Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest september 2013

By   /   oktober 2, 2013  /   No Comments

 

TIJDGEEST MAGAZINE

editie september 2013 

 

Over meteorieten, ayahuasca, flut channels, TED-lezingen, supersnaar, ADHD-er Jón Gnarr en verkeerd geld.

IJSTIJD DOOR METEORIET

Onze planeet heeft altijd grote klimaatwisselingen gekend. Men neemt aan dat het massaal uitsterven van de dinosaurussen 66 miljoen jaar geleden veroorzaakt werd door een komeetinslag op het Mexicaanse schiereiland Yucatan. Misschien was zo’n botsing ook de oorzaak van de mysterieuze verdwijning, 53.000 jaar geleden, van de Neanderthalers, die zich immers over de hele wereld verspreid hadden? Iets recenter, zo’n 20.000 geleden, was er ook lang een grote ijstijd, waardoor weten de wetenschappers nog niet. Het klimaat herstelde zich in elk geval. Soms blijken er externe oorzaken te zijn geweest voor zo’n snelle klimaatverandering. Onderzoekers van de Harvard University publiceerden recent in het Amerikaanse tijdschrift Proceedings gegevens over Groenlandse ijskernen die suggereren dat Noord-Amerika ongeveer 12.900 jaar geleden getroffen is door een enorme meteoriet. De stofwolk die toen ontstond, verduisterde lange tijd de zon. De impact op de aardkorst kan overal vulkanische en andere magma-effecten tot gevolg gehad hebben. Dit ging in elk geval gepaard met het plotseling uitsterven van de grote zoogdieren zoals de mammoet, met wijdverbreide bosbranden en snelle veranderingen in de atmosferische en oceaanstromingen. Niet alleen de dieren stierven uit, ook een menselijke, Indiaanse beschaving die we nu kennen als het Clovis-volk, werd weggevaagd. In bepaalde Indiaanse mythen is die catastrofe echter wel blijven hangen. Omdat ook gegevens over Atlantis wijzen op een plotselinge ramp, moeten we mogelijk die ook dateren rond het moment van deze meteorietinslag. Of we ons kunnen beschermen tegen toekomstige klappen, lijkt mij zeer de vraag. ‘God is een cabaretier, optredend voor een publiek dat te bang is om te lachen,’ zei de Franse filosoof Voltaire al.

ZUINIGHEID VERSUS VLIJT

Dit magazine verschijnt nu precies zeven jaar. Nooit eiste ik van de lezers dat ze er iets voor betaalden. Wel vroeg ik aanvankelijk een eenmalige bijdrage van € 5 als donatie bij mijn sponsor, de Stichting Olivijn. Sinds twee jaar vraag ik oude en nieuwe lezers voor de periode tot 1 januari 2016 een donatie van € 15. Vergeetachtigheid of misplaatste zuinigheid van jullie kant hindert aan mijn kant mijn vlijt niet, maar maak een keuze! Schrijf je uit via de afmeldlink onderaan OF stort nu toch EINDELIJK eens je bijdrage op INGrekening 5008174 van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn. Arme lezers en studenten mogen volstaan met € 5. VERMELD ALTIJD JE MAILADRES!

Overigens, op www.tijdgeest-magazine.nl kun je voortaan (ook lekker gratis) al mijn journalistieke werk nalezen.

OUD GELD AANVULLEN MET NIEUW

De Nederlandse Staatschuld bedraagt € 431 miljard (omgerekend per inwoner € 25.700), waarover Nederland rente betaalt: 2,1% per jaar. Voor 26% van die schuld leent de staat van Nederlandse pensioenfondsen en grote verzekeraars die daardoor winst maken. Die bedrijven beleggen nu 17% van hun vermogen in de Staat. Dat zou best meer kunnen zijn, maar de Staat leent liever van buitenlandse investeerders. Waarom eigenlijk? De Amerikanen lenen verhoudingsgewijs meer, bijna twee keer zoveel. Elke Amerikaan staat voor bijna 50.000 dollar in het krijt bij hun ‘buitenland’, vooral China en Arabische staten. Daar heeft de regering van de VS een slimme maar geniepige truc op bedacht: steeds meer geld bijdrukken. De waarde van de dollar op de valutamarkt zakt daardoor wel steeds, maar daarmee hun buitenlandse schuld ook.  Die schuldeisers balen daarvan en proberen met hun vette dollartegoeden weer zo veel mogelijk Amerikaanse goederen en bedrijven te kopen. Liever spullen dan waardeloos geld. Dat proces is goed voor de Amerikaanse export maar slecht voor hun nationale imago, want veel gerenommeerde Amerikaanse handen zijn inmiddels in buitenlandse handen. Ach, waar is die oude ouwe tijd toen we nog alleen naar de Fabeltjeskrant kéken!

FABELTJESKRANT VOL LEUGENS 

Wie nog gelooft in enige overheid na gezien en gehoord te hebben hoe de hele wereld in de zeik genomen is door de in scene gezette aanslag van 9/11, die is echt naïef. Luister maar eens naar een van de vele militaire insiders, die zich schaamt, Luitenant-kolonel Robert M. Bowman: www.youtube.com/watch?v=zrRKqI1NAgE&feature=youtu.be. De nepargumenten om Saddam Hussein neer te halen lijken de media meteen weer vergeten… De Amerikaanse held Edward Snowden deed ook een eng boekje open over de steeds listig uit de kranten gehouden chemtrails. Op https://www.accessnow.org/ staan wekelijks voorbeelden van malverserende overheden. Statements over al die niet bestaande buitenaardsen reken ik dan maar niet mee. Even makkelijk is de wereld ingepakt met verhalen over de kernreactor van Fukushima die onder controle zou zijn. De Japanse radioactiviteit is wijdverspreid en doet verborgen schade aan van alles en nog wat via vis, verspreiding door de voedselketen of door de lucht. Het is gewoon wachten op heftig gemuteerde zeebewoners!

GIFGAS LULKOEK

Wie opnieuw de propaganda gelooft die zegt dat de Syriërs gifgas zouden hebben gebruikt tegen de bevolking, die is ook weinig kritisch. Waarom zou president Assad dat doen met het risico de hele zogenaamd beschaafde wereld over zich heen te krijgen? Hij heeft immers zat andere geweldsmiddelen? Opnieuw zie je hier dubbele bodem werk van Syrië’s erfvijand Israël. De Israëlische geheime dienst voert namelijk al ruim een jaar nucleaire en conventionele bombardementjes uit over de eigen grenzen, waartegen ook al niemand bezwaar maakt. Israël experimenteert al sinds januari ongestraft voor de grote aanval met een kernbom op Iran en Syrië is proefkonijn. Er komen zware tijden.

  Mud

Ondertussen moet je beslist Mud gaan bekijken, een 4-sterren film over de liefde, gezien vanuit de ogen van een 14-jarig jongetje, dat op een woonboot in de Missisippi woont.

(Illustratie uit het boek ‘The Ayahuasca Visions of Pablo Amaringo‘)

AYAHUASCA GEBRUIK

Het is een wonderlijke hausse geworden onder moderne zoekers, terwijl (gelukkig) het middel nooit een populaire recreatieve drug gaat worden door zijn smerige smaak en stank. Na een twaalftal keren gebruik kan ik veel positieve ervaringen beschrijven, hoewel veel beginners last zullen hebben van kotsen en diarree. Die ontladingsprocessen zijn vrij natuurlijk, omdat het lichaam zich zo probeert te ontdoen van iets dat het als een vergif ziet. Tegelijkertijd zal veel inzicht in jezelf je makkelijk doen overgeven van schaamte. Misselijk van jezelf, van je eigen geopenbaarde egotrips, wil je je innerlijke bagger op elke mogelijke manier lozen. Het eerste uur na de inname kun je veel last hebben van visuele hallucinaties, vaak met kleurige caleidoscopische diepten, daarna moet je eigenlijke werk wel gaan beginnen. Je mag hopen dat je geen begeleiding hebt uitgezocht van het soort Zuid-Amerikaanse ayahuasquero, die slechts een hoop sjamanistische al dan niet kwaadaardige blabla over je uitstrooit, terwijl zijn werkmotief vooral het verkrijgen van betaalde reizen en feestjes in Europa behelst.

In de meeste ceremonies beperkt de begeleiding zich tot het aanreiken van kotsemmers en het verzorgen van mooie, stimulerende muziek, soms tot samenzang nodigend. Ik geloof wel in het nut daarvan maar zie dat bepaalde diepe ervaringen absoluut geoefende therapeutische zorg vragen. Ik heb iemand drie uur lang zien worstelen met een sterfervaring uit een vorig leven, zonder dat de betrokken vrouw zich dat zelf realiseerde. De begeleider vond dat iedereen zijn/haar eigen proces maar moest doormaken en dat is inderdaad ook een interessante visie. Vanuit mijn ervaring met hypnotherapie en auralezing zou ik echter liever enig versnellend inzicht willen aanreiken. En voor mensen die plotseling overspoeld of zelfs overschaduwd worden door overledenen of (jungle)entiteiten, vind ik bekendheid met auraschoonmaaktechnieken essentieel. Kritische gebruikers zullen niets nieuws lezen op http://jonathanevatt.com/site/warning-dark-side-ayahusaca-1390/ maar goedgelovige beginners kunnen zich maar beter goed voorbereiden. Wie (gelet op de horoscoop) met veel lastige Neptunus-aspecten, Vissen posities en 8e of 12e Huis posities moet dealen, moet het niet gek vinden dat een ayahuasca-ervaring je (we hopen tijdelijk) op kan zadelen met demonische krachten, die helaas meestal naadloos aansluiten bij iemands eigen kwetsbaarheden of handicaps. Lees er de talloze waarschuwingen uit het Tibetaans Boeddhisme maar op na of het schitterende artikel van Pieter van Kampen op http://eza.nl/media/upload/files/Zending%20Nu%202006-03%2004%20Tibet%20boeddhisme.pdf.

  KOEIENMOP

De dorpswinkelier rijdt met zijn auto langs de boerderij van Gerrit en Ans, als plotseling de motor het begeeft. De man gooit zijn motorkap omhoog en onderzoekt olie- en waterpeil. Daar zit het probleem niet. Dan hoort hij een lage stem: “Je ken beter de carberater uit mekaar hoale.” Hij kijkt verrast op en ziet een koe naast het prikkeldraad staan en geïnteresseerd naar hem kijken. De winkelier is stomverbaasd en loopt snel terug naar de boerderij, waar Gerrit in de voortuin staat te schoffelen. “Gerrit, een van je koeien zegt dat mijn carburator kapot is.” Gerrit tuurt de weg af: “Zeker die roodbonte met dat halve merk in d’r oor?” De winkelier knikt. Gerrit haalt zijn schouders op: “Die hep geen hol verstand van auto’s, man!”

FREQUENTIEVERANDERINGEN

De anderhalf uur durende documentaire Resonance Beings of Frequency op https://www.youtube.com/watch?v=IF_rorl5LRQ  beschrijft de gevaren van onze onderdompeling in de oceaan van draadloze fre­quenties. Zo’n twee  miljard jaar lang heeft aards leven zich binnen een aantal ‘natuurlijke’ trillingsfrequenties ontwikkeld. Wetenschappers spreken dan over de zogenaamde Schumann resonantie, die invloed heeft op onze mentale en fysieke gezondheid. Die trilling synchroniseert ook onze lichamelijke aanpassing op de seizoenen en op onze dag-/nacht­ritmes, hij ondersteunt ons immuunsysteem en bevordert zo ons welzijn. De vele kunstmatige frequenties, die de laatste 25 jaar werden in gebruik genomen werden, verstoren op celniveau de natuurlijke balans, stellen de documentairemakers. Vooral wezens die die volledig navigeren op elektromagnetische aardtrillingen, zoals veel insecten en vogels zijn het slachtoffers maar ook mensen. DECT-apparatuur en mobiele telefoons vormen ons grootste, onzichtbare risico. We doen het onszelf allemaal aan. En dan maar lachen om iemand die lekker zijn haar wast onder de kamelenpis.

FOUTE CHANNELINGS

Om de haverklap stort zich weer een nieuw trancemedium op ons krakende bewustzijn. Onveranderlijk krijg je dan fraai verpakt, helaas in een trage stroom, een serie clichés, vleierijen en nepwaarschuwingen op je bord. Wollige taal, zelf benoemde Hoge Etiketten, het is natuurlijk allemaal Universele Kennis. Het heeft ‘Zeer Hoge Frequentiekracht’ of het is minstens een verslag ‘vanuit de Christusenergie’. Jofel klinkt meestal ook dat de boodschap nu pas aan Onze Planeet Kan Worden Gegeven Omdat Jullie Er Nu Aan Toe Zijn! Meestal zijn er plaaggeesten aan het werk die een beetje energie roven van de met open mond toeluisterende, geïmponeerde deelnemers aan zo’n sessie. Soms is een er opgeblazen maar niet herkend ego van het medium zelf aan het woord. Uit de brieven van iedereen die mij Het Kennisboek heeft toegestuurd, lees ik ook bijvoorbeeld: “Door een op aarde nog onbekende techniek, de licht-foton-cycloon-techniek, is deze informatie op jouw bewustzijn afgestemd.” Hoera! DAT is boffen! Als je je wilt laten oppimpen met gebakken lucht, tenminste.

  Topactrices uit The Heat

Wie mijn kritiek eens wil toetsen, kan zich bijvoorbeeld het gebabbel van medium Kathrin Knispel uit het Duitse Stuttgart eens laten aanleunen. Vrijwilligers vertaalden het uit het Duits op http://www.janssen-michels.nl/images/pdf/Spirituele-boodschap-vanuit-de-christusenergie.pdf. Ik hoor vooral herhaling op herhaling, algemeenheden in een spiritueel jasje, nietszeggend quasi-therapeutisch gelul (‘Het is een tijd die jullie er ook sterk op wijst dat het belangrijk is om je steeds in jezelf te verankeren”). Van hetzelfde laken een pak is de quasi-poëzie van medium Shekina, vertaald door Cobie de Haan op http://www.denkmetjehart.blogspot.nl.  Op zich is het allemaal mooi, maar hadden jij en ik het ook kunnen opschrijven in een scriptie met de titel: RED DE WERELD EN MIJ ERBIJ. Blijf zelf denken, lui!

TED PIONIERS

De TED-lezingen rond Technology, Entertainment and Design begonnen als een conferentie in 1984 en zijn uitgegroeid tot een wereldberoemd forum. Twee keer per jaar, in Californië en in Schotland, staan er pioniers en grootdenkers op het podium, die in 18 minuten originele en nuttige visies neerzetten. Voorbeeld? Verwoestijning, land dat in woestijn verandert, is het beangstigende proces, dat momenteel gebeurt met zo’n twee derde van ’s werelds grasland. Het versnelt klimaatverandering en drijft traditionele herderssamenlevingen tot sociale chaos. In een TED-lezing laat Allan Savory zien hoe dat gestopt kan worden en zelfs dat men gras kan terugwinnen in gedegradeerde woestijnlandschappen. Lees http://www.ted.com/talks/allan_savory_how_to_green_the_world_s_deserts_and_reverse_climate_change.html?quote=2071.

Er staan nu zo’n 1400 sprankelende issues op internet. Rudolf Penninkhof heeft er een groot aantal van Nederlandse ondertitels voorzien. Zie http://www.ted.com/profiles/translations/id/406375 en geniet. En kijk dan vooral eens naar slijmbal Bill Gates, tenminste NADAT je onderstaand stukje gelezen hebt.

FILANTROPISCH KAPITALISME

In 2007 deed de Los Angeles Times een onderzoek naar het zogenaamde filantropische karakter van de Bill & Melinda Gates Foundation. Hoewel er veel hulp wordt verstrekt aan mediagenieke armen en zielige rampslachtoffers, was hun conclusie toch dat deze Stichting primair de functie heeft van een belastingontwijkingsproject voor de superrijken. De Foundation heeft namelijk zelf weer miljarden geïnvesteerd in grote bedrijven, waar MicroSoft-miljardair Gates toch al aandelen in bezat. Dat ging vooral om Pfizer, Eli Lilly (de Prozacmakers), GlaxoSmithKline, Merck en Novartis. In 2011 liet een nadere analyse zien hoe de top van zijn organisatie allemaal vroeger leidende functies had bij deze internationale farmaceutische bedrijven. Dividend, patentrechten en monopolies zorgen voor een permanente winststroom, die knap weg- en doorgesluisd wordt. Goddelijke Gates doet alsof hij de wereld vooruit helpt maar belegt tegelijkertijd in talloze bedrijven die zijn bekritiseerd voor het veroorzaken van toenemende armoede (met name in Afrika), zware vervuiling en andere onethische praktijken (het experimenteren met nieuwe medicijnen op onwetende en kwetsbare armen, met name in India, Afrika en Zuid-Amerika). Terwijl duidelijk aangetoond werd dat het distribueren van goede muskietennetten als aanpak van malaria in Afrika het beste werkt, zette Gates met GlaxoSmithKline een obsessieve focus op de ontwikkeling van een malariavaccin. Waarom? Omdat je iets aan een vaccin kan toevoegen dat op termijn de overbevolking aanpakt? Zijn project is zo groot, dat je al niet meer van een kartel kan spreken, eerder van een economisch maffianetwerk. Brrr. Lees mijn bron (de Haags-Italiaanse anarchist Ruben Rosenberg Colomi) er zelf maar op na: http://newsjunkiepost.com/2013/06/07/bill-gates-big-pharma-bogus-philanthropy/. Maar die tien kleine negertjes zijn voorlopig blij!

Foto: Gates Foundation

  HONDENMOP

Op de voorste rij in de bioscoop met de film ‘In De Ban van de Ring’ zit een bejaarde man met een grote hond. Bij sentimentele scenes begint de hond luidrustig te huilen en bij grappige gebeurtenissen blaft hij hard van het lachen. Na afloop vraagt een andere bezoeker: “Meneer, neem me niet kwalijk, vindt u het ook zelf niet een beetje gek? Een lachende en huilende hond in de bios?” De bejaarde kan knikt: “Inderdaad, Hij vond het boek maar klote!”

Betere moppen? Probeer https://www.tijdgeest-magazine.nl/artikelen/humor.

UNIFIED SUPERSTRING THEORY

De TED-lezingen geven ons goddank verbinding met magistraal denkende mensen, wetenschappers, kunstenaars, uitvinders en cabaretiers. Op www.youtube.com/watch?v=YtdE662eY_M#at=40 liet snaardeskundige Brian Greene al in 2008 in 19 minuten zien hoe ons universum in minstens tien dimensies van ruimte en eentje van tijd functioneert, waarvan maar een klein deel voor ons ‘zichtbaar’ is. Ultramicroscopische waarneming biedt ons in extreme precisie een landschap waar de algemene relativiteitstheorie, de theorie van het elektromagnetisch veld, zwaartekrachtfenomenen, de kwantumchromodynamica en supersnaartheorie samen de gedachte van de M-theorie konden  produceren, een unificatie-idee, een superverbinding tussen alles en alles. De eendimensionale snaren zijn in wezen doorsneden van tweedimensionale membranen in de elfdimensionale M. M kan dan staan voor membraan, maar ook voor Magie, Matrix, Mysterie of Moeder. Tot zover de theoretische natuurkunde, die zich verder en verder zal ontwikkelen totdat hij samenvalt met een veel ouder concept van spirituele eenheid in een bewust veld, waarin elk element gerelateerd is aan alle anderen. Kinderen van Eén Vader, Goddelijk Licht, dat ons inspireert tot liefde. Enzovoorts.

NIETS ZIEN OMDAT JE NIKS ZOCHT

Wat betreft de serie Vakantieleed hier een kleine irritatie van een toerist. De Officier van Justitie verklaarde zijn bezwaar tegen een parkeerboete op de Maaspromenade in Maastricht ongegrond: “Uw voertuig was geparkeerd in een verbodszone, waarbij alle toegangswegen tot deze zone zijn voorzien van duidelijk zichtbare borden.” Zichtbaar? “Ja, tenminste als daar in Maastricht geen enorme boomtak voor had gehangen in combinatie met een lange bus, toen ik langs reed. Foto’s van die tak maken hielp niet. De rechter/overheid heeft altijd gelijk ook als zij door omstandigheden geen gelijk heeft. ‘t Werd dus gewoon dokken die € 66! Niet betalen? Mocht ik ook gewoon twee dagen de bak in!”

OV-FRAUDE

Okay, onze overheid probeert met een veelheid aan wetten, vergunningen en regeltjes haar burgers in een steeds strakker keurslijf te persen. Regeren is controleren, zo luidt het devies. Maar dat wekt ook tegenreacties op. Hier een prachtig voorbeeld van geïrriteerde burgers die op hun beurt er een sport van maken om de mazen in de wetten op te zoeken. Frauderen met OV-chipkaarten bijvoorbeeld! Lees de me toegestuurde handleiding voor bedrog. Geinig!

“Stel u reist dagelijks van Leeuwarden naar Maastricht en terug. Koop niet 1 maar 2 anonieme OV-chipkaarten. Gebruik kaart A bij vertrek uit Leeuwarden en bij aankomst in Leeuwarden. De chiplezer “denkt” dan dat u alleen op het perron Leeuwarden geweest bent en berekent geen kilometers. Omdat u met zo’n “perronkaartje” (eigenlijk bedoeld om daklozen te weren) maar 20 minuten op het perron mag zijn, wordt een vast bedrag van € 0.44 in rekening gebracht. In Maastricht gebruikt u alleen kaart B met hetzelfde resultaat. Wel moet u dan de 1e keer dat u in Maastricht aankomt met kaart A uitchecken en weer inchecken (u betaalt dus de eerste keer het gewone tarief) en kaart B even langs de incheck lezer halen zonder ook echt door het poortje te gaan. Dat u dan de volgende keren volgens de controleapparatuur de gehele nacht op het perron geweest bent, maakt niets uit. U betaalt slechts het vaste tarief voor meer dan 20 minuten op het perron. Zo betaalt u dus dagelijks slechts € 0.88!!”

  Stephan Stills & Manassas

GOUWE OUWE

Was het vroeger allemaal beter? Wat muziek betreft vind ik van wel. Ik 1972 zat ik in het oprichtingsteam van de Haagse Stichting Trefcentrum, dat het legendarische jongerencentrum Het Paard van Troje op de kaart zette. Ik was er een aantal tropenjaren zelf directeur. We luisterden naar grote helden, Beatles, Stones, The Band en Crosby, Stills, Nash and Young bijvoorbeeld (www.youtube.com/watch?v=OuphMxyPWeA), dansen deed je je in je eentje en er werden oogluikend joints getolereerd. Het was de tijd van Flower Power, vloeistofdiaprojecties, sociale revolutie, hippies, India-reizen en langharig werkschuw tuig. De muziek uit die tijd staat nog steeds in alle radiodiscotheken en bizar genoeg, veel van die muzikanten treden veertig jaar later NOG op. Zo keek ik naar Barry Hay in een ADO-shirt op het Haagse openluchtfestival ParkPop. Maar o God, wat stond die geluidinstallatie HARD! Hoe zo, dat meer dan 80 decibel schadelijk is voor je gehoor?! Vooraan haalden die gasten makkelijk 100 decibel, kolere! TNO-onderzoek leert dat er elk jaar ruim 20.000 jongeren blijvende gehoorschade oplopen van discoherrie (in totaal een half miljoen lui tussen de 16 en de 30). Ook heeft 75% van de popmusici gehoorproblemen. Je kunt tegenwoordig oordopjes kopen bij de kassa van Het Paard. Die zijn helemaal gek geworden! Lees ook het alarmbericht op http://eoswetenschap.eu/artikel/tijdelijk-oorsuizen-bij-driekwart-vlaamse-jongeren.

NIEUWE GLORIE

In Den Haag is het voormalige KPN-hoofdkantoor aan de Binckhorstlaan 36 omgetoverd in een schitterend bedrijfsverzamelgebouw (Bink26), waar meer dan 50 kleine bedrijfjes een plek gevonden hebben. Jonge mensen met idealen, vooral ZZP-ers, brainstormen in een gezamenlijke kantine en feesten regelmatig in een van de podiumlocaties. De Stichting PIP is er zo eentje. Hun beeldschone affiches staan op http://www.pipdenhaag.nl. PIP wordt gerund door vrijwilligers die als ZZP-er soms wat honorarium declareren. Dure reclame voor hun activiteiten maken ze niet, alles gaat via de nieuwe media: Facebook, Twitter enzovoorts. Overheidsgeld hoeft er ook niet bij en zo blijf je onafhankelijk en kun je nog eens Heel Gek doen! Even waande ik me 40 jaar terug in de tijd…

CARRIERE VAN EEN ADHD-ER

In 2010 won de IJslandse rockzanger en komiek Jón Gnarr de burgemeestersverkiezingen voor de hoofdstad Reykjavik. De voormalige taxichauffeur was als kind al als achterlijk en dyslectisch gediagnosticeerd en werd als 5-jarige twee jaar verpleegd op een psychiatrische afdeling voor kinderen in een staatsziekenhuis, Hij leed lang onder een ADHD-etiket en publiceerde daar ingrijpend over. Via het spelen in bands, en acteren in comedyshows en in grappige tv-reclames ontwikkelde hij een filmcarrière. Als lijsttrekker van de IJslandse Best Party verwierf hij in 2010 bijna 35% van de stemmen en inmiddels is hij verzekerd van een enorme populariteit door zijn onorthodoxe en creatieve manier van leiding geven. Hij is een bewijs van de noodzaak om echt anders denkende, geniale lieden de politiek binnen te brengen. Democratie brengt ons immers nergens, behalve de dictatuur van de slapende meerderheid. We hebben freaky, onvoorspelbare, geniale ADHD Uranus-georiënteerde lieden nodig voor totaal andere oplossingen voor de chaos in onze geheel vastlopende cultuur. Lees zelf eens door op de Huffington Post website: http://www.huffingtonpost.com/2013/04/29/jon-gnarr-reykjavik-mayor-jedi-election_n_3178974.html.

GEINSPIREERDE JOURNALISTES

Ellen Vader (1946) is een kritische, Nederlandse free lance journaliste, die vanuit Frankrijk haar wekelijkse ALEPH Nieuwsoverzicht produceert. Haar waarnemingen over onze gezondheid en het corrupte politieke systeem dat ons wordt opgedrongen, zijn uitstekend. Wie meer wil lezen, kan zich gratis abonneren via [email protected].

Een eveneens bevlogen schrijfster is Loes Modderman die elke maand haar beeldschone VERWONDERING rondstuurt. Ook gratis abonneren kan via haar mail: [email protected].

  KEUZEMOP

Annie channelt de overleden vader van Geert: “Hij twijfelt enorm, zijn geest ijsbeert heen en weer!” Geert wil de oorzaak weten. “Je vader moet kiezen tussen de hel en het vagevuur,” monkelt Annie. “Vraag hem wat het verschil is,” zegt Geert. Annie rilt: “Hij antwoordt dat iedereen daar tot zijn nek in de stront en de maden staat.” Geert houdt aan: “Wat is het verschil dan?” Annie krijgt nu helemaal de bibbers: “In het vagevuur moeten ze door hun neus ademhalen, maar in de hel komt om de haverklap de duivel langs met een zeis!” Geert snapt het niet tot Annie gilt: “Dan moeten ze bukken!”

TWIJFEL IS EEN SPIRITUELE DEUGD

Sommige dingen gaan je boven de pet, nietwaar? Geen probleem. Als je twijfelt over alles en nog wat, laat je dan eens inspireren door een huis-tuin-en keuken ORAKEL: www.peterdenharing.nl/domino_orakel.htm.  Stel eerst je vraag en laat je verrassen. En onthoud bovenal: de beste remedie tegen verveling is gewoon diepgaander vragen stellen!

TIJDGEEST MAGAZINE REDACTIE

PETER DEN HARING  www.peterdenharing.nl

Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639

Coaching * Karmische astrologie * Auralezen * Familie opstellingen * Tekst 

 

Share     Print       Email

    Print       Email

Laat een boodschap achter

You might also like...

Tijdgeest Megazien 15 februari 2024

Read More →