Loading...
You are here:  Home  >  Uncategorized  >  Current Article

Tijdgeest Megazien van 15 november 2022

By   /   november 14, 2022  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Megazien van 15 november 2022

Tijdgeest Magazine is al 16 jaar een gratis publicatie, tweewekelijks, van de Stichting Open Ontmoeting Olivijn. 

Tijdgeest Megazien
van 15 november 2022
over huishasjdealers, Vaderdag, verjaring, kernkoppen & Canadees excuus.


Rutte & Kaag, zo zien we ze graag.

STRESS IS VAN ALLE TIJDEN

Wen-tzu, een Taoïstische volgeling van Lao Tse, beschreef meer dan 2500 jaar geleden een ongeruste waarneming (tip van Nynke Laverman in de internetperiodiek BewustZijn Online): “Het leven is vluchtig en iedereen rent zichzelf voorbij. Oprechtheid en vertrouwen zijn verdwenen, de mensen hebben hun wezenlijke natuur verloren; wet en gerechtigheid staan op gespannen voet. (…) Men bedient zich van cynische geleerdheid om wijsheid voor te wenden, men bedient zich van valse kritiek om de massa te intimideren (…). Iedereen probeert met kennis en kunde erkenning te verwerven binnen de samenleving en verliest de algemene bron als basis. Zo verliezen velen hun natuurlijke leven.”

De conflicten herhalen zich. Vijftig jaar geleden richtte ik met drie gelijkgestemden de Stichting Trefcentrum Den Haag op, dat later Het Paard van Troje werd. Ik werkte er zelf bijna vijf jaar als eindcoördinator. Voor de receptie ter gelegenheid van het 50 jarig jubileum nodigde de Paardstaf mij maar niet uit. Foute reputatie? Want? In die tumultueuze begintijd (1974) stelden wij een huishasjdealer aan om een wig te drijven tussen de hard drugsdealers in ons centrum en onze gemonopoliseerde aanbieder van uitsluitend kwalitatief uitstekende softdrugs. De buitenwereld riep superschijnheilig moord en brand, ik werd zondebok gemaakt gearresteerd en berecht.


 LEGALISEREN VAN ALLE DRUGS

Op de achtergrond van deze foto (expositie in de Haagse tramtunnel) ben ik net (1974) uit de bajes met blije vriendin en moeder (die trouwens dapper een boze brief aan de koningin gestuurd had!). Uiteindelijk werd ik gerehabiliteerd door in 1978 als lid van de Justitiële Drugs Adviescommissie (D.A.C.) een Algemene Maatregel van Bestuur voor mogen te koken voor de toenmalige Minister (De Ruiter), waarmee een huishasjdealer in jongerencentra gelegitimeerd werd. Softdrugsverkoop werd daarmee gelegaliseerd in Nederland. Hoera, dat was meteen de geboorte van de eerste koffieshop!
Wij braken indertijd een lans voor legaliseren van alle drugs om de criminaliteit voor te blijven. De politieke hypocrisie (vooral van VVD en CDA) blokkeerde dat idee hysterisch, zodat we 50 jaar later een maatschappij kregen waar onder- en bovenwereld totaal verweven konden raken. Burgemeester Halsema van Amsterdam pleitte recent maar weer eens voor legaliseren van cocaïne. Leren we echt iets van ervaringen uit het verleden?
Onnatuurlijk leven zou Wen-tzu het noemen.

VADERS EN ZONEN

Gelukkig is Rutte sterfelijk en laat hij geen kinderen na. Vaderdag zegt hem niks. De Haagse sjamaan Jos Kester wandelde op die speciale feestdag langs de Scheveningse boulevard met zijn kinderen. Sprak zijn zoontje van 11: “Pap, weet je wat me opvalt? Ik zie alleen moeders met kinderen en bijna geen vaders terwijl het Vaderdag is. En mijn vriendinnetje zegt dat haar vader geen tijd heeft voor Vaderdag.”

Vader zijn voor een zoon is nog iets anders dan vader voor een dochter. Bijna geen ouder weet meer wat een initiatie is. Hier dan: traditioneel man-worden vieren. Waarbij een jongen ritueel zijn kindertijd achter zich laat en de verantwoordelijkheid op zich neemt die bij man zijn hoort. Net zoals meisjes als vrouw worden geïnitieerd op het moment van hun eerste menstruatie. Zo was het eeuwen lang.

Ik interviewde Jos voor Café Weltschmerz en daar diepten wij deze kwesties prachtig uit. Jos: “Wij hebben niet meer in de gaten dat jongens voor de rest van hun leven aan hun moeder blijven hangen als die band niet wordt losgemaakt. Dat wordt nog lastiger als de vaders afwezig zijn. Overbeschermende moeders willen zonen dan niet makkelijk loslaten. Zonder vadervoorbeeld gaan helaas veel zonen later hun kwetsbare, verlaten moeders ‘redden’. Niks daarvan is gezond.”

Twee met boeien voor één

VOL IS VOL?

Wie durft er dus nog kinderen op de wereld te zetten? Nederland lijkt flink vol met 17 miljoen inwoners. Daarmee is, op Malta na, ons land het dichtstbevolkte van de EU. Ons lage geboortecijfer helpt niet, omdat er zoveel migranten bijkomen en er nauwelijks doelmatig meer gebouwd mag worden door de stikstofhetze.

Maar alles kan altijd erger. In China is 20% van de jongeren van 16-24 jaar structureel werkloos. Er zijn overal camera’s, smogexplosies, hittegolven. En een knellend kredietpaspoort op basis van sociaal gewenst gedrag. Nederlandse kinderen zijn mazzelkonten. Sowieso. Bejaarden hebben tenminste Pink Floyd nog meegemaakt, de Flower Power en vrije seks! Wil jij trouwens wat media-invloed uitoefenen als Snappie? Meld je dan hier aan: Opiniepanel – EenVandaag (avrotros.nl).


Trotse vadergedoe

VLAAMSE HERINNERINGEN

Mijn Belgische vriend Jules van bijna 65 herinnerde zich recent in iets aangeschoten staat het voormalige anarchistencafé ‘De Dolle Mol’ in het centrum van Brussel. Ik zelf kwam er als toeristisch journalist, Jules zat doorgaans te drinken met mislukte jeugdige schlemielen maar ook met rijkere nazaten van de Brusselse bourgeoisie, die uit waren op een avondje geteisem kijken. Aan Jules’ tafel ging het vaak over het misleiden van de Staatsveiligheidsdienst en het slopen van tankautomaten die in die tijd op bankbiljetten werkten. Het langharige werkschuwe tuig, zoals men in Nederland dat rapalje noemde, beroofde ook zo nu en dan de hele kassa van zo’n benzinestation. Veel van die jongeren bewoonden in Oudergem een populair kraakpand voor van huis weggelopen jongeren. Naast het kraakpand lag een verlaten champignonkwekerij. Jules herinnert zich hoe een losgeslagen meiske hem in 1984 details gaf van de rituele moord op de 16-jarige Christine van Hees op die plek. Het was een tijd van avontuurlijk genieten en vooral buiten de lijntjes kleuren, maar ook van horen, zien en zwijgen.
De moord is verjaard, maar veel van die oudere jongeren hebben nu ineens weer boeiende herinneringen. Zo popt er soms informatie op over de beruchte Bende van Nijvel. Nare en extreem gewelddadige lieden bleken gespecialiseerd in het rustig houden van de tot op heden corrupte politiebonzen in de streek van Charleroi, Mons en Nijvel. Iedereen wordt ouder, complotten zijn er altijd geweest maar altijd lekte er uiteindelijk informatie.

Tegenwoordig staat zoiets dan even op internet, maar al snel blijkt het een en ander weggehaald vanwege Staatsveiligheden. Qua kontkarma verjaart er niks, dat weet IK nu weer zeker.


Ook buitenproportioneel politiegeweld wordt lang onthouden.

BANGMAKERIJ MET KERNKOPPERIJ

Energiecrisis? Omvallende bedrijven? Wel nee: het is de consequentie van oorlog willen voeren. Kan daar eens over gestemd worden?! De haviken kopen meer en meer wapens, de duiven betalen klakkeloos meer voor Amerikaans gas. Pacifisme mag niet meer, want dan ben je voor de Russen. En dat mag helemaal niet.
In februari schreef ik dat iedereen kon zien dat het de Russen alleen om de Donbas ging en om de Zwarte Zee havens. Maar de media pushen permanent het enge idee dat het demonische Rusland (straks ook nog dreigend met KERNwapens, die duivels!) nu zelfs Finland en Litouwen wil aanvallen. En straks ONS!

Het is weer de bekende Corona-eenheidsworst: iedereen moet bang en volgzaam worden en dan gaan geloven in de kracht van het WEF en wapens. Er komt een Nederlands fonds voor meer Defensie van TIG miljarden. Welke belastingbetaler in welke toekomst gaat dat ooit ophoesten? In het WEFjaarverslag van 2021 zien we 315 miljoen Zwitserse frank aan inkomen, waarvan 1 miljoen salaris voor Klaus Schwab. Verder ging er 302 miljoen naar kantoren en andere salarissen. Kassa!
Wel sneu voor die armen met een hoge gasrekening.
Overigens laat bijna 58% van onze bevolking zich ook nodeloos bang maken voor klimaatrampen! Dat is ook ongeveer het percentage gevaccineerden. Sneu, sneu.


GESPONSORDE BERICHTEN

* Lezen is weten. Omdat Amerika zo nodig oorlog wil voeren, stort ònze economie in. Alle Corona-maatregelen zijn echter HIER doorgeprikt. Dus? Tijd om Tijdgeest Magazine door te sturen aan je eigen adresboek?

* Veiligheid in goud, onroerend goed en toch maar een beetje Bitcoins? Nu heel goedkoop. Dit is de link die ik vertrouw. In dagen van crisis en waardeloos geld is dit misschien toch slim.

* Prehistorisch-energetisch Sardinië voor de 4e keer: reuzengraven, Nuraghe torens, Atlantismythes, 18-27 april groepsreis met Familie Optellingen, Trancereizen en andere magie. Begeleiding Peter den Haring, gids: Sam Pitzalis van Keep Alive Tours.

* Tijd voor echt geestige, spannende sprookjes en verhalen van over de gehele wereld: YouTube verhalenverteller Kees van Wanrooij. Contact: 0031(o)640952225.

* Hugo van der Geest biedt Familie opstellingen aan en verschillende massages in zijn praktijk te Honselersdijk of eventueel bij u thuis. Ook voor bedrijven!

* De Waldorf-community is een heel groot, Nederlands-Belgisch platform waar gelijkgestemden hun ecokwaliteiten en duurzame producten aanbieden: Natuurlijk leven | waldorf-community-eco-bio en duurzaam (jouwweb.nl).

CANADA ALS POLITIESTAAT

Ir. Luc Sala schreef een kritisch boek over de misleiding en de verzwegen achtergronden rond Covid in Nederland. Corona: Kantelmoment & Fuckup. Via deze link lees je gratis de laatste, schitterend geactualiseerde versie.
Het kan echter altijd nog erger. Canada heeft inmiddels een smerige reputatie als Westerse superpolitiestaat. Protesten tegen discriminatie, ontslagen en arrestaties van vaccinweigeraars leidden tot voor kort alleen maar tot meer repressie. Nu heeft de net verkozen premier,van de grootste deelstaat, Alberta, Danielle Smith, in een interview met Rebel News haar excuses aangeboden voor die extreme politiek. Ze zei: “For anyone who was inappropriately subjected to discrimination as a result of their vaccine status, I’m deeply sorry. For any government employee that was fired from their job, because of their vaccine status, and I welcome them back if they want to come back.

Fijn als een hooggeplaatst iemand verzacht. Want boos zijn al zo veel mensen!


Foto: ArTjan Zandbergen

PARANORMALE MOP

De juf viert haar laatste dag op school en alle kinderen hebben een cadeautje voor haar. Marietje’s ouders hebben een parfumwinkeltje dus de juf voelt het al zelfverzekerd aan: “Ik weet wat er in jouw pakje zit, Marietje: een flesje parfum!” Iedereen klapt: wat bijzonder! Dan pakt ze Anneke’s cadeautje aan. Haar ouders hebben een delicatessenwinkel, dus de juf hoeft alleen maar even te schudden: “Laat mij raden, heerlijke chocolade!” Iedereen is overdonderd door het talent van de juf. Klaasje heeft een behoorlijk groot pak. Zijn ouders hebben een drankwinkel, dus de juf schudt het pak even en wil dan een fles champagne zeggen. Het pak lekt ineens flink. Ze dipt er een vinger in en gokt: “Walnotenlikeur?” Klaasje glundert: “Echt niet, juf. Een puppy!”

Domino Orakel, Tijdgeest Magazine
LAST VAN OORSCHELPSCHILFERS?

Raadpleeg het Domino Orakel om te toetsen of dat geen restant is van het luisteren naar verkeerde stemmen. Beter maar DIKKE HANS LEERT VLIEGEN lezen, overal te bestellen. Subtitel: Bestaat Reïncarnatie Echt? Het ideale geschenk voor Sinterklaas en Kerst! Bestel het per mail bij mij en je krijgt er voor je € 27,50 ook mijn voorlaatste boek bij: De Zeven Kwaliteiten Van Een Echte Heks.

Tijdgeest Magazine informeert over alternatieve, spirituele, (on)gezonde, duurzame, innovatieve en maatschappelijke fenomenen en over de kunst van het relativeren. Het wordt BCC gemaild naar 10.710 lezers, ontvangen door 2.552 abonnees via de website en door 2.900 mensen via Facebook. Doorsturen en overnemen graag met bronvermelding..

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen
Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Patrick Kicken, een lezing op Sterrenstof en een gesprek met Peter Toonen bij Café Weltschmerz.
Den Haring is lid van de

 

 

 

    Print       Email

You might also like...

ONGEPASTE GRAPPEN? Negen voorbeelden!

Read More →