Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Megazien 1 oktober 2020

By   /   september 30, 2020  /   No Comments

 Tijdgeest Magazine is een tweewekelijkse gratis publicatie van de Stichting Open Ontmoeting Olivijn, met alternatieve informatie over spirituele, (on)gezonde, duurzame, innovatieve en maatschappelijke fenomenen en over de kunst van het relativeren, redactie: Peter den Haring. Het wordt BCC gemaild naar 11.400 lezers, ontvangen door 1500 abonnees via de website en door 13.500 mensen via Facebook en LinkedIN. Doorsturen en overnemen graag met bronvermelding.

Tijdgeest Magazine
van 1 oktober 2020 gaat
over rollenspel, psychiaters, staatsgrepen, Burundi, kleptocratie & vitamine D.

Horen, zien & zwijgen… Maar beter: Lisa Kriens tijdens de Vrouwenmars!

AMBTELIJKE TUNNELVISIE

Nederlandse politici zijn berucht om hun slinkse rolletjes. Uitzondering is hooguit ondernemer en ex-VVD-er Wybren van Haga, nu FvD-lid. Luisteren alsjeblieft! Rotterdam heeft 650.000 inwoners en er zijn 156 positief getest. Godallemachtig: 165! Tweederde heeft milde klachten, van extra doden horen we niets! Toch code ROOD? Daar moeten de cafés dan eerder voor dicht?! En wat dat nutteloze testen allemaal niet kost!!! En de last van de verhoogde afvaltroep wordt geheel gemist in de ambtelijke tunnelvisie! Luister toch eens naar econoom Kees de Kort!

Het is voor zulke RIVM- en Volksgezondheidambtenaren, maar eigenlijk voor iedereen, handiger om via je hersenen te denken dan via je onderbuikgevoelens te reageren. Bang zijn voor de dood is slopend. Gezondheid is immers niet iets wat je van je lichaam kunt afdwingen. Elke vorm van stress, gevoelens, drama, angst maar ook elektromagnetische stress van straling, ondermijnt je lijf. Ook luchtvervuiling is een sluipend, slopend gevaar evenals de onbeschofte overtredingen van de regels voor fatsoenlijke journalistiek. Lees de Open Brief van een Belgische advocate en haar voorgenomen klacht bij de Raad voor de Journalistiek.

Inzicht in je diepste motieven ontspant gelukkig en ontlaadt stress. Van de dokter moet je het ondertussen niet hebben: die behandelen veel te veel en genezen te weinig. Zo is het commercieel uitbaten van een nutteloze griepprik een schande, maar gelukkig willen veel integere huisartsen daar niet langer aan meewerken. Onderzoek zelf de Griepprikactie.

ROLLEN SPELEN

Vreemd, het menselijk bestaan lijkt op dat van een toverbal. In je mond vertonen zich om beurten de wonderlijkste kleuren. In de buurt van Annie en Joop speel je de ouderlijke rol (pappie of mammie), bij Robin ben je meteen minnaar/minnares, bij Kees ga je plots knap je kennis etaleren als hulpverlener en goeroe. Via je gedrag naar anderen ontdek je de vele facetten van je eigen persoonlijkheid. Via Facebook ontdek je rap je verslavingsgevoeligheid. Vaak betrap je jezelf op het naadloos naspelen van de stereotiepe rollen van je eigen vader en/of moeder of allebei…
Soms is er liefde of haat op het eerste gezicht, waarschijnlijk goed voor het uitwerken van oeroude karmische klussen. Hoe terughoudender en afstandelijker je bent, hoe minder er kan worden afgerond. Hoe manipulatiever je bent, hoe dramatischer alles zich ontwikkelt. Hoe haal je er uit wat er in zit?  We moeten onze kinderpijnen serieus nemen, dat is wel zeker. Tenminste!


Blije kindertjes vroeger…

PSYCHIATRISCHE HULP?

Jij had even geen macht over jezelf? Wie voor een psychische klacht in de handen van een psychiater geraakt, hoeft beslist niet beter af te zijn dan bij de gemiddelde gebedsgenezer. Journalist Jeroen Verkroost beschrijft in HP/De Tijd vanuit zijn eigen ervaring dat de patiënt als het voertuig van een ziekte wordt beschouwd en als zodanig behandeld, waardoor een vertrouwensband ontbreekt. Je bent ergens door in de war geraakt en het is behulpzaam als jouw verleden geïntegreerd wordt met je hedendaagse klachten. Het schept geen band als slechts het Diagnosehandboek DSM afgevinkt wordt om jouw juiste medicatie te kunnen bepalen. Verkroost: “Deze wijze van beschouwen kan niks met fenomenen als creativiteit, liefde en menselijke vrijheid, ofwel het vermogen dingen al dan niet te doen. Deze fenomenen kun je niet zien, noch in een experiment vangen, laat staan dat je er greep op krijgt in statistieken.” Ooit kreeg de vermaarde psychiater Jan Foudraine (1929-2016) de hele medische strakstand over zich heen toen hij het in zijn beroemd geworden boek Wie Is Van Hout? opnam voor een menselijker en meer mystiek-filosofische behandeling van verwarde en schizofrene mensen. Dat was al in 1971 maar soms lijkt het alsof het wiel opnieuw moet worden uitgevonden. Of moeten we maar accepteren dat robotisering van de mens onze toekomst is? Luister naar Marcel Messing over cyborgs op de TU in Delft.

DRINKWATERVERVUILING

Een waanzinnig voorbeeld van meer gestoorde academische ‘feitenkenners’? Er zijn overal in de wereld buurten waar de narigheid van de muren druipt. Maar ineens willen Engelse wetenschappers lokaal nu de psychoactieve drug lithium aan het drinkwater toevoegen, zogenaamd om zelfmoorden te voorkomen, mensen te ‘ontspannen’ en de sfeer te verhogen. Dit is het soort wetenschappers waar wij zo ongerust over zijn. Mensen met een flexibel ethisch bewustzijn die makkelijk de grens opzoeken met betrekking tot collectieve medicatie. We hebben toch zo ook al fluoride gekregen?

Er zijn gelukkig ook buurten met moestuintjes. Die helpen enorm om zelfmoorden te voorkomen. En om de mensen te leren fermenteren. Zegt je niks? Kijk hier. Spelen met je kinderen houdt minstens twee personen gezond. En voorlopig buiten onderwijs geven houdt hele generaties gezond.


Buitenschoolse opvang: het nieuwe normaal

DE ANDERHALVE METER STAATSGREEP

Politici verwijten ons sinds 16 maart te pas en te onpas dat we, en vooral de jongeren, onvoldoende gehoorzaam zijn bij het buitenshuis in acht nemen van de 1,5 meter afstand. Helaas is er nog nergens een transparante wetenschappelijke onderbouwing op de medische noodzaak ervan geventileerd. De mondkapjes moeten de kans op overdracht van het virus verminderen, zegt het OMT. Ja? Diverse virologen maken gehakt van die stelling en van de meningen over aerosolen, maar de reguliere media blijven alsmaar zelfde artsen met het bekende regeringsstandpunt interviewen. Het kritisch volgen vindt vooral plaats in de alternatieve pers. Er zitten rotte appels bij de politie, maar kennelijk ook in de regering… Ach, we leven al langer in een kleptocratie, een regering van dieven. En seksloze robot Mark Rutte krijgt straks een mooie Europese baan.

Er vindt nu een ‘staatsgreep’ plaats door de Staat, een ongekende verruiming van de greep van de overheid op de samenleving. We worden als kleuters behandeld en het merendeel van de mensen denkt inmiddels ook op dat niveau. Het is vooral controleren, begrenzen en bestraffen vanuit de overheid tegenwoordig. Zulke psychosociale stress (al 30% van de bevolking lijdt daar aan) vermindert het afweersysteem en maakt ook vatbaarder voor luchtweginfecties. Zoals bijvoorbeeld Covid-19 er eentje oplevert.
Stress krijg je bijvoorbeeld van dat hysterische gegil op het bospad van joggers, die willen passeren: “Uit de weg daar! Anderhalve meter!” De stress bij de lift: “Piet, kom er nu uit! Dat jonge wijf zonder kap gaat ook in de lift!” De buschauffeur: “Mevrouw, de bus is leeg. Van mij mag u dat mondkapje af hoor.” “Mens, nee, nee. Stel dat er nog wat hangt!”
Het dommere deel van onze bevolking is nog jarenlang in de war. Het iets slimmere deel van de bevolking is apathisch en rijp voor de griepprik. De intelligente elite heeft op tijd goud en Bitcoins aangeschaft en contact met een drukkerij voor het vervalsen van gezondheidspaspoorten en andere documenten die straks in onze politiestaat nodig zijn om te overleven. De huidhonger blijft. FREE HUGS! Wat een luxe was dat ooit…

BURUNDI KOOS EERST DE EIEREN EN DAARNA HET GELD

De president van het Afrikaanse Burundi, Pierre Nkurunziza (55), vond in mei, na slechts een paar honderd sterfgevallen, dat de Corona-hysterie reden was om de WHO-kantoren in zijn land te sluiten. Een maand later overleed hij plotseling aan een ‘hartaanval’. Hij regeerde het land 15 jaar. Zijn opvolger, Evariste Ndayishimiye, verklaarde op 1 juli direct Corona ’s lands grootste gevaar. Hij startte een heksenjacht op mogelijke besmette personen en toucheerde 4,4 miljoen euro van de Wereld Bank voor zijn gehoorzaamheid. Ondertussen zijn de rijkste Amerikanen al 845 miljard dollar rijker sinds de coronacrisis, meldt ons de Volkskrant. Dat is weer wel waar naast al hun Corona-leugens.

VERNEUKTE DEMOCRATIE

Burundi is een goed voorbeeld van geld dat van bovenaf regeert. Democratie is altijd al een truc van de economische elite geweest zei ziener Rudolf Steiner al in 1917. De 21 bovenbazen bepalen alles in ons land. Op een lager niveau maken mensen boven de 50 de helft van de stemgerechtigden uit en die stemmen vooral op VVD, CDA, D66, SP, PVV en 50-plus. ENG! Kijk bijvoorbeeld naar Arjen Lubach over de AOW.

Eng, ja, want de overheid heeft het niet zo op ons democratische bestel sinds bij het beruchte referendum over de Europese Grondwet de Nederlandse burger ineens NEE bleek te stemmen. Niet dat die democratische keus iets uitmaakte, met slimmigheden werd het toch uiteindelijk als JA geritseld. Het raadgevend referendum is afgeschaft. De macht lag voortaan weer gewoon bij de lobbyisten van links en rechts. Bah! Een willekeurig voorbeeld? De besloten klimaattafels hebben ons een vieze smaak in de mond gegeven, omdat de genodigden allemaal onbeschaamd hun eigen portemonnee mochten vullen. Plots zit de burger vast aan de dure hobby’s van een manipulatieve elite. Eng, ja.
Goddank, het nieuwe bindende correctieve referendum kan terugkomen! Pech, de boetes op wildplassen blijven, goed voor 2,5 miljoen belastinginkomsten per jaar. De 9 miljoen verkeersboeten per jaar leveren trouwens naar schatting bijna 1 miljard euri op. Helemaal goed werk, Graphuis!

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2021, per kalenderjaar dus) van € 40 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. De regeladvertenties kosten € 15 per keer. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet, waarvoor je nu nog een extra donatie van € 10 moet doen. Voor langere berichten geldt een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 8.000 views per maand. Hoofdartikelen staan voortaan ook op LinkedIn (12.000 volgers) en Facebook (1200 volgers).

* Hoe werkt ons financiële systeem, is het gedoemd om te mislukken? Hoe blijf je uit het oog van de storm? Kijk gratis naar de documentaire Eindspel.

*
Verdiepingsdagen voor coaches, therapeuten en mensen op weg met persoonlijke ontwikkeling. Familieopstellingen, Trancereizen, Bonding en andere workshops. Enschede, Landgoed AlGoed. Kerst 26-30/12. €230,- all-in.

* www.nickysplace.nl: Medium en lerares Nicole van Olderen in Haarlem, consult mediumschap, huiskameravonden bij jou thuis. Nieuw: inspiratie avonden en lezingen. Jaartraining: Ontwikkel Je Intuïtie.

* www.ruimte-rust.nl: Mooi gelegen accommodatie in Drenthe voor o.a. meditatiegroepen en yoga. Fijne plekken op het eigen land voor meditatie en buitenoefeningen in de stilte.

* Woonbioloog Theo Hooijer in Voorthuizen is specialist in de aanpak van aardstralen, electrosmog, telecomspanning en entiteiten. Ook voor Resonantie Techniek en een EcoIntention traject.

* Gratis e-book ‘Slapend fit’ met kleuren, klanken en kruidenolie en 16 tips voor een goede nachtrust’ van Praveeta Timmerman. Lekker slapen kun je leren!

* Winkeltje, webshop, workshops, massages & meditatie Namasté Café, Prins Hendrikplein 18 2518 JC Den Haag 070-3698766. Workshops Trancereizen met Peter den Haring op 20/10!

* Moeite met grenzen stellen, gevoelens van uitgewoond worden, niet jezelf zijn? Bestel bij mij voor € 10 een MP3 bestand voor je auraschoonmaak. Ideaal cadeau voor HSP-ers en voor lui die vaak overwegen om toch liever een geweer aan te schaffen in België.

MEER KEUZE VRAGEN

Alle groei begint bij de opvoeding van onze kinderen. Manipulatieve voorbeelden zat. Niet vragen aan je kindje wat het wil eten, maar direct er de meer-keuze-vraag in gooien: “Wil je een appel, een peer of tomatensap?”
Hoewel jij het probleem van de ander snapt, houd je toch je eigen doel in gedachten en confronteer je de tegenpartij. Gooi er ook vooral IK-boodschappen in: “Ik voel me verdrietig, als ik steeds moet bedelen om je aandacht.”
Dat klinkt beter dan het bekende verwijt: “Jij geeft me nooit meer aandacht. Ik moet er altijd om bedelen!”
Ongeindrama is er zat genoeg om je heen: ineens moet m/v van je paspoort af omdat omgebouwde mensen extra rechten claimen. Waarop dan? En hoe ondermijnt dat onze spirituele structuren?
Wat ondermijnt überhaupt je kracht? Komen er teveel emoties op je af? Hoe staat het met je voeding en slaapgedrag? Wat zijn destructieve en wat zijn constructieve relaties? Moet je stress worden aangepakt door vluchten, vechten, bevriezen of gewoon eerlijker je eigen gedrag analyseren? Een karmische analyse van je geboortehoroscoop is een topinstrument daarbij.

Handmudra’s, symbolen van macht, meditatie en heling

DODELIJKE OPLOSSINGEN

Vitamine D in een hoge dosering blijkt een probaat middel tegen Corona. Zonlicht is dus goed, binnen zitten niet. Verder vette vis eten, blikje sardines leeg eten in plaats van een koekje. Zalm en tong voor de elite, makreel en haring voor de gewone man. Wisten we dat niet?
Huisarts Rob Elens uit het Limburgse Meyel stelde al aan het begin van de crisis dat een behandelplan van vier dagen hydroxychloroquine, drie dagen azitromycine en vier dagen zinkorotaat al zijn negen coronapatiënten genas. Volgens Elens was vooral de toevoeging van zink bij de bestrijding van het coronavirus van cruciaal belang. Een Amerikaanse dokter, Stella Immanuel stelde het zelfde resultaat vast. Het ultieme wondermiddel bleek het niet, maar het was wel goedkoop, Trump prees het aan en elders werkte het goed. Niet hier, want onze toezichthouders vonden het ‘onvoldoende onderzocht’.
Ho, ho, manipulatief Nederlands onderzoek liet de invloed van zink weg en kwam zo tot negatieve bevindingen. Elens kreeg veel bagger over zich heen, werd voor de bus gegooid, maar krijgt wereldwijd steeds meer gelijk. De oplichters van het RIVM naaien ons. Zo is de griepprik een niet-correct geteste overbodige medische handeling, die ons miljoenen kost (TIEN JAAR GELEDEN in Zembla). Dat wisten we dus al lang!

Beetje minder wetenschap, beetje meer magie misschien?

 VACCINMOP

De viroloog is apetrots: “Meneer de President, we kunnen nu terroristen met een vaccin Christen maken!” De President lacht opgelucht. De viroloog durft het haast niet te zeggen maar zet dan door: “We zijn ook een vaccin aan het ontwikkelen dat meteen alle moslims in een mum van tijd ongelovig maakt!” De President knikt goedkeurend. “Mooi! Ze schaffen dan ook meteen hun achterlijke Sharia af?” De viroloog grijnst van oor tot oor. “O ja. En ze gaan ook meer nationale belasting betalen in plaats van al die onderlinge religieuze armenhulp.” De President steekt zijn duim hoog op en vraagt: “Hebben jullie nu ook eindelijk iets dat de Joden aanpakt?” De viroloog aarzelt: “We hebben zeker wel spul dat ook hen ongelovig maakt, maar de Joden willen er iets voor terug!” De President zegt dat hij dat helemaal begrijpt maar is toch zorgelijk over de eventuele eis. De viroloog wijst op de landkaart aan de muur: “Eh, Jordanië, Libanon, een stuk van Egypte en iets van Saoedi-Arabië. Tenminste, voorlopig.” De President slikt: “Ik kijk of ik met Bill Gates, George Soros, de WHO en Netanyahu kan onderhandelen! Moet lukken.”

NIET LEREN MAAR KLAKKELOOS VACCINEREN?!

Het baat waarschijnlijk niet en het schaadt vast wel. Of kan jij overal tegen!? Raadpleeg liever eerst eens het domino orakel voordat je boos op mij wordt.

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen
Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Lisanne Hoogerwerf, Lilian Ferru, Chris den Daas & Patrick Kicken plus een lezing op Sterrenstof.
    Print       Email

Laat een boodschap achter

You might also like...

Tijdgeest Megazien 15 oktober 2020

Read More →