Loading...
You are here:  Home  >  New Age journalistiek  >  Alternatieve gezondheid  >  Current Article

Hoofdluizen op natuurlijke manieren bestrijden

By   /   maart 13, 2013  /   No Comments

Hoofdluis

Op alle kleuter- en basisscholen komen tegenwoordig hoofdluizen voor. In golven, soms helemaal niet, soms als een plaag. Zijn er ook natuurlijke manieren om ze te bestrijden op de markt naast de vergifshampoos?

Ze bijten, je voelt ze, maar je ziet ze niet. Jeuk op je hoofd kan wijzen op stress maar ook op hoofdluizen. Hoofdluizen komen minder voor in bijvoorbeeld India omdat mensen hun haar graag invetten met (luizen verstikkende) palmolie. Wij beschaafde mensen vinden dat vet en vies. Jammer. Want ondertussen zijn luizen een plaag op elke basisschool. De kindertjes moeten hun jassen op de gang onder luizencapes hangen omdat de beestjes anders overlopen van de ene warme jas naar de andere. Moeders kammen hun kroost met een luizenkam en hebben er plotseling zelf ook last van! De luizenplaag wordt elk jaar groter en groter omdat de insectjes resistent worden tegen de gebruikte vergiftige shampoos en crèmes. Bovendien blijken ook veel kinderen zelf lijfelijke bijwerkingen te ervaren van de gebruikte troep.

En dus? Gaan we eindelijk andere, meer natuurlijke middelen zoeken? Er is een groentenspoeling op basis van maïskiemolie, die de luizenschildjes fataal week maakt: Sunrider. Er zijn ook twee soorten elektrische luizenkammen op de markt (goedkoop en duur) en ook een föhnachtig apparaat (erg duur) dat luizen en neten doodt met hete lucht van 60 graden. Zeroluis is eveneens een puur natuurlijk middel tegen hoofdluizen, een oververzadigde magnesiumzout oplossing in gelvorm, die luizen doodt door uitdroging (www.zeroluis.nl) en dan mummificeert. Daarna kun je naspoelen met een zogeheten celzout: Zechsal magnesium, (www.celzouten.eu/zechsal.html). Veel zweten helpt ook, want dan raakt je hoofdhuid bedekt met je eigen fysiologische zoutafzetting, en dan vooral weinig wassen. Rhassoul of Ghassoul helpt ook. Dat is een lavaklei, vulkanische klei met een beetje as, uit Marokko, traditioneel gebruikt in Arabische hammans als natuurlijke haar, -huid en lichaams reiniging.

En verder, waarom krijgen bepaalde kinderen nooit luizen en andere wel? Goeie vraag, mysterie blijft.

PdH

    Print       Email

Laat een boodschap achter

You might also like...

WRAAK GENOMEN!

Read More →