Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Megazien 15 juni 2023

By   /   juni 14, 2023  /   No Comments

Tijdgeest Magazine is al bijna 17 jaar een gratis publicatie, tweewekelijks, tegenwoordig van het ludieke Kerkgenootschap De Vlamdragers. Een afmeldlink vind je onderaan deze mail!

 Tijdgeest Megazien
van 15 juni 2023
over kikkersterfte, Hongaarse dating, teeltkeus, ghettopioniers, hokjesgeest & autonomie.

UITSTERVENDE KIKKERS

Overbevolking hier, uitsterven daar. Padden, kikkers en salamanders sterven over de hele wereld extreem snel uit. Jammer. Amfibieën zijn zo’n beetje de oudst voorkomende levensvorm op aarde. Kikkers kunnen verloren ledematen gedeeltelijk regenereren en salamanders regenereren ze volledig. Een salamander kan binnen enkele uren zelfs hartbeschadigingen regenereren (beschreven door Dr. Robert O. Becker in zijn klassieke boek, The Body Electric). Het zijn diersoorten die overgevoelig zijn voor straling wordt gezegd. Heeft de enorme bijensterfte dezelfde oorzaak? Wifi verstoort kennelijk het natuurlijke elektrische systeem op aarde. Dat is in rap tempo slecht voor de kleine wezentjes onder ons. Gaat de mens in een veel trager proces diezelfde degeneratie beleven? Kost ook ons de aanpassing aan 5G te veel levensenergie? Voelen miljoenen zich daarom moe en futloos? Dat is wel een teken aan de wand. Leren wij ergens van? We maken ons druk om het klimaat maar onze innerlijke bedrading heeft het nut van de mobiele telefoon tot oerzegen verklaard. Al kost het ons op termijn de kop. Eh, kan misschien dat de bedoeling van die uitvinding zijn? Ik bedoel in het kader van de aanpak van de overbevolking?

DIEREN SLIMMER DAN MENSEN?

Want? Want oerdomme mensen heb je overal. Die leren niks en nooit niet. Sommige zijn al sowieso slecht gestart. Zorgelijke cijfers: 1 op de 5,6 kinderen heeft een psychische ontwikkelingsstoornis of last van overgewicht, eczemen, allergieën en intoleranties. Er is ook een zorgwekkende toename van jeugdig autisme. Allemaal cijfers die we 50 jaar geleden niet kenden. Goh, waar zou dat nu toch allemaal door gekomen zijn?!
Heeft de Covid-pandemie iets verergerd? De vaccinatie vast wel. Zeker in verband met de afname van onze geheugenkwaliteit. Het Artsen Collectief ziet bij de huidige mRNA-(herhaal)vaccins ook kans op ernstige bijwerkingen, een onverklaarde oversterfte en risico’s bij een zwangerschap. Spike-eiwit risico’s zijn er ook plenty. Maar? Kop in het zand en dan toch nog op je telefoon blijven kijken!

Onze schermverslaafde tieners zijn ook weer bang voor relaties en seks. Zelfs koppels boven de 75 hebben nog vaker seks dan lui tussen de 18-25! Zielig. Die gaan al vast de weg van de padden en de kikkers op.

BESPROEIEN?

In Hongarije bestaat een traditioneel, leerzaam Paasritueel. Op Paasmaandag mogen jongens en mannen overal aankloppen, alle deuren gaan open. De beluste, vrijgezelle heren vragen dan aan de aanwezige meisjes en vrouwen of zij hen mogen besproeien met water of eau de Cologne. De dames honoreren zulke erotische belangstelling met een beschilderd paasei, tenminste als de jongeheer een facultatieve opdracht naar behoren uitvoert. Meestal is dat het spannend voordragen van een gedicht. Mocht zo’n meisje iemand erg leuk vinden, dan zoekt ze een speciaal ei uit. De doorsnee sukkel krijgt een gewoon ei en moet weer rap opstappen. Zo konden vroeger boerengemeenschappen lokale inteelt voorkomen en meisjes hun voorkeuren uitspreken voor een potentiële partner. Handig want in de daarna volgende lente en zomerfeesten, hadden zij meteen een visueel en energetische ‘aansprekende’ partner. Tenminste, de suffe meisjes kiezen natuurlijk traditioneel voor een suf type dat op hun vader lijkt…

TEELTKEUS

Sifra Nooter schrijft op Facebook over collectief slapende mannen: “Ze hebben één ding gemeen, deze mannen, ze komen niet of moeilijk bij hun gevoel. Ze hebben geen idee wat ze voelen. Ze hebben daar ook geen probleem mee want ze voelen het niet. Zolang hun hoofd en hun gedachten op orde zijn, is alles op orde.
Het probleem begint bij hun vrouwen, die al jaren aan het processen zijn. Ze hebben heel wat stappen gedaan op hun pad naar zelf verwezenlijking. En ze komen op het punt dat ze hun man er bij willen halen: ‘Waar ben je? Wat wil je? Wat is je passie? Waar leef je voor? Waar ga je op aan? Wat is je verlangen?’ En de belangrijkste vraag is: ‘Wat voel je?’ Maar de mannen hebben geen idee, echt geen idee.”

WIE VRAAGT WIE?

Eh… Misschien zit de pijn wel bij net zo ver van het pad geraakte vrouwen. Hoe zo? De mannen in de ashram van Osho Bhagwan Rajneesh in het vroege Poona waren daar gelukkig en zeer bevredigend geheel geconditioneerd op een slimme verordening van de goeroe: DE VROUWEN VRAGEN HIER DE MANNEN.
Dat is dus de truc. Als een vrouw zich laat vleien door een kostwinner, een beschermer of een nieuwe pappie, dan wordt dat zelden wat. Als een vrouw zich zou laten leiden door haar teeltkeus, dan zouden meer mannen zich geëerd weten in plaats van gebruikt. Gaat er her en der al een bel af? Of is de strijd tegen conditionering en domheid een heilloze inspanning? Is de meerderheid van de mensen gewoon TE dom?! En welke meerderheid bedoel je precies, Peet?

GHETTOPIONIERS

Er manifesteert zich gelukkig nog steeds rebels gajes dat op alle politiek populaire selectierondes weerstand biedt. ’t Is bijna een eer als de AIVD je gaat afluisteren. Oplossing 2: dat alternatieve clubje mag in leuke communes buiten de ‘normale’ gemeenschap verder hobbelen met ecologisch verantwoorde groentetuinen en Indiaans aandoende meditatieparkjes. Als ze eventueel mooie muziek maken, dat komt dat gewoon op tv. Want zolang ze hun plek in het reservaat maar weten, mogen die buitenbeentjes, die zwarte schapen, er heus wel zijn. Soms springt er namelijk een geniale of creatieve uitvinder bovenuit. Daar heeft de ‘normale’ wereld weer veel aan. Ja hoor! Luister maar naar C.C. White en Karuna Sagari Ma.
Uitzonderingen, daar draait het geheel namelijk ook op: de ghettopioniers. En die kunnen dan weer mooi als B.N.-ers aanbeden worden.
Gottogot. De vervreemding slaat verder toe. Op Netflix draait I can’t feel at home in this world anymore. Een volstrekt absurdistische aanrader.

Gelukkig draait het op aarde om bewustzijnsontwikkeling en vrijwillige keuze. Ik vrees niettemin ook om planetair kutkarma. Denk aan de instroom van miljoenen geheel onbewuste zielen van elders. Dat is immers de oorzaak van de mondiale overbevolking.
Voor vrijblijvende energiekicks kan je trouwens nog altijd naar Bosnië: piramiden, een ondergronds tunnellabyrint en de grootste steenkogels ter wereld. Volgend jaar weer met een groep: Feest!


Onze Familie Opsteller en Trancereisbegeleider sliep echt overal!

GEZELLIGE HOKJESGEEST

Hoe heerlijk is het niet om ergens bij te horen! Het begint bij een gezellige spiri-familie, het eindigt bij de militante Christenen die geëvacueerd denken te worden, weg van deze helse aarde als dank voor het totaal ongenuanceerd geloven in hun Heiland.
Naast al dat religieus fundamentalisme bestaat er een kokerkijkerij van atheïstische, sceptische en/of hedonistische materialistische consumptiefreaks, ondersteund door een hysterische showbusiness en corrupte, propaganda bedrijvende media.
Er tussenin bewegen nog wat idealistische politieke activisten, een klein clubje karmagedreven spirituele zoekers en ritueelverslaafde New Age adepten. Her en der lopen nog wat Taoïsten rond, die achterdochtig zijn geworden naar elk dogma.

De hokjesgeest heeft zich smartelijk vertaald in vele zich superieur aan anderen wanende samensmeltingen van getikte ideeën en overtuigingen. Raar genoeg zou je makkelijk diverse stromingen onder één gezamenlijk kernbegrip kunnen samenvoegen: alles wat in een Externe of Innerlijke Goddelijkheid gelooft ten opzichte van al die anderen die geloven dat je maar één keer leeft en dat je er uit moet halen wat er in zit aan materieel comfort. Maar nee, zo simpel gaat het niet.

Opgeklopte onderlinge conflicten verhinderen de betrokkenen om ‘de werkelijkheid’ te zien als een groter natuurlijk geheel. Zoals wel in de wereld van de paddenstoelen alles met alles verbonden is. Ik beveel graag een boek van Dr. Bernardo Kastrup aan uit 2013: Waarom materialisme totale onzin is.


Lekker samen kindervlees eten bij de Mac! Dat is toch de roddel?

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2024, per kalenderjaar dus) van € 40 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. De regeladvertenties kosten je dan maar € 20 per keer. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet. Voor langere berichten geldt daarboven een tarief van € 0,60 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 8.000 views per maand.

* Grotendeels schitterend vertaald, kritisch buitenlands nieuws op Apokalyps Nu. Een ander beeld van Viktor Orban in Hongarije bijvoorbeeld. Gratis aanmelden via [email protected]!

* Last van straling of gewoon behoefte aan natuurlijke frequenties? Blushield Europe biedt oplossingen voor thuis, op het werk en onderweg!

* Veiligheid kopen in goud, onroerend goed en/of toch maar een beetje goedkope Bitcoins? Dit is de link die ik vertrouw. In dagen van kunstmatige inflatie is dit misschien toch slim.

* Basis TANTRA, training voor VROUWEN in Delft. 3-17-24 september, 8-22 oktober en 5-19 november: www.lustforlife.nu. Begeleiding Anja Atulya.

* Hugo van der Geest biedt Familie opstellingen aan en verschillende massages in zijn praktijk te Honselersdijk of eventueel bij u thuis. Ook voor bedrijven!

* Mannen gezocht! Bij Centre Lothlorien in de Haute Marne met PdH: 16-22 juli dagelijks Familie Opstellingen, Trancereizen of karmische astrologie. Veel vrij, veel natuur, veel zon (veel vrouwen). Tent mee, zelf koken of vol pension: mail [email protected].

* Documentairemaker Marijn Poels maakte nu Het Goede Doel Heiligt De Middelen over het geritsel met de PostcodeLoterij. Hier de clip.

* Researcher Ron Fonteine is een kanjer met een enorme database over gezondheid en natuurlijke middelen. Informeer je maar zelf.


Van mens naar robot of naar Schildpad Ninja?

VERDONKEREMANEN

Kritische geluiden zijn overal gedempt of zelfs gecensureerd. Luister naar Karen Hamaker bij Jorn Luka. Zij recenseert het boek Ken Uw Recht van Michael van Leeuwen. Beetje traag en complex, ja. De Staat is zich historisch verder en verder boven de mens en God gaan stellen. Ook een zogeheten autonome mens blijft echter zowel een ‘juridische entiteit’ als een ‘natuurlijke persoon’ die in allerlei contracten gelokt kan worden. Ons kritisch, autonoom overleven hangt pijnlijk van wetskennis af en van wantrouwen tegen corrupte wetenschap en ambtenarij.
In de VS verdwenen vorig jaar 85.000 immigrantenkinderen, geregistreerd door het Ministerie van Volksgezondheid en Human Services, maar toch foetsie. Slechts zo’n vier-, vijfhonderd kids verdwenen in Nederland. Weg en dood. Kan. Mag. Normaal.

  SLANGENMOP

In de dierenwinkel vraagt een klant de bediende op hulp. “Ik wil twee ratten, zo’n veertig muizen, honderd spinnen, een bijna dode hond en een kilo vliegen.” De jonge man achter de toonbank trekt een beetje wit weg en vraagt: “Houdt u vreemde slangen misschien?” “Nee” zegt de klant. “Ik ga verhuizen en de eigenaar eiste nadrukkelijk van me om het huis in dezelfde staat achter te laten.”

Domino Orakel, Tijdgeest Magazine

TERRORISTISCHE AANSLAGEN PLEGEN?

Daar kun je allerlei gedachten en meningen over hebben. Raadpleeg wel eerst mijn domino orakel om te zien of je behoefte aan MEER stress hebt. Lees OOK vooraf mijn nieuwste boek over reïncarnatie, karma en voorbestemming (Dikke Hans Leert Vliegen)! Stort € 25,00 op NL07INGB0001580509. En vermeld je adres!! Donateurs krijgen het gratis!

Tijdgeest Magazine informeert over alternatieve, spirituele, (on)gezonde, duurzame, innovatieve en maatschappelijke fenomenen en over de kunst van het relativeren. Het wordt BCC gemaild naar 10.611 lezers, ontvangen door 2265 abonnees via de website en door 3130 mensen via Facebook. Doorsturen en overnemen graag met bronvermelding.

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen
Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Patrick Kicken, ook een lezing op Sterrenstof en een gesprek met Peter Toonen bij Café Weltschmerz. Den Haring is lid van de

    Print       Email

Laat een boodschap achter

You might also like...

Tijdgeest Megazien 1 maart 2024

Read More →