Loading...
You are here:  Home  >  New Age journalistiek  >  Alternatieve gezondheid  >  Current Article

Orgasme, opgepompt zaad en intimiteit

By   /   januari 17, 2013  /   No Comments

Zakelijke informatie over een orgasme is niet geil wel handig. Een orgasme biedt voldoening, opluchting en ontspanning. Met een passende partner levert het ook nog eens genot en gevoelens van geluk, verbintenis en intimiteit.

“Als ik klaar kom, ben ik even helemaal los van alle beslommeringen en in een soort spirituele extase, die me in de buurt van God brengt,” schrijft me een lezeres.

O ja! Je hormoonverhoudingen veranderen, je hart gaat sneller kloppen, je lichaamstemperatuur stijgt, je huid verkleurt, je spieren trekken samen en er volgt bij mannen meestal een ejaculatie. Bij vrouwen trekken baarmoeder, vagina en spieren in de onderbuik samen. Dat is bedoeld om zaad vanuit de vagina omhoog te pompen in de baarmoeder zodat de kans op een zwangerschap toeneemt. Daarom wordt gezegd dat vrouwen die geen orgasme krijgen bij een bepaalde partner, op een diep niveau niet zwanger willen worden van die man. Anderen stellen dat een orgasme krijgen opgevat zou kunnen als een vorm van overgave, die de betrokken vrouw juist niet kan/wil opbrengen. Pas sinds een jaar of vijftig vinden doktoren, psychologen en sommige verlichte geestelijken dat ook een clitoraal orgasme er gewoon, naast het vaginale orgasme, volwaardig mag zijn.

Verder onderzoek heeft aan het licht gebracht dat er iets hoger in de vagina, tegen het schaambot aan, een meestal iets geribbelde plek te vinden is, die bij de juiste prikkeling een heftiger orgasme kan doen ontstaan. Naar de ontdekker ervan, ene dokter Gräfenberg, wordt dit de G-spot genoemd. Veel mannen kunnen een vergelijkbare intensivering ervaren door de anale stimulans via massage van hun prostaat. Regelmatig klaarkomen en vrijen natuurlijk is uiterst gezond. Er komen allerlei nuttige, blij makende hormonen vrij tijdens een orgasme, die maken dat je gezond ouder wordt. Kortom?! Laat ons blazen op die fluit!

PdH

    Print       Email

Laat een boodschap achter

You might also like...

ONGEPASTE GRAPPEN? Negen voorbeelden!

Read More →