Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Magazine december 2013

By   /   januari 15, 2014  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Magazine december 2013

Tijdgeest Magazine: alternatieve informatie over spirituele, holistische, (on)gezonde en maatschappelijke fenomenen

TIJDGEEST MAGAZINE december 2013 

 Over subliminale boodschappen, spirits, UFO wrak, 81 Tarotkaarten, adrenoleukodystrofie,  scheurbuik, koeienhoorns, digibeten en Tantraland.

GEEST, SPIRIT EN ZIEL

Spiritueel leraar Dr. Johan Oldenkamp (www.pateo.nl) beschrijft een verschil tussen geest en ziel en suggereert dat weinigen behalve hijzelf dat goed begrijpen. Inderdaad opent onderzoek werelden van misverstanden. In het Engels wordt geest aangeduid als spirit, en ziel als soul. Wat de Engelsen echter een ghost (maar ook wel spirit) noemen, heet bij ons een geest (een overledene), maar wat wij de denkende geest noemen, heet aan de overkant van de zee mind. Het lijkt logisch om mind terug te vertalen met iets wat de activiteit van onze biocomputer aanduidt: de opslag van op overleving gerichte informatie, ons brein als locatie voor ons ego. Als iemand dat gedoe de geest wil noemen, prima. Dat maakt het makkelijker om de ziel de definiëren als een in tijd en ruimte reizend bewustzijn, dat tijdelijk een lichaam creëert als voertuig voor het opdoen van relevante ervaringen. Zo kunnen we praten over een drie-eenheid: lichaam, geest en ziel. Deze overzichtelijke opvatting wordt ons vanuit de Oosterse spirituele tradities overgebracht. Waar komen nu de misverstanden vandaan?

De Hebreeuwse Bijbel beschrijft ‘spirit’ als een dynamisch fenomeen in de mens dat een intieme, gelovige relatie met God kan hebben, iets wat apart is ingeblazen door God in de ziel. In het vertaalwerk sluipen de rommeligheden meteen onze kant op. Elk mens is voor de Engelssprekende een ziel (soul) als een aanduiding van een levend wezen, het niet-fysieke deel van de mens, zijn bezieling. De Bijbel verwijst vaak naar de onverwoestbare eeuwigheid van de ziel (soul) en vermeldt dan onze zielen door God geschapen zijn. Bovendien zou de ziel gelouterd en gezuiverd kunnen worden. In het Boek Job wordt de spirit echter beschreven als de bekwaamheid om spirituele conclusies te trekken en spiritueel begrip te ontwikkelen. In andere teksten heeft de spirit weer de beschikking over het Vrije Wil fenomeen. Vaak worden echter in de Hebreeuwse teksten de begrippen ziel en geest door elkaar gebruikt. De soul en de spirit zijn, Bijbels gezien, aspecten van de mens, die gescheiden kunnen bestaan. Een halve zool heeft dus geen spirit, jammer.  En mindfuckers kunnen het de ware zoekers flink moeilijk maken.

WAARSCHUWING VOOR TAROTISTEN

Steeds weer publiceren mensen leuke Tarotboekjes waarbij men oude en achterhaalde gedachtegangen herkauwt. Droevig, want zo gaat mijn pionierende ervaring op dit orakelgebied nooit in de literatuur een plaats krijgen. Hoezo? Ooit bestond in besloten occulte kringen de Tarot uit 81 kaarten, het logische, magische kwadraat van 9. Om amateurs niet op verkeerde gedachten en in gevaarlijke spelletjes te brengen zijn er drie essentiële kaarten uit de volkseditie verdwenen. Nu bepraat men nog slechts de betekenis van 78 kaarten. Jammer. Wie nieuwsgierig is naar de betekenis van een 81e waarschuwingskaart in het spel, moet een van mijn artikelen in het tijdschrift BRES uit 2000 maar nalezen op https://www.tijdgeest-magazine.nl/artikelen/paranormaliteit-en-orakelen/waarschuwing-bij-het-tarot-orakel-de-81ste-kaart.

WAARSCHUWING VOOR SUFFE GELDGEBRUIKERS

Steeds weer maken banken geld uit niks op basis van verneukeratieve rekenkundige reeksen. Tliasmi Frigge legt in 7 minuten uit wat fractioneel bankieren is op https://www.youtube.com/watch?v=yJEl8vf6wH8. Een absolute aanrader voor elke gelddombo! Zijn Stichting Lokaal Geld is al in een ver stadium met de lokale Haagse Ooievaar voor de introductie van ander geld in Den Haag.

SUBLIMINALE BOODSCHAPPEN

Leuk, zo’n vakantieadvertentie voor een geil strand. Tenminste, als je goed kijkt. Op http://www.youtube.com/watch?v=NlhPIEbHjL0 zie je, opgenomen op 21 oktober 2011, journalist Alex Jones ons boos informeren over in tv-beelden verstopte boodschappen, subliminals. Politieke boodschappen als OBEY of DON’T PROTEST verschijnen een halve seconde in beeld en brainwashen de onbewuste kijker. De onzichtbare plaatjes, althans voor het langzame menselijke oog, en de onhoorbare boodschappen, althans voor het doorsnee oor, zijn wereldwijd verboden inmiddels, maar daar stoort de freak noch de reclamemaker zich meer aan. Allerlei mensen hebben namelijk een hobby of broodwinning gevonden in dit soort beïnvloeding. Lees http://subliminal-messages.hyves.nl. Internet is echter keihard rond dit soort dingen. Iedereen deelt informatie en verklapt ook de meest knap verborgen geheimen. Er bestaat natuurlijk een uitgebreid netwerk van gestoorde lieden die Mind Control toepassen met steeds geavanceerde technieken. Sommigen maken er creatieve puzzels van: zoek de verborgen demonen. Hypnotherapeut Albert Toby heeft al jaren geleden op zijn website tientallen voorbeelden opgenomen van stiekeme extra ingeplakte plaatjes in de zogenaamde frames. Toen besteedden de media er nauwelijks aandacht aan, maar inmiddels zijn we zo wantrouwig geworden, dat we Googlen op alles. Tegelijk staan er zelfs in Wikipedia klinkklare leugens en commercieel ingegeven feiten. Wat is waar? En is het niet simpeler om gewoon geen tv te kijken en geen games te spelen? En je GSM maar minimaal te gebruiken? Zo doe ik het tenminste.

Op http://www.indigorevolution.nl/Janosh-Kleurrijke-grafisch-artiest-of-holografische-satanist.html krijgt nu de spirituele kunst(en)maker Janosh er van langs. Ik woonde eens een performance van Janosh bij en kreeg daar inderdaad een onbestemd onprettige misselijkheid en een soort hoofdpijn. Of had ik iets verkeerds gegeten vooraf? Zien we Janosh (Jan Stoffers) als een hersenspoelende, channelende  Satanist aan het werk? Manifesteert hij een onderschat Arcturiaans reptielbrein? Of is hij een commerciële creatieveling die knap zijn boeken en games aan de man brengt? Wie het weet, mag het zeggen. Seks, angst en God verkoopt!

   HAARMOP

De oudere heer zit rustig op een bank in het park als er een bebaarde jongen met een waanzinnige haarbos naast hem komt zitten. Er zitten strengetjes in, spiegeltjes en kleurige bandjes. De man kijkt zo vaak opzij dat de jongen ineens gromt: “Hallo ouwe, heb je zelf nooit eens iets geks gedaan?!” De heer knikt: “Jawel. Ik was eens heel dronken en toen heb ik seks gehad met de loopse Sint Bernardhond van een vriendin! Ik dacht ineens dat je misschien mijn zoon zou zijn.”

UFO-WRAK

Het was even zoeken maar op aanwijzingen van piloten werd het UFO-wrak in zee gevonden. Het werd omhoog getild met krachtige ballonen en geborgen aan boord van een ‘dockingship’ waar het verder onderzocht kon worden. En toen? Toen niks. Het Amerikaanse militair-industrieel opperbevel benutte alle gevonden technische snufjes goed. Een van de uitvindingen betrof een lijm die onder water perfect lijmt en die later ook weer makkelijk los kan worden gemaakt. Daarmee kunnen nu tandartsen goedkope kunststof bruggen maken. Leve de interplanetaire uitwisselingen!

Bron: http://www.theorionconspiracy.com/media/images/projects/09_THIRD_WRECK/catalog/09_03.jpg

   VERLENGMOP

De chirurg kijkt bedenkelijk als zijn patiënt vraagt om een penisverlenging. “Voor zo’n minimale aanhechtingsmogelijkheid als bij u is er eigenlijk maar een oplossing, een implantaat met jonge olifantenslurf. Maar ’t is nog experimenteel, dus bent u bereid om zelf de verantwoording te dragen?” De patiënt knikt: “Alle seks is meegenomen dokter!” Drie weken na de operatie moet de patiënt rapporteren en hij is wild enthousiast. “Dokter, die dubbele bobbel is fabuleus. De dames geven gewoon mijn telefoonnummer aan elkaar door!” De chirurg is nog steeds gereserveerd: “Is er echt geen enkele bijwerking?” “Jawel,” antwoordt de patiënt, “ik kan naar geen enkel feestje meer en ook niet naar restaurants met een lopend buffet?” “Hoe zo?” verbaast de dokter zich. “Nu ja, eh, dan komt dat ding uit mijn broek en pakt een patatje of een pinda.” “Oei,” zegt de dokter. “Dat is pijnlijk.” “Dat nog niet zo zeer, dokter,” zegt de patiënt, “maar wel als die slurf dat hapje daarna in mijn anus probeert te stoppen.”

ADVERTENTIES VAN ONZE SPONSORS

Na een donatie van € 10 op giro 5008174 ten name van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn mogen (alleen) donateurs een oproep plaatsen in onze eerstvolgende editie (oplage ruim 15.500). Soms weigeren we iets. Drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 2-3 vet. Voor langere advertenties geldt een tarief van € 0,50 per woord.

* Workshop Trancereizen (op zoek naar talenten uit vorige levens) van Peter den Haring op 13 december 2013 19.30 uur a.s. in Alphen a/d Rijn, Centrum Umai, http://www.umai.nl.

* Workshop Kijken Naar Je Blinde Vlek met Familie Opstellingen met Peter den Haring op 2 februari 2014 in Rotterdam, Centrum DJOJ via www.djoj.nl. Info op http://www.youtube.com/watch?v=Da4ZVREQKdw.

Van zoeken naar vinden. Op al je vragen antwoord krijgen van jouw eigen ikken en van je Grote Zelf. Lietje Perizonius in Abcoude faciliteert dat met Voice Dialogue. Meer informatie: www.voicedialogue.nl.

* Op zoek naar Sint- en Kerstcadeaus voor HSP-ers? Auraschoonmaak plus Trancereizen, 2 beproefde zelfhulpcd’s met € 7 korting! Stort € 25 op INGbank 1580509 t.n.v. Peter den Haring en vermeld je adres.

De verborgen kracht van licht en kleur. Sleutel tot een gezond en harmonieus leven door Praveeta Timmerman. Tips voor betere nachtrust & optimaal welzijn. Bestellen:  http://shop.kleurenpunctuur.nl/boeken/p-1a/6266.html.

www.ruimte-rust.nl: Mooi gelegen accommodatie voor o.a. yoga en meditatiegroepen. Drenthe, fijne plekken op het eigen land voor meditatie en buitenoefeningen in de stilte.

* Last van de economische crisis? Wij verlagen de administratiekosten van uw eenmanszaak. Zie onze aanbieding: Verburgh Administraties.

Holistisch afslankprogramma: Over voeding, bewegen, troost-eten en veranderen van eetgewoontes. 3 maanden wekelijkse coaching incl. nieuwe vorm van bioresonantie. www.nooitmeerovergewicht.com.

SuperFoodsWinkel Weimarstraat 23 in Den Haag gerund door Ray Persoon (10 jaar ervaren healthcoach, CV bomvol succesverhalen), woe & do van 10.00-15.00 uur en za van 10.00-17.00 uur open. 06-50250885 www.raw2go.nl.

* Paraview, de wekelijkse spirituele beurs met privéconsulten, groepslezingen en mooie spirituele producten. Nu ook als App. Meer info www.paraview.nl.

* Voetreflexologie in Den Haag, driekwartier sessie voor € 25, kennismaken met ontspanning, energiewerk en aandacht. Paula 06-19499097.

* Heeft u financiële zorgen? Door het verloningsconcept Hybride Ondernemen komt u als ondernemer tijdelijk in loondienst bij een speciaal voor u opgerichte hybride onderneming. Klik hier voor meer informatie.

* Gezocht: medewerkers aan het Taribush Kuna Festival, 10-13 juli in Dwingeloo via http://kuna.taribush.nl. Muzikanten, kunstenaars, workshopgevers, alle podiumkunsten. Natuur en intimiteit!

Schone Lakens, nieuwe CD van Peter den Haring, 12 bizarre Nederlandse liedjes,  slechts € 10, inclusief verzendkosten voor donateurs van de Stichting Olivijn. Voor anderen € 15, te storten op INGbankrekening 1580509 t.n.v. Peter den Haring. Vermeld je adres!

ZUINIGHEID VERSUS VLIJT

Dit magazine verschijnt elke maand, nu al zeven jaar. Sta je onbedoeld en ongewenst in ons adressenbestand, schrijf je dan alsjeblieft uit via de afmeldlink onderaan deze mail. Sinds twee jaar vraag ik oude en nieuwe lezers voor de periode tot 1 januari 2016 een donatie van € 15. Ben je arm, dan mag minder ook. Als je maar iets doneert als bijdrage in onze kosten op INGrekening 5008174 van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn. Overigens, op www.tijdgeest-magazine.nl kun je (lekker gratis) al mijn journalistieke werk nalezen.

ADRENOLEUKODYSTROFIE

Op 24 oktober jl. overleed op 80-jarige leeftijd de Italiaanse Amerikaan Augusto Odone, voormalig econoom bij de Wereldbank, die dertig jaar gelden van artsen te horen kreeg dat zijn zieke zoontje van 6, Lorenzo niet meer dan twee jaar te leven had. Omdat zijn vrouw Michaela en hij het kortzichtige dogma van de medische orthodoxie over Lorenzo’s zeldzame dodelijke ziekte adrenoleukodystrofie (ALD ) niet konden accepteren, gingen ze op zoek naar een alternatieve geneeswijze. Ze vonden dat in een natuurlijke behandeling op basis van vetzuren gewonnen uit olijfolie en raapzaadolie. Ondanks het succes ervan, Lorenzo Odone overleed namelijk pas in 2008 op dertigjarige leeftijd, stortten de gevestigde medische belangen zich met laster en rechtszaken over het echtpaar heen. Hollywood maakte er in 1992 een boeiende film over: Lorenzo’s Oil. Ik eer postuum deze man als een geïnspireerde voorvechter en pionier op het gebied van onafhankelijk gezondheidsonderzoek.

HERFSTHAPJES

De bladeren vallen, petje op, jasje aan, eigenlijk ook een mondmaskertje voor: de uitlaatgassen zijn er niet minder op geworden. Tijd voor extra vitamine C (1000 mg per dag), een van de meest belangrijke antioxidanten op aarde, spul dat je weefselgroei kan bevorderen en zelfs weefsel kan repareren. Vitamine C wapent je tegen de negatieve effecten van luchtverontreinigende stoffen, maar verkleint bovendien drastisch je kans op astma en COPD-problemen. Neem ook nog wat vitamine D (niet in pilletjesvorm maar vloeibaar in capsules!), omdat dat spul je winterleven stukken dragelijker maakt. De ideale gezonde dorstlesser is verder Coconut Water van Foco, goddelijk sap zonder enige toevoeging. Lest best, koop (ook in die tropische winkeltjes) graviola (de Portugese/Braziliaanse naam), verkrijgbaar als een goddelijk lekker drankje. Sour sop heet het of guanábana (Spaans). Talloze bronnen op internet verwijzen naar het heilzame effect voor de aanpak van kanker. Teveel lijkt je echter nare bijwerkingen te bezorgen, zegt mijn bron (http://www.hoax-slayer.com/soursop-cancer-cure.shtml). Omdat je in Nederland ook zaden kan kopen, doet bij velen de plant het prima in de huiskamer. Wie inmiddels nog niet weet hoe krachtig de groene Chlorella en Spirulinapilletjes je gezondheid bevorderen, moet zeker efkens kijken op http://www.leefbewust.com van Ron Fonteine.

Graviolavrucht

SCHEURBUIK

In 1747 voerde ene Dr. James Lind als scheepsarts op een Engels marineschip een klinisch experiment uit met verschillende diëten voor de scheurbuiklijders aan boord. Alleen de mannen die citrusvruchten gekregen hadden, herstelden van de ziekte. Het boek wat hij er over schreef, werd geheel genegeerd en pas 50 jaar later werden Lind’s aanbevelingen ter harte genomen. Datzelfde fenomeen doet zich opnieuw voor nu miljoenen mensen sterven aan  kanker en hart- en vaatziekten terwijl er wetenschappelijke initiatieven bestaan die op geheel andere bestrijdingsmethoden wijzen  in plaats van de reguliere oplossingen.

NEPZIEKTEN

Eerst wordt er in laboratoria een stof ontwikkeld die mogelijk een effect zou kunnen hebben op de menselijke gezondheid. Daarna wordt e.e.a. getest op arme mensen in Afrika en India. Als dat teveel bijwerkingen en of fatale effecten heeft, bedenken de marketingkerels van het betrokken farmaceutische bedrijf een aandoening, waar men het spul toch voor kwijt kan. Onschuldig is nog het spraytje voor harde korstjes in de neus, maar de krankzinnigheid heeft hier echt  toegeslagen. Zo is er Clomicalm op de markt gebracht als Het eerste goedgekeurde medicijn voor de behandeling van scheidingsangst bij honden.’  Slik.
In het nieuwe boek Foute Farma van Ben Goldacre (schrijver van Wetenschap of kwakzalverij) legt hij uit hoe farmaceutische bedrijven de testresultaten van hun medicijnen manipuleren en schadelijke neveneffecten wegmoffelen, dokters misleiden en patiënten oplichten. Kijk op http://www.liberales.be/boeken/bad en (heel eng) op http://wetenschap.infonu.nl/onderzoek/114348-medische-wetenschap-blijkt-kwakzalverij.html. Studies in wetenschappelijke tijdschriften geven een vertekend beeld van de werking van de medicijnen. Dokters zelf weten niet precies wat de echte gevolgen van hun behandelingen zijn. Hun patiënten betalen vaak te veel geld voor slecht werkende medicijnen die nauwelijks goed bewezen effect hebben. Er overlijden jaarlijks honderduizenden mensen aan de bijwerkingen van slecht geteste medicijnen, ook in Nederland. Een geneesmiddel dat schadelijk blijkt, wordt eerst in Westerse landen van de markt gehaald, maar pas jaren later in Afrika. Hoed u voor de nieuwe aggressor in de witte jas.

ZORGVERZEKERAARS SCHRAPPEN ALTERNATIEVEN

Terwijl in Nederland we steeds verder afdrijven van natuurlijk genezen, hebben de Amerikanen in september juist het licht gezien door de unanieme aanneming van een resolutie in hun Senaat over de natuurgeneeskunde als een betaalbare methode die veilig en effectief is, vooral bij de behandeling van chronische aandoeningen. Zie het hele stuk op http://www.gpo.gov/fdsys/pkg/BILLS-113sres221ats/pdf/BILLS-113sres221ats.pdf. In Nederland gaan jaarlijks bijna 2 miljoen mensen naar een homeopaat, een natuurgeneeskundige, een osteopaat, een acupuncturist of een antroposofisch geneeskundige. Tenminste, nog wel. Veel zorgverzekeraars gaan in hun bezuinigingsdrang en vanwege manipulatie door de farmacie nu juist die complementaire zaken schrappen in hun polissen. Interpolis loopt daarbij voorop. Kiezen mag straks sowieso niet meer. Ergert jou die wurggreep, kijk dan eens op www.keuzevrijheid.nl. Nog meer fascinerende informatie staat op http://www.wakingtimes.com.

   MANIPULATIEMOP

Paul gaat biechten en fluistert in het getraliede venster dat hij een sletterig meisje uit de buurt herhaalde keren misbruikt heeft voor zijn perverse genoegens. “Het was zeker die Annemiek Petterson?” vraagt de priester. “Ik kan het u echt niet vertellen,” piept Paul. “Dan was het Mary Jansen!” besluit de priester. “Vooruit. Je doet 50 keer Wees gegroet Maria met diepe overtuiging en ik vergeef je je zonde.” Paul rent de kerk uit naar het café, waar zijn vrienden zitten te wachten. “Top!” schreeuwt hij al van verre. ” Ik heb twee fantastische tips gekregen!”

Betere moppen? Probeer https://www.tijdgeest-magazine.nl/artikelen/humor.

KOEIENHOORN ALS MINERALENOPSLAG

Sinds het afschaffen van de melkquota gaan de boeren ongeremd uitbreiden. De consequentie daarvan is vooral, dat men koeien permanent op stal gaat zetten. Om te vermijden dat hun natuurlijke kuddedriften om leiderschap fysieke schade gaat doen, zagen de boeren de horens van hun koeien af. Een achterlijke, kortzichtige maatregel, die veroorzaakt dat de hierdoor ziek wordende koeien nog meer antibiotica nodig zullen hebben. Kan het anders?

Er zijn pakweg 17.000 veehouders in Nederland, 325 werken biologisch, slechts 13 zijn antibiotica-vrij en 1 daarvan maakt rauwmelkse kaas. Onno Gerritse maakte dit jaar een documentaire over die ene: Remeker, de biologische kaasboerderij van Irene en Jan Dirk van der Voort in Lunteren, een antibiotica-vrij project met een topreputatie op het gebied van kazen met een eetbare korst. Essentieel is daar het niet onthoornen van de koeien (die blijken in hun hoorns mineralen op te slaan voor mindere momenten) en het drie weken bij hun moeder laten drinken van kalfjes (en niet na de geboorte direct afzonderen in een eigen stal!). Ook het grondbeheer speelt een voorname rol.  Dus geen paardenbloemen en klaver bestrijden als onkruid maar verwelkomen als een vorm van natuurlijke bemesting. Kunstmest is uit den boze gebleken omdat het op termijn juist het begraasde weiland verarmt. Vroeger (in de antibiotica-tijd) stierf 30-50% van hun kalfjes snel na de geboorte, tegenwoordig blijven ze nagenoeg allemaal in leven, zo laat de film zien. De boer geeft zijn dieren geen brokken met soja, maïs of tarwe maar experimenteert met gezonder voedsel, “omdat je alles terug proeft in de kaas,” zoals hij zegt. Een uitgebreide recensie staat op http://www.mergenmetz.nl/sf.mcgi?7328. De film gaat naar filmhuizen.

   LICHTMOP

’t Is winter en koud in het kantoor. Het begint al te schemeren maar de twee Justitieambtenaren die moeten overwerken om alle illegale telefoontaps af te luisteren, hebben het helemaal gehad. De oudste krijgt een idee. Hij zet een stoel op zijn bureau, tikt een plafondtegel los en gaat ondersteboven aan een waterleidingbuis hangen. Hij gebaart de jongste om de stoel weg te halen. Die wil net verbijsterd vragen wat in Godsnaam de bedoeling is als de Secretaris-Generaal binnen komt. “Wat bent u in Godsnaam aan het doen?” vraagt de baas aan de hangende man. “Ik ben een lamp geworden,” piept de hangende ambtenaar. “Je komt NU naar beneden!” roept zijn superieur. “Naar huis en ik wil je twee dagen niet zien! Weg!” Als hij de kamer wil verlaten, loopt ook de jongste ambtenaar met hem mee. “Waar denk jij dat JIJ naar toe gaat?” vraagt de S.G. dreigend. “Ook naar huis,” is het antwoord. “Ik kan echt niet werken in het donker.”

OUD, DOM & KLAGERIG?

Ouder worden is nog niet zo eenvoudig, behalve dat de AOW een zegen is. Je begrijpt misschien niks van de klimaatcrisis, van de bankencrisis, de valutaspeculaties en de operaties van geheime diensten. Bang word je wel van de berichten over kernbommen van Amerika, Israël, Noord Korea en Pakistan. Je krijgt ook stress over resistente virussen in ziekenhuizen en wat je kinderen zeggen over genetisch gemanipuleerd voedsel. Oef, je gaat hopen dat je net jouw toegemeten tijd nog gewoon kunt uitdienen. Het nageslacht zoekt het maar zelf uit! Maar ondertussen zit je nog jaren in het systeem met je Burgerservicenummer en erger, je hebt geen idee wat een Digi-Id is. O jee, dat snap jij niet!? Digi-Id! JIJ BENT EEN DIGIBEET!

De internetrevolutie sinds 1990 heeft voor velen de groei versneld, maar er is een steeds groter wordende groep mensen aan de onderkant van de samenleving die er extreem door gediscrimineerd wordt. Arme mensen hebben geen geld voor een computer, maar ook mensen met een IQ onder de 100, voor wie de MAVO al te hoog gegrepen was, die snappen gewoon de bediening van zo’n apparaat niet. Die digibeten kunnen absoluut de snelle technologische vooruitgang niet bijbenen. Zelfs de programmering van de thermostaat van hun cv is al een brug te ver.

Als je geen internetmogelijkheid hebt, ben je al snel in de aap gelogeerd als je wilt klagen over iets of iemand. Bellen naar een antwoordmachine is immers een ellende, als je na keuze 9 weer terug blijkt te gaan naar het eerste keuzemenu… In de moderne tijd zet de mondige klager gewoon een klacht van maximaal 140 tekens op Twitter en gaat eens flink zeiken op de contactpagina van de Facebookpagina van het betrokken bedrijf. Zo trekt men al gauw boze medestanders en lotgenoten aan. Samen sta je sterk. Goed werkt ook www.klachtenkompas.nl van de Consumentenbond. Tenminste, als je op internet uitgezocht hebt (kòn uitzoeken!), wat de beste strategie is…

Wat de digibeten onder ons toch nog kan helpen is een ouderwetste brief naar de redactie op de rubriek Op=Op in de Volkskrant. Ineens neemt het betrokken bedrijf je klachten serieus. Ook een boze brief naar de hoofddirectie levert meestal echte aandacht op. Als je geen schrijver bent, wil ik je wel helpen met het opstellen van een kort & krachtig bezwaar.

   KLEUTERMOP

Marijke vraagt aan haar neefje Pim wat een penis is. Hij heeft geen idee maar vraagt het later aan zijn vader. Die haalt diep adem, zet allerlei vooroordelen van zich af en stroopt zijn broek omlaag. “Kijk jongen. Dit is nu een penis, DE perfecte penis.” Het volgende weekend neemt Pimmetje zijn nichtje mee naar het tuinschuurtje en doet zijn broek naar beneden: “Ik weet het nu. Kijk, als dit ding twee centimeter korter was dan was het de perfecte penis!”

TANTRALAND

Veel lieden bieden in allerlei vormen Tantra-projecten aan in ons land. Drag queen-feesten, privé massagesessies (meestal met Happy Endings), relatieconsulten, therapieworkshops en andere groepservaringen. Er zijn trainers die je gouden bergen beloven (meervoudige orgasmes, G-plek ontdekkingen, prostaatprikkeling en een vergrote sensitiviteit), anderen zijn zo saai en serieus in een 250 stappen plan, dat gepassioneerde, viriele zoekers al rap afhaken. Er bestaan bevlogen voorvechters van de polyamorie (de gedachte dat iedereen gelukkig kan worden met meer partners tegelijkertijd). Wie echter onder de naam Tantra rommelt in de morele marge (vieze mannetjes als quasi-therapeuten of sadistische Strenge Meesteressen), doet schade aan de goede naam van een hele club mensen, die juist probeert Tantra als een speelsere, meer vrouwvriendelijke vorm van erotiek te positioneren.

Op de laatste manifestatie van het Eigentijds Festival (het gaat in 2014 helaas niet door) verzorgde ik in samenwerking met Helene Baayen en Jan Tromp Tantrische zintuigenreizen. Heerlijke workshops met veel gelach, omdat de begeleiders er een eer van maken om de geblinddoekte deelnemers te verrassen met een veelheid aan prikkelingen van huid, haar, smaak, reuk en gehoor. Als jij er ook thuis de tijd voor neemt, kan de kwaliteit van jullie intimiteit reuze verbeteren. Een lekkere wierook, een goed gevulde fruitschaal met vooraf geschilde lekkernijen en bijvoorbeeld Arabische muziek, ach, volg je gevoel maar! Vooral je huid is de grootste erogene zone die er bestaat. En dus doet een goed voorbereide verzamelingen attributen al gauw wonderen naast jouw vingertoppen, nagels, handen of tong. Een bontvelletje, veren, een lapje van zacht leer, zijde of satijn, krabbertjes, belletjes, een gong of klankschaal. Glad metaal (verwarmd of juist koud) of gepolijst hout of kristal, alles kan met de juiste fantasie een lustprikkelend object worden. En dan hebben we het nog niet over warm water, bodylotions of aromatische oliën. Een speciale aanrader vind ik het spul waarmee je normaal je handen desinfecteert, de handalcohol. Dat is héét!

ORAKELEN ALS KIJKEN NAAR JE BLINDE VLEK

Goed, tot zo ver het oppeppen van je lichaam. Het huis-tuin-en keuken DOMINO ORAKEL op mijn website is een ideaal fenomeen om je ingedutte, verstofte breincomputer eens te prikkelen met een vraag: Wat weet iedereen van mij en ik nog niet? Wat is mijn blinde vlek? Je kunt ook op 2 februari 2014 mijn workshop in het Rotterdamse Djoj met deze titel bijwonen (€ 75 inclusief een toplunch) maar kijken op  www.peterdenharing.nl/domino_orakel.htm is gratis! Ook gratis is deze link voor een kwartiertje onbekommerd lachen: http://www.youtube.com/watch?v=3Ony75Uj6ww&feature=share.

TIJDGEEST MAGAZINE REDACTIE

PETER DEN HARING  www.peterdenharing.nl

Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639

Coaching * Karmische astrologie * Auralezen * Familie opstellingen * Tekst 

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien 1 juni 2020

Read More →