Loading...
You are here:  Home  >  New Age journalistiek  >  Alternatieve gezondheid  >  Current Article

Geen fluoride, weg met de soja, stoppen met zuivel

By   /   januari 18, 2013  /   No Comments

Aan tafel

Er circuleert ontzettend veel medische onzin, gefabriceerd in de media om allerlei gerelateerde producten te verkopen. Levensgevaarlijke fluoride bijvoorbeeld. Lees de webpagina van Dr Mercola!

Volgens deze veel geciteerde alternatieve Amerikaanse dokter wordt Jan-met-het-Petje structureel dom gehouden met een lange lijst gemanipuleerde medische onzin. Hij noemt vaccinaties als een bron van ellende, met name de routine aanpak van jonge kinderen. Dat zonnen huidkanker veroorzaakt is volgens hem een absoluut fabeltje, dat gecreëerd is door de zonnebrandolie verkopende industrie. Hij raadt absoluut af om fluoride tandpasta te gebruiken en zeker geen genetisch gemanipuleerde voedingsproducten te eten. Specifiek niet-gefermenteerde sojabonen, de voedingsbasis voor veel vegetariërs, kunnen juist veel problemen veroorzaken, in ernstige mate als het genetisch gemanipuleerde soja betreft. Wie het houdt bij tempé, tofu, miso en natto zit goed. Het eten van veel graanproducten is ook al onverstandig omdat het direct suiker in je bloed omzet (daar wordt je dik van) en bovendien kan je zo je natuurlijke insulineniveau ongewenst verhogen. Een teveel aan vezels in combinatie met een glutenintolerantie ziet Mercola als bron van allerlei ziekten. Het is geen wonder dat hij ook pleit voor het minimaliseren van je suiker- en fructoseconsumptie. Hij gelooft evenmin in kunstmatige zoetstoffen, helemaal niet als het je gaat om afvallen. Het tegendeel is waar, stelt hij. Dat geldt ook voor het fabeltje dat een vetarm dieet te helpt afvallen en dat je van vet eten dik wordt. Lulkoek.

STOPPEN MET ZUIVEL

Verder moeten we stoppen met zuivelgebruik vooral omdat industriële melk vol zit met groeihormonen en antibiotica. Gepasteuriseerde melk staat bovendien in de top van allergieënveroorzakers en ondermijnt je immuunsysteem. Nog een fabel: dat verzadigde vetzuren hartproblemen zouden veroorzaken en dat een dieet met extra cholesterol ergens goed voor is. Het is juist omgekeerd: verzadigd vetzuur houdt een nuttige, gezonde hormonale cyclus op gang. Voor een nadere toelichting kun jij je zelf op zijn nieuwsbrief abonneren of op zijn website www.mercola.com kijken. Even boeiend zijn de kritische commentaren van Jim Adams op www.naturalnews.com. En voor de broodnodige paranoia: er is in Amerika een zendende minichip ontwikkeld die met een (medicijn)pil in genomen kan worden. Leuk, zo kan men iedere verdachte zieke (AIDS-lijders bijvoorbeeld) gaan monitoren.

Mercola is uiterst kritisch over allerlei manieren om af te vallen. Veel methoden hebben tijdelijk effect maar zijn op de lange termijn schadelijk. En zo kun je blijven zoeken naar oplossingen voor een vervuild lichaam in een vervuilde wereld. Het begint bij geen bedrukt, gekleurd wc-papier te gebruiken en daarna moet je absoluut stoppen met je medicijnen weg te gooien in de plee. Ze komen namelijk allemaal weer verdund bij jou terug via het drinkwater. Koop een waterfilter al zegt iedereen dat ons kraanwater zo gezond is. Via mij kun je bijvoorbeeld een Nikken-waterfilter aanschaffen dat bovendien je water magnetiseert.

PdH

    Print       Email

Laat een boodschap achter

You might also like...

ONGEPASTE GRAPPEN? Negen voorbeelden!

Read More →