TIJDGEEST MAGAZINE

 editie mei 2013

Over octrooien op groenten, hangzuipjongeren, Tao Te Tjing, ‘Sirius’, consumentenvertrouwen, nepgeld, SOPA, CISPA en orgasmes.

Drone copy

UITSTIJGEN BOVEN JE EGO

Alsof je opgesloten zit in het nauwe stuk van de zandloper, zo moeten veel mensen zich voelen in deze wonderlijke tijd, overal spanning om ons heen. Komen we er op tijd doorheen? Of worden we dadelijk plotseling platgebombardeerd door een ‘drone’, een onbemand op afstand bestuurd vliegtuigje, omdat een of andere geheime dienst ons als terrorist heeft gemarkeerd? We hebben razend veel informatie (kijk bijvoorbeeld eens of er tussen de schitterende radio-interviews op www.redicecreations.com iets voor je bij zit!) maar juist ook veel andere informatie niet… Wikipedia bijvoorbeeld is totaal gecorrumpeerd met gemanipuleerde informatie (lees meer op http://www.wiki-rath.org/, kritiek van de Duitse pionier Dr. Rath). Boeddhist Kees Klomp beschrijft zijn manier om boven de alledaagse stress uit te komen prachtig: “Aandacht is de basis van alles. Alles begint met het vermogen om de waan van de werkelijkheid te onderscheiden, of liever gezegd te aanschouwen. Zonder aandacht geen realiteitszin. Verlichting is niet meer en niet minder dan maximale realiteitszin.” Lees meer op http://www.ontdrenthen.nl/foot-prints/224-de-realitychecklist.html. Klomp legt ook helder uit waarom mensen die hoog klimmen heel laag kunnen vallen op zijn blog op http://www.karmanomics.nl/foot-prints/241-leve-de-constructieve-destructie. En je schaamte over je egotrips biedt op de lange termijn weer mooie kansen. De Amerikaanse schrijver Wayne Dyer gaf in 2011 een prachtige lezing over intentie, te zien op http://www.youtube.com/watch?v=PBdf0sCXYJI. Hij heeft 8 kinderen en geen computer. Leuke man. Overigens, als je niet naar de hemel kan, zijn er ONDER de aarde nog mogelijkheden zat. Troost op www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=U7xLERSRpYQ#!

Groenten copy

OCTROOIEN OP GROENTENTEELT?

Grote biotechbedrijven zoals Monsanto proberen om binnen het Europees recht octrooien te vestigen voor de teelt van winstgevende groenten en fruit zoals komkommer, broccoli en meloenen. Zo nemen zij langs slinkse wegen onze voedselketen over. Teken alsjeblieft de AVAAZ-petitie voor actie bij het Administratieve bestuur van het Europees Octrooibureau op http://www.avaaz.org/nl/monsanto_vs_mother_earth_loc/?tWFMmab. Hier een hele mooie slogan over vers en bestraald: “Als je groenten nog kunnen bederven, zijn ze goed voor jou. Als ze NIET meer kunnen bederven, bederven ze jou!”

Smiley groot copy  STRUISVOGELMOP

Een Amerikaan komt druk in gesprek een Amsterdamse bar binnen met een struisvogel. Hij bestelt een biertje en de struisvogel wil een witte wijn. Omdat het erg druk is en de man op het terras wil zitten, vraagt de barman hem vast af te rekenen: € 4,80. De man steekt zijn hand in zijn zak en legt precies € 4,80 op de bar. Na een kwartier komt de Yank weer naar binnen en bestelt nu een biertje en een Tia Maria voor de struisvogel. “Dat is € 6,75,” zegt de barman. De klant doet zijn hand in zijn zak en haalt er precies in één greep € 6,75 uit. De barman is verbaasd: “Dat heb ik nou nog nooit gezien. Hoe voelt u zo precies hoeveel geld u nodig heeft?” “That is a weird story, man,” antwoordt de Yank. “Lang geleden vond ik een oude lamp op zolder en toen ik die opwreef, verscheen er een geest die me twee wensen beloofde. Ik wilde verstandig zijn en ik wenste dat ik altijd precies het geld in mijn zak zou hebben om te betalen wat ik zou willen.” “Clever, sir, very clever!” zegt de barman. “En wat was uw tweede wens?” zijn klant aarzelt: “Well, well. Okay, I asked for a talkative, voluptuous chick with long legs.”

Dr Oz copy

NOODLOTTIG ONTHECHTEN

Talloze ouders maken zich, evenals de overheid, zorgen over het toenemende alcoholmisbruik onder jongeren. Lamme gasten slaan er op los of zuipen zich bijna dood. Het bizarre is dat ze het er bewust om doen: je dronken drinken. Iedereen weet dat meer dan 10 biertjes riskant is en toch is een kratje de man het minimum op zo’n avond. Dansen met de dood dus. Het is een vorm van niet meer hechten aan moraliteit of zingeving. Niet meer van belang vinden wat je ouders ervaren als ze je opzoeken in het ziekenhuis of politiebureau. Sommigen laten zich in combinatie met bepaalde drugs zelfs overschaduwen door genadeloze plaaggeesten, gefrustreerde doden of nog andere entiteiten, waardoor hun gedrag naderhand ook niet eens meer te linken is aan de eigen persoonlijkheid. Als de originele bestuurder van ons lichamelijke voertuig zodanig dissocieert en dus UIT zijn lijf gaat, dan kan ‘iets anders’ namelijk over gaan tot een dramatische vorm van joyriding. Bezopen meisjes neuken en pijpen er op los, jongens vernielen en mishandelen. “Ik wist van niks meer,” brabbelde zo’n jongen als excuus. Dat lijkt schizofreen maar die lading dekt de werkelijkheid nauwelijks. Deze vorm van onthechting (Ananda) is ook bekend uit Aziatische spirituele tradities maar daar lag er meestal een fout afgelopen meditatietechniek aan ten grondslag of het overmatig gebruik van hasj.

De betrokkene is feitelijk door de alcoholcoma in een staat van diepe slaap, waarin niets meer belangrijk is. Onthecht? Ja, maar dan niet in de staat die de Aziatische meesters Gelukzaligheid (Paramananda) noemen. Ik vrees dat veel mislukte waarheidszoekers uit Azië opnieuw incarneren in het land van de onbegrensde mogelijkheden op het gebied van seks, drugs en rock ’n roll. Als zo’n zuipschuitje toevallig een karmische analyse van zijn of haar geboortehoroscoop zou krijgen, valt er misschien een inzichtkwartje door. En anders wordt het herhalen tot een definitief einde of een voortgang met ernstig beschadigde hersenen.

Smiley groot copy BOBJE’S MOP

In de kleuterklas is het steeds duwen en trekken tussen de jongetjes. Ineens moet Max keihard huilen, wijzend naar Bobje: “Hij sloeg me op mijn hoofd.” De juf kijkt wantrouwend en stelt dan een strikvraag om te kijken of de beschuldiging terecht is: “Deed je dat opzettelijk of was het een ongeluk, Bobje?” Bobje roept direct: “Ongeluk, juf.” De juf vraagt het zich af: “Weet je eigenlijk wel wat ‘opzettelijk’ betekent?” vraagt ze door. “Jawel, hoor, juf,” antwoordt Bobje. “Bij opzet krijg je altijd meer straf.”

Chinese jump copy

HANGJONGEREN IN DE BAN

Uit mijn ’70-jaren tijd als directeur van het Haagse jongerencentrum Het Paard van Troje heb ik het idee overgehouden dat een wijze overheid zorgt voor ontmoetingsplekken waar er een creatieve kruisbestuiving kan ontstaan tussen pionierende generatiegenoten tussen de 15-25 jaar. Dat is niet een coffeeshop, meneer Rutte. Dat is een centrum met faciliteiten. De Haagse gemeente bezuinigt nu in rap tempo al zulke plekken weg, voor zover ze niet al kapotgemaakt waren tijdens de recessie in het welzijnswerk van de late jaren ’80. Deze kortzichtigheid garandeert veel onbehagen, drugs en alcohol op straat. Tegelijkertijd wil de gemeente een kostbare, achterlijk prestigieuze renovatie van enkele elitetheaters aan het Spuiplein doorduwen. Protesteer mee op http://www.spuiforum-krankjorum.nl/. Efficiënter zou het zijn om onze dure Haagse Schouwburg waar slechts onze elite traditioneel toneel komt bekijken, geheel te sluiten. Maar vooruit, elk land krijgt het soort regeerders dat het domste deel van het volk wil.

Paard van Troje copy

BELASTINGPARADIJS NEDERLAND

Tegelijkertijd trekt elk land het roofkapitaal aan dat de slimste graaiers op het spoor konden komen. Dat Zwitserland aan de top staat als bankgeheimland, weet iedereen, dat de Kaaimaneilanden perfect zijn als doelland voor fout geld ook. Wall Street wordt mondiaal als bancair rovershol beschouwd. Nederland scoort niet alleen zeer matig op de lijst van maatschappelijk verantwoorde ondernemers maar zit wel in de top als ‘doorvoerland’ voor belastingontwijking. Luister naar Emile Roemer van de SP, aan het woord over belastingparadijs Nederland (onderzocht door ZEMBLA in 2009): “Nederland kent zo’n 23.000 brievenbusmaatschappijen, alleen al op de Prins Bernhardweg 200 in Amsterdam zijn 2670 bedrijven gevestigd, op één adres… Dit zijn bedrijven waar niemand werkt, waar niet één computer staat en waar nooit een telefoon rinkelt. Wat wel rinkelt is de kassa: jaarlijks sluizen deze bedrijfjes € 8.000.000.000.000,- euro door ons land. Hoeveel? Acht biljoen euro, oftewel achtduizendmiljard euro!” Slimme belastinginspecteurs onderhandelen met slimme accountants van slimme maar genadeloze grote bedrijven (SHELL voorop), die nergens belasting over hun winsten willen betalen. Stiekem Den Haag op zijn smalst.

Surfdorp 2 copy  Foto: Willem vd Eertwegh

SURFDORP SCHEVENINGEN

De beroemde Travelguide Lonely Planet riep een locatie op de boulevard van Scheveningen uit tot de meest unieke slaapplek ter wereld (in een verbouwde reddingscapsule van een boorplatform). Sindsdien is het surfdorp aan het Noordelijke Havenhoofd een internationale trekpleister. Kijk op www.fastthehague.com. Het capsulehotel kost € 60 per nacht, maar in een van de containers kun je al slapen voor € 20 per nacht. De Haagse Surf Association heeft er een surfschool en organiseert van hieruit ieder jaar de nationale surfkampioenschappen. Het dorp staat vol met campers en containers: ateliers van kunstenaars, werkplaatsen van jonge ondernemers, een supergoedkoop restaurant, een openluchttheater en een uitgegraven museumbunker. Surfers, jonge toeristen, muzikanten en partygangers, deze bijzondere plek voor artistieke kruisbestuiving lijkt soms een beetje op de Flower Power tijd van lang geleden. Mooi en sportief. Den Haag op zijn breedst… En wie nog twijfelt aan een bezoek: kom naar het binnenstadsfeest Life I live festival op 29 april, kijk naar http://www.youtube.com/watch?v=yBIiD_zEig4.

Basketbalboys copy

PARASITEREND NEPGELD

Ineens was beleggen geen onschuldig spel voor grote jongens meer. De middenstand verloor tijdens de grote economische malaise eind jaren ’80 een enorm deel van haar kapitaal op de belegggingsmarkten. Er verdampten rond 1987 mondiaal miljarden. De combinatie van naïeve hebzucht en illusies in de tijd van hoogconjunctuur en hypes gaven wanbeheer, boekhoudschandalen, speculatie en puur bedrog alle kansen. Tussen 2000 en in 2003 kwamen er nog een paar fikse fraudeklappers overheen, bij het Amerikaanse miljardenbedrijf Enron bijvoorbeeld. De koersen daalden met 33% en miljoenen mensen zagen hun pensioenvoorzieningen sneuvelen. Het was de langste crisis sinds die van de jaren ’30 van de vorige eeuw. De aandelenmarkt plofte opnieuw in 2008 in elkaar en is maar langzaam opgekrabbeld. Crisiswinst was en is er ook. Grote beleggers en grote bedrijven kochten goedkoop concurrentie op en verlaagden of bevroren de lonen, na eerst optimaal geschrapt te hebben in de personeelskosten. Het absurde grootgeld verdienen in de top van de markt maakt de reputatie van het ‘vrije’ marktdenken niet beter. Tijdens de Stoutenberglezing van vorig jaar oktober vatte econoom Rudi Dhont helder samen waar het over gaat: “Ons geldsysteem implodeert als virtuele turbo (maar reële aanjager) van een industriële groeisamenleving. Steeds meer geld wordt als schuld in het leven geroepen. Voornamelijk privébanken creëren – eigenlijk de facto uit het niets – geld dat aan hen moet terugbetaald worden. En dat met rente aan hen moet terugbetaald worden. Op die manier wordt de reële economie dubbel aangejaagd: er moet steeds meer economische activiteit ontplooid worden om de schulden (aan de volgende generaties) af te betalen. Daar bovenop – parasiterend – bevindt zich een losgeslagen financieel-monetaire economie waar via ingewikkelde constructies en speculatie geld geld maakt. En dat zich in times of trouble voedt met (belasting)geld uit reële economieën en de bestaanszekerheid van concrete mensen. ” Op de site van het Franciscaans Milieuproject http://www.stoutenburg.nl/Publikaties/Dhont2012.htm#zaal kun je zijn boeiende verhaal nalezen.

Depri stel copy

CONSUMENTENVERTROUWEN

In het jaar 2000 begonnen mensen door te krijgen dat we tien jaar eerder onder valse voorwendsels meegelokt waren in een oorlog in Irak, zogenaamd tegen boze dictator Saddam Hoessein, maar in werkelijkheid als een poging van de oliemaatschappijen om controle te kunnen krijgen over de Iraakse olie. In september 2001 kwamen de Amerikaanse en Israëlische geheime dienst bovendien met een uitgekookte fake-aanslag op het WTC, de torens van het Wereld Handelsgebouw in New York, om de oorlog tegen de islam en haar zogenaamde terroristen politiek goed te kunnen onderbouwen. Er was sprake van een wereldwijde samenzwering. De Engelse BBC zond bijvoorbeeld 20 minuten VOORDAT de derde (nooit geraakte) wolkenkrabber instortte al een bericht hierover uit. Kritische toeschouwers geloven dus de gladde praatjes van politici niet meer. CIA-ethiek is immers zelf meedogenloze terroristenethiek geworden. Nieuws is niet meer te vertrouwen, journalisten zijn te koop, hun bazen graaien, bij gebrek aan advertenties, nu mee uit de ruif van de geheime diensten.

TV presenter cartoon copy

DEMOCRATISCHE EURO?

In 2002 betaalde de Nederlander twee gulden en twintig cent voor een euro, die binnen de kortste keren een koopkrachtwaarde van één gulden bleek te hebben. Ex-minister Gerrit Zalm zei later dat dat de prijs was die de Noordelijke landen voor het binnenhalen van de Zuidelijke in de Eurozone moesten betalen. Daar werd het grote publiek toen helaas niet over geïnformeerd! De Duitse ex-kanselier Helmuth Kohl liet in een recent interview weten, dat de Duitse burgers indertijd in meerderheid tegen de invoering van de euro waren, maar dat er grotere belangen op het spel stonden dan de democratie (!).

“Wie te luidruchtig protesteert en om integriteit vraagt, die wordt afgeschoten,” zei me iemand in mei 2002, nadat Pim Fortuyn werd vermoord. Zonder wroeging logen de politici wat af, genadeloos dwongen de lobbyisten van de grote bedrijven hun commerciële opties door in het Europese parlement. Een breed gedragen NEE (61,5 %) tegen Europa in juni 2005 werd knap weggemoffeld door de spindoctors van de vrije markt economie. De Nederlandse benzineprijzen stegen ondertussen exorbitant maar vooral door de hoge accijns: € 0,72 per liter, de hoogste belasting in Europa. In 2008 kregen we opnieuw internationale bankschandalen met de val van de Lehman Brothers Bank. Een zeepbel werd doorgeprikt. Ondertussen zijn nagenoeg alle Westerse en veel andere economieën gegijzeld in een eeuwig durende schuld aan particuliere geldschieters voor het financieren van hun staatsschulden. Ineens moet heel Europa bezuinigen. Waarom eigenlijk, als er wel overal geld wordt bijgedrukt? Om bijvoorbeeld foute banken te redden?

Pinautomaat copy

DEPRESSIEVE TENDENS

Recessie gaat hand in hand met depressie. Wie kan denken dat een hoge jeugdwerkloosheid (nu al 50% in Spanje) aan enig land politieke stabiliteit zal brengen? Econoom Ad Broere legt op http://www.earth-matters.nl/60/7345/europa/bailout-van-burgers-en-niet-van-banken perfect uit hoe IJsland en Cypres zijn aangepakt in de geldcrisis en hoe het ene land er boven op kwam en het andere werd afgemaakt. Het reëel beschikbare inkomen van de vaderlandse huishoudens daalde vorig jaar, o.m. door de bezuinigingen van het PvdA-VVD kabinet, met gemiddeld 3,2%. De mensen besteedden jaarlijks 4,2% minder dan voor 2008, we teren massaal in op ons spaargeld. ZZP-ers gingen het hardst achteruit (6,1%). Op http://newsroom.edelmanpr.nl/edelman-trust-barometer/trust-barometer-2013/ zie je hoe groot het wantrouwen in Nederlandse zakelijke en bestuurlijke leiders is: een dieptepunt. Vooral liegende politici ondermijnen hun publiek meer dan ze zelf beseffen.

Is het zo gek dat op zulke momenten het consumentenvertrouwen ook in een vrije val raakt? Bijzonder is wel dat terwijl dat vertrouwen in andere landen omhoog kroop, Nederland pessimistisch bleef. Waarom eigenlijk? Ik gok er op dat wij een meer dan gemiddeld slimme bevolking hebben, die snapt dat er op hoog niveau met alles en nog wat gesjoemeld wordt. Tja, en dan houdt men de hand op de knip en een kritisch oog op de onbetrouwbare banken.

Strandhoofd copy

Smiley groot copy REKENMOP

Pietje gooit er met de pet naar op de basisschool. Met name rekenen wil er niet in. Dan besluiten zijn ouders hem naar een gespecialiseerde katholieke school te doen. Al na de eerste dag begint Pietje zijn huiswerk serieus te nemen. In de maanden daarna blokt hij elke dag en op zijn rapport staat ineens Uitstekend bij rekenen. Zijn moeder wil het naadje van de kous weten: “Wat heeft nu alles veranderd? De nonnen, de discipline, de uniformen of de manier van leren?” Pietje kijkt ernstig: “O nee, mam. Op die school kun je geen grappen uithalen. Ik wist meteen dat ik aan het werk moest gaan toen ik die kerel aan het plus-teken gespijkerd zag hangen.”

Haarfreak copy  Haarfreak copy  Haarfreak copy  Haarfreak copy  Haarfreak copy  Haarfreak copy  Haarfreak copy

BEPERKENDE WETTEN

De intelligente, nette waarnemer ziet dat de regerende Geld-Elite aan de lopende band regeltjes en wetten lanceert, die een dubbele bodem hebben. Op alle mogelijke manieren probeert men zo om extra controle op de burgers mogelijk te maken.

Een jaar geleden poogde de Amerikaanse regering onder de zogenaamd progressieve Barack Obama tevergeefs de zogeheten PIPA-wet door het Congres te sluizen. Die Protect Intellectual Property Act had als nevenbedoeling, overigens net zoals de SOPA-wet (Stop Online Piracy Act), om een uitgebreide spionage-werktuig te creëren van het nog net vrije Internet. Nog zo’n ritselwerkje: het Amerikaanse Congres heeft met 288 voor en 127 tegenstemmers net de Cybersecurity Intelligence Sharing and Protection Act (CISPA) aangenomen, ongeveer hetzelfde verhaal maar nu in een ander jasje en, precies op tijd, emotioneel voorgekookt door de zoveelste False Flag aanslag op de Boston Marathon (Alex Jones op http://www.youtube.com/watch?v=3c_pCwkRrNQ). Ander voorbeeld: Brusselse regelgeving heeft nu genadeloos allerlei natuurgeneeswijzen in de ban gedaan met een wetje over het labelen van voeding dat daar zogenaamd niks mee te maken heeft gehad. Ach, ach. Maar mensen van hoog niveau blijven protesteren. Kijk vooral nog eens op http://www.gaia-health.com.

Shani masker copy Beschermend Shani-masker

BUITENAARDSEN IN HOLLYWOOD

Op YouTube circuleert een verhaal over een vondst (september 2012) van een 5000 jaar geleden verborgen buitenaards vliegtuig in een grot in Afghanistan, een ‘Vimana’, zoals in oude Indiase geschriften beschreven wordt. In Hollywood is zojuist de film Sirius uitgekomen, een samenwerkingsproject van Dr. Stephen Greer en filmer Amardeep Kaleka. D.m.v. interviews en vondsten tonen ze de aanwezigheid van buitenaardsen ondubbelzinnig aan. Kijk voor informatie op http://www.prweb.com/releases/2013/4/prweb10591131.htm

Raderhoofd copy

FREQUENTIES & PADDESTOELEN

A chemical dumbing down,” noemt de Amerikaanse dokter Russell Blaylock het fenomeen dat wij in een stapelvorm steeds meer belast worden met toevoegingen aan ons voedsel. Aspartaam, geur- en smaakversterkers (vooral monosodiumglutamaat) en fluoride zijn op termijn zeer belastend. E-621 dat als ‘gistextract’ wordt omschreven zou hersenontstekingen veroorzaken. Oplossingen voor deze ‘welvaartsziekten’? Natuurvoedingswinkels, minder eten, hersenschade repareren. Ik beveel graag de lezingen van Gregg Braden e.a. over de aard van heilige geometrie, frequenties en watervibraties aan op http://www.youtube.com/watch?v=o0gBoV0ygJc&feature=youtu.be. We ervaren al die frequenties, we leven er mee en het heeft effect op ons. Kunnen we ze gebruiken om ons aangetaste lijf te regenereren? Op http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=_aYMcebG4Hg is een film over de invloed van hallucinerende middelen op onze spiritualiteit te zien (www.pharmacratic-inquisition.com). Paddestoelen als medicijn? Zou zo maar kunnen. Lees ook hoe een Engelse hoogleraar onderzoek gaat doen naar de aanpak van depressies met psilocybine (een stof uit paddo’s) op http://www.niburu.nl/gezondheid/4674-paddos-als-behandeling-voor-depressie.

Superman copy Superspiderleaderman

DE WIJZE LEIDER

De Tao Te Tjing is een verzameling filosofische, oud-Chinese teksten over wijsheid in relatie tot cultuur. De teksten zijn enkele eeuwen voor onze jaartelling opgeschreven. De Tao propageert het ideaal van de wijze keizer, de altruïstisch dienende leider. Iemand die als een zachtmoedige, verstandige moeder voor haar kinderen zorgt, leidend niet heersend. Bescheiden, haast onzichtbaar, zonder eigen zakelijke belangen, bestuurt hij zijn wereld als een heilig schip op een heilige koers. Dat kan een eenzame plek zijn en daarom is innerlijke kracht zijn wezenlijke kompas. Ik beveel graag de schitterende vertalingen van Roeland Schweitzer in je aandacht aan: http://www.tekensvanleven.nl/teken78.htm.

Bij copy

BIJEN

Lente betekent aandacht voor mijn volkstuintje. Ik ben blij met de bijen die daar mijn plantjes bevruchten en het verbijsterde mij dat de Minister van Landbouw vorig jaar het besluit over afschaffing van de RUB (Regeling Uitzondering Bestrijdingsmiddelen) wilde herroepen. Natuurlijke insectenverdelgers moesten in de ban. In de biologische landbouw worden bijvoorbeeld sinds jaar en dag onschuldige knoflookpreparaten en natuurlijke producten als melk, bijenwas en zeewierextract gebruikt. Mocht niet meer. De overgebleven en toegelaten chemische bestrijdingsmiddelen tegen luizen e.d. tasten echter ook allemaal de bijenpopulatie aan. Hoe zo, duurzaam, groen, milieubewust produceren stimuleren? Kortzichtig en noodlottig op lange termijn omdat de bijenstand de afgelopen jaren al enorm is uitgedund door een virus en door het zeer giftige landbouwgif, neonicotinoide en nog erger door een nieuwe insecticide imidacloprid.

Ook de pesticide (Clothianidin) blijkt enorm veel schade te doen aan de bijenstand, maar de firma Bayer, die het spul al jaren verkoopt, wil alsmaar meer onderzoek, voordat de verkoop gestopt zal worden. De ervaring leert helaas dat talloze wetenschappers zich schandalig laten misbruiken door grote industrieën. De adviseur van onze overheid, het Wageningen Universiteit Research-centre (WUR), adviseert OOK de firma Bayer! Bovendien wordt welgevallig onderzoek (vaak slechts deels) gepubliceerd, vervelende uitkomsten gaan sowieso in de lade. Meer op http://zembla.vara.nl/Afleveringen.1973.0.html?&tx_ttnews[tt_news]=79911&cHash=cd10c6f4c4d483918a1806514aab5457. Ondertussen maken jij en ik lekker nestgelegenheden voor de wilde bijen in onze buurt. Kijk op http://www.bijenhelpdesk.nl.

Orgasme copy

ORGASME ZONDER AANRAKEN

Hoera! Google ‘orgasm without touch’ en je komt op ongekende mogelijkheden. Buikoefeningen tijdens het sporten waren hierom al bekend maar klaar komen door je knie te strelen kan ook. Het blijkt vooral in je brein te zitten. Leve The MINDFUCK! Zie: (http://izismile.com/2011/08/10/hot_women_having_orgasm.html). Leuker is die schitterende TED-show, met schrijfster Mary Roach op http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7jx0dTYUO5E#! Ruggengraatzenuwen in het heiligbeen doen het werk en als je de juiste plekken raakt kun je zelfs een breindode tot een fysiek orgasme brengen. Echt! Als je last hebt van onophoudelijk hikken, kun je dat beëindigen door seks te hebben en klaar te komen. In de show laat Mary een filmpje zien van een Deense varkeninseminator, die onderzocht heeft, dat menselijke seksuele stimulatie van een zeug maakt dat ze meer biggetjes werpt na geïnsemineerd te zijn. Fascinerende 17 minuten! Alle TED-shows laten ongewone, briljante mensen zien. Kijk bijvoorbeeld naar de kunstenaar die demonstreert hoe je zwaartekracht kan opzeilen, Ton Shannon op http://www.youtube.com/watch?v=7zT7iKmfrCU.

Palmkroon Peter

TIJDGEEST MAGAZINE REDACTIE

PETER DEN HARING

Coaching * Karmische astrologie * Auralezen

* Familie opstellingen * Tekst 

Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639