Loading...
You are here:  Home  >  New Age journalistiek  >  Alternatieve gezondheid  >  Current Article

De relatie tussen overgewicht en hooggevoeligheid

By   /   januari 10, 2013  /   No Comments

Sommige overgevoelige mensen, die veel lijden onder omgevingsstress (of gewoon al door algemeen menselijk lijden in de buurt of op tv) hebben de neiging om ‘uit hun lichaam’ te vluchten en zo aan die onverdraaglijke instroom van emoties en indrukken te ontsnappen. Dat kan hetzelfde proces zijn dat de psychologie ‘dissociëren’ noemt, maar dat hoeft niet zo te zijn. Ik benoem voor een overzichtelijke theorievorming de mens als een drie-eenheid van lichaam, geest en ziel. Dit soort uitstapjes behelst dan het uittreden van de ziel. Gevolg is wel dat zo’n lijf ‘onbeheerd’ achterblijft en daar maakt soms iets of iemand anders gebruik van.

Praktisch kan het betekenen dat een levende persoon uit je omgeving jou (of alleen je lichaam) ergens voor gaat misbruiken, omdat jij zelf niet goed en bewust grenzen stelt. Dat is minstens onaangenaam, soms zelf levensgevaarlijk, Daarom gaat vaak je geest zoeken naar oplossingen. Met geest bedoel ik je automatische piloot, je op overleven gerichte egostructuur, de biocomputer in je hoofd- geef het maar een naam. Die kan bijvoorbeeld door meer te eten proberen om er weer beter ‘bij’ te komen, IN je lichaam dus. (Over)eten is een bekende vorm van gronden, meer aardser worden.

Het kan nog ingewikkelder worden als een niet-levende persoon, een overleden familielid bijvoorbeeld) gebruik gaat maken van een zekere ‘leegte’ in jouw zenuwgestel. De dode kan, angstig voor straf of voor de leegte, proberen te schuilen bij jou omdat jij (bloed)verwant bent. Soms kan iemand als een soort lifter iets willen uitproberen met jouw lichaam waar de betrokken joyrider zelf achteraf geen verantwoordelijkheid voor hoeft te dragen, noch af te leggen. Dat noem ik dan overschaduwing. Extra eten kan een methode zijn om jezelf onaantrekkelijk te maken, zodat niemand meer intiem met jou wil worden. Dat is enerzijds akelig maar anderzijds voorkom je zo dat iemand jouw alsmaar openstaande aura binnen komt en daarmee jou opzadelt met zijn/haar gevoelens en stress. Extra eten kan je eveneens het gevoel geven dat je ‘zwaarder’ wordt maar ook dat er meer buffer is tussen jou en de lastige buitenwereld. Jouw manier van bufferen creëert een soort bescherming, een soort schild van vet, maar elegant is dat natuurlijk niet…

HSP-ers kunnen zwelgen in doemdenkerij. Compenserend zwelgen in eten helpt dan beslist niet maar tja… Als je veel televisie kijkt en gelooft dat dat een realistisch beeld van de universele waarheid geeft, dan word je gauw gek. De wereld ziet er namelijk veel beter uit dan je denkt. De Wereld Voedsel Raad, de FAO, heeft al in 1995 ondubbelzinnig vastgesteld dat er vele miljoenen mensen beter te eten hadden dan 40 jaar daarvoor (in 1955). Er zijn waren toen al minder ziekten, minder ongeneeslijke ziekten en er gingen meer kinderen naar school dan ooit daarvoor. Hoe optimistisch of pessimistisch ben jij? Alles is relatief. Dertig jaar geleden was ‘De Overbevolking’ ons grootste probleem, nu weer ‘De Vergrijzing’. Er wordt wat afgepiekerd! Gelukkig sterven nu weer veel mensen aan Teveel, Te Zoet en Te Vet Vreten. Alles lost zichzelf op! Dat is de kracht van Positief Denken.

Eten grondt ondertussen goed, maar meer bewegen, sporten, dansen ook. In feite grondt alles wat je met je handen en je voeten doet. Eigenlijk beter en minder riskant. Goede seks grondt overigens ook. Werken in de tuin, boetseren, kuilen graven in bos of aan het strand, allemaal prima! Een minder afhankelijke oplossing is het toepassen van een geestelijke discipline. Ik doel op een visualisatieoefening, waarbij je je eigen psychische grenzen leert afbakenen. Mijn CD Aura Schoonmaak levert op dat gebied een al zes jaar beproefd recept, dat beslist geen extra narigheid oproept.

PdH

Smiley groot copy WAARZEGMOP

Komt een vrouw bij een waarzegster: “Mevrouw, hoe ziet mijn toekomst er uit?”
“Ach jee, dame, ik zie iets ergs met uw man gebeuren!”
“Ja, mens, dat weet ik ook wel. Maar word ik vrijgesproken?”

    Print       Email

Laat een boodschap achter

You might also like...

ONGEPASTE GRAPPEN? Negen voorbeelden!

Read More →