Loading...
You are here:  Home  >  Uncategorized  >  Current Article

Tijdgeest Magazine 15 oktober 2018

By   /   oktober 15, 2018  /   Reacties uitgeschakeld voor Tijdgeest Magazine 15 oktober 2018

Tijdgeest Magazine
15 oktober 2018
over Maantorens, asbest, EF, darmen, Koerdistan, hoofddoekjes & D’66.

NIET PLATTE AARDE

Het ruimtestation ISS stuurt aardige foto’s naar beneden, bedoeld om de aanhangers van de complottheorie over de platte aarde te jennen. Reis even per vliegtuig van Santiago in Chili naar Auckland in Nieuw Zeeland in dertien uur (iets langer dan van Lissabon naar Rio de Janeiro= 10 uur) en je weet dat die platte aarde kaarten totaal fake news zijn. Die naïeve gelovers hebben zich laten piepelen door trollen die alle complotzieners in één keer belachelijk wilden maken. Of ze spreken gewoon een andere taal dan jij en ik. Meest gelezen overigens in het nieuws: “Geen explosieven gevonden op Station Tilburg.” Dan weet je hoe erg het is met journalistiek nadenken in Nederland. Ben je eerder blij met Tijdgeest Magazine? Word dan alsjeblieft ook donateur. Want de krant die zogenaamd het echte nieuws brengt, doet vooral aan sensatie en angst aanjagen. Zie hieronder.
“Er is weinig overstroming hier, Bert.” “Ga dan even op je knieën zitten, Ernie!”

STRUCTUREN OP DE MAAN

Ingewijden wisten het al sinds er in 1965 maanfoto’s gingen circuleren die door de eerste Russische satelliet genomen waren. Er staan namelijk allerlei buitenaardse structuren op de achterkant van de maan. In 2001 getuigden veel vooraanstaande politici, militairen en voormalig NASA-personeel ook al over het bestaan ervan en bovendien over de aanwezigheid van UFO’s daar. Films en foto’s, die door de vele Apollo-missies gemaakt werden, moesten eerst in NASA-laboratoria worden gePhotoshopt om onder andere zes kilometershoge torens weg te kunnen retoucheren. Sinds Google Moon software bestaat, kun jij zelf op onderzoek uit gaan. Hier heeft ene Mr Tyler dat al voor je gedaan. Eerst kijken dan pas geloven.

EEN KWESTIE VAN ETHIEK

Kinder-tv wordt geacht allerlei positieve normen en waarden over te brengen. Amerikaanse kinder-tv is een uitzondering want alles wat echt rebels of onorthodox is, wordt daar juist weer belachelijk gemaakt. De volwassen mens ziet vooral een ethisch zooitje in de wereld. Vooral de grote multinationals gaan makkelijker om met ethische normen dan individuen. Pepsi Cola ontbost jungle in Indonesië zonder kopzorgen over de laatste orangutans en over het ecosysteem. Meer palmolieplantages, dat is alles wat telt. Bayer zet rustig zijn sluwste advocaten in om uit te komen onder de claim dat hun pesticides allerlei nuttige insecten doodt en met name de bijenpopulatie in de hele wereld heeft uitgedund. Facebook verwijdert politiek voor Amerika onwelgevalige accounts en geeft je gebruikersprofiel zonder probleem door aan zijn adverteerders. Niks privacy. Microsoft werkt mee aan de gescheiden uitzetting van ouders en kinderen die illegaal proberen te immigreren. Google accepteert de censuur van de Chinese regering. De VVD en CDA verhogen de BTW op groenten, fruit en boeken om vooral armere groepen te treffen en onze schrijvers! ’t Is een lange, schandalige lijst.

Toch zijn al die clubs benauwd voor de mobilisatie van protesten tegen hun harteloosheid. Amnesty, SumOfUs en AVAAZ doen bijvoorbeeld hun best om misstanden aan de orde te stellen. Mooi. Wij idealisten krijgen helaas, eenmaal op hun lijsten, dan soms 5 tot 10 mails per week. Doneren, tekenen, demonstreren! Teveel van het goede werkt ook niet.

SPIRITUEEL OMGAAN MET JE SCHADUWKANTEN

Vooruit dan maar, hier in vijf minuten mijn persoonlijke poging tot verbeteren van de wereld. Praktisch gezien begeleid ik creatief een intensieve cursus van vijf dinsdagavonden (19.30- 23.00 uur) bij mij thuis in Den Haag met ingang van 30 oktober, wekelijks t/m 27 november 2018. Onderwerpen: trancereizen, auraschoonmaken, intuïtief waarnemen, werken met orakelsystemen, karmische astrologie en stokvechten. Kosten 125 euro, maximaal 9 deelnemers. Nog 1 plek vrij. Aanmelden per mail op [email protected].
In het nieuwe jaar ga ik weer een serie van zes Familie Opstellingen geven in Park Schakenbosch in Leidschendam m.i.v. 22 januari 2019. Hier staat een kleine (vijftien minuten) documentaire (Telepathie als Therapie) over mijn werk.


Mooi en tegelijkertijd fout circus

EIGENTIJDS FESTIVAL IN DE AS, UIT DE AS

Naast de overbekende Muziekfestivals hebben de spirituele Zomerfestivals een enorme vlucht genomen sinds het noodlottige afgelasten, in 2015, van het voormalige Eigentijds Festival door het egocircus van zijn eigenaar, Henkjan de Blaauw. Zonder overleg met zijn grote groep vrijwillige medewerkers, workshopgevers en marktkraamhouders besloot hij dat er aan dit EF niet genoeg meer verdiend kon worden voor zijn particuliere project Ecolonie in de Franse Vogezen. De teleurstelling en de schok van zakelijke verliezen bij betrokkenen was groot, maar hier gold achteraf ook: de een zijn dood is de ander zijn brood. Het Healing Festival, het Sjamanistisch Festival, SoulSteps, Open Up, Castle Fest, Hieros Gamos, Lorelei, Healing Garden, O La La, Happinez, Oempa Loempa & Spiriosa namen graag de 1200 ‘vrijgekomen’ bezoekers op.
De Paasheuvel in Vierhouten raakte een grote klant kwijt die 20 jaar lang voor een sluitende begroting had gezorgd. Even probeerde een nieuwe zakelijke uitbater het vroegere succes te herhalen op dezelfde locatie maar dit Eigenwijs Festival bleek na twee jaar met slechts 400 bezoekers niet uit te kunnen. Inmiddels wil Henkjan zijn 25-jarig werkjubileum in 2019 toch weer op de Paasheuvel houden. Spiritueel mag het niet meer zijn, want Ecolonie heeft alle gezweef uitgebannen. Alleen ambachtelijke en yoga-achtige workshopgevers zijn welkom. Men verwacht van 7-10 juni toch minimaal 400 belangstellenden voor het kleien en sieraden of boomhutten maken…
Even hieronder een waarschuwing aan alle hobbyisten voor het oprukken van kunstmatige intelligentie.

ZOMERFESTIVALS

De meeste festivals draaien op de intense interactie tussen een grote groep bevlogen vrijwilligers. Zo noemt bijvoorbeeld initiatiefneemster Sarah Schröder van Healing Garden, een van de kleinere projecten aan het strand van Zeewolde (in de Noord-Oostpolder) een getal van 250. Het is een hecht vriendinnennetwerk dat voor het derde jaar ook 250 bezoekers ontvangt. Noodlot is als je terreinverhuurder steeds maar weer zijn huur drastisch verhoogt. Ideaal als je als organisator zelf eigenaar bent zoals bij het Taribush Kuna-festival in Dwingeloo, mijn favoriet. Voorlopig gaan we weer de winter tegemoet. De tijd van overmoedige ijspret.

Toen het ijs weer was gesmolten…

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS 

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2019, per kalenderjaar dus) van € 25 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet, waarvoor je een extra donatie van € 10 moet doen. Voor langere berichten geldt een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op www.tijdgeest-magazine.nl, goed voor 6.000 views per maand. Hoofdartikelen staan voortaan ook op LinkedIn en Facebook.

* Gratis ebook: ‘Slapend fit’ met kleuren, klanken en kruidenolie en 16 tips voor een goede nachtrust’ van Praveeta Timmerman. Lekker slapen kun je leren!

* Familie Opstellingen iedere eerste vrijdag van de maand in rustiek Lake House in Hagestein (nabij Vianen). Integer, warm, doeltreffend en liefdevol.

* Verdiepingsweek Kerst-Oudjaar, 26-31 december. Landgoed Algoed, Enschede, Bonding, meditaties, zweethut, Familie Opstellingen & Trancereizen. Supergoedkoop. Aanmelden via Facebook.

* Horoscoop-, kinder- en relatieanalyses geschreven door Liz Greene, transit-analyses en horoscoopdagboeken geschreven door Robert Hand. Zie www.ariesastro.nl voor deze en vele andere astrologische rapporten!

Paraview, de wekelijkse spirituele beurs met privéconsulten, groepslezingen en mooie spirituele producten. Nu ook als App. Meer info www.paraview.nl.

* Slapeloosheid? Lig niet langer wakker en nutteloos te fantaseren. De inslaapoefening op de CD Trancereizen van Peter den Haring werkt! Bestellen voor € 16 via [email protected] of hier voor € 14 als MP3-bestand.

* Moeite met grenzen stellen, gevoelens van uitgewoond worden, niet jezelf zijn? Hier kun je voor € 14 een MP3 bestand voor je auraschoonmaak bestellen.  Voor € 16 bij mij de ouderwetse CD.

* www.ruimte-rust.nl: Mooi gelegen accommodatie in Drenthe voor o.a. meditatiegroepen en yoga. Fijne plekken op het eigen land voor meditatie en buitenoefeningen in de stilte.

* Weermanipulatie (geoengineering of Albedo management) door o.a. chemtrails en frequentieveranderingen via HAARP moet op de agenda van de Tweede Kamer te komen. Informeer jezelf, bijvoorbeeld hier. Teken daarom dit Burgerinitiatief!

* Kannibalisme en spiritualiteit verenigen zich in Strandvliet, de nieuwe roman van Satyamo. De viering van het eten en gegeten worden. Sterven als feestje, je lekker op laten eten om in Het op te gaan. Geniet mee met uitbundige feesten, maaltijden en terechtstellingen! Lezen op eigen risico? Hier!

TE LAAT

Zijn onhoorbaar gegil dat stilte heet,
pijnlijk hijgen dat zijn zwijgen ontmand,
verdoving die dan voorbij zijn slapen is,
zo onverwacht voelt hij zo’n gemis.
Hij hoopt dat zij dit ergens weet
en ’s nachts een fijnvoelende hand
astraal uitstrekt naar hem, naar zijn gelaat.
O sis! Te laat. Ze lacht en drinkt en danst op straat.

MATRIARCHAAT IN KOERDISTAN

“We zullen terug moeten naar een moderne variant van matriarchale samenleving, zoals die zo’n tienduizend jaar geleden bestond, in de neolithische tijd. De patriarchale cultuur heeft ons kapitalisme, nationalisme, concurrentie, ongelijkheid, macht, wapens, oorlog en de diepe kloof tussen rijk en arm gebracht.”
Ik had dit allemaal zelf kunnen schrijven maar iemand anders, een vrouw deed het. Deze visie van zeer progressieve Koerdische strijders is door Fréderike Geerdink (1970) opgetekend in haar boek Dit vuur dooft nooit. De PKK voert sinds 1976 oorlog tegen de Turkse staat. Ze heeft zusterorganisaties in Noord-Syrië, Noord-Irak en Iran. Het Koerdische volk is immers verspreid over vier verschillende landen. De ideologie van de PKK steunt de vrouwenstrijd. Dat wordt een Titanengevecht tegen het Turkse fascistoïde machismo, dat inmiddels een dictatoriaal karakter heeft gekregen. Karma?


Tibetaanse astrologie: demonen zijn overal onder ons…

HOOFDDOEKJES

Hier in Nederland verbijsteren ondertussen oudere Surinaamse vrouwen zich over het feit dat hun generatie heftige strijd heeft moeten voeren voor het afschaffen van de hoofddoekjes daar, terwijl onbenullige, uitsloverige jonge meisjes hier lekker weer de hoofddoek om doen om ergens bij te horen. Triest. Eindelijk raken echte mannen zich weer wat bewust van de macho Donald Trump cultuur in hun eigen wezen, maar tegelijk zullen echte vrouwen de giftig-onderdanige vrouwelijkheid in henzelf om zeep moeten helpen…

ASBEST ALS STRAF

Van een verkeerde partnerkeuze kan je nog binnen een redelijke termijn af. Maar krijg je gewoon wat je verdient als je een niets en niemand ontziend corrupt regeringsapparaat kiest? De World Trade Centers in New York, die op 11 september 2001 (9/11) aan puin werden geschoten, lieten 2 miljoen kilo kankerverwekkende asbestpoeder vrijkomen. De Joodse eigenaar hoefde gelukkig zijn onroerend goed niet zelf prijzig te saneren, daar zorgde de CIA wel voor. Vooral de hulpverleners ter plaatse en de niet Joodse, niet tijdig gewaarschuwde kantoorpopulatie van de drie gebouwen zullen kanker ontwikkelen, vreest men. Als je houdt van deprimerend nieuws kun je hier goed terecht.

D’66 HEERLIJK VERJONGD?

Toen Kennedy werd vermoord, was ik 17 jaar en ontzet over de smerige intriges die daarna aan het licht kwamen. Zo’n zelfde complot ontwaarde ik (mede door die eerdere ervaringen) direct naar aanleiding van die inside aanslagjob van 9/11 in New York. In 2001 was de nieuwe D’66 leider Rob Jetten 14 jaar. Misschien was hij toen al zo slim en maatschappelijk betrokken dat hij het Teken Aan De Amerikaanse Satanische Wand kon zien en herkennen. Dat betwijfel ik echter. Hij was vast gekweld bezig om uit de kast te komen. Levenservaring maakt dat je sneller door veel illusies en fakenews heen kunt prikken. Nu moet Robbie eerst maar eens het lijvige rapport van de Vereniging van Amerikaanse Ingenieurs en architecten -3000 leden-(https://www.ae911truth.org) gaan lezen om zich een objectiever oordeel te vormen over die Amerikaanse Augiasstal. En over hoe Nederland het nepnieuws daarover klakkeloos overneemt. Daadkracht is maar een van de vele kwaliteiten van een integere politicus, zuiver inzicht vraagt soms langdurig eigen onderzoek. En een goed geheugen.

  BUNKERMOP

Als Bertje op maandagochtend begint met zijn opstel over zijn belevenissen van het afgelopen weekend kijkt de juf even mee over zijn schouder. Ze schrikt: “Wat!? Je vader is vrijdagavond in die diepe bunker bij het strand gevallen? Vreselijk! Hoe is het nu met hem?” Bertje haalt zijn schouders op: “Sinds gisterenavond horen we hem niet meer om hulp gillen, juf.”

NIEMAND WEET ALLES. JIJ WEET HEEL VEEL. MAAR LUISTEREN ZE WEL NAAR JE?

Raadpleeg toch eens het domino orakel! En word alsjeblieft donateur!

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen

Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Hier interviews met hem door Lisanne Hogerwerf & Lilian Ferru plus een lezing op Sterrenstof.

 

 

 

 

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien 1 oktober 2022

Read More →