Alice in Wonderland

Okay, ik besta in het Zero Point Field, een allesomvattend energieveld, waarbinnen tijd noch toekomst bestaat. Maar kan ik ondertussen mijn persoonlijke grenzen verleggen met onorthodoxe methoden? Experimenteren met toeval en overgave?

Alles is met alles verbonden in een kwantumveld. De mens leeft in een telepathisch universum, in een oneindige energiezee, een ongebreidelde opslagplaats van informatie, waarin allerlei elektromagnetische lading vibreert, kaatst en terugkaatst in een lemniscaat (een liggende 8) van oorzaak en gevolg. Echt?! Dit beeld is voor de gewone mens een soort Alice in Wonderland plaatje. MAAR HOE, WAARDOOR, WAAROM EN WANNEER wil ons denkende, verklarende ego dan meteen weten. Onderzoeksjournaliste Lynne McTaggart liet in haar boek The Field (Het Veld) zien dat recente wetenschappelijke ontdekkingen met betrekking tot zo’n allesomvattend energieveld geheel aansluiten op oudere. De Duitse natuurkundige Max Planck beschreef al in 1911, dat er tussen willekeurige atomen altijd en overal een energierijke ‘lege ruimte’ bestond. Latere research vond uit dat in dat ‘Veld’ de dimensies ruimte en tijd niet gelden, want de energieën er in blijken zich moeiteloos met andere locaties te verbinden. Dat verklaart meteen het fenomeen van regressie naar vorige levens. De cliënt reist namelijk onder hypnose naar een andere tijd, zelfs incidenteel naar toekomsten en andere planeten. Dat Zero Point Field ofwel Veld van golven en/of (subatomaire) deeltjes heeft kennelijk bewustzijn en ‘doet iets.’

Ik moest denken aan die wetenschappers die slechts thuis kunnen brengen waar 10% van onze hersenactiviteit voor dient. De rest, die 90%, doet ook iets, maar men snapt niet wat. Men zoekt immers altijd naar bewijsbare activiteit. Grappig, want SCHEPPEN is immers nooit te bewijzen. Henk van Roekel schrijft me: “Het ontstaan van het universum kan nooit wetenschappelijk verklaard worden. Als het universum een begin heeft, was er daarvoor niets. Geen energie, materie, antimaterie, god of wat dan ook. Toch was er opeens uit helemaal niets een Big Bang. Dat kan natuurlijk niet als er alleen maar Niets is. Dit is voor mij het bewijs dat er een niet-materiële wereld moet zijn waar de onze uit is voortgekomen. “ Bingo. Wie het beter weet, mag het uitleggen.”

Hoe kun je nu verder zoeken, voorbij iets, voorbij je zelf opgeworpen beperkingen?

GRENSVERLEGGEN

In 2002 las ik het boekje Extreme Spiritualiteit/Innerlijke survivaltochten van Tolly Burkan, de Amerikaan die vanaf 1977 de vuurloopbeweging groot maakte. Hij had allerlei tips, vergezeld van zeer prikkelende oefeningen, voor het verleggen van je grenzen. Lopen over vuur of glas, parachute springen, genieten van een smerige lucht, een naald door je hand steken, een plank doormidden slaan, je hoofd kaal scheren en vooral je vijanden liefhebben. Boeiend. Beetje Jackass: The Movie, de absurde stuntmannenfilmpjes op YouTube. Het ging Burkan steeds om het overstijgen van je zelfopgelegde beperkingen. In uitdagende situaties moet jij je aandacht volledig houden bij wat je doet en tegelijkertijd ontspannen. Die hete kooltjes van de vuurloop zijn wèl 1200 graden! Je geestestoestand is de sleutelfactor. Als zo’n ‘project’ lukt, als je contact maakt met die ‘andere’ staat van zijn, dan zindert je lijf van de adrenaline en ervaar je wat Burkan ‘persoonlijke kracht’ noemt. Dan kun je een actievere rol spelen in het scheppen van een Echt Leven. Mooi. Burkan noemde ook het feedback vragen aan een gokkast. Als er binnen tien rondes een setje komt, ga ik … Dat kan ook met een dobbelsteen.

GOKKEN MET DOBBELSTENEN

In het boek The Dice Man van Luke Rhinehart uit 1971 leeft de hoofdpersoon, een psychiater, geheel naar zogenaamd toevallige gegooide cijfers, die hij allemaal een code had gegeven. Dat liep uit op veel moraalloze en seksuele handelingen, maar het systeem prikkelde talloze freaks in die tijd. Mocht je tijdelijk willen experimenteren met het nemen van ‘willekeurig’ aangestuurde beslissingen, dan geef ik je hier een aardig avontuurlijke variant. Dobbelsteen 1=Doen/Blijven, 2=Niet Doen/Weggaan, 3=Ongewoon handelen, 4 Zingen/Lawaai of geluid maken, 5=Gedachten uitspreken en 6=Doen waar je bang voor bent. Veel plezier!

Van het Grote ga we zo dus naar het Kleine. Van het Goddelijke naar het Persoonlijke en weer terug. Er is op die weg geen toeval, alleen overgave. Maar ik moet wel denken aan die waarschuwing aan het begin van die maffe JackAss film: DON’T DO THIS AT HOME. In dit licht zou je kunnen zeggen: houd een verruimd bewustzijn bij de hand voordat je de kloof inspringt met je parachuutje.

PdH