Alternatieve informatie over spirituele, (on)gezonde, duurzame, innovatieve en maatschappelijke fenomenen en over de kunst van het relativeren staat onder redactie van Peter den Haring. Tijdgeest Magazine is een tweewekelijkse gratis publicatie van de Stichting Open Ontmoeting Olivijn, BCC gemaild naar 14.037 lezers, ontvangen door 5.050 abonnees via de website. Doorsturen en overnemen graag met bronvermelding. Uitschrijven bvk via de afmeldlink onderaan deze mail.

 Tijdgeest Magazine van 15 december 2018 gaat  over exorcisme, ayahuasca, XTC, biertesten, vuurwerk & olivijn.

EXORCIME IS IN

Exorcisme is in, vooral in Amerika worden boze geesten uitgedreven. Waarheen wil je dan weten? En wat zijn boze geesten precies? Zwanger worden is toch ook eh, een andere ziel toelaten in jouw lijf?

In Amerika gelooft 86% van de volwassenen in de duivel. Griezelig. Dat was vijftig jaar geleden nog niet eens de helft. In 1973 schrok men op van de film The Excorcist maar dat was nadrukkelijk horror, hoe dichtbij de realiteit het verhaal ook kwam. Tegenwoordig zijn de (meestal katholieke) exorcisten niet aan te slepen want het fenomeen overschaduwing vindt zorgwekkend veel plaats. Wie te maken heeft met een traumatische jeugd of misbruik, zal meer dan gewoon gevoelig zijn voor occulte verkrampingen. De absurde Halloween hype heeft de sfeer niet verbeterd. In zulke gevallen zijn onze astrale, energetische bezoekers demonisch geworden overledenen, die als plaag- of kwelgeest wraak komen nemen voor eerder aangedaan lijden. Het slachtoffer schreeuwt, gilt en kan soms zelfs gewelddadig worden. Een gehele of gedeeltelijke verlamming komt ook voor. Niet zelden verandert iemands gezicht of de stem. Soms spreekt iemand zelfs een andere, ongewone taal.

De reguliere medici noemen het meestal schizofrenie of een vorm van hallucineren, hypnotherapeuten weten meestal wel beter. Waarom? Omdat onderhandelen met die bezetenheid niet zelden goed/enig resultaat oplevert. Priesters kennen helaas meestal maar één remedie: de uitdrijving. Satan moet Back to hell, maar daar spreekt weinig compassie uit. Psychische hulp verlenen aan die zogenaamde demon kan ook nog een optie zijn. Er kan overigens ook nog gewoon sprake zijn van een familievloek. Een iets modernere oplossing voor zoiets kan in de methode van Familie Opstellingen gevonden worden. Ongerust? Bel mij dan.

ZWANGER ALS OVERSCHADUWING

We hadden het over negatieve effecten van occulte gevoeligheid. In positieve zin bestaat iets vergelijkbaars. Zwanger worden is natuurlijk het ultieme voorbeeld van een psychische overschaduwing: een andere ziel komt in jouw zenuwgestel. Als het een beetje wil, ga je zelfs zijn/haar stem in jouw hoofd horen. Veel moeders berichten over zulke ervaringen. Na de bevalling moet je eigenlijk je aura schoonmaken van ‘resten’ van je kind. Fijn. Laten we met dit inzicht meer begrip opbrengen voor al die mensen, ook mannen en jongens, die even goed (eerder akelig) last hebben van dit (paranormale) fenomeen. En vooral voor de talloze stemmenhoorders (m/v) die onze inrichtingen bevolken. En nooit begrepen zullen worden.

AYAHUASCA GEVAREN

De ideale poort voor een wezen uit andere dimensies is het ver uit de hand gelopen drugsmisbruik. Alcoholleed hoef ik niet nader te omschrijven maar de veelgebruikers kennen hun deliriumgeesten. GHB is berucht. LSD ook. Na Ketamine ben je een deel van je geheugen kwijt dus ook je eventuele horrorervaring. Mooi maar niet heus. Wiet doet als geneesmiddel veel goed tegenwoordig maar de blowende HSP-ers, de hooggevoeligen onder ons, worden vaker dan leuk bezocht door Iets Van Elders.
Hoe blijmoedig ook allerlei therapeuten hun workshops met dat andere heftig hallucinerende middel, Ayahuasca, aanprijzen, hoe mooi sommigen ook hun prachtige, waanzinnige ervaringen beschrijven, er ligt ook daar veel narigheid op de loer. Alles heeft een prijs, zou je kunnen zeggen. Wat ‘kost’ je Ayahuasca?

Ten eerste: veel door Zuid-Amerikaanse bronnen geïnspireerde begeleiders bieden een drank aan die is getrokken uit bepaalde lianen en boomschorsen uit dat gebied. Dat trekt tijdens jouw trip energetisch soms ook astrale wezens uit dat soort oerwouden aan. De gemiddelde Nederlander/Europeaan kan daar best last van krijgen (of zich simpelweg gek schrikken). De betere aanbieders maken hun toverdrank van lokale Mimosa, Syrische Wijnruit en citroen, een combinatie die voor ons geestelijk makkelijker te verwerken is.

Ten tweede: meereizende Zuid-Amerikaanse sjamanen hebben totaal andere ideeën over ‘onze’ psychische problemen dan zich in hun eigen cultuur manifesteren. Sommige komen hier simpel wat geld verdienen en mooie tripmuziek maken. Zelden zijn het therapeuten die snappen wat hun Europese clientèle bezig houdt. Veel bittere theedrinkers hier ervaren spontane regressies naar vorige levens zonder dat ze zich dat zelf realiseren. Van passende, helderziende hulp in zo’n situatie is in de meeste groepsessies dan geen sprake. Iedereen ligt moederziel alleen te liggen op zijn/haar matje en ziet maar wat hij/zij met zijn visioenen aan moet. Mooie witte jurkjes en lieve liedjes zingen brengen wel sfeer maar niet automatisch inzicht.

Ten derde: van nazorg is zelden sprake. De betrokken trippers gaan naar huis nadat ze zes tot tien uur onder de invloed zijn geweest. Weekendceremonies kunnen wel beter werken maar zelfs nog tot dagen daarna kan men effecten van de trip krijgen. Een extatische flash, een naijlend inzicht maar ook onzekerheden, angsten, bezoekingen en soms echte wanen. Hierboven beschreef ik al de rampen die overschaduwingen met zich mee brengen. Daar hebben andere hulp- en zorgverleners dan weer de ellende van, terwijl de tripaanbieders zelf het beursje gevuld hebben. Driehonderd piek per weekend is niks.

Enge meisjes


THERAPEUTISCH TE VERWERVEN INZICHT

Vanuit mijn eigen ruime ervaring kan ik zeggen dat het beruchte Ayahuasca-overgeven vooral een gevolg is van het walgen van delen van en/of processen in jezelf. Daar is diepe zelfacceptatie bij nodig. De ook bekende heftige diarree ontstaat vaak omdat iemand oude psychische ballast of zelfs niet-eigen energieën probeert los te laten. Verlammingen zijn beslist geen goed teken en ik weet waarover ik praat. Je schrikt je ook gek als je iemands ademhaling vlakbij hoort (niemand in de buurt!) of een onzichtbare hand in je nek voelt. Als een begeleider, liefst een auralezer, weet waar jij door heen gaat en je stimuleert en steunt, wordt de sessie meestal zeer veel rustiger. Vaak is achteraf een bewuste auraschoonmaak nodig.

XTC

Qua therapeutisch rendement pleit ik eerder voor het gebruik van XTC van een goede kwaliteit. Goedkoop (€ 5), overzichtelijk (3-4 uur in ‘trance’) en daar direct waarneembaar weer uit. Dat doet ook weer recht aan het feit dat XTC ooit ontworpen is voor therapeutisch gebruik door een bevlogen Amerikaanse psychiater, Claudio Naranjo, als zachtere vervanger van het oncontroleerbare LSD. Maar goed, ons nationale morele boegbeeld en ankerpunt voor sociale verbetering, Mark Rutte, vindt XTC rotzooi. Als klakkeloos CIA-adept wil hij het als Hard Drug blijven vervolgen. Tja. Baanbrekende visies mag je van deze regering nu eenmaal niet van verwachten.
Zoek dus maar zelf uit wat je wilt. Voor een visie op Enig Groot Geheel verwijs ik graag naar interview van Patrick Kicken met mij   voor Geen2.nl.

REDDINGBRENGENDE OLIVIJN

Bij elke vulkaanuitbarsting wordt er enorm veel broeikasgas (CO2) de atmosfeer ingeblazen, naar schatting jaarlijks 300 miljoen ton. Die CO2 zakt via neerslag langzaam weer terug naar de aarde. Daar wordt het meeste op natuurlijke wijze onschadelijk gemaakt. Vooral door de verwering van gesteenten en met name door het mineraal Olivijn (Magnesiumijzersilicaat), dat water en CO2 uit de lucht haalt en omzet in een watersoort waar die opgeloste koolstofdioxide in zit. Via rivieren komt dat bicarbonaat in zee waar het neerslaat als kalksteen. Het meest bekend daarbij zijn bijvoorbeeld de witte kliffen van het Engelse Dover. Ook vergroot het opgeloste Olivijn de CO2 opname extra door een toename van de groei van kiezelwieren, welke neerslaan als koraal. Niet alleen de natuur kan CO2 zo veilig en duurzaam opbergen. Ook de mens kan die truc uithalen door vergruisde Olivijn uit te strooien over weilanden en akkers. Dat is althans het lumineuze idee van de 86-jarige oud-hoogleraar geologie en petrologie Olaf Schuiling. En waarom doen we dat dan niet als proef in Nederland? Omdat we druk zijn met beeldschermverslaving, voetbalfraude en vuurwerkoverlast? En met Kerstinkopen vanzelf?

VUURWERK VERBIEDEN

 InCalifornië hebben zeervreemde, gearrangeerde bosbranden net als vorig jaar slachtoffers geëist. Tijd voor gele hesjes daar. Ook in Nederland hebben wij zo onze problemen. Criminelen bliezen bijvoorbeeld de deur van een flat op met vuurwerk. Kan allemaal en gaat nog erger worden. Bange burgemeesters mogen weer zelf bepalen of ze vuurwerk toe gaan laten in hun gemeente. Straten mogen zelf democratisch besluiten of ze vuurwerkvrij willen zijn. Alsof iemand zo’n getatoeëerde dronken gek van 1.91 wil gaan tegenhouden!? Bah, wat een onverantwoordelijk afschuifbeleid. Al een leven lang hoor ik protesten tegen dat infantiele, heidense vuurwerk afsteken met Oud & Nieuw. De luchtverontreiniging is enorm en eist talloze slachtoffers op termijn. Je ziet de meeste ongelukken ontstaan bij verkapte bommengooiertjes, die bij de Taliban zouden gaan als ze in Irak woonden. En maar zeuren over terrorisme. Nee, die huisdieren vinden jouw lawaaibombardement leuk! En die zwavelmist is gezond! Steek dat brandende rotje in je mond, eikels en gooi dan juist je sigaar weg!

Konijntje huilt. Wil niet worden opgegeten met Kerst. Ook niet met Pasen.

BERICHTEN VAN ONZE SPONSORS

Alleen donateurs kunnen oproepjes plaatsen in TM. Donateur word je door eenmalige storting (tot 2020, per kalenderjaar dus) van € 25 op de rekening van de Haagse Stichting Open Ontmoeting Olivijn: NL73 INGB0005008174 onder vermelding van je mailadres. DOEN! Houd ons in de lucht!
Een oproep is altijd drie regels, maximaal 25 woorden, waarvan 3-4 vet, waarvoor je een extra donatie van € 10 moet doen. Voor langere berichten geldt een tarief van € 0,50 per woord. Je annonce wordt doorgeplaatst op deze site, goed voor 6.000 views per maand. Hoofdartikelen staan voortaan ook op LinkedIn (11.000 volgers) en Facebook (4.000 volgers). Enne, word jij volgend jaar donateur? Of zelfs nu al?

* Training Familie Opstellingen (Kijken naar je Blinde Vlek), 6 dinsdagavonden m.i.v. 22 januari 2019 in Leidschendam. Begeleiding Peter den Haring. Zie de documentaire Telepathie als therapie.

* Astrologisch Congres Forecast 2019 & Beyond: De kanteling van de huidige economische cyclus 19 januari 2019, Hotel Breukelen. Voertaal: Engels. Met Raymond Merriman, Drs. Karen Hamaker-Zondag, Antonia Langsdorf en Irma Schogt.

* Gratis e-book ‘Slapend fit’ met kleuren, klanken en kruidenolie en 16 tips voor een goede nachtrust’ van Praveeta Timmerman. Lekker slapen kun je leren!

* www.ruimte-rust.nl : Mooi gelegen accommodatie in Drenthe voor o.a. meditatiegroepen en yoga. Fijne plekken op het eigen land voor meditatie en buitenoefeningen in de stilte.

* De Kaarsvlam, sinds 1947 over spiritualiteit, astrologie, gezondheid, kruiden, esoterie en veel andere onderwerpen. Actuele ontwikkelingen vanuit een spiritueel perspectief. Vraag digitaal proefnummer: kaarsvlam@uyldert.nl.

* Slapeloosheid? Lig niet langer wakker en nutteloos te fantaseren. De inslaapoefening op de CD Trancereizen van Peter den Haring werkt! Bestellen voor € 16 via info@peterdenharing.nl of voor € 14 als MP3-bestand. Ook de Cd Auraschoonmaak voor wie moeite met grenzen stellen heeft.

* Toch moeite met in slaap komen? Ga gewoon twee blokjes om rennen. Goed als inbraakpreventie in je buurt, spannend op avonden dat het groot vuil buiten ligt. En gevaarlijk als je ondertussen de illegale sticker plakt waar NOS journaal=Nepnieuws op staat.

* Nieuw bij Uitgeverij Hajefa: Issa, zoon van de zon. Een andere kijk op het leven van Jezus en hoe te verbinden met het goddelijke in en buiten onszelf. Ook de Maankalender 2019 is er weer.

* Jouw oude IT-apparatuur inleveren voor kansarme medemensen. Dat kan. Raadpleeg deze club: https://nl.snew.eu/  

* Bijzondere piano-optredens voor o.a. mensen met dementie. Wilt u mij (Bert-Jan van der Mieden) een handje helpen? Doneren of meedenken?  

* Succesvolle Nederlandse hedendaagse kunstpioniers zijn er niet veel. Zo wel Han Bakker in Polen. Bekijk zijn objecten en collages in de documentaire.

* De Correspondent is een journalistiek platform zonder advertenties, dat behoorlijk alert is op industrieel en politiek nepnieuws. Er is nu sprake van een crowdfunding actie omdat De Correspondent internationaal wil gaan. In een satirisch Amerikaans TVprogramma wordt dat aardig uitgelegd .

Jij vindt het leven met Windows-10 maar complex? En Office 365 een wereldramp?

HET IS NIET WAT JE DENKT

Geloof, hoop en liefde, daar zou het om draaien (wordt gezegd). Van de liefde snappen we inderdaad zo langzamerhand iets, maar in wat of wie geloven we eigenlijk? En is er hoop op een betere wereld?
Regressietherapeut en coach Peter Toonen schrijft in zijn nieuwe boek  Opgesloten in een piramide hoe 13.000 jaar misleiding en manipulatie door buitenaardse wezens ons tot geestelijke slaven heeft gemaakt, geketend door verneukte mythen en religieuze dogma’s, door genetische trucs en reptiliaanse machtsdrift. We zitten gevangen in een bizarre Matrix. Tenminste, wie zich zijn eigen Goddelijke scheppingsmacht en – kracht realiseert, die kan zich boven de empathie- en humorloze verborgen machthebbers uitwerken. Begin met dat boek te lezen, te bestellen via energietonen@gmail.com

KERSTMOP

“Dat is echt de laatste keer!” had Hij gezegd. Waarschuwen hielp niet meer. Het moest afgelopen zijn met die grapjes over de Almacht. “Zal ik NOG maar eens iets aan het klimaat doen misschien?” vroeg Hij Zijn eniggeboren Dochter. Ze werd weer zacht naar Haar oude, teleurgestelde Vader. “Niet deze Kerst toch?” had Zij liefdevol gevraagd. Hij streek maar weer eens over Zijn Hart en over Haar haar.

Dit een a-spiritueel grapje? Veel meer keuze is er altijd op mijn  humorpagina. Mijn  editing systeem op WordPress is helaas  vernieuwd en nu traag en onbegrijpelijk.  Zelf lach ik dus weinig.

JIJ VOELT JE VROEG OUD? EN JE BENT NOG GEEN 73?

Hoe voelt je hart? Houd je nog wel van jezelf? Raadpleeg eens het domino orakel! En word alsjeblieft dan volgend jaar donateur! Voor het te laat is.

Redactie Tijdgeest Magazine: Peter den Haring
Ook voor tekst, coaching, beroepskeuzeadvies,
karmische astrologie, auralezen & familie opstellingen
Kornoeljestraat 118 2564 LT Den Haag 070-3646639 www.peterdenharing.nl
Interviews met mij doorLisanne Hogerwerf, Lilian Ferru of Patrick Kicken plus een lezing op Sterrenstof.