizen naar Izapa in Mexico, de vroege Mayastad, die ongeveer 2100 jaar geleden zijn hoogtepunt beleefde. Ter plaatse kan men dan mooi mediteren op de grote verandering voor onze beschaving, die in 2012, volgens de Maya’s, had moeten beginnen. Ik hou het nog even bij het strand van Kijkduin. Want eh… waar je ook gaat, je neemt jezelf mee, nietwaar?

En trouwens, op een schoolbord, vastgespijkerd op de Juttershoek van Ome Jan in de duinen bij Kijkduin, staat dat de cursus Omgaan Met Teleurstellingen helaas niet doorgaat en dat ook de Cursus Rietdekken is afgezegd omdat Riet ziek is. Kom daar maar eens om in de piramides!

PdH

    Print       Email

Laat een boodschap achter

You might also like...

EEUWIG VERVOLGDE JODEN

Read More →