Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest februari 2013

By   /   maart 26, 2013  /   No Comments

DE TIJDGEEST februari 2013

Over ’t Slangenjaar, gewoonten, ademheling, relativeren, Vipassana, fossielen, fietstaxi’s sneeuwcirkels, troost en 9/11.

Indiase vrouwen copy

HET JAAR VAN DE SLANG

Dit jaar van mysterieuze, vrouwelijke yin-energie begint volgens de Chinezen op 13 februari. Onweerstaanbaar, geheimzinnig en raadselachtig, zo worden Slangen beschreven, maar die betoverende energie is ook verbonden met het Jaar van de Slang zelf. Gepassioneerde wijsheid brengt je dit jaar, helder als je eenmaal gefocust bent, tegelijk een jaar van de waarheid, een proces van transformatie. Dit is aan de ene kant het jaar van de spirituele, psychologische diepgang die scherp redenerend oplossingen zoekt voor allerlei visieontwikkeling. Aan de andere is de slang ook soms het berekenende type, dat nadrukkelijk uit is op prestatie en noch van zichzelf noch van anderen mislukkingen of smoesjes duldt. Die slang is in zijn/haar hartstocht op zijn minst bezitterig te noemen. Verkijk je in dit jaar dus niet op romantische of hitserige golflengten, het kan een verleiding zijn waar je je leven onnodig gecompliceerd mee maakt. Laat je oude zooi los dit jaar, ga vervellen.

Smiley groot copy MORMONENMOP

Een Mormoonse boerrenjongen is zeer streng opgevoed door zijn vader. Als Pa behoorlijk griep krijgt, mag Joachim voor eerst alleen met de auto boodschappen doen. Schor waarschuwt zijn vader nog: “Wees op je hoede, vooral voor vrouwen. Ze verbergen scherpe tanden in hun ondergoed!” Joachim doet voorzichtig boodschappen maar op de parkeerplaats spreekt een dame hem aan met het verzoek of hij even bij haar thuis een kastje wil ophangen. “’t Is slechts twee straten verder, hier net om de hoek.” Ze speelt zo in op zijn aangeboren ridderlijkheid dat hij na drie minuten in haar woonkamer staat. “Waar zijn uw hamer en de spijkers?” vraagt hij ongerust. Ze roept: “Hier in de slaapkamer!” Ondertussen heeft ze razendsnel wat kleren uitgedaan. “O God, o God. Hier heeft mij vader me voor gewaarschuwd!” roept de jongen. “Waar voor dan precies?” wil de dame weten. ”Vrouwen zijn gevaarlijk!” piept Joachim. “Jullie hebben tanden daarzo!” De dame glimlacht en doet meteen haar slip uit: “Heus niet. Kijk zelf.” De boerenjongen kijkt zijn ogen uit maar zucht dan ontdaan: “Nee, met zulk tandvlees is er natuurlijk geen tand in blijven zitten!

Bisschopbeeld copy

OVER RELATIVEREN

Kennis en intuïtieve waarnemingen strijden om de voorrang bij onze poging om controle te krijgen over onze omgeving, die wij als een lineaire realiteit ervaren. Sommige spirituele bronnen beweren dat deze hele schepping (slechts) een omvangrijk en mysterieus energetisch spel is dat in een lemniscaat over ons heen ligt en waar geen tijd, geen voor en geen achter, geen goed en geen kwaad in bestaat. Anderen denken dat God een collectieve samenwerkingsvorm is van onze gezamenlijke menselijke Hoger Zelven. Derden zien alleen een materiële manifestatie zonder zin en diepte: “Een pijp kaneel, een ieder zuigt er aan en krijgt zijn deel.” Orion, Sirius, de Pleiaden en andere sterrenstelsels worden genoemd als onze zielenafkomst, en Jan Met De Korte Achternaam denkt dat we stof zijn en tot stof vergaan And that’s it! Lollig. Hoe meer je denkt, hoe meer je te denken krijgt. Hoe minder je denkt, hoe saaier het wordt. Denk positief, probeer alles en  experimenteer. Relativeer ondertussen je eigen belangrijkheid. Na onze dood komen we vast nog talloze verrassingen op het spoor. Of niet… Als je reïncarneert als meeuw en straks makkelijk alles oppikt, wat maar in het water van de zee drijft, ziet je dood er niet leuk meer uit (zie http://www.midwayfilm.com).

En als je denkt dat je alles gehad hebt, kijk dan naar de ultieme paranormale truc van de helderziende die je bankrekening en zelfs budgettering kan beschrijven, hoeveel je drinkt, de naam van je vriendin weet! Oef: http://www.youtube.com/embed/F7pYHN9iC9I?rel=0. De dood is beslist niet het einde als de hackers je eenmaal goed te pakken nemen.

ADEMEN EN MEDITEREN REPAREERT JE BREIN

Wie veel gezopen, gerookt en geblowd heeft, veel doorgehaald en afgezien, die zal ook wel snappen dat daar veel hersencelletjes van dood zijn gegaan. Het goede nieuws is dat hersenen zichzelf repareren als jij geen genetisch gemodificeerde mais of soja eet, weinig tarwegluten, geen met hormonen geïnjecteerd varkens- of rundvlees eet, geen fluoride in je tandpasta koopt, en oplet met alle andere chemische toevoegingen in je eten.

Beweeg, heb seks, dans, geniet, blijf weg van de vaccinatie-industrie en als het kan uit het ziekenhuis. Lachen is essentieel bij het aanpakken van je verouderingsmechanismen. DAAROM staan al die stomme moppen in De Tijdgeest! Enige meditatie doet daarnaast enorm veel goeds in het brein. Als je NIET kijkt en NIET denkt en NIET beweegt, krijgen namelijk je hersens tijd over om een beetje te regenereren. Vooral als je ook nog heel diep adem haalt. Op veler verzoek leg ik daarom nog eens uit hoe de Boeddhistische Vipassana ademhalingsmeditatie werkt.

Nieuwsgierige oma 2 copy

VIPASSANA

Synchroniseer eerst je beide hersenhelften met de Prana-Yama techniek. Tien keer inademen door je linker neusgat met je rechterduim op je rechterneusgat, uitademen met je rechterwijsvinger op je linker neusgat. En dan wisselen: tien keer inademen door je rechterneusgat en uitademen door links. Daarna ga je de duur van je ademhaling tellen: tien tellen in, elf tellen uit. Nog dieper inademen: vijftien tellen in, achttien tellen uit, enzovoorts tot je jouw maximaal lange, regelmatige en verbonden ademhaling hebt bereikt (meteen weer in na je uitademing). Mooi, nu ga je de ademhaling op zich tellen: “Dit was mijn eerste uitademing.” (…) “Dit was mijn tweede ademhaling.”  Tot tien en dan gewoon weer naar “Dit was mijn eerste uitademing.” Toch nog gedachten ondanks je truc om ze weg te blazen, uit te ademen, stil te worden? Terug naar AF. Je kan zo toeschouwer worden van je eigen gedachtespinsels en ze ook zo loslaten. Als je toch slachtoffer blijft van zich herhalende onderwerpen, schrijf ze dan kort even op (blocnote naast je) en ga dan gewoon verder met je meditatie. Je brein is dan weer gerust: het staat ergens genoteerd! ’ s Avonds kan deze meditatie zorgen voor ontspannen inslapen, anderen zijn beter af met een kwartiertje Vipassana tussen de middag. Lekker even zitten en uitbuiken!

Dikke kat copy

Smiley groot copy STRUISVOGELMOP

Een Amerikaan komt druk in gesprek een Amsterdamse bar binnen met een struisvogel. Hij bestelt een biertje en de struisvogel wil een witte wijn. Omdat het erg druk is en de man op het terras wil zitten, vraagt de barman hem vast af te rekenen: € 4,80. De man steekt zijn hand in zijn zak en legt precies € 4,80 op de bar. Na een kwartier komt de Yank weer naar binnen en bestelt nu een biertje en een Tia Maria voor de struisvogel. “Dat is € 6,75,” zegt de barman. De klant doet zijn hand in zijn zak en haalt er precies in één greep € 6,75 uit. De barman is verbaasd: “Dat heb ik nou nog nooit gezien. Hoe voelt u zo precies hoeveel geld u nodig heeft?” “That is a weird story, man,” antwoordt de Yank. “Lang geleden vond ik een oude lamp op zolder en toen ik die opwreef, verscheen er een geest die me twee wensen beloofde. Ik wilde verstandig zijn en ik wenste dat ik altijd precies het geld in mijn zak zou hebben om te betalen wat ik zou willen.” “Clever, sir, very clever!” zegt de barman. “En wat was uw tweede wens?” zijn klant aarzelt: “Well, well. Okay, I asked for a talkative, voluptuous chick with long legs.”

Dinokat copy

* Het is maar waar je op let. Of viel jou die aparte kat niet op?

EDELSTENEN, FOSSIELEN EN EEN FIETSTAXI

Hans Timmers (56) werkt in een paradijselijk museum, in de vorm van een enorme groothandel in Berghem die culturele, spirituele, kunstzinnige en (semi) religieuze schatten van over de hele wereld importeert. In zijn voortuin staat, naast de bronzen tuinbeelden van herten en nimfen, een enorme Hotei van 9000 kilo witte jade (www.youtube.com/watch?v=Vp6oLkEJ2SU).

Rondlopend in zijn antropologische en sjamanistische doolhof van 93.000 m2 kijk ik mijn ogen uit. Ik loop langs bijzondere Eco-kleinmeubelen, zoals Hans ze noemt: vervaardigd uit gebruikt teakhout. Hier krijgen oude vissersboten uit Birma een nieuw leven in de vorm van een kastje of tafeltje. Het is een El Dorado voor wie decoratieve kunst zoekt, bijvoorbeeld een prachtige Boeddha of iets uit zijn collectie bronzen (tuin)beelden, de grootste in Europa. Of een exotisch muziekinstrument, een klankschaal, didgeridoo, drum of trommel. Er staat een Vietnamese fietstaxi en ik zie talismannen, amuletten, schedels, wierook, Indonesische babyrammelaartjes,  versteend hout, rainsticks, Indiase tasjes, globes, fossielen en Tibetaanse relikwieën. Verder de meest uiteenlopende edelstenen en sierstenen, halskettingen, ringen maar ook piramiden, obelisken en metershoge amethistgeoden.

Timmers heeft er een uitgebreid handboekje over geschreven onder de titel Edelsteen Therapie met een register en bijpassende kleurenfoto’s van de 200 meest gebruikte edelstenen.

Hij vertelt wonderlijke verhalen. Over hoe steeds meer veeboeren bij hem, naast zoutlikstenen voor hun koeien, zeer grote stukken bergkristal (meer dan 20-30 kilo per stuk) kopen en die in hun weilanden plaatsen, omdat die kristallen de melkproductie met 20-25% verhogen. Over de vereniging van St. Bernardshonden die met succes de kwetsbare neiging van dit ras voor epileptische aanvallen bestrijdt met een stuk rode jaspis in de halsband. Over zijn van kleurveranderende zoutlampjes met USB-stick die grote bedrijven als Siemens en Mercedes Benz plaatsten bij al hun werknemers met een PC, waarmee hun ziekteverzuim significant afnam.

Naïeve mensen laten zich soms van alles en nog wat aansmeren, als het maar glimt en op het oog mooi is. Hans Timmers waarschuwt: “Er is veel nep in deze business, bijgekleurde stenen, agaat bijvoorbeeld of calsiet dat in een gevaarlijk productieproces gezuurd is. Daar komen elk jaar arbeiders bij om het leven. Ik verkoop ze uit principe niet evenmin als radioactief ‘gebombardeerde’ stenen als aquamarijn, toermalijn of saffier. Hun kleuren worden dieper maar ze vormen een groot gezondheidsrisico voor de drager. In de Verenigde Staten zijn al bedrijven aansprakelijk gesteld voor ziekteschade die voortvloeide uit een overgevoeligheid voor dit soort radioactiviteit.” Er blijft gelukkig nog veel schoonheid over.

Sneeuwcirkel 1 copy

SNEEUWCIRKEL

Een sneeuwcirkel in Zwitserland was het beste bewijs dat hier geen bijdehante mannen met touwtjes en planken hebben rondgelopen om de domme meute ervan te overtuigen dat dit soort fenomenen gewoon mensenwerk is. Meer moois in de sneeuw was er trouwens zat!

Kamelenkop

Smiley groot copy WOESTIJNMOP

Een Arabische man woont in een piepkleine oase in de woestijn. Weinig eten, weinig drinken maar gelukkig een vrouwtjeskameel en een krukje. Echter, steeds als hij opgewonden haar wil bestijgen achterlangs, loopt de kameel een stukje weg. Op een dag stort er een vliegtuig neer. De man redt als enige overlevende een bewusteloos maar beeldschoon meisje. Het meisje is intens dankbaar als ze in zijn hutje wakker wordt: “Ik zal alles voor je doen. Wat je maar wilt.” De man hoeft niet lang na te denken: “Houd mijn kameel een tijdje voor me stil!”

Wapenwinkel copy

TIRANNIE ISRAEL

Over het recht op zelfverdediging zijn ze simpel in Amerika: degene die zich op of in mijn eigendom waagt, mag ik na drie, twee (zeg één) waarschuwingen afschieten. Dat men daarvoor op de vrije markt de meest geavanceerde mitrailleurs kan kopen, lijkt een beetje overdreven, maar het mag allemaal in dat land. Jonge, blanke mannen voelen zich pas echt man als ze een lagere school met moeders en kinderen uitmoorden. Die houding zie je ook bij Israël. Het beschouwt na het voeren van oorlogen, onteigeningen en illegale deportaties veel land als het zijne. De reactie van de verdreven Palestijnen noemt de Israëlische regering overdreven en ze reageert daar weer op met een nog dramatischer inzet van middelen. Over Israël als een racistische, tirannie spreekt op http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kCqHcNaw8uU een Joodse activist, Mike Peled, een veteraan, en zoon van een Israëlische generaal. Het einde van de beschaving ligt in Jeruzalem… Wist je dat Syrië traditioneel aanspraken maakt op Libanon, Jordanie EN Israël? Kijk voor een helder historisch overzicht van dit conflict op http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wb6IiSUxpgw. Dan snap je ook weer waarom Syrië zo aangepakt wordt op dit moment.

HOLOCAUST ONTKENNING

Ik raad je ook aan om je een mening te vormen over de extreme behandeling (een beroepsverbod en gevangenisstraf) voor Mr. Sylvia Stolz, de advocatie van iemand die de Holocaust-gegevens in twijfel heeft getrokken. Ze sprak op een bijeenkomst van het Anti-Zensur Congres. Omdat YouTube die film geweigerd heeft, is e.e.a. nu op een nogal dubieuze site verschenen, maar ga toch kijken: http://destroyzionism.com/2013/01/18/german-heroine-sylvia-stolz-to-be-prosecuted-for-protesting-against-censorship/

Emmerbaby copy

TROOSTRIJKE REGELTJES

1) Wie incarneert op aarde, weet wat hij doet. Leven is geen toevalligheid. 2) Elk mens heeft een Goddelijke oorsprong maar ook een uniek bewustzijn. 3) Iedereen doet daarmee gewoon zijn best, gebaseerd op de kennis die hij of zij heeft opgedaan in vorige levens. 4) Er wordt hier geen test afgenomen, je wordt aan het eind van de rit ook niet beoordeeld. 5) We hebben een natuurlijke neiging om te slagen, om liefdevol en succesvol te zijn. 6) Intuïtief luisteren naar de taal van je hart is daartoe het middel. 7) Er is tegelijk chaos, pijn en angst in dit universum. Daarom zoekt de mens naar de passende tegenpolen: orde, genezing en liefde. 8) Akelige situaties bieden je levenservaring, goede maken je gelukkig. Beiden zijn nodig voor je groei. 9) Alles wat je zoekt is er al. Binnen zo goed als buiten. Je moet het alleen leren zien. 10) Er is hulp, zichtbare en onzichtbare, als je er tenminste om durft te vragen.

Deze regeltjes vond ik op Notes from The Universe op www.tut.com. O ja, Ik doe er regel 11 bij: te serieus en te keurig zijn kan worden getransformeerd door om de wereld en jezelf te lachen. Zelfs ordinaire mopjes helpen al.

Blote heren 5 copy

Smiley groot copy NUDISTENMOP

Paul schrijft zich in voor een zeer exclusieve nudistenclub en verkent voor de eerste keer de prachtige omgeving en de smaakvolle gebouwen. Bij een meertje ziet hij een voluptueuze blondine zonnen en direct krijgt hij een erectie. Zodra ze dat ziet, wenkt ze hem naderbij: “Je hebt mij nodig?” Paul vraagt voor de zekerheid of hij haar goed begrepen heeft. “Zo zijn de regels hier,” zegt de blondine. “Je wijst met je erectie naar mij en dat beschouw ik als een plezierige uitnodiging.” ’s Middags bezoekt Paul de sauna. De enige andere bezoeker is een beer van een vent met handen als kolenschoppen. Na een kwartier laat Paul een harde scheet. De grote man draait zich om naar Paul en zegt: “Zo! Je hebt mij nodig? Draai je maar om.” Paul protesteert zwak, maar de ander snauwt: “Zo zijn de regels hier. Met zulke scheten vraag je hier om anale seks!?” Zwetend laat Paul de vent zijn gang gaan, maar daarna loopt hij waggelend terug naar de receptioniste en gooit zijn lidmaatschapskaart naar haar toe: “Afmelden graag!” De blote dame zegt verwonderd: “U bent hier net, u kunt onmogelijk alle faciliteiten gezien hebben” Paul meesmuilt: “Mevrouw, ik ben 70. Ik krijg twee keer in de week een erectie maar ik laat wel tien scheten per dag. Uitschrijven!”

Rugrits copy  Beter dan een stringetje boven je spijkerbroek

HONDENBAAN DOOR SPAMFILTERS

Een paar jaar lang heb ik deze mail verstuurd via BudgetMailer, een zogeheten bulkmailverzendprogramma. Helaas kwam toch door allerlei soorten spamfilters deze mail bij meer dan 20% van onze 14.700 geadresseerden niet aan. Ook verdween die mail soms in de spambox voor te grote bestanden. Dus ging ik weer handmatig verzenden, een hondenbaan, 165 losse mails met elk 95 adressen en niet meer dan 950 mails per uur. Vreselijk. Omdat BudgetMailer zijn service iets verbeterd had, ben ik toch weer overgestapt, maar nog steeds wordt de ontvangst geremd door alsmaar strenger wordende spamfilters. Dat moest dus anders. Met ingang van 1 januari 2014 is de Tijdgeest nog alleen maar te lezen op een geheel nieuwe website www.tijdgeest-magazine.nl waar ook mijn verzamelde werk aan artikelen, interviews, verhalen en sprookjes naar onderwerp wordt geregistreerd. NEEM VAST EEN KIJKJE!

Deze website wordt per 28 februari in een omvangrijk project voor geoptimaliseerde vindbaarheid geplaatst. Dat betekent een perfecte vindbaarheid op Google met de relevante zoekwoorden, maar ook dat wederzijdse links ons allebei omhoog brengen in de Google ranking. Ik bied al onze huidige sponsors, onze donateurs, een mogelijkheid om zo’n zogeheten backlink uit te wisselen. Zij mogen er ook adverteren. Waarom is het zo belangrijk dat jullie ons blijven steunen?

ALTERNATIEF NIEUWS IS NODIG!

Het grote nut van alternatieve nieuwsverspreiders werd recent nog eens aangetoond door een verslag van het Project Censored van de Sanoma State Universiteit in Californië (http://www.projectcensored.org), te zien in een filmpje op www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oa1kIZLeL2A#. Het laat duidelijk zien in dat de ‘gewone’ (Amerikaanse) media lijden onder een absurde erosie van onafhankelijke journalistiek. Men wordt niet meer geïnformeerd over de toegenomen beperking van burgerlijke vrijheden,  noch over de extreme bevoegdheden van de politie of geheime diensten om mensen op allerlei vage beschuldigingen op te sluiten, zelfs zonder normale rechten. De FBI gebruikt duur betaalde spionnen en verklikkers om in verdachte groepjes te infiltreren. De FBI zet illegale aftaplinks op talloze websites (‘government surveillance’). De overheid mag zelfs ingrijpen bij economische protesten. Wie protesteert, wordt al snel als staatsgevaarlijk bestempeld. Verhalen over de verandering van ons klimaat worden onder het vloerkleed geschoven evenals de sluipende verrijking van de rijken over de ruggen van de middenklasse en de armen. Dat de overheid miljarden heeft doorgeschoven naar noodlijdende commerciële banken, is niet in de pers gekomen en de Fukushima ramp is gebagatelliseerd. Dat de oceanen vervuilen en de opwarming van het zeewater dramatische consequenties heeft, dat politici steeds rijker worden door hun misbruik van voorkennis, dat de schending van mensenrechten door Israëli’s naar Palestijnen grover wordt, dat Amerikaanse gevangenen in een economische slavernij wordt uitgebuit enzovoorts: radiostilte. Kritisch nieuws? Mondje dicht en krant blijft de sociaal gewenste lulkoek uitbraken. Lees dus Tijdgeest Magazine!

Ik mag ook iedereen aanraden om zo nu en dan eens te kijken op http://www.aljazeera.com of naar de Engelse tv-versie van de alternatief geïnformeerde Arabische nieuwszender AlJazeera: http://www.youtube.com/user/AlJazeeraEnglish?feature=watch

Figuurzaag Loekie copy  Figuurzaagkunst van Loekie van den Burg

GROENTEN IN KANTOREN

Vorig jaar won de Amerikaanse John Apesos de TEDxAmsterdam Prijs voor innovatieve ideeen. Hij pleitte voor stadsboerderijen als een alternatief voor anti-kraak. Kijk voor zijn toelichting op het verbouwen van groente in leegstaande kantoren op www.youtube.com/watch?v=tEpodLN2KNk. Op dat terrein is Nederland eigenlijk al 25 jaar topexpert. Wij verbouwen immers wiet in sousterrains, achterkamertjes en keukens. Overal staan hydroponische installaties en grote lampen, die de dope uit de bakken doen schieten. Een nieuwe Groene Revolutie in combinatie met duurzaamheid wacht ons. Als de grote kantoormakelaarstenminste hun benepen visies willen bijstellen op het nut van fiscale aftrekposten via die vermaledijde leegstand.

Slangspiraal copy

Smiley groot copy MEDISCHE MOP

De voluptueuze blondine komt bij de gynaecoloog. Reeds als ze gaat zitten, zegt de dokter: “Juffrouw, mijn handen beginnen te trillen en mijn mond wordt droog. Ik durf u eigenlijk niet te onderzoeken.” De dame knikt begrijpend maar zegt: “Ik moet u toch even mijn onderlichaam laten zien.” Terwijl ze zich uitkleedt, vergeet de dokter al zijn moraal en beroepseer en begint de binnenkant van haar dijen te strelen. “U weet wat ik nu doe?” vraagt hij haar schor. “U controleert mij op eventuele schaafwonden en dermatologische afwijkingen,” is haar antwoord. De dokter doet haar truitje omhoog en begint haar borsten te masseren. “Bent u bewust van wat ik nu doe?” vraagt hij opnieuw. Ze knikt: “U onderzoekt mij op borstkanker?” De dokter knikt maar kan zich dan helemaal niet meer beheersen. Als hij zijn penis inbrengt, fluistert hij extreem opgewonden: “U bent zich ervan bewust wat ik nu doe?” De blondine glimlacht: “O ja! U krijgt nu mijn herpes.”

Django copy

GECONTROLEERDE AANSLAG 9/11

Kijken op http://www.youtube.com/watch?v=e-wXcJA-et0&feature=related haalt alle twijfel weg. In net gerenoveerde liftschachten waren thermische bommen geïnstalleerd, die extreme hitte creëerden op veel lagere verdiepingen dan waar de vliegtuigen (raketten) insloegen. Beneden smolt ook alle ijzer. Opzettelijk werden er gelijktijdig door defensie kapingsvluchten geënsceneerd zodat er geen straaljagers kans zouden zien om het crashdoelvliegtuig eerder neer te halen. Het symmetrische en gelijkmatige instorten, het vinden van een onbeschadigd paspoort van een ‘terrorist’, alles wijst op geheime diensten die de Amerikaanse burgerbevolking bang wilden maken voor een externe vijand, de moslims. Het omgekeerde gebeurde ook: inmiddels is een groot deel van de bevolking bang voor de eigen regering geworden. Beveiligingsbedrijven, defensiecontracteerders en oliemaatschappijen blijken vertegenwoordigers in alle belangrijke overheidscommissies te hebben benoemd. De interne vijand heeft vertakkingen naar de media en financiert alles met de miljardenwinsten uit de drugshandel via Afghanistan. Maar de Amerikaanse intelligentsia laat zich niet foppen. Jij wel?

Sneeuwlifter Mexico copy

AUTOMATISCH BERICHT

O altijd aanwezige metgezel,  mijn grootste troef of zwaarste last.

Je krijgt me blij of op de kast, zoveel weet ik nu wel.

Zo exact als jij bent afgesteld,  breng je me teleurstelling of  succes,

verlies of geld, en je dient me evengoed met een penseel als mes.

Als een computer of machine heb ik je beloond,  getraind en klaargestoomd.

Ik heb zelf jou alles aangeleerd, herhaald en ingeprent in ’t volle hoofd.

Jij bent mijn dagelijkse brood, mijn automatische piloot, o gewoonte tot mijn dood.

Boomsneeuw copy

TIJDGEEST MAGAZINE REDACTIE

PETER DEN HARING

Coaching * Karmische astrologie * Auralezen

* Familie opstellingen * Tekst

Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639

www.peterdenharing.nl INGbank 1580509

 

    Print       Email

Laat een boodschap achter

You might also like...

Tijdgeest Megazien 15 februari 2024

Read More →