Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest augustus 2013

By   /   augustus 31, 2013  /   No Comments

Tijdgeest Magazine

editie augustus 2013

Over de vijf cultuurkwalen, foute tattoos, runenmagie, programmeerbaar DNA, ponybiefstuk en gansrecept. 

FIVE MALADIES

In het Engels beschrijft de Engelse helderziende Orman Virsel de vijf cultuurkwalen van deze tijd mooi allitererend als: Suspicion (Wantrouwen), Spite (Wrok), Sarcasm (Sarcasme), Selfless (Egoloosheid) en Suffering (Lijden). Al deze krachten houden onze authentieke scheppende, dienende liefde onder de plak en verhinderen ook de instroom van Goddelijke liefde. Ze houden de menselijke evolutie tegen, omdat ze alle nieuws, alle pionieren en alle overstijging onmogelijk maken.

Wantrouwen en achterdocht is gebaseerd op een verlangen om de toekomst te kunnen controleren. Een grote fantasie, gecombineerd met slechte ervaringen in het verleden, kan dan complotten zien, veronderstelde vijandigheid en valse motieven. Men gaat gemakkelijk van het Slechtste uit en anticipeert daarop. Het zou allemaal anders kunnen zijn, maar angst regeert en vermoedt overal narigheid achter. Verteringsproblemen, hart – en huidziekten zullen zich gaan manifesteren. Hoe meer je vastgeroest zit in je stroeve overtuigingen, hoe sneller je ook migraine mag verwachten en allerlei ontstekingen.

Wrok is een kwaadaardige, wrede emotie, soms obsessief en onstuitbaar, onoplosbaar en daardoor onhanteerbaar. Jouw jaloezie dwingt je tot narigheid die je hartkwalen gaat geven en je immuunsysteem zal verstoren. Je duikt onder in slapeloosheid en keelpijn. Want jij moet en zal wraak nemen voor wat je is aangedaan?! Dat je karmisch gezien juist quitte staat, klaargespeeld, dat er slechts sprake was van een eeuwigdurend pingpongspel, dat komt dan niet meer bij je op. Je herhaalt de situatie: jij haalt je gram en de ander geeft het jou in de een of andere vorm weer terug. De cirkel van pijn is rond.

Sarcasme is een mentale uiting van quasi-superioriteit. De ander wordt aangevallen, ondermijnd en afgezeken. Knap wordt er gezocht naar de meest kwetsbare plek en hup, daar gaan de pijlen van ironie, belachelijk maken en klein houden naar binnen. De beste stuurlui staan aan wal… Meestal is het een gevolg van ondermijnd zijn in de verlangens uit je vroege jeugd. Je hebt je ooit zelf vernederd gevoeld en tekort gedaan. Je hebt die kinderpijn onderdrukt en nu ga je anderen kwellen gebaseerd op jaloezie en zelfbedrog. Je krijgt hartritmestoornissen, longproblemen, astma, noem maar op. Jij weet het allemaal beter? Ho! Je durft niet zelf aan het werk, je wilt je kritische vermogen absoluut niet aanwenden om ook naar je zelf te kijken en zo maak je vijanden voor het leven. En voor je volgende leven! Nog weer een goede reden om te blijven incarneren!

Egoloosheid als (bewuste) onzelfzuchtigheid staat hoog aangeschreven. Zo iemand is nooit egoïstisch noch egocentrisch. De persoon zal nooit aandacht vragen, laat staan aandacht trekken. Altijd onbaatzuchtig, steeds klaar om te helpen. Ook dit kan echter een overlevingstechniek zijn voor een zwakke persoonlijkheid, die van die kwetsbaarheid een kracht poogt te maken. Maar laten we oplettend de schaduwkant in het oog houden. Veel mensen zijn op deze manier leeg geworden, ze hebben geen ruggengraat meer, drijven mee op de stroom van anderen. Soms is zo’n persoon alleen maar apathisch, dom, een lege volger zonder eigen autoriteit. Het kan te wijten zijn aan gebrekkig onderwijs, of het neveneffect van een rigoureuze religieuze moraal, die naastenliefde zo centraal gezet heeft, dat de eigen innerlijke behoeften verdrongen en verstikt zijn geraakt. Hier leeft de klakkeloos kopende consument, de keurige burger en klikkende angsthaas. De diabetes ligt hier altijd op de loer.

Lijden komt voort uit alle bovengenoemde kwalen. Het wordt bovendien door de meeste mensen ervaren als een straf. Sommige spirituele tradities vinden dat lijden inherent is aan het leven. Je wordt bijvoorbeeld al gestraft voor de Erfzonde van je voorouders, of voor afwijken van de norm. Misschien alleen voor genetische problemen uit je voorgeslacht, voor onoplettendheid, of je had gewoon platte pech. Lijden is een emotionele staat van zijn, die versterkt wordt door slachtofferschap. Dat prikkelt weer anderen tot daderschap en zo is die cirkel ook weer rond.

Al deze verstoringen zijn jou en mij bekend. Soms werken ze desastreus uit in combinatie met elkaar. Je zult blijven lijden als je pijn vermijdt, onderdrukt of ontkent. Je zult blijven lijden als je je idealen, verlangens en fantasieën laat ondersneeuwen en geen verantwoordelijkheid neemt voor wie je werkelijk bent, voor de opdracht (noem het je karmische taak) die je met je geboorte bent aangegaan. Alle slachtofferschap garandeert je oneindig pijnlijk reïncarneren. Alles draait daarmee om zelfkennis, zelfbewustzijn. En dus? Beetje mediteren op je jeugd, houden van jezelf, accepteren dat je bent wie je bent en eerlijke pogingen doen om onder je gewoontepatronen en conditioneren uit te komen. Desnoods naar je geboortehoroscoop kijken!

 Astronomen bestuderen de hemel

Zo, genoeg gepredikt, Den Haring! Wij gaan gauw sigaretje roken, bakkie doen. Blowtje, ook lekker. Studio Sport, straks onze favoriete tv-serie en er een drankje bij nemen. Morgen de auto wassen, pornofilmpje huren, nog wat leuks kopen via internet. Het leven is zo slecht nog niet? Toch?

  50 jaar!  

 

  VARKENMOP

De bejaarde boer loopt met zijn vrouw door de schuur, als zij hem plotseling aan zijn mouw trekt: “Gerrit, we zijn volgende week zaterdag vijftig jaar getrouwd!” Gerrit kijkt pijnlijk verrast op: “En?” “Nou,” zegt zijn vrouw, “laten we een varken slachten!” Gerrit schudt zijn hoofd: O, nee! We gaan niet afreageren op zo’n onschuldig beest voor iets wat een halve eeuw geleden gebeurd is!”

Betere moppen? Probeer https://www.tijdgeest-magazine.nl/artikelen/humor.

TATTOO (kort verhaal)

De tattoo zag er niet precies uit zoals in het voorbeeldboek. Rob durfde er echter niets van te zeggen. De man die de tekening zojuist in zijn nek gezet had, zag er als een wild beest uit met een neusring en dikke, blauwrood getatoeëerde sportschoolonderarmen. Het hele idee was dat je van zo’n doodskop met zwaarden dapperder zou worden, maar nee, dat zou wel niet zo snel werken. De doodskop leek meer op een E.T. met die schuine zwarte ogen en die twee zwaarden waren niet even lang uitgevallen. Toen hij thuis kwam, benoemde zijn moeder zijn ergste angst direct: “En dáár moet je nu je hele leven mee rond lopen?”

Misschien kon er nog iets omheen getekend worden. Iets met bloemenkrullen bijvoorbeeld over die lelijke zwaardpunt. Goedkoop zou het ook niet zijn en minder pijnlijk ook niet. Hij zou bovendien naar een andere tattooshop moeten, want stel je voor, dat hij die beestmens met zijn prutserige vakmanschap moest confronteren! Of zelfs grátis een aanpassing vragen? De gedachte alleen al maakte hem gek. Maar krullen of bloemenranken? Je werd gauw een mietje van teveel siergedoe. Hij had fucking hell met zijn onderbeen moeten beginnen. Had zich gewoon achterlijk stom om laten lullen door die Bill Tattoo!

“Wat kost dat nou?” vroeg zijn moeder. “En hoeveel om het weer weg te laten halen? Zeker tien keer zoveel?” Onderweg naar huis had hij al even het internetcafé bezocht en gegoogled. Hij durfde het bedrag inderdaad niet te noemen. De goedkoopste laseraar rekende negen behandelingen voor € 65 en je moest er nog voor naar Breda ook! Tering! “Ik heb hoofdpijn,” loog hij. “Ik moet even gaan liggen.” Hij rende zonder haar reactie af te wachten snel de roodbeloperde trap op. De PC stond nog aan. Gelukkig waren er een paar boodschappen van www.4flirt.nl. Drie keer per dag geile foto’s met hitsige taal van vrouwtjes die gebonkt wilden worden. Reageren voor € 1,40 per boodschap deed hij niet meer, omdat er onveranderlijk antwoordjes kwamen dat het uitgenodigde tiepje liever via de websitechat wilde blijven babbelen. Ja, weer voor € 1,40 zeker. Die kregen vast commissie van de smeerlap die de website beheerde. Hier, een mokkel uit Flevoland: “Mijn man en ik gaan naar swingersavonden maar nu wil ik ook wel eens privé een gast, die tenminste glijmiddel meeneemt voor als hij in mijn kont wil.” Prima foto, zicht op alle bezoekersingangen. Afrukken duurde niet lang. ‘Zo heb ik toch even een lekker gevoel,’ dacht hij na afloop. ‘Wat een klote dag!’

Koopavond en warm weer. Ineens zag hij overal tattoos. Maar hoe nauwkeuriger hij keek, hoe meer mislukkingen er ook waren. Uitgebleekt, vervaagd, gasten die misschien vaak in een chloorzwembad zwommen. Of gewoon ouwe zooi. Daar, weer een meisje met een rozig hartje dat ooit rood geweest moest zijn. En dat, bij die freak met die piercings, was dat nu een draak? Of shit, nee, een gevleugeld paard, maar met een onherkenbare kop. Op een terras zat een gabber te patsen met een halfblote rug. Ja hoor. Een rits Chinese tekens langs zijn hele ruggengraat. God weet wat daar stond. Misschien lachten al die Chinezen zich wel gek om de boodschap: “De dombo die dit leest, gaf geld uit aan een slimbo.” Rob moest gewoon even om zichzelf lachen. Hè hè. Hij ging op zijn manier van lopen letten in de winkelruiten. Iets afgekeken uit een film. Eerst je voorvoet op de grond, dan pas je hielen. Lange beheerste pas. Zag er goed uit, zeker als hij zijn zonnebril op had. ‘Dat heb ik dan toch wel weer wel!’ dacht hij tevreden. Toch maar een biertje?

Hij ging op een terras zitten. De doodskop brandde in zijn nek. Hoe heette dat bier ook al weer waarvan mannen zouden moeten weten waarom? Hij kon zich met geen mogelijkheid de naam herinneren. ‘Wanneer word IK nou eens een man?’ vroeg hij zich iets wanhopig af. Gerda had het dan ook wel erg duidelijk laten weten: “Jij blijft een lulletje Rozenwater, Rob!” Omdat? Omdat? Omdat hij niet meteen haar gleuf wilde likken na de seks. En dan ben je ineens geen man? Terwijl zij kennen en kunnen niet uit elkaar kon houden en de hele tijd ‘Hun hebben,’ zei. Zag hij haar drie dagen later, alle haar aan de zijkanten van haar hoofd weg geschoren. Je moest maar durven. “God, wat leuk anders!” had hij in het voorbij gaan attent gemompeld. Ze boog haar hoofd snel opzij en siste venijnig terug: “Ik heb nu verkering met Jenny!” Wat een snol! Met die kleine Jenny van de Aldi? Het gevoel van nog eens indirect afgewezen worden krampte toch door in zijn buik. Hij keek panisch om zich heen. ‘Er moet gewoon ook een dekseltje op mijn potje passen,’ dacht hij toen rustiger.

Aan de overkant van de lange tafel zat een langharige jongen met een zwart T-shirt. Er stond iets ingewikkelds op: Not all singles are not in love and not all taken are in love. Wat was daar nu de boodschap van? “Wat zit je te kijken?” vroeg zijn overbuurman op een gespannen toon. Plotsklaps vielen aan Rob de half dichtgeritste zwarte laarzen op, de flappen nonchalant naar beneden hangend. Dunne benen in een nauwsluitende zwarte broek met een vetersluiting over de hele lengte. Een Gothic maar dan zonder de suikerwatersprieten op zijn kop. Vlug improviseerde Rob een antwoord: “Ik was benieuwd of je ook tattoos had.” De jongen keek betrapt. “Ken je me dan?” Rob wist het al: die heeft iets waarvoor hij zich schaamt en hij zei: “Je hoeft je er niet voor te schamen, hoor. Ik heb er ook net eentje laten zetten.” De andere jongen vloekte: “Klootzak! Heb je niet eerst even mislukte tattoos gegoogled?” En groot gevoel van geluk ging door Rob heen. Hij WIST het: het had altijd nog erger kunnen zijn. Hij stond direct op en zei nog snel: “Sorry, maar ik word zo gebeld.” Onderweg stelde hij zich de rug en de buik van die gefrustreerde gast voor met een vervormd kopje van een langharige kat of met een babyfoto waar het mondje van was gaan hangen. Met doorgekraste namen van vroegere geliefden, met een verlepte Madonna met een Kind wat op een mongooltje leek. De oplossing kwam mee met het geluksgevoel, goedkoop en simpel: ‘Ik laat gewoon mijn haar lang groeien! Binnen drie maanden is er niks meer zichtbaar van die kutkop en die kutzwaarden. En dan word ik Gothic. Of zoiets!’ De lucht betrok boven de stad, het zou vast gaan motregenen maar dat kon Rob niets meer schelen. Hij was er uit.

(Meer korte verhalen van Peter den Haring op https://www.tijdgeest-magazine.nl/korte-verhalen)

IN MEMORIAM MICHAEL JACKSON

De King of Pop werd op 29 augustus 1958 geboren en ontviel ons op 25 juni 2009. De man met de witte sokjes en de lakschoenen, de zanger met de movementflow. Maar ook een geïnspireerde idealist met boodschappen die er niet om logen. Vanuit negerghettoclips en gangstershows naar bevlogen romantiek. Zijn grappige clip van Remember the Time zie je op http://www.youtube.com/watch?v=LeiFF0gvqcc&list=RD02HzZ_urpj4As, waarna allerlei andere hits automatisch volgen. Er circuleert een gerucht dat hij aan het eind van zijn leven een ‘lookalike’ , een soort kloon, had ingehuurd om een nieuwe concertserie voor hem te doen: vette winst, winst, winst! Zie http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?i=3139. Droevig. Maar de meester verdient al onze dank voor vorstelijke muziek uit zijn glorietijd! Laat ons een kaarsje voor hem branden als dank!

DE EERSTE RUNEN

Uit de Germaans-Scandinavische traditie is ons de magie van Runen overgeleverd. De Romeinse schrijver Tacitus beschreef 98 jaar voor Christus het gebruik van schrifttekens aan welke ook spirituele, sjamanistische betekenissen werden toegekend. De Oostenrijkse mysticus Karl Spiesberger (1904-1992) publiceerde in 1955 het boek Runenmagie, waarin bovenstaande lichaamshoudingen werden gekoppeld aan 18 Runentekens. Met de klok mee lezen we dan de eerste Rune met de klank FA, later naudiz genoemd die de betekenis van Helpen bij Behoeften heeft. De tweede noemde Spiesberger UR, later uruz, dat helende kracht betekent. Drie is THORN, later thurisaz (beschermen), vier OS (accepteren), vijf RIT, later raido (rituele verandering) en zes KA (vaardigheid). Zeven is HAGAL, later haglaz (het onbekende Universum), acht NOD, later perdhro (noodlot of karma), negen IS, later isaz (IJs/Stilte/Zielsweten). Nummer tien heet AR (Overstijgen), elf is SIG (Zegevieren) en twaalf, TYR, later tiwaz, gaat over Opofferen. Dertien BAR, later berkanan = berk betekent Afdalen, LAF, later lagus, nummer veertien, verwijst naar vloeiend water en Kosmische Wetten van gevoel. Vijftien MAN, later elhaz (eik) is Spiritualiteit, zestien YR betekent (Wortelen), zeventien EH staat voor Kosmische Verbinding. Achttien, de laatste, GIBOR stond voor je Levende Zelf. Je kunt deze tekens zelf op mooie gladde, min of meer gelijke steentjes schilderen en dan (tastend pakken uit een mooi zakje) als jouw privé orakeltje gebruiken. Vanuit deze betekenissen kun je (bijvoorbeeld drie) Runen uit een stapel pakken, waarmee je (bijvoorbeeld) naar Verleden, Heden en Toekomst van een bepaald onderwerp kunt vragen.

Tweeduizend jaar geleden waren er dus 18 tekens in gebruik, later werden er aan deze reeks o.a. door de Kelten, Angelen en Saksen meer stenen toegevoegd, zoals FEHU (Rijkdom/vee), Jera (Jaar/oogst), Ewas/paard) en Dagaz/daglicht. Ook de tekenwijze was aan verandering onderhevig. De meeste orakelaars gebruiken nu 24 stenen, de zogeheten FUTHARK. Op http://mens-en-samenleving.infonu.nl/diversen/109524-runen-magische-schrifttekens.html staan de later gebruikte klanken en de moderne betekenissen handig onder elkaar.

  HENGSTENMOP

De jonge, succesvolle boer heeft een vrouw gevonden via een televisiequiz, maar zijn probleem blijkt erger te worden als ook zijn schoonmoeder bij hem komt wonen. Ze zeurt over de strontgeur, over de stilte, over het eten en over zijn vieze handen. Op een ochtend loopt ze het weiland in en maakt de hengst aan het schrikken. Het dier draait zich om en schopt met de achterbenen haar schedel in. Het is druk op de crematie. Dan valt de pastoor iets op: bij de condoleancerij wordt er door de vrouwen iets tegen de boer gezegd en die knikt dan steeds ja. Soms fluistert echter een man iets in zijn oor en dan knikt hij onveranderlijk nee. De pastoor vraagt er na afloop naar. ‘Tja,” zegt de boer. “De vrouwen zeggen altijd, ‘Arme man, wat een tragedie’ en dan knik ik ja. En die mannen vragen altijd of ze die hengst een tijdje kunnen lenen. En dan moet ik Nee knikken omdat dat beest al een jaar vooruit verhuurd is.”

Meer moppen? Probeer https://www.tijdgeest-magazine.nl/artikelen/humor.

DNA ALS ANTENNE

De Perseiden-kometen geven ons op 12 en 13 augustus mooi spektakel. Er valt wel meer uit de hemel. UFO-geheimen worden door de intense naspeuringen van het Amerikaanse Disclusure-netwerk verder en verder ontsluierd. Op http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=P584 vind je een werkelijk uitstekend stuk over de gedachte dat ons DNA door buitenaardsen geprogrammeerd materiaal bevat.

Een van de daar geciteerde wetenschappers is de Russische bioloog Prof. Dr. Pjotr Gariaev. Hij onderzocht o.m. iets wat golfgenetica heet. Hij toonde aan dat DNA informatie kan opvangen, verwerken en uitzenden. Het werkt als een soort antenne, die trillingen kan opvangen. DNA-informatie kan biologische functies beïnvloeden en herstellen bij planten, dieren en mensen en worden geherprogrammeerd door middel van gemoduleerd laserlicht. Er worden steeds meer apparaten ontwikkeld die al die subtiele signalen kunnen meten en registreren. En een toenemend aantal mensen VOELT dit soort dingen aan. En al geloven de reguliere medici niet in homeopathie, in telepathie of in celcommunicatie, pionierende wetenschappers willen ondertussen toch graag bewijsbaar kunnen uitleggen wat ze ZIEN gebeuren. DNA-ketens blijken dus (bewezen) gevoelig voor inwerking van golfenergieën: licht, geluid en gedachten? Mooi als je dat kan inzetten voor en het genezen van ziekten en het tegengaan van verouderingsprocessen. Lullig als je DNA steeds onder druk staat van verziekte of genetisch gemanipuleerde voeding en veel mentale stress. Maar toch: /www.youtube.com/watch?v=gsKzZXtF2_U We can change the world!

GANS OP RECEPT

In Nederland vliegen elk jaar meer ganzen rond, nu al minstens 3 á 400.000. De overheid compenseert de toenemende landbouwschade met zo’n 2,5 miljoen euro per jaar. De Canadese ganzen, de brandganzen en de grauwe ganzen eten namelijk veel gewas op en bovendien vliegt er zeer incidenteel eentje tegen een opstijgend of dalend vliegtuig in de buurt van Schiphol. Er zou daarom minstens een derde vergast moeten worden, zeggen medewerkers van de Universiteit van Wageningen, omdat de professionele jagers die enorme klus niet aankunnen. Zie maar eens op https://www.youtube.com/watch?feature=fvwp&v=od-O4SEYf78&NR=1. Ze knallen er samen al zo’n 100.000 af, maar dat is niet genoeg. Sommige boeren hebben er een aardappelkanon voor gemaakt, dat haalt er toch gauw een paar tegelijk neer uit een vlucht van zo’n honderd vogels boven je spinazieaanplant. Dat vergassen gebeurt in hun ruitijd, als ze niet kunnen vliegen, een complexe klus, akelig voor de dieren zelf en duur bovendien (€ 18 per gans!).

KEUKEN VAN HET ONGEWENSTE DIER

Nu at ik twee weken geleden op het fantastische KUNA-festival in Dwingeloo (www.kuna.taribush.nl) bij de Keuken van het Ongewenste Dier (http://kvhod.blogspot.nl/) zo’n stuk afgeknalde gans en dat beviel heel goed. Geen antibiotica, niet vol geploft met water, biologisch dynamisch grootgebracht: heerlijk! Een paar honderd jaar geleden was gans favoriet volksvoedsel. We moeten af van de foute kip, het gekwelde varken en de stalkoe met rust laten en hoppa, onze eigen gans vangen langs de singelkant. Moeilijk is dat niet en je redt de gans van de vergassing! Op YouTube staat de handleiding voor netjes portioneren, zoals dat heet: www.youtube.com/watch?v=wtZJLtluc0Q. Het mag niet, maar de rechter heeft vast begrip voor je hulp aan Het Grote Geheel!

Overigens verdwijnen er jaarlijks ook 125.000 muskusratten met heel mooi bont en smakelijke bouten in de destructieoven: ongewenst. De mensen vreten liever kwalijk ongezonde dieren uit de bio-industrie dan gelukkig geleefd, oergezond paarden-, pony- en ganzenvlees, die naadloos in het huisdierenvoer verdwijnen. Op www.durfalkoken.jimdo.com leer je trouwens koken met sprinkhanen en buffalo-wormen. Lol!

ONGEWENSTE INSECTEN

Het is de tijd van wespensteken. Pijnlijk, maar een vochtig suikerklontje tegen de steekplek drukken is een simpele remedie. Een bijensteek kun je neutraliseren met een vochtig doekje met azijn (zie de illustratie hierboven). Een tekenbeet pak je aan met een zeepbubbel, waarin het diertje sterft zodat het makkelijk verwijderd kan worden zonder dat zijn maaginhoud in de beet terecht kan komen en zo eventueel de ziekte van Lyme kan veroorzaken.

GEWENSTE HEMELSE INSPIRATIE

Op http://www.youtube.com/watch?v=odB_-xiYGc8&list=RD02xk3BvNLeNgw kun je de Engelse Victoria Grebesz (artiestennaam Storia) horen, die zichzelf op hang begeleidt en In the Land of Dreams zingt. Ik werd ook gelukkig van een spontaan juweel, dat zich op http://www.youtube.com/watch?v=ZqGXP9e3124 laat horen waar twee Malteekse musici op viool en gitaar tien minuten Hang-virtuoos Daniel Waples bij staan in een straatoptreden.

  TREITERMOP

Harry werd razend enthousiast toen de Firma Lego in New York een Starfightergevechtsvliegtuig had nagebouwd. Als kind drukte hij echter al de platte Lego-stukjes heel stevig vast, zodat zijn broertje en zelf niets meer mee kon. Ook wilde hij altijd demonstratief argwanend een fietshelm op als hij bij iemand anders achterop moest. Later, op kantoor, stelde hij na zijn eigen klus stiekem de kopieermachine voor de volgende, te suffe gebruiker af op 99 kopieën en extra donker. Kon hij lang over gniffelen, net zoals over het ietsje demonteren van cartridges in iemands printer. Hij imiteert nog steeds graag het geluid van een faxtoon als hij een telefoongesprek moet doorverbinden en geeft Jan en Alleman aan op anonieme kliklijnen. Erger nog, hij zapt consequent vijf minuten voor het einde als je met hem een tv-film kijkt. Toen Har vorig jaar op vakantie een auto huurde, verborg hij na afloop een hamburger achter een portierbekleding. Lachen, lachen, lachen! Soms gaat hij Limburgs praten, goh, wat leuk. Maar gisterennacht maakte iets of iemand een graancirkel in zijn achtertuin. Dat zal hem leren! Big Brother watches Harry!

PETER DEN HARING  www.peterdenharing.nl

Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639

Coaching * Karmische astrologie * Auralezen * Familie opstellingen * Tekst 

    Print       Email

Laat een boodschap achter

You might also like...

Tijdgeest Megazien 1 maart 2024

Read More →