Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Megazien 1 november 2019

By   /   november 1, 2019  /   No Comments

De editie van 1 november 2019 gaat over ozon, Mercurius, crimi-advo’s, agricultus, walvissen, Bekkenboek & flutmedia.

GAT IN DE OZONLAAG?

Een ouder voorbeeld van consumentenmanipulatie: de Ozon Holocaust! Toen we gek van angst gemaakt werden voor de CFK-drijfgassen en ons schuldig gingen voelen over het gebruik van onze foute ijskasten? Wie weet nog dat de tweedehandsindustrie die spullen allemaal ging verkopen aan minder gauw gestresste Derde Wereld-landen waar ze nog steeds draaien… Waarom en hoe zo ook al weer? Opfrissertje: de Amerikaanse ijskastenmaker Dupont-de-Nemours zag zijn patent op het voornaamste drijfgas, Freon, aflopen. Ze ontwikkelden pijlsnel een alternatief, nieuw, zogenaamd veiliger drijfgas. En ja hoor, vanaf toen heeft het gat in de ozonlaag niemand meer geboeid en Dupont werd schathemelrijk. Ondertussen blijven stikstofoxides uit boerenmest en uitlaatgassen van zeer hoog vliegende supersonische vliegtuigen de ozonlaag aantasten.

MERCURIUS RETROGRADE

Hoppa, Mercurius, god van schrijvers, kooplieden en dieven, is als planeet sinds 31 oktober tot 20 november weer traditioneel retrograde lopend. Dat maakt het wereldtoneel vaak suffer, trager en rommeliger. teruggrijpend op het verleden, moeizamer communicerend. Geen goede tijd voor belangrijke afspraken, liever mediteren ’s morgens. Want? De afgelopen twintig jaar is het aantal werknemers met een burn-out verdubbeld. Van deze beroepsziekte nummer 1 telt men al 1,2 miljoen mensen met hevige vermoeidheidsklachten. Ontspannen! Mediteren kost niks.


Nog eens even bespiegelen…

DOOIE ADVOCATEN

Het is een wonder dat er geen criminele advocaten worden afgeschoten. Het zwartboek De grootste criminele bende van Nederland (met als ondertitel Stand van recht en onrecht in Nederland) leest als een Wake up Call van een ervaringsdeskundige. Piet Groot beschrijft daarin ontspoord recht, letterlijk van de rails af. Rechters hebben nevenbaantjes die ze niet opgegeven en alles mag. Veel feiten en kritiek worden opzij geschoven, in de doofpot, onder het karpet geveegd of onder het putdeksel gewerkt. Het is vleiend dat Nederland hoog staat in de z.g. Rule of Law Index die beschrijft hoe betrouwbaar en rechtszeker een bepaald land is, maar Toon Peters meldde in de Volkskrant al dat de wijze van toetsen en onderzoeken van de opstellers van dat internationale rapport flink discutabel is geweest.

Heeft Nederland echt een zoveel beter rechtssysteem dan veel andere landen? Natuurlijk is er in ons land een groot aantal volstrekt integere en gemotiveerde recht betrachters aan het werk, zowel in het rechterlijke ambt als bij het Openbaar Ministerie. Onbedoeld kunnen mensen fouten maken, dat mag. Maar hoe staan zij zelf tegenover de praktijken van hun malafide collega’s, zoals ze die kunnen waarnemen op de werkvloer? Want?

Er bestaat een gedocumenteerde “grote criminele bende,” een aardig aantal rechters, die vooral in het z.g. civiele deel van de rechtspraak opereren, beweert Groot. Zij behandelen zaken tussen bedrijven onderling, of burgers tussen banken, verzekeringen, en ook veelal rechters die oordelen tussen geschillen van burgers tegen de staat der Nederlanden. Er vindt veel slordige en/of partijdige rechtspraak plaats in dat civiele gebeuren. Er is een grote verwevenheid en verstrengeling van belangen te zien. Het sterkst uit zich dit binnen de Handel en Insolventie teams. Daar dienen rechters bij faillissementen de curatoren te controleren, terwijl ze zelf niet worden gecontroleerd. Dat biedt hen de mogelijkheid om elke boedel, die ze in de schoot geworpen krijgen, gezamenlijk leeg te roven of naar de eigen zakken toe te bedelen. Crediteuren hebben vrijwel altijd het nakijken.
Curatoren zijn advocaten, een beroepsgroep waarin zich grote netwerken hebben gevormd met veel onderlinge solidariteit. Bizar is dat mensen in wie de burger onbelemmerd vertrouwen zouden moeten hebben, onze rechterlijke macht, oncontroleerbaar zaken zwart kunnen wassen ten koste van die burger. Wie in meer feitenmateriaal geïnteresseerd is (of ook zelf slachtoffer), kan Piets boek bestellen via [email protected].

DE LANDBOUWREVOLUTIE

Zo’n 10.000 jaar geleden kregen mensen door (met hulp van buitenaardsen?) hoe ze eetbare gewassen op grotere schaal konden produceren, hoe ze zaden konden veredelen en hoe ze op een andere manier in hun levensonderhoud konden voorzien dan door jagen en het ad hoc verzamelen van seizoensgebonden voedsel. Een gemakkelijker leven was het echter niet, wel overzichtelijker en relatief veiliger. Omdat er meer voedsel beschikbaar kwam, bleven er ook meer kinderen in leven dan daarvoor. Die agrarische revolutie bestond dus vooral uit het collectieve vermogen om meer mensen in leven te houden onder slechtere omstandigheden.
Boeren gingen immers ook eenzijdiger eten en leven binnen strakkere gewoonten vergeleken met het fysieke avontuur en de variatie in voedsel van de jagers en verzamelaars. Meer nakomelingen op het platteland betekende voor de elites ook dat men succesvol soldaten kon rekruteren. Graan kon worden opgeslagen en economisch vertaald in beloningen. Er ontwikkelde zich adel met privileges en kapsones en met de behoefte aan steeds hogere voedselproductie. Zo werden de boeren gedwongen om nog harder te werken.
Er ontstond binnen een paar duizend jaar een lompenproletariaat. De jacht was inmiddels ook grotendeels geprivatiseerd en terug naar het simpele jagen en voedsel verzamelen kon of wilde niemand meer. Het alternatief: slavernij en uitbuiting.

Luxe en veiligheid is niet automatisch een zegen, als het benutten ervan complexe nieuwe verplichtingen voortbrengt. Zien we al parallellen naar onze tijd? Meer boeiends over de geschiedenis van de mens bij Neil Kakkar.

BOEREN & STOOKOLIE

Ondertussen zeiken de moderne boeren hier over stikstof maar vergeten gemakshalve hun ammoniakuitstoot door hun alsmaar vergrote veestapelzeik en beestenschijt. Vergelijkbare inconsequentie: Nederland vervuilt maximaal de wereld met frauduleus stookoliegeritsel en containerschepen die enorm CO2 uitstoten. Hier moeten we ons ECHT ongerust over maken. Bel daar eens over met een 2e Kamerlid dat je nog kunt vertrouwen.

DOOIE WALVISSEN

Meer ingewikkelde overleefstructuren vinden we in de natuur. Bijna zijn de grote baleinwalvissen, de Noordkapers, uitgestorven door overbevissing, verstikking in netten en aanvaringen. Boeiend is dan om te kijken of hun prooi, voornamelijk inktvissen, beter af is. Ook sommige haaiensoorten eten immers inktvis. Gaan die het dan weer beter doen? Alles is kringloop, verstoringen hier geven toestanden daar. De een zijn dood is de ander zijn brood. Nog zo’n (politiek) voorbeeld.

Toen de politie in de vroege jaren van drugsgebruik de softe Flower Power hippies in de marihuanahandel keihard ging aanpakken, hielden die aardige jongens het na een tijdje bajesdreiging voor gezien. Hun plaats werd echter vlot ingenomen door de hardere jongens die zich niet druk maakten om een paar maanden in de bak. De ontwikkeling van zwaardere criminaliteit de business is dus de schuld van de repressie van de overheid. En waar houdt die zich mee bezig in het kader van The War on Drugs? Met beveiligen van advocaten, het oprollen van wietplantages en zeuren over XTC-afval…

Er gaan nooit mensen dood aan cannabis, een paar tientallen wel aan de coke, er overdoseren ook wat oudere heroïnejunks elk jaar. Aan slaap- en kalmeringsmiddelen overleden vorig jaar misschien honderd patiënten. Aan de beruchte pijnstiller oxycodon gingen in 2017 meer mensen dood, wel 211. Maar alcohol telt juist wel lekker aan: 1762 doden en nog eens bijna 20.000 aan roken. En dus? Denk toch eens zelf na! En word niet automatisch orgaandonor!


Aanstootgevende foto. Geen decolletés meer toegestaan!

AFSTOMPEND FACEBOOK

Lang geleden zaten mijn jonge tienerkinderen gebiologeerd te kijken naar perverse filmpjes op internet. Op school gaven ze elkaar de duistere links door waar je gruwelijke mishandelingen, verkrachtingen, slachtoffers van ongelukken, vermoorde drugdealers en gemartelde kinderen kon opzoeken (Faces of Death heette dat bijvoorbeeld). Het kijken ging toen nog betaald via een linkadres in Columbia en mijn piepende router verraadde gelukkig hun vunzige hobby. Mijn telefoonnota loog er ook niet om. Mijn pissige opvoedkunde was hen geheel duidelijk. Betrapt en niet meer doen! Tegenwoordig liggen kinderen ’s nachts wakker van wat ze allemaal op Facebook gezien hebben. “Je moet weten waar je moet zoeken,” meldt mij een branieachtige 15-jarige. De mondiale afstomping vraagt steeds om ergere sensaties, daar kunnen de getraumatiseerde moderatoren van Facebook over mee praten.

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2020, per kalenderjaar dus) van € 25 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet, waarvoor je een extra donatie van € 10 moet doen. Voor langere berichten geldt een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 6.000 views per maand. Hoofdartikelen staan voortaan ook op LinkedIn (12.000 volgers) en Facebook (1200 volgers).

* Voor de jaarlijkse Beurs Internationaal Therapeut op 16 en 17 november in Houten (lezingen & workshops o.m. met Peter den Haring: Auraschoonmaken & Trancereizen) kun je via Tijdgeest Magazine veel goedkope entreekaarten verkrijgen. Zie deze link. Voor een gratis VIP-kaart moet je laten weten dat je donateur bent via [email protected].

* Zaterdag 16 november 13.30-18.00 uur Centrum Sekieta in Haastrecht Familie Opstellingen (Kijken naar je blinde vlek), € 45: [email protected]. Kennismaken HIER. Bel snel 070-3646639 of mail: [email protected]. Ook op zaterdag 14 december 10,30-18.00 uur, € 65.

* Diner Mystique op zaterdag 30 november in Centrum Sekieta in Haastrecht, een culinaire avond met spiritueel entertainer Peter den Haring rond alle mogelijke New Age fenomenen: orakelen, channelen en buitenaards leven (o.a.). Aanmelden via [email protected].

* www.nickysplace.nl Medium en lerares Nicole van Olderen in Haarlem, consult mediumschap, huiskameravonden bij jou thuis, oefen- en trainingsavonden mediumschap. Jaartraining van hoofd naar hart.

* Familie Opstellingen: iedere eerste vrijdag van de maand, wisselend in Amsterdam (grachtenhuisje) of in Hagestein (rustiek huisje aan een meer) met Jeroen Verdonk. Integer, warm, doeltreffend en liefdevol. www.praktijkdespiegel.nl

* Gratis e-book ‘Slapend fit’ met kleuren, klanken en kruidenolie en 16 tips voor een goede nachtrust’ van Praveeta Timmerman. Lekker slapen kun je leren!

* www.ruimte-rust.nl : Mooi gelegen accommodatie in Drenthe voor o.a. meditatiegroepen en yoga. Fijne plekken op het eigen land voor meditatie en buitenoefeningen in de stilte.

* De Idealist over spiritualiteit, astrologie, gezondheid, kruiden, esoterie en veel andere onderwerpen. Actuele ontwikkelingen vanuit een spiritueel perspectief. Vraag digitaal proefnummer op: [email protected].


Luisteren! OF je kop eraf!

KRITISCHE PERS?

Junkfood News, dat krijgen we van de NOS en de andere reguliere media. Ruim 85 procent van de landelijke en regionale Nederlandse dagbladen zijn in handen van twee Belgische mediaondernemingen, Mediahuis en De Persgroep. Bij elke hoofdredactie zit iemand in de buurt die bijverdient voor de Amerikaanse geheime Dienst. Dat onthulde enkele jaren geleden een voormalige medewerker van die CIA. Onwelgevallig nieuws wordt door die altijd beterwetende persoon gefilterd. Over 9/11 krijgen we dus nog steeds desinformatie en in alle reguliere media worden de complotgekkies belachelijk gemaakt. Alles wat pro-Russisch of anti-oorlog is, wordt genegeerd of in een raar daglicht gesteld. Ook serieus UFO-onderzoek haalt de kranten nooit meer. D66 minister Ollongren wil schijnheilig dat de sociale media ‘zelfreinigend’ gedrag gaan vertonen. Dat lukt: Twitter, YouTube en Facebook blokkeren regelmatig ‘andersdenkende’ gebruikers. Hysterisch kan de overheid immers worden van vermeende communistische inmenging in onze verkiezingen. De overheid doet dus alles aan filtering, regulering en beperkingen van de media. Opiniemakers die niet bij de Persgroep of Mediahuis in dienst zijn, worden al gauw afgestraft.

Alles gaat dus om weten waar je wat zoeken moet. Slimme mensen discussiëren over ideeën, de suffies praten alleen over spullen en genieten vanuit een All You Can Eat attitude. Lang leve de zware shag! Tijdgeest Magazine filtert veel zooi voor jou en wijst zo veel mogelijk naar niet-corrupte links. Kijk eens hier voor progressieve inspiratie: http://www.nieuwskanaal.com. Ook voor onbeschoft rechtse journalistiek kan je ergens terecht, hier bij De Dagelijkse Standaard. Leve de papagaaipraat!

PAPAGAAIMOP

Ronald is zo eenzaam in zijn huwelijk dat hij een papagaai wil kopen om mee te praten. In de dierenwinkel ziet hij er maar eentje, die bovendien raar op zijn kop hangt. De bediende biedt Ronald de vogel goedkoop aan: “Zijn poten zijn geamputeerd na een ongeluk en nu houdt hij zichzelf met zijn penis vast aan de stok.” Ronald voelt het lijden aan en neemt het beest voor een tientje mee. Thuis blijkt de papegaai heel erudiet. Hij snapt zelfs dingen van de politiek. Gezellige weken gaan voorbij. Dan roept de vogel Ronald ongerust even naderbij: “Ik moet je vertellen dat je vrouw vanmorgen de Cool Blue bezorger binnen liet en hem kuste. Hij greep naar haar borsten en rukte haar jurk omhoog. Daarna vielen ze op de bank samen.” Ronald is ontzet: “En toen?” De papegaai piept een beetje: “Kweenie. Ik kreeg een stijve en viel van mijn stok…”

VIA INTERNETDATING VOND 29% VAN DE ZOEKERS EEN PARTNER. JIJ NIET?

Raadpleeg toch eens het domino orakel voordat je dat definitieve, scherpe scheermes pakt.

ATLANTIS, WILLEM-ALEXANDER & DONEREN!

GRATIS als e-book is mijn roman over de ondergang van Atlantis te downloaden: De Slapende Koning , evenals mijn bizarre roman over buitenaardse beïnvloeding en ons koningshuis: Gerard zoekt het hogerop, gratis leesplezier! Als je het wat vindt, kun je mogelijk iets doneren bij de Stichting Olivijn!

Dat is namelijk wel nodig. Al 13½ jaar is Tijdgeest Magazine gratis. Enkele trouwe sponsors hebben ons tot nu toe in de lucht gehouden met € 25 per jaar. Het beveiligen van onze website tegen hackers wordt echter steeds duurder, het bulkverzenden ook. En dan betalen we nog veel voor de rechten op foto’s. Dus iets dokken bij onze sponsor, de Stichting Open Ontmoeting Olivijn (NL73INGB0005008174) is altijd welkom.
Als je meer dan € 30 stort (en je adres vermeldt!) stuur ik je gratis mijn boekje De Zeven Kwaliteiten Van Een Echte Heks!


Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen
Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Lisanne Hoogerwerf, Lilian Ferru & Patrick Kicken plus een lezing op Sterrenstof.

    Print       Email

Laat een boodschap achter

You might also like...

Tijdgeest Megazien 1 maart 2024

Read More →