MMS boek

(Gepubliceerd in het Tijdschrift Onkruid 2009)

Een snel en goedkoop middel tegen alles?  Een bewezen malariadoder: een schoonmaakmiddel met een beetje citroenzuur. Kost bijna niets en zet via opname in je bloed een radicale vijand van bacteriën, virussen, schimmels en parasieten aan het werk. Miracle Mineral Solution, MMS, maakt de gevestigde farmaceutische industrie niet blij, maar veel zieken wel.

Chloor is vanouds een bekend desinfecterend middel, maar in zijn meeste verschijningsvormen hoogst ongezond voor de mens. De  bacteriedodende variant Chlorineoxine (ClO) is een geelrood gas dat oplost in water. Het wordt al sinds veertig jaar veel gebruikt voor het schoonhouden van watersystemen, met name bij de aanpak van de legionellabacterie.  In de gezondheidszorg wordt het gebruikt om vloeren, tafels en ander materiaal te desinfecteren. Men bleekt er papier en textiel mee en benut het voor het langer bewaren van vlees. Ook wordt er pas geoogst fruit mee behandeld. In 2001 werd het toegepast voor het schoonmaken van de Amerikaanse gebouwen die toen doelwit waren bij een aanval met het anthrax-vergif. Ook schimmels, gisten en algen redden het niet lang tegen dit spul.

CHLORINEDIOXYDE

De Amerikaanse wetenschapper Jim Humble mengde in gedestilleerd water 28% Chlorineoxide met 6-9% citroenzuur. Dan wordt chlorinedioxide (ClO2) geactiveerd, dat het wonder bewerkstelligt en voortaan MMS genoemd werd (Miracle Mineral Solution). Het bleek een probaat middel tegen diverse ziekteverwekkers. Die worden in veel gevallen onschadelijk gemaakt zonder dat ze resistentie voor dit middel ontwikkelen en vooralsnog zonder gevonden bijwerking. Men beveelt het ook aan als preventieve remedie tegen griep en verkoudheden. Ook wordt de directe werking bij mondinfecties en ontstoken tandvlees geroemd.

Chlorinedioxine (ClO2), dat het werkzame bestanddeel in MMS vormt, is een zogeheten vrije radicaal. Het lost ook op in bloed als het (alleen in een lage dosis natuurlijk) in het menselijk lichaam wordt gebracht. Het pakt dan alle cellen (rode bloedlichaampjes) aan die een lagere pH-(zuur)waarde hebben dan 7. Dat zijn ‘toevallig’ zieke cellen, die dan worden geoxideerd. Gezonde cellen hebben een hogere pH-waarden en worden door dit gas met rust gelaten. Zogeheten pathogenen (ziekteverwekkers) kunnen namelijk niet overleven in een zeer zuurstofrijke omgeving die goed uitgebalanceerd is qua pH-waarden. Er is bewijs dat MMS helpt om myeloperoxidase te maken in het lichaam, een stofje dat het lichaam weer nodig heeft om hypochlorouszuur te maken dat het immuunsysteem normaal gebruikt om virussen, bacteriën, parasieten en schimmels te doden. Humble’s onderzoek stelt dat malariaparasieten na de eerste 15 druppels en een tweede dosis na 2 uur allemaal dood waren. Patiënten die dan nog steeds ziek waren, hadden dan zo goed als zeker andere kwalen onder de leden. Dat is in Afrika heel normaal, zeker bij mensen die al langer ondermijnd waren door de malaria. Tanden poetsen met MMS en spoelen (niet langer dan 30 seconden) pakt losse tanden en tandvleesproblemen radicaal aan, beweert Humble. Een Nederlandse gebruiker rapporteerde dat zijn wortelkanaalontsteking binnen 48 uur verdween. Iets minder rap gaan alle hepatitisvormen (A, B en C) voor de bijl. Herpes kan in twee weken weg zijn. Zegt Humble. Dan moet je wel bereid zijn om ineens vrij hoge doses in te nemen en dan eventueel enkele onaangename bijverschijnselen of moeheid te trotseren. Ik ken geen mensen in Nederland die dit met succes geprobeerd hebben.

Ondertussen gebruiken meer dan driehonderdduizend Amerikanen  Humble’s middel al sinds de introductie in 2000. Het is ook in ons land supergoedkoop verkrijgbaar (€ 15 per setje, goed voor 2 jaar gebruik) met een gebruiksaanwijzing via http://nulpuntenergie.net/index.php/miracle-mineral-solution , maar wellicht wil je eerst je eigen onderzoek doen op de site van uitvinder Jim Humble http://miraclemineral.org.  Daar kun je voor $ 12,95 eventueel  het boek downloaden dat hij over zijn ervaringen geschreven heeft. De man wordt inmiddels gedreigd met gevangenisstraf als hij niet ophoudt om reclame te maken voor zijn simpele product dat de gevestigde vaccinbusiness buitengewoon trillerig maakt. Op www.miraclemineral.com staat veel zinnigs en er staat verder een nuttig filmpje op www.youtube.com/watch?v=oeZsY7iMiqc. Diverse gebruikers hebben MMS eerst maar eens op hun zieke huisdieren toegepast. Bij succes is de stap naar je eigen probleemaanpak vanzelfsprekend een stuk kleiner. Als je e.e.a doet in combinatie met andere gezonde leefwijzen (kijk bijvoorbeeld op Ron Fonteine’s prachtige site www.leefbewust.com), dan ga je lang van je toekomstige AOW genieten.

OPLOPENDE DOSIS

Nieuwsgierig meng ik precies volgens de aanwijzingen de vloeistoffen in de geleverde flesjes en daarna neem ik in een oplopende dosis de druppeltjes in. Jim Humble geeft in zijn boek allerlei aanwijzingen voor het juiste mengsel en de juiste doseringen, maar de praktische ervaringen van feedback gevende gebruikers wijzen echter op een optimaal effect bij een dosis van 1:1 natriumchloriet en citroenzuur. Vanzelfsprekend hebben baby’s en kinderen minder druppels nodig dan volwassenen. Anti-oxidanten (zoals vitamine C) maar ook alle proteïnevormen in je maag of darmen breken de werking van MMS af, dus eet voorafgaand en tijdens de kuur even strikt vegetarisch. Humble suggereert als einddosis voor een standaardschoonmaak 3 druppels voor elke 11,4 kilo lichaamsgewicht. Ik weeg 80 kilo dus dat betekent 7 x 3 = 21 druppels. Er hangt een lichte chloorlucht aan het middeltje, die je kunt wegwerken door de druppels in een glas vruchtensap (echter GEEN sinaasappelsap) op te lossen. Ik neem er 2 de eerste dag, de tweede 4, dan 6 enzovoorts. Het directe effect was niet anders dan van die vele gebruikers die op internetforums een beetje tot flinke diarree rapporteerden. Malariapatiënten krijgen ineens 15 druppels de eerste dag, maar de meer gezondere gebruikers kunnen hun innerlijke opschoningsproces rustig wat langzamer opvoeren. De kans op een misselijkheid is anders vrij groot. Bepaalde homeopatische middelen kunnen overigens die klachten goed verzachten. Bij mij veel dat mee, maar de pittige verwerkingsdromen die als effect genoemd worden, ken ik inmiddels ook. Ik realiseerde me dat het Westerse, menselijk lichaam per jaar ruim 4 kilo gifstoffen moet verwerken! Dan is het niet gek dat het mijne tijdelijk sterk reageert, als er zo’n radicale witte tornado in opgestart wordt. Ik heb persoonlijk niet veel effect ervaren, maar ik was al redelijk gezond natuurlijk. Ik heb nog wel een serie flesjes in de aanbieding.

Sinds de commotie rond het overlijden van Sylvia Millecam staat het onderwerp eigen verantwoordelijkheid voor je gezondheid weer volop in de schijnwerpers. Sommige artsen menen dat (te) impulsieve en intuïtieve mensen tegen zichzelf in bescherming moeten worden genomen. Helaas zitten in die categorie medici veel vertegenwoordigers van de farmaceutische industrie en van het gevestigde, regulier beperkte medische denken. Veel ruimte voor revolutionaire uitvindingen of voor de relatie tussen ziel en lichaam is daar niet. Ook Jim Humble wordt in dit milieu als een kwakzalver beschouwd.

Het moet duidelijk zijn dat je dit middel geheel op eigen risico gebruikt. Het is niet geregistreerd noch getest als medicijn en dat gaat waarschijnlijk ook nooit gebeuren. Daarom is het zinnig om het te gebruiken in overleg met je huisarts of eventueel natuurgenezer onder het motto Baat het niet, dan schaadt het niet, zoveel weten we al wel. MMS zou niettemin een handig multi-inzetbaar middel bij calamiteiten kunnen worden. Denk aan een griepepidemie bijvoorbeeld. De voornaamste MMS-component is ook (dus zonder de zg. Activator citroenzuur) direct positief te testen bij de onmiddellijke behandeling van brandwonden. Zachtjes inwrijven en na hooguit een minuut goed afwassen met water. Brandwonden helen daarna keurig. (Datzelfde effect krijg je trouwens als je een brandwond direct insmeert met eigeel of geheel afdekt met meel). Deze aanpak werkt ook bij akelige insectenbeten. Psoriasis en wratten reageren eveneens op dit soort inwrijven.

Is de ontdekking van de opruimende werking van dit schoonmaakmiddel werkelijk revolutionair? Waarschijnlijk wel. Er zijn immers een aantal specifieke zieken die weinig hebben aan de gewone doktoren. ME-patiënten bijvoorbeeld moeten droef vaststellen dat de reguliere kennis over hun aandoening of de genezing ervan minimaal is. De positieve getuigenissen van enkele van hen over hun gebruik van MMS leiden mogelijk tot een heroriëntering op deze mysterieuze ziekte. Er is eveneens positief wetenschappelijk dubbel-blind onderzoek geweest naar de inzetbaarheid van chlorinedioxide bij de ziekte van Lyme. Meer investering in omvangrijk onderzoek mogen we niet van de medische industrie verwachten omdat het middel niet te patenteren valt en er dus niets aan te verdienen valt.

GEEN GENEESMIDDEL

MMS is op zich geen geneesmiddel. Het geeft slechts het eigen immuunsysteem een oppepper om opnieuw de strijd met onaangename indringers te kunnen aangaan. Sporadisch zijn er gebruikers die niet goed reageren op het middel, bijvoorbeeld omdat ze bepaalde bloedafwijkingen hebben. Wie moet kiezen tussen een chemokuur of eerst eens twee keer per dag 15 tot 30 druppels MMS nemen, die zal mogelijk, net als zijn reguliere behandelaar, verbaasd staan over de effecten. De website van Humble staat namelijk vol met filmpjes van genezen kankerpatiënten. “Vraag niet hoe het kan, maar profiteer er van!” denk je dan. Voor arme mensen in ontwikkelingslanden zal het verder een zorg zijn wat de reguliere dokter, tandarts of ziektekostenverzekeraar van dit onderwerp vindt. Humble heeft om die reden makkelijk wetenschappelijk klinisch onderzoek kunnen laten doen in een gevangenis in het Oost-Afrikaanse land Malawi. De gedetineerden stonden in de rij om mee te mogen werken omdat de resultaten zo spectaculair waren (99% genezingen van de specifieke kwalen die Humble claimt gevoelig te zijn voor een MMS-toepassing). Humble heeft zelf meer dan 6.000 mensen succesvol met MMS behandeld, vooral tegen malaria (een score van 90%). Andere doktoren in Afrikaanse landen claimen met MMS totaal meer dan 75.000 malarialijders te hebben genezen. In Uganda genas bovendien 60% van de aangemelde Aidspatiënten. Zulke claims mogen niet terzijde worden geschoven omdat er op dit supersimpele middel nauwelijks winst gemaakt kan worden.

Mocht er weer een varkens- of vogelgriep overwapperen naar ons land dan zou dit huis-, tuin- en keukenmiddeltje doelmatiger kunnen werken dan wat voor achterhaald vaccin ook. De Amerikaanse Food and Drug Administration, FDA, heeft ondertussen de oorlog verklaard aan alle zogeheten natural remedies om de dure producten van de machtige farmaceutische industrie te beschermen. Misschien staat ons dat ook hier te wachten. Sla snel wat MMS-setjes in voor noodgevallen, zou ik zeggen. Humble claimt verder dat MMS-gebruik als methode voor een regelmatig onderhoud van iemands lichaam 25 jaar extra, vitaal leven oplevert. Dat vinden vast weer de pensioenfondsen helemaal niet leuk. Wordt deze uitvinding een tijdbom onder veel van onze ideeën over gezondheid?

PdH

DE UITVINDER

Ingenieur Jim Humble (1932) was 25 jaar onderzoeker in de luchtvaartindustrie maar later in zijn leven wetenschappelijk medewerker van een industrieel goudzoekend bedrijf in de jungle van het Afrikaanse Guyana. Zijn medewerkers en ook hijzelf werden geteisterd door malaria. Omdat ziekenhuisopname voor een reguliere behandeling tijdelijk onmogelijk was, besloot hij tot een paardenmiddel dat in de 50-er jaren in Texas in omloop was: het drinken van een kleine oplossing van een bestaand waterdesinfecterend middel (Stabilized Oxigen). Dit spul, ClO4, dat als grondstof het hoogalkalische Natriumchloride (NaClO2) heeft, was ter plaatse direct voorradig. De antibacteriële werking van die stof was al in 1929 door een Dr. Moises de Guevarra ontdekt. In 1971 stelde een E.D. Goodloe een formule op, die daarna als waterdesinfectans op de markt als kwam onder de naam Aerobic Stabilized Oxigen. Dat is nooit op mensen getest. Maagzuur maakt na inname van dat middel weliswaar de werkzame moleculaire zuurstof vrij maar dat is voor de rest van het lichaam niet zo prettig.  Chlorineoxide is namelijk giftig voordat het zich opsplitst in het nuttige chlorinedioxide en ongevaarlijke natriumchloriet (sodiumzout, NaCl). Al experimenterend met andere zieken kwam Humble uiteindelijk tot een optimale samenstelling, waarbij aanvankelijk 5% azijn gebruikt werd voor een juiste (basisch makende) activatie van chlorineoxide. Later verving men die component door appelsap, in recente experimenten door citroenzuur, dat nog meer chlorinedioxide genereert in het lichaam. De grote verdienste van Humble is dat hij in 1997, na jaren van verdere ondersteunende experimenten in Uganda en Malawi, besloot via internet zijn vinding, bereidingswijze en onderzoeksresultaten wereldwijd bekend te maken.