Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Megazien van 15 april 2023

By   /   april 15, 2023  /   No Comments

Tijdgeest Magazine is al 16 jaar een gratis publicatie, tweewekelijks, van het ludieke kerkgenootschap De Vlamdragers. Niks meer voor jou? Stuur me een mail met  UIT. Boeiend? Stuur het een door aan je eigen netwerk.

 Tijdgeest Megazien
van 15 april 2023
over Ziel, Geest, gender, senioren, onderzees & ondergronds (paddo’s).

OVERSTERFTE. EN DAN?

Hier staat een filmpje dat het sterven van een muisje in de klauwen van een kat toont. Digitaal zien we dat de ziel er daarvoor al even uit is, en kennelijk dissocieert. Iets later verlaat een energiebolletje definitief het lijkje. Spannend, we moeten het overlijden van opa en oma ook beslist gaan digitaliseren. Eindelijk bewijs. Beetje de Dodendans van Franz List erbij draaien en je dag is goed.
Trouwens, de officiële cijfers over oversterfte worden slim geschikt zodat het weinig lijkt. Kijk liever hier!

In Afrika eet men gaarne de krekel, de treksprinkhaan en gedroogde meelwormen (larven van een kever). Gezond joh! Nee, Peet!! Je eet jezelf op weg naar je dood! Hier doen veel lui dus weer hysterisch over. Maar wat is waar? Dadelijk blijken we ook nog onderin een simulatiekoepel te leven, een soort Matrix… Wat is waar? Eh?
Waarheid is een bijproduct van bewustzijn, denk ik. “Bewustzijn is wat materie tevoorschijn tovert en wat daaraan voorafgaat, zegt “Dr. Bernardo Kastrup in zijn boek Waarom materialisme totale onzin is. Lees zijn inkijkexemplaar hier!

GEEST, ZIEL OF SPIRIT?

De overgrote meerderheid van kerkgenootschappen gelooft dat het de belangrijkste christelijke plicht is ervoor te zorgen dat iemands ziel, iemands unieke ‘geestelijke wezen’ naar de hemel gaat als men sterft. Vanuit het antieke Hermetisme (een filosofische stroming die uit gaat van leringen van de Egyptische god/ziener Thoth (ook bekend als Hermes Trismegistes) reist iemand “naar de kosmos” na zijn aardse leven, en daar zou hij/zij een engelachtig wezen van een hogere orde kunnen worden. Vermits men betamelijk geleefd zou hebben. Hoe dan?

Voor het ontwikkelen van universele wijsheid golden er zeven nuttige dogma’s. Het Hermetische principe van 1) mentalisme (Het Universum stroomt op denkkracht), 2) correspondentie (Alles is met Alles verbonden), 3) trilling (Alles heeft en unieke frequentie en trilling), 4) polariteit (Alles kent een eigen tegenstelling), 5) ritme (Alles stroomt in een compenserend evenwicht), 6) oorzaak en gevolg (Alles gehoorzaamt zonder toeval aan vaste wetten) en 7) van man/vrouw dualiteit (Alles zoekt naar vereniging).

O jee, o jee. Soul, spirit, Geist oder Seele, is er wel wezenlijk verschil tussen geest en ziel? Of praten we in wezen over een tijdloos, reizend, onstoffelijk bewustzijn, als we de ziel aanduiden? Is de geest misschien simpelweg ons Hogere Zelf dat probeert een Lager Zelf, het ego, te overstijgen? Of de geavanceerde biocomputer in ons hoofd die overleven mogelijk maakt? O jee, wat een discussie. Ondertussen is er nog veel ongetrooste eenzaamheid in de wereld. Dat was vroeger niet/nooit anders…

Ruisdael: de eenzame wandelaar.

VERDORVEN ZIELEN

Sommige Christelijke profeten achten de ziel echter vooral het materialistische, verdorven deel van de mens, datgene wat horizontaal, op de wereld, gericht is. Met de geest wordt dan juist het immaterialistische element bedoeld, het verticale oog, dat in staat is om verbinding te leggen met het Goddelijke. Mindfucking gedoe allemaal, meestal van lieden, priesters en leraren, die ergens gewoon gelijk in wilden hebben. De ziel is waarschijnlijk voornamelijk Zelfbewustzijn, karakter en persoonlijkheid. Die energiekracht zou astraal en fysiek kunnen reizen om kennis en ervaringen op te doen. De ziel lijkt te mogen werken met Vrije Wil en vrije keuze. De Geest is dan eerder de inspiratie, een onderdeel, een vonk zo u wilt, van de Goddelijke Vaderziel. In andere dimensies bestaat er geen dood, leven op aarde geeft de ziel de mogelijkheid vergankelijkheid te ervaren en tegelijk groei van kennis en bewustzijn. Velen zullen dat benoemen als het opwekken van Christusbewustzijn in je stoffelijke manifestatie, een ‘vergeestelijking’.

Taal is in dit onderzoeksproces een eeuwige bottleneck. Bedoelen de Engelsen met Soul en Spirit hetzelfde? Bedoelt Plato met ziel niet hetzelfde als de Geest? Is de ziel een begrip dat verwant is aan de adem? En dat dus vergankelijk is? Zijn de Bijbelvertalingen uit het Hebreeuws en Grieks wel helemaal correct qua gevoelswaarden? Laat ons voortaan liever praten over een spiritueel bewustzijn, een diep geworteld verlangen naar de Bron, naar contact met iets Hogers, naar een echte Openbaring. Ondertussen ploeteren we met satanische entiteiten, slechte engelen, goede engelen en gevallen engelen, uitgedoofde hedonisten en richtingloze materiefreaks. Velen van ons hebben leren praten met doden, demonen en duivels. Gedoe, gedoe. Luister naar Cee Lo Green and Darell Hall met I can’t go for that!
God? God = Gewoon Goed.


GENDERSTRESS

“Als haar telefoon piept, is mijn moeder direct weg,” klaagt de 16-jarige dochter van een vriendin bij mij. “Mam zeurt dat mijn broertje gameverslaafd is maar zelf belt ze rustig een uur met een vriendin. Ik voel me thuis gewoon eenzaam. Inderdaad, dan ga ik ook stomme filmpjes kijken op mijn telefoon. Mijn vader heeft nog nooit van emotionele verbinding gehoord. Die leeft op zijn Ipad, 24/7 bereikbaar. Maar niet voor mij.”
Ik leef mee, maar ik herinner me dat mijn vader vroeger uren achter zijn krant zat. Opvoeding? Deze pubers hebben twee verschrikkelijke Corona-jaren achter de rug, alles was dicht en verboden, ze hebben een soort cocon-bewustzijn ontwikkeld. In je eentje films kijken en podcasts luisteren. TV kijken ze nooit, een krant lezen ze niet. Hun woordenschat is beperkt. Soms speelt Ada nog Rummikub met haar broer, hun sociale hoogtepunt.
Op school zijn er twee jongens die geobsedeerd zijn door geslachtsverandering, de genderhype. Pardon? “En hun ouders nemen dat serieus?” vraag ik. Ada knikt: “Die bemoeien zich tenminste nog met enige belangstelling voor hun kind!”
Uit extreme bezòrgdheid zal er bedoeld worden. Dertig jaar geleden stapten kids de heroïneverslaving in om tenminste wat echte ouderlijke aandacht te krijgen. Maar daar kon je nog van afkicken. Plassertje eraf is een definitief noodlot. Maar non binair klinkt goed, als jouw puberale nageslacht specialer wil zijn dan de rest van de tienersukkels…

GENERATIEWIJSHEID?

Moeten oudere mensen hun opvoedingswijsheid beter delen met die jongere generatie? Hoe dan en waar dan? Komt er sowieso wel inzicht met de jaren? Er zijn al 3.5 miljoen Nederlanders boven de 65. Ouder en wijzer? Of is de meerderheid van onze senioren sufgemaakt, blind gewend aan regeringstoezicht van bovenaf, het propagandamediacircus?

Onwetend maar gedoemd dobberend als een ijsberg in de tropenzee.” Schrijnende dichtregel van Jan van der Koogh (70). Wijze uilen of zielig geestdodend vegeterende lui met Bingo of altijd onderweg met de camper? Ik draai nog maar eens Steely Dan. Uit 1971, jazzy rock. Dat vindt Ada ineens waanzinnige muziek.

Een Amerikaanse studie vergeleek songteksten van de superhits van de afgelopen 30 jaar. Die blijken geleidelijk meer positieve en minder negatieve emotionele inhoud te gaan bevatten. In de jaren ’80 begon er een duistere periode van Punk, Pogo en nog heftiger Heavy Metal met woest getier en gescheld, maar die trend lijkt uitgewoed. Dominante emotionele veranderingen binnen de bevolking weerspiegelen zich ook in populaire liedjes.

Luister beslist nog eens naar de mijne uit 1984. Voorbeeld van ludiek optimisme. Heb ik dat nog steeds? Ja hoor: een trendsetter dus. Nieuwste hype: je stem laten meetellen in een nieuw peilbureau. Aanmelden kan via www.openopinie.nl. Beetje tegenwicht voor EenVandaag en Maurice de Hond! Hou jij je nog met de een of andere trend bezig? Nog meer kleren kopen? Of blotig en kaal toch aandacht trekken met blauwe lippenstift?

RECTIFICATIE

“Gefermenteerd haringbrein,” schrijft me Serge Veerkamp. “Lul, dat beeld van die gigantische slang en reus is gemaakt door de Taiwanese kunstenaar Tu Wei-cheng in het kader van de Thailand Biennale.”
Tja, gefopt. Het was ook 1 april. Ik lees me al gek maar nooit goed genoeg. Sorry, dat ik je mateloos geïrriteerd hebt, Serge.


The Face Swap

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2024, per kalenderjaar dus) van € 40 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. De regeladvertenties kosten je dan maar € 15 per keer. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet. Voor langere berichten geldt daarboven een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 8.000 views per maand.

* Gekwetste partners zijn er veel. Dat we alsmaar spiegelen realiseert zich niet iedereen. Kijk dit filmpje eens af: (143) From Women To Men (Dutch subtitles) – YouTube

* Last van straling of gewoon behoefte aan natuurlijke frequenties? Blushield Europe biedt oplossingen voor thuis, op het werk en onderweg!

* Grote kans op een Familie Opstelling (Kijken naar je Blinde Vlek!) met PdH op zaterdagmiddag 13 mei in Centrum Sekieta in Haastrecht, € 25 incl. soep, aanmelden via [email protected] of 0622236125.

* Veiligheid kopen in goud, onroerend goed en/of toch maar een beetje goedkope Bitcoins? Dit is de link die ik vertrouw. In dagen van crisis en waardeloos (cash)geld is dit misschien toch slim.

* De 4e Sardinië-reis zit vol evenals onze trip naar de Bosnische piramiden en het oergezonde tunnellabyrint. Een spirituele vakantieweek met mij dan in een Frans Chateau? Welkom bij Centre Lothlorien in de Haute Marne. 16-22 juli dagelijks Familie Opstellingen, Trancereizen of karmische astrologie. Veel vrij, veel natuur, veel zon. Camping of kasteelkamer, koken of vol pension? Mail [email protected].

* Workshop Tantrisch Verwennen voor STELLEN: 29 of 30 april, of 20 of 21 mei, Rotterdam. Verbinden, ontspannen en vertragen. Diverse oefeningen, leren om elkaar een tantrische massage te geven. 06-28770509.


Foto: Yasiro Lakshtha

ONDERZEES EN ONDERGRONDS (PADDO’S)

Vissers gooien veel extreem misvormde schepsels terug in zee, Softenonwezens met open wonden, gezwellen en misvormingen, last van pesticiden, geluid, plastics en ander vergif. Die diepzeewereld kennen we nauwelijks. Dat geldt ook voor de wereld ondergronds. Daar manifesteren zich wel 140.000 soorten paddenstoelen. Van die de fungi zijn er veel razend giftig, slechts paar lekker tripspul. Zo’n 800 soorten hebben een bruikbare geneeskrachtige toepassing. Sommige hebben een positieve invloed op ons immuunsysteem zoals Reishi (de gesteelde lakzwam).  De pruikzwam (Lion’s mane) helpt je vooral om je opgefokte zenuwgestel te herstellen. Er zitten bèta-glucanen in, meestal veel mineralen, sporenelementen en bijna alle B-vitamines. De Berkenweerschijnzwam (Chaga) groeit in koude streken en is afgevuld met antioxidanten, gezond, gezond! Elfenbankje gezien? Hee, effectief  tegen allergie, auto-immuun gedoe en zelfs bepaalde vormen van kanker.

Natuurgeneeskundig therapeut Peter van Ineveld schreef een fraai boek over die Medicinale Paddenstoelen. Commercieel is er veel aanbod, vaak in een combinatie met wietolie en extracten.

HONDENMOP

Komt Jim in een bar met zijn reusachtige Sint Bernard hond. Na een biertje stelt hij jolig de hond aan de cafébezoekers voor: “Deze hond kan praten. Gaan we wedden? Tien piek voor wie het niet gelooft?” Zeker zeven kerels leggen een tientje in. “Allez, Bert, praten!” commandeert de eigenaar. Maar jammer, de hond kucht en bromt, maar niks verstaanbaars. Jim baalt als een gek en betaalt iedereen uit. Later wil bij buiten het café de hond schoppen: “Sukkel, ik heb net zeven tientjes verloren!” De hond ontwijkt hem en glimlacht: “Baas, denk aan het waanzinnige bedrag dat we morgen gaan terugverdienen!”

JOUW VRIENDIN BREIT OP DE AUTOMATISCHE PILOOT?

Nu vind jij dat je ook iets moet kunnen? Raadpleeg eerst even mijn domino orakel om te zien of niks doen op de automaat ook voor jou misschien een spirituele deugd is. Schaf beslist tijdig mijn nieuwste boek aan over reïncarnatie, karma en voorbestemming (Dikke Hans Leert Vliegen)! Stort € 25,00 op NL07INGB0005008174. En vermeld je adres voor het te laat is!


Tijdgeest Magazine informeert over alternatieve, spirituele, (on)gezonde, duurzame, innovatieve en maatschappelijke fenomenen en over de kunst van het relativeren. Het wordt BCC gemaild naar 10.710 lezers, ontvangen door 1752 abonnees via de website en door 2.980 mensen via Facebook. Doorsturen en overnemen graag met bronvermelding.

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen
Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Patrick Kicken, een lezing op Sterrenstof en een gesprek met Peter Toonen bij Café Weltschmerz. Den Haring is lid van de

    Print       Email

Laat een boodschap achter

You might also like...

Tijdgeest Megazien 15 september 2023

Read More →