Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Megazien 15 januari 2020

By   /   januari 15, 2020  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Megazien 15 januari 2020

Tijdgeest Magazine is een tweewekelijkse gratis publicatie van de Stichting Open Ontmoeting Olivijn, met alternatieve informatie over spirituele, (on)gezonde, duurzame, innovatieve en maatschappelijke fenomenen en over de kunst van het relativeren, redactie: Peter den Haring. Het wordt BCC gemaild naar 12.100 lezers, ontvangen door 1500 abonnees via de website en naar 13.800 mensen via Facebook en LinkedIN. Doorsturen en overnemen graag met bronvermelding.

Deze editie gaat over pacifisme, WO-III, Smoelenboek, NRC-framing, E.R.-activisme & albedo.


Ratracers te paard!OP WEG NAAR EEN VEILIGE WERELD: STEM PSP!

De politieke wereld zit vol N.A.H.: niet aangeboren hersenafwijkingen. Sinds het uitbreken van de uitgelokte Amerikaans/Israëlische oorlog tegen de mohammedanen vanaf 11 september 2001 zijn er minstens 800.000 mensen omgebracht en 21 miljoen mensen vluchteling geworden. Die oorlogsinspanningen in Irak, Afghanistan, Pakistan en Syria alleen al hebben de Amerikaanse schatkist in de laatste jaren minstens 64000 miljard dollar gekost. De Pentagonbegroting voor vorig jaar was al weer 700 miljard. De nieuwe oorlog tegen Iran gaat een veelvoud kosten! Amerika voerde en voert oorlog in zo’n 80 landen en wordt daartoe volledig geregeerd en gemanipuleerd door de leveranciers van defensiemateriaal. President Trump heeft echter beloofd de Amerikaanse troepen van overal vandaan terug te halen. Eh ja? Na de 7.000 militaire doden sinds 9/11 was de samenleving daar ook wel aan toe, gezien het Amerikaanse trauma in de eindeloze Vietnamese guerrilla. Ook de armoede in de VS is extreem, het ontbreken van goede sociale voorzieningen en het failliet van veel pensioenfondsen heeft het land naar barre maatschappelijke omstandigheden geloodst. Fysiek neveneffect van de overbelaste geesten: over tien jaar heeft de armere helft van de bevolking daar dus obesitas.
Tweederde van hun nationale begroting gaat dus toch naar militair-gerelateerde posten. Want de wapenproducenten willen winst. En jachten, hoeren en Ferrari’s! Om dezelfde reden worden de NAVO-landen opgestookt tegen Rusland. Dat tegelijk dag in dag uit onze kolossale gasbehoefte bevredigt! Het oorlogsgeweld domineert onze media en de burgerlijke angsten. Geld voor duurzaamheid, klimaatbescherming en loonsverhogingen gaat naar kogels, bommen en vliegtuigen. Welja, hier spreekt weer een ex-lid van de vroegere Pacifistisch Socialistische Partij, de PSP. DIE moet weer terug op ons nationale speelveld! Wordt 2020 astrologisch gezien beter? Check de gastcolumn van Irma Schogt hier.

P.S. We moeten in plaats van oorlog, 5G en foute vaccinaties toch wel andere oplossingen voor de overbevolking kunnen vinden. Toch iets met Ebola ritselen?

Zeer Benieuwd Publiek: kan Trump bij het papier?

OVERBEVOLKING: OORLOG HELPT!

In een eerdere oorlog tussen Irak en Iran vielen er al een miljoen doden, dat ging goed, maar het kan beter: nu weer eens tussen de VS en Iran. Oliebelangen, belangen van de wapenindustrie, ook dit spel gaat natuurlijk om de knikkers. Doden zonder proces met een drone is geïntroduceerd door de Israëli’s en is nu overal normaal geworden, ondanks dat er nooit aan enige partij een oorlog is verklaard. De moraliteit rekt op tot de grootte van de maximaal opengesperde grote bek. De olieprijzen gaan tijdelijk weer omhoog en daar verdienen EN de VS EN Iran weer aan. Hoppa, de burgers betalen weer en slikken ondertussen allerlei journalistieke bakerpraatjes. Niet op Tijdgeest Magazine trouwens.

Leve het surrealisme!

OORLOG KOMT ZEKER

Wiskundige formules bleken het goed te doen bij het voorspellen van de volgende oorlog. Die wordt heel complex. Eerst ontregelen geraffineerde cyberaanvallen de hele globale logistieke infrastructuur. Als de supermarkten geen voedsel meer aanvoeren en de benzinepompen leeg blijven, raken de consumenten in paniek en gaan ze hun regeringen opporren om de vijand, ergens iemand, een zondebok of links of rechts aan te pakken. Als er lokaal opstand dreigt, worden nationale legers ingezet tegen bepaalde bevolkingsgroepen, maar evengoed zullen bepaalde bevolkingsgroepen elkaar gaan beschuldigen. Op de vuist met die andersdenkenden dus. Rationeel denken gaat overboord, religieus fanatisme krijgt alle kansen evenals populisme en zogenaamd Sterke Mannen. Die gaan hun Superwapens inzetten om te bewijzen welke aap de grootste ballen heeft.
In het boek On the Thermodynamics of War and Social Evolution schrijft Ingo Piepers dat allerlei sociale spanning zich opbouwt in een samenleving en dan een uitweg zoekt, net als bij energieontladingen in de thermodynamica. Hup: ‘Spanningen neutraliseren met kinetische activiteit, in ons geval oorlog.’ Zo’n systeemoorlog kan in onze tijd makkelijk zestien jaar duren, stelt Piepers en hij zou al op drassige wijze begonnen kunnen zijn met het oppimpen van lokaal nationalisme. Erdogan heeft al kaarten op de Libische olie gezet, Iran op Irak, Trump op Mexico en China op Afrika. De Zionisten azen op de bankensector.

GELDMAFFIA

De grote stokebrand is de internationale geldmaffia, die met algoritmes azen op snel geld. Ethiek bestaat niet in die wereld. Als er goed verdiend kan worden aan wapens, dan moet er ergens een conflict worden opgehitst. De gewezen Canadese politicus (was ooit minister van Defensie) Paul T. Hellyer schreef in 2015 het boek ‘The Money Maffia’ en lichtte zijn visie toe in een YouTube-filmpje, Het is een ervaren en erudiete man die veel weet van Ufo’s en de macht van de Zionistische Khazaren en hun plannen om te verdienen aan WOI, WOII en WOIII. Doel van de macht- en geldhongerige geldnazi’s, de Cabal, is het opzetten van de Russen tegen de Amerikanen en de Europeanen op te zetten en andersom. We worden al lang gewaarschuwd! Luister beslist dit half uurtje naar deze man. Het wordt namelijk spannend. Koop goud en onroerend goed. Dat is over zestien jaar nog steeds wat waard. Ondertussen weten wij niks van onze geschiedenis met betrekkingen tot onze oorlogen met buitenaardsen. Maar er valt wat te raden…

Buitenaardse verbindingsmachine

WANHOPIG VERSLAVEND SMOELENBOEK

Oorlog is er al op Facebook. Wat een inhoudelijk suf maar emotieverslavend zooitje biedt dat medium. Ook zijn commercie volgt onbegrijpelijke regels. Wie wel eens heeft geprobeerd om te adverteren op Facebook, heeft ongetwijfeld wanhopig gereageerd, als-t-ie boodschappen kreeg dat 143 contacten van je netwerk van 4.090 mensen bereikt waren voor je paar tientjes. Contact met de mensen die je account sloten of neutraliseerden is al even traumatiserend. De club heeft net zo’n reputatie als het dikgeschubde gordeldier: nagenoeg onkwetsbaar. Het beest graaft zich bliksemsnel in de grond in als je te dichtbij komt. Sluiten van zo’n reclamegigant is niet meer mogelijk, illusiepraat. Een alternatief, niet crimigevoelig communicatieproject is niet direct in zicht. Wat was Hyves toch onschuldig, toen en daar.
Ik hoor verhalen van mensen die een eind aan hun leven maakten na lelijke verdachtmakingen op Facebook. Hoe belangrijk kan gelul en roddel zijn! Met name in Amerika is dit een trend. De levensverwachting daar is spectaculair aan het dalen. Niet alleen door wanhoopsdoden, maar ook door obesitas, alcohol en hard drugsgebruik. Maakt iets nog iets uit? 5G maakt straks alles op afstand bestuurbaar, c.q. beïnvloedbaar & ontplofbaar. Houd je Mindset gezond. Relativeer. Of reageer af: Cliff San A Jong!

Op Facebook 1,5 miljoen keer bekeken!

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen regeladvertenties plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2021, per kalenderjaar dus) van € 40 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet, waarvoor je een extra donatie van € 15 moet doen. Voor langere berichten geldt een tarief van € 0,60 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 7.000 soms 10.000 views per maand. Hoofdartikelen staan voortaan ook op LinkedIn (12.000 volgers) en Facebook (1200 volgers).

* Drie maal per jaar Verdiepingsweek op Landgoed Algoed in Enschede: geestverwanten, zweethut, bonding, Familie Opstellingen, Trancereizen en vega-eten. Pasen en Zomer.

* Naar de anti 5G demonstratie in Amsterdam van 25 januari! Kijk ook naar de lezing van Dr. Martin Pall in de Amstel kerk over de gevaren van 5G.

* Vruchtbare Aarde, een driemaandelijkse uitnodiging tot blikverruiming. Interviews, reportages, columns en essays. Op onze website vindt u een schat aan voorbeeldinterviews.

* Moeite met grenzen stellen, gevoelens van uitgewoond worden, niet jezelf zijn? Bij mij kun je voor € 10 een MP3 bestand voor je auraschoonmaak bestellen. De CD kost € 16 voor 1, € 20 voor 2 en € 26 voor 3 en 30 voor 4 stuks. Ideale cadeaus.

Paraview, de wekelijkse spirituele beurs met privéconsulten, groepslezingen en mooie spirituele producten. Nu ook als App. Meer info www.paraview.nl.

* Zangles van klassiek geschoolde Paula Liebe (Den Haag). Altijd al willen leren zingen of het gebruik van je stem en podium presentatie verbeteren: [email protected]

Voetreflexologie in Den Haag, driekwartier sessie voor € 35, kennismaken met ontspanning, energiewerk en aandacht. Paula van Rijn 06-19499097.

* Foodwatch wil een suikertaks voor suikerverkopende bedrijven. Groente en fruit zijn duurder geworden, junk goedkoper. Teken de actie!


Donder op met je bloemen! Doe eens je best om mijn G-plek te vinden!

NIEUWE OPLEIDING FAMILIE OPSTELLINGEN

Communiceren is doorgaans beter dan slaan. Of ben jij eigenlijk masochistisch? Of verkapt sadist? Een Familie Opstelling kan veel verhelderen. Zie dit filmpje over mijn werk. Vanaf zaterdagmiddag 15 februari 2020 ga ik, om de twee weken, een opleiding met Opstellingen (tien dagen) verzorgen in Centrum Sekieta in Haastrecht: Kijken naar je Blinde Vlek. Hier staat meer informatie. De groep is vol, maar we zoeken nog een man.

FRAMING DOOR NRC

KRO/NCRV journalist Eric van den Berg interviewde voor de NRC, vanzelfsprekend sterk vooringenomen, de anti NOS-activist Tilasmi Frigge met een manipulatieve beschuldiging: “Op Facebook etaleert hij een duisterder denktrant. Vooral Joden moeten het ontgelden. Ze „bezetten 70 procent van de topfuncties in de regering”, willen „dood en verderf” en zijn met „een zionistisch plan” bezig om Europa met migranten te overspoelen. Zes miljoen doden? Een „gelogen aantal.

Met deze aanhalingstekens wordt Frigge geciteerd alsof hij zelf op Facebook (op de site van Burgerlijke Ongehoorzaamheid) antisemitische uitlatingen heeft gedaan. Een nogal duistere vorm van framing, omdat het voornamelijk gedeelde opmerkingen van anderen op zijn Facebookpagina betreft. De NOS ventileert vooral overheidspropaganda en nieuws dat politiek rechts en conservatief is. Frigge ageert nu juist weer tegen links.
Wat was het verschil tussen rechts en links vroeger toch lekker duidelijk. Nu lijkt het om wie het hardst en geloofwaardig kan liegen. En om wie de heftigste etiketjes kan plakken.

RECHTEN? OF KROMMER?

Wat fijn dat de grote mediagiganten, internetwinkels en farmaceuten ons gaan helpen met hun informatie over ons, waarvan wij, koopvee, zelf nog niet wisten dat zij dat verzameld hadden. Dringt er echt niets van bewustzijn of enig ethisch kompas door in jongere generaties dan de mijne? Bewegen is er voor 80% niet meer bij, zegt de Wereld Gezondheidsraad, de WHO. ’t Is zitten en op je telefoon kijken.

In 2017 verscheen het boek ‘The new human rights movement’ van Peter Joseph. Hij is de maker van de Zeitgeist serie, inspirator van de Zeitgeist Movement, en dit nieuwe standaardwerk kan wat velen betreft per direct worden opgenomen in het onderwijsprogramma. Joseph breekt een lans voor wat hij een verenigd activisme noemt, beter georganiseerde clubs van protesterenden. Er moet een nieuwe mensenrechtenbeweging komen, schrijft hij, om het inherente onrecht van ons systeem te overwinnen. Occupy (het terechte verzet tegen de banken) was indertijd even een opflikkerende fakkel van hoop, maar het ontbreken van een charismatische leidersfiguur plus de geraffineerde, manipulerende aandacht van de media voor de zwakkere meelopers diskwalificeerde het geheel al gauw. Dat zag je ook gebeuren bij de protesten van de Gele Hesjes in Nederland, snel afgeschreven als een ongeorganiseerd zooitje anarchisten.
Aan de andere kant van het spectrum zie je plotseling een uitstekend georganiseerde club opkomen, Extinction Rebellion, met betaalde vrijwilligers die trainingen geven en demonstraties organiseren. Ook met de beste bedoelingen vanzelf, maar wel met een politiek getruct doel: onze inspanningen tegen dat vreselijke klimaatmonster.

WEERDESKUNDIGHEID: ALBEDO

De grote HAARP-langegolfzenders in Canada lijken het weer boven de Noordpool zodanig beïnvloed te hebben dat er zo veel ijs smolt dat de grote oliemaatschappijen er naar olie konden gaan boren. He? Ja. Ineens werden die HAARP installaties gesloten en begon het ijs weer aan te groeien. Wordt het nu warmer of kouder? De thermostaatwerking van de aarde berust vooral op het albedo, de mate waar in zon licht wordt terug gekaatst in de kosmos. IJs en sneeuw, met name de concentraties op de polen, zijn albedo verhogen de verschijnselen. Die polen stralen dus enorm veel afkoelende energie uit. Dat is mooi. Problemen krijgen we door de verstoring van de zogeheten warmtepompwerking door het dieper en dieper oppompen van grondwater, waardoor er bodemdaling ontstaat, en door het kappen van bossen. Daardoor verdampt er minder thermiekwolkenwater en daardoor verdrogen er hele (landbouw)gebieden. De toenemende vervuiling van de oceanen met nanodeeltjes plastic, nutriënten en radioactiviteit laat weer veel algen, koraal en krill afsterven en zo wordt er een oceanische voedselkringloop verstoord. En toch moeten we niet wanhopen. De aarde zelf kan alles kantelen met een paar goeie natuurrampen.

Hiero: honderd heldere weetjes in Het Kantelmoment door Leo Hadee (Uitgeverij Boekscoop).

MODERNE ZIGEUNERCOMMUNE

Naast mijn journalistieke werkzaamheden voor dit magazine ben ik inspirator van een klein groepje, zes mensen, die nog steeds zoeken naar een alternatieve huisvesting in of rond een gezamenlijk project. We wonen nog niet of net wel in een mobile home of caravan, die we gezamenlijk willen stallen op een plek waar we ook een coachingpraktijk kunnen starten, indien mogelijk met een theaterfaciliteit. We hebben samen zo’n € 700.000 beschikbaar voor een aankoop in Gelderland, Overijssel of Utrecht (eventueel nog zuidelijker). Zit er iets in jouw netwerk dat hiervoor geschikt is? Maak ons blij!

 CRASHMOP

De Oekraïense straaljagers vliegen om het passagiersvliegtuig heen en de paniek is groot. Achterin staat een hysterische vrouw op die schreeuwt dat ze zich nog nooit in haar leven een echte vrouw heeft gevoeld en dat ze daar nu vreselijk spijt van heeft. Veertien rijen verder naar voren gespt een blonde, bebaarde reus zich los en schreeuwt naar achteren: “IK ga het je laten voelen!” De paniek valt weg en iedereen kijkt benieuwd toe hoe de man wankelend van rij naar rij in het schokkende vliegtuig naar achteren loopt. Vlakbij rukt hij zich zijn verkreukelde en bezwete shirt van het gespierde lijf. Hij duwt het in de handen van de trillende vrouw en roept: “Wassen en strijken als we weer geland zijn!”

JOUW VADER WAS VEEL AFWEZIG? EN JIJ BENT VEEL WAZIG?

Ga eens in therapie! Raadpleeg nog even eerst eens het domino orakel voordat je mij belt.

GROTE DANK DONATEURS!

De laatste jaren hielden vijf trouwe sponsors TM in de lucht gehouden. Na onze januari-oproep ontvingen we riant steun! Iets dokken bij onze sponsor, de Stichting Open Ontmoeting Olivijn (NL73INGB0005008174) blijft welkom. Als je meer dan € 40 stort (en je adres vermeldt!) stuur ik je gratis mijn boekje De Zeven Kwaliteiten Van Een Echte Heks!

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen
Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Lisanne Hoogerwerf, Lilian Ferru & Patrick Kicken plus een lezing op Sterrenstof.

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien 15 juni 2021

Read More →