Loading...
You are here:  Home  >  Archief Tijdgeest  >  Current Article

Tijdgeest Megazien 15 augustus 2016

By   /   augustus 18, 2016  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Megazien 15 augustus 2016

Big Smiley copyTijdgeest Magazine Big Smiley copy

15 augustus 2016

Over hamsteren, webtol, drones, muskusrat, vasten, vetheid & Kwakproblemen.

Klokje

HAMSTERMOLENTJE

Iedereen wil overal en altijd razendsnel toegang tot van alles, liefst gratis en gedigitaliseerd. Wifi op de wc, YouTube muziek in je oor op straat, instantdates in de kroeg via Tinder. Innovaties moeten het doen, start ups, crowdfunding en winst afromen, dat zijn de toverwoorden.  ’t Is rücktsichlos rondrennen in het hamstermolentje. Nagedacht wordt er weinig, routines bepalen bijna alles. Dodelijke gewoonten doen ons namelijk de das om. Raar voorbeeld: elke dooie Hindoe moet perse verbrand worden en dat kost 400 kilo hout per dooie. Hallo! Verspild leven, klote karma. Dat wordt reïncarneren als boom! Juist de miljonairs willen NOG meer. Gerrit Zalm van de met regeringssteun geholpen ABN-AMRObank verdient  meer dan een miljoen euri per jaar,  de baas van de ING-bank, Ralph Hamers verdient 2,4 miljoen per jaar! Hillary Clinton hield in het najaar van 2013 a raison van $ 675.000 drie geheime lezingen voor het bestuur van dievenbank Goldman Sachs. Gauw afspraakjes gemaakt over hoe nog meer geld te verdienen samen. De oplichters regeren internet: “Jij gaat honderdduizend gulden per maand verdienen op de aandelenmarkt.”
Wallstreet Wolf

NOODLOTTIG WILLEN

Geld, geld, hebbe, hebbe. In 2007, voordat de monetaire slachting begon, was er slechts € 839 miljard in omloop, negen jaar later was dat € 3.715 miljard, vier keer zoveel. Iedereen wil geld, dus wordt er geld bij gedrukt. Waardeloos maar leuk als jij koopverslaafd bent. Hoewel de burn outs ons om je oren vliegen, is het doorgaan en nog eens doorgaan. Die laarsjes moeten worden aangeschaft, die auto moet er komen. O God, die duurzame tuinverlichting op zonne-energie voor € 189,95. Dat is toch een koopje! Stress, stress, stress! O God, Henri, dadelijk moeten we alleen van jouw gouden handdruk gaan rondkomen! Moordende effecten heeft die stress. Het ziekteverzuim kost in België de overheid al meer dan de werkloosheidsuitkeringen!

Rook Hotei

 VERLICHTING

Kan er iets ooit nog anders? Is er ook een goedkope route naar ontspanning? Jawel hoor. Antropoloog, Vedanta en Veda-kenner Frans Langenkamp heeft alle opgeblazen verhalen over Verlichting even samengevat. Je hoeft er niet celibatair voor te leven, je ego hoeft er niet voor vernietigd te worden,  het is niet uitsluitend te verkrijgen door enorme discipline. Verlichting betekent niet dat je geen verlangens meer hebt en dat je volledig in het Hier & Nu leeft.  Ontspan maar. “Wat men vroeger verlichting noemde, is niets anders dan geestelijke volwassenheid, ” schrijft Frans in zijn Nieuwsbrief. Wijs en liefdevol zijn en leven, dàt laat je boven alle armzalige graaiers uitstijgen. Simpel zat.

Tolweg

TOL & TELEFOONVERSLAVING

Schrikbeeld: de grote telecombedrijven willen dat internetgebruikers (meer) gaan betalen voor hun internettoegang. Wie niet betaalt, krijgt langzamer of geen toegang. Maar het addertje onder het gras is, dat de providers ook hun onwelgevallige websites kunnen gaan afschermen. Maar het kan nog enger. Wie immers uitzoekt wat er achter de Pokemon G0-rage zit, komt uit bij subtiele vormen van manipulatie van massa’s zombieachtige telefoonverslaafden (zondagmiddag 1500 mensen op het boulevardplein van Kijkduin!). Gezellig, dat samenzijn in de buitenlucht maar Wanttoknow legt goed uit hoe de Amerikaanse geheime diensten heel de wereld nu ook horizontaal op filmdata aan het vastleggen zijn. Via Google Maps kunnen we al van bovenaf, verticaal kijken. Nu kan deze geavanceerde spionage horizontaal even alle nummerborden rond de moskeeën fotograferen en de wegen naar de kerncentrales. Geen wonder dat Poetin het spel in Rusland verboden heeft. En overigens, Rusland heeft ook het telen en fokken met genetisch gemodificeerd materiaal verboden.

Afghaanse vrouwen

MANIPULATIE VAN INFORMATIE

De agressieve rechts-reactionaire, rijke, Rolex-dragende hobbit Marc van Molenbeek presenteert op zijn platte site (The Post) een serie vooroordeelbevestigende maar ook pijnlijke foto’s van Afghaanse vrouwen in burka’s. The Post is verder één rampenplan van ongenuanceerd verdacht maken, maar ook in zo’n wereld leven we nu eenmaal. Nu betreft dit nog overzichtelijke kwaadaardigheid, maar tegenwoordig moeten we zelfs onze overheid wantrouwen. Lees het adembenemende, schokkende nieuws over alle Valse Vlag operaties. Over een maand vieren we 9/11!

Terrorist

Smiley copy GEITENNEUKMOP

Peter R. de Vries en Gordon rijden een beetje fanatiek in de sportwagen van Peter rond, totdat ze op een boerenweggetje een geit doodrijden. Omdat mensen in de buurt het gezien hebben, gaat Peter zijn excuses aanbieden in de boerderij. Gordon moet buiten een halfuur wachten op zijn maat en is pissig. “Waarom heeft dat zolang geduurd?!” Peter is nogal nerveus: “Ja, ik kreeg een drankje van de boer, ik moest en zou de appeltaart van de boerin proeven en de dochter van de boer wilde me de hele boerderij laten zien.” Gordon is pissig: “Wat heb je ze dan verteld?” Peter aarzelt en dan bekent hij het: “Ik zei dat ik aan het rondtoeren was met Gordon en dat ik voor hun deur die oude geit had doodgereden.”

Drone copy

OVERSCHAT AFSCHIETEN

De Egyptische/Britse schrijver en criticus Maajid Nawaz benoemt het afschieten met droneraketten van jihadisten door President Obama als een onzinnige oplossing om hun lokale religieuze ideeën uit te roeien. Hoewel, misschien redt een sniper, een sluipschutter, afsturen op de paranoïde Erdogan veel progressieve Turken, die nu visumvrij moorddadig Turkije willen ontvluchten naar Europa.

Radicale leiders vermoorden prikkelt namelijk hooguit weer nieuwe, nog radicalere leiders. Je ziet daardoor zulke conflicten steeds hogerop stapelen. Vergelijk het met Israel en de Palestijnen. Israël beheerst trouwens 80% van de dronemarkt.

Erdogan

Koerden afschieten en aanslagen terugkrijgen! Democratie prediken en fascisme leven. Weg met de rechters en de intellectuelen.

FASCISTISCHE ISLAM

Geprovoceerde theocratische dictators, met name de Saoediërs, plakten in de laatste 15 jaar (na de oorlogsverklaring aan de moslims door middel van de getructe 9/11 aanslag) een fascistisch etiket op hun toch al moeizaam liberaliserende islam: islamisme. Verzet daartegen werd in eigen huis hardhandig aangepakt maar heeft uiteindelijk tot een uiterst gewelddadige IS geleid. Overigens vinden de Arabische landen het zelf razend gek dat wij hier allerlei soorten gevluchte en geëmigreerde moslims godsdienstvrijheid bieden. Vrijheid voor Soennieten, Sjiieten, Salafisten, Bahai en Soefi’s. Dat kennen ze zelf immers nauwelijks. Intolerantie naar een andere dan de staatsgodsdienst is daar normaal. Gaat geweld nu geweld uitroeien? Dat is heel onwaarschijnlijk. Jihadisten hebben eerder sociale en burgerlijke ongehoorzaamheid nodig als tegenwicht in hun eigen cultuur. Daarbuiten helpt onderhandelen nog maar weinig… Onze buitenwereld blijft religieus krankzinnig (volgens Hans Teeuwen), dus onze binnenwereld moet uitkomst bieden. Wij hebben vooral magie nodig. Ga naar de film!

Red Turtle The red turtle

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2017, per kalenderjaar dus) van € 20 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet, waarvoor je een extra donatie van € 10 moet doen. Voor langere berichten geldt een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl.

* 2e Vlierhof Zomerfestival  25 – 28 augustus: Natural culture!  Hoe cultuur in harmonie te brengen met natuur: overvloed vieren. Vlierhof en FB:de vlierhof sfeerfilmpje: VLIERHOF FESTIVAL 2015.

* Wie ben ik? Onorthodox zelfonderzoek in uitdagende groep singles. 28 september 19.30-22.00 uur, Amsterdam, Brouwersgracht 70-H. Begeleiding Peter den Haring www.peterdenharing.nl en www.emiliagransberg.nl.

* Intensieve  4-daagse workshops  specifiek gericht op het actief leren doen. Onze workshops hebben allen een direct praktisch oefengehalte in zich. Kijk eens op onze website www.anahata-assen.nl  in het menu opleidingen

* Seksuheel, een goddelijk geheim, auteur Rita van Rijnsoever begeleidt diepe centering van de seksuele energie: Vrouwelijk Anders 28 & 29 augustus Hurwenen, Lezing 16 september Utrecht en Lezing/workshop 21 september Breda, Seksuheel trainingsdag 30 september Utrecht en JadeEi 21 & 22 oktober Hurwenen. Meer info www.ritavanrijnsoever.nl.

* Healing Festival 19-21 aug. Spirituele workshops en muziekoptredens op mooi landgoed Lage Vuursche. Ieder dagdeel keuze uit 7 workshops en Healingveld, incl. biomaaltijden: v/a € 240.

* Barokboerderij Het Rode Huis in Pools-Tsjechische bergen. Ruim en mooi. Sauna. Authentiek, je hoort de sterren. Kunstenaarsdorp Wolimierz. Huur € 300-400 per week. [email protected]. 0229-296062.

* Retreat Bali: 4-11 sept. 2016 Ontmoet je zelf en dus je liefde op deze unieke locatie, leeftijd 30-55. Wij organiseren ook workshops, expedities en events in Nederland. Meer info:  www.meetyourlove.nl.

www.ruimte-rust.nl: Mooi gelegen accommodatie in Drenthe voor o.a. meditatiegroepen en yoga. Fijne plekken op het eigen land voor meditatie en buitenoefeningen in de stilte.

* Vervelen? Ga naar een festival. De volledige agenda op http://www.festivalinfo.nl/festivals/?type_select=maand.

 Kirtimukha mask copy Beschermend Kirtimukha masker

LEESVOER

* Abonneer je op de GRATIS emailnieuwsbrief van Koorddanser. Vol kortingen op spirituele evenementen, agenda met festivals, beurzen en inspirerende artikelen. Klik hier: www.kd.nl en vul je emailadres in. Elke 15e vd maand

* Relaties floreren bij een ‘gelaagd’ en transpersoonlijk bewustzijn over wat je denkt, voelt én doet en erkenning hiervan. Zie “Manifest: Gelaagd Kijken” www.bol.com en www.relatie-sexualiteit-begeleiding. Ines Schouten, transpersoonlijk relatietherapeut.

* De Kaarsvlam, sinds 1947 over spiritualiteit, astrologie, gezondheid, kruiden, esoterie en veel andere onderwerpen. Actuele ontwikkelingen vanuit een spiritueel perspectief. Vraag digitaal proefnummer: [email protected] .

* Eva van Baar, auteur/leercoach, columns, poëzie, kinderboeken, romans & online schrijfcursussen ([email protected]): www.evavanbaar.nl.

* BewustZijn Online gratis maandelijks mailmagazine boek-muziek-film besprekingen, artikelen, interviews, verlotingen, kunst, cultuur, spiritualiteit, columns en rubrieken. Onafhankelijk en optimistisch.

Occupy mask copy

Smiley copy COMMUNICATIEMOP

Twee hanen zitten voor het eerst samen in een ren. De dikke haan uit Londen zit afwachtend te kakelen: ‘Tok, tok, tokketok…’ De New Yorkse maffiosehaan draait zich meteen heel arrogant en dreigend om: ‘Are you talking to me?

Bruidsjurk copy  Aan en/of uit?

VROUWENNIEUWS

Het meest gelezen nieuws in juli: een naakte vrouw kwam vast te zitten in de brede schoorsteen in de villa van haar partner. Zij wilde de kerel origineel verrassen voor zijn verjaardag. Miljoenen moesten en zouden de foto’s zien van de beitelende brandweer. Droef. Positiever nieuws: uit de vezels in koeienpoep valt kleding te maken. Jee, DAAR zaten we op te wachten! En verder kunnen de miljonairs onder ons voortaan snorkelen zonder snorkel. God, wat een kans! Die wil niemand missen! Deze wereld is één grote Woody Allen film: ziekelijk overschatte karakterstudies met betrekking tot het relateren van neurotische mensen. Op naar het betere nieuws: een beeldschoon, superbeschaafd Oekraïens meisje Aida Nikolaychuk dat beeldschoon haar ‘Lullaby’, haar slaapliedje zingt.

Bedknobs
Uit Bedknobs and Broomsticks.
VASTEN

De voedingsindustrie haat het hele idee, maar periodiek vasten is uitermate wijs. Feitje: dikker worden bij jonge kinderen, obesitas, komt vooral omdat ze te grote maaltijden per dag eten. Dat teveel kan het lichaampje niet verwerken en dan wordt er energie opgeslagen in vet. Fruit en groente, dat zijn de toverwoorden.

Kinderen van moeders die tijdens hun zwangerschap dagelijks zes à zeven stuks fruit hebben gegeten zijn op éénjarige leeftijd beter cognitief ontwikkeld en hebben gemiddeld een zes à zeven punten hoger IQ. Dat concluderen Canadese onderzoekers van de Universiteit van Alberta in Edmonton. Zij analyseerden data van 688 éénjarige kinderen en publiceerden daarover in het tijdschrift EBioMedicine.

 Muskusrat

MUSKUSRAT VILLEN

Over duurzaam en verantwoord eten gesproken: op het onvolprezen KUNA-festival in Dwingeloo waren ze er weer: Martin en Rob van de Keuken van het Ongewenste Dier. Met overheerlijke hapjes van plaagdieren, waarvan er veel te veel in onze samenleving zijn en die doorgaans in huisdiervoeding of destructieapparatuur verdwijnen. Soms serveren de heren kraaien, meerkoeten of rivierkreeften. Op hun KUNA-menu stond saté van ganzenborst en kroketten van ganzen die op Schiphol worden afgevangen en vergast. Ook konden we de borstjes uitsnijden van ‘draaiduiven’ (Amsterdamse stadsduiven, afgevangen met netten en de nek omgedraaid). De koks presenteerden verder ponyburgers van Nederlandse paardjes. Bezoekers konden ook zelf hun muskusrat villen en daarna bakken en opeten. Op http://www.keukenvanhetongewenstdier.nl/ krijg je alle bijzonderheden en hun agenda. Even heroriënteren voor de vegetariërs onder ons.

 Kwakzalvers

KWIK, KWEK & KWAK

Hoera, de kwakzalvers zijn weer in het land. De media presenteren remedies tegen niet bestaande ziekten, het oeroude plan met quasi-oplossingen voor commercieel of politiek bedachte problemen. Coffeeshops in de buurt van scholen moeten sluiten (alsof tieners geen fiets hebben!). Meer voorbeelden: roepen dat we hier de sharia gaan krijgen op termijn, terwijl we op 17 miljoen Nederlanders slechts 900.000 moslims hebben. Gezeik en ramptoerisme (bezoek Auschwitz!), allemaal manipulatie van angsten. Laat ons dat mediapaniekvoetbal toch relativeren. Negeer die krantenpagina’s vol analyses over zo’n enkele aanslag van een fanatiekeling, waarbij een paar tientallen doden vallen. De kans om bij een aanslag om te komen in vergelijking tot andere ‘ongelukken’ is 1 op 90 miljoen! En dat, terwijl er duizenden doden vallen door roken en drankmisbruik. Gemiddeld drinkt de Nederlander 7,5 liter pure alcohol per jaar: 700 glazen bier. Gemiddeld! Even de blauwe knopers er af doen en dat er nog gewerkt wordt, is een wonder.

Drankyoga     Bierpul

STRAATJES SCHOONVEGEN

Wereldwijd zijn er talloze voorbeelden van het manipuleren van informatie en het wegfilteren van onwelgevallige feiten. Onze eigen NOS-TV liegt alles en nog wat aan elkaar: een volslagen ruggengraatloze spreekbuis van rechtse machthebbers. Justitie werkt kritiekloos samen met de mogelijke daders van de MH-17 aanslag (de Oekraïense geheime dienst). Obama en Clinton hebben de aanval op Assad in Syrië in gang gezet om Israel uit de luwte te houden. Kritiek op dit soort zaken heet dan plotseling ‘alarmistische berichtgeving’. Zo noemen de bang geworden PR-jongens uit politiek en bedrijfsleven het als vasthoudende journalisten toch schrijven over hun zorgen. Bijzonder dat er toch onderzoek wordt gedaan naar de Panama Papers, de olieramp van BP in de Golf van Texas, de sjoemeldiesels, enzovoorts.

Diepe dankbaarheid moet uitgaan naar die paar integere opletters en de klokkenluiders. Edward Snowden en Julian Assange verdienen zeker een Nobelprijs. Maar wie zelf voor een foute baas of krant heeft gewerkt, weet waarschijnlijk ook hoe dàt gaat. Te veel zeuren op de werkvloer heeft zelden voor een glansrijke carrière gezorgd… Fijn dat Tijdgeest Magazine, Wanttoknow of Apokalyps Nu er zijn, zou je dan denken. Maar let op, vrienden! Wij hebben twee oren en één mond, bedoeld om twee keer te luisteren voordat je één keer spreekt.

Wandtegel

Smiley copy   RECHERCHEMOP

Er zijn zoveel sollicitanten voor de baan bij de recherche, dat de politiecommandant besluit tot collectieve procedures. Ten bewijze van hun scherpe opmerkingsgaven krijgen de sollicitanten in groepjes van drie twee seconden een foto van een misdadiger te zien. “En? Wat valt u op?” vraagt de commandant. “Dat die man maar één oor heeft,” zegt Robbie, want hij wil bij nader inzien niet bij de politie, omdat hij net gelezen heeft hoe weinig ze verdienen daar. De commandant wuift direct naar de deur: “Wegwezen!” De commandant vraagt de tweede kandidaat. Die moest echter alleen solliciteren voor de bijstand en antwoordt: “Dat die man maar één oog heeft.” De commandant schreeuwt bijna: “Ja, op een profielfoto! Wegwezen. De derde kandidaat is een blond meisje. Ze kijkt naar de foto en zegt: “Die man draagt contactlenzen.” De commandant kijkt het daderdossier na en is stomverbaasd. “Hoe wist u dat?” Het meisje glimlacht: “Met één oor en één oog kan je geen bril dragen natuurlijk!

Domino Orakel, Tijdgeest Magazine

 JE PARTNER IS GESCHIFT EN JULLIE SPIEGELEN NIETS?

Raadpleeg dan toch eens het domino orakel!

Goudvisje copy

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring Tekst * Coaching * Beroepskeuzeadvies Karmische astrologie * Auralezen * Familie opstellingen Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl

Peter tuintje copy

<div style=”width: 180px !important;height: 177px !important;”><div style=”display: block;”><a href=”http://blogsociety.telegraaf.nl/” class=”BoomadsButtonLink64″ target=”_blank”><img src=”http://widget.boomads.com/images/blogsociety-green-badge-180.png” alt=”BlogSociety”/></a></div></div><script type=”text/javascript”>
boomads_widget_client = “8a85b8cb079e42d3ae82ddc8e22643e2”;
boomads_widget_id = “64”;
boomads_widget_width = “0”;
boomads_widget_height = “0”;
boomads_widget_trackingparameter = “http://blogsociety.telegraaf.nl/”;
</script><script type=”text/javascript” src=”http://widget.boomads.com/scripts/widget.js”></script>

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien 1 maart 2024

Read More →