Loading...
You are here:  Home  >  Uncategorized  >  Current Article

BAATZUCHTIGE SEKS OP DE WERKVLOER

By   /   september 17, 2018  /   Reacties uitgeschakeld voor BAATZUCHTIGE SEKS OP DE WERKVLOER


1 op de 10 vrouwen profiteert van de wellust van de baas of collega. De helft zoekt gewoon vrijblijvend oefenmateriaal. MeToo?

In 1991 bleek uit psychologisch onderzoek dat maar liefst 42% van de Belgische werkne­mers ooit ‘iets’ had met een collega. Slechts 7%  kwam daar voor uit. Nederlands onderzoek in 2011 bevestigde min of meer die getallen. Tegenwoordig gaat het om bijna de helft van alle werkenden. Uit de enquêtes bleek dat haast tweederde van de betrokkenen vroeg of laat betrapt werd, waarna meestal overplaat­sing of ontslag volgde. Een vijfde van de vrouwelijke onder­vraag­den zei  het met de baas te doen, de helft daarvan had daarvoor hebzuchtige motieven. De band tussen geld en sexappeal was overduidelijk.  Yes: 1 op de 10 profiteert van de wellust van de ander!
Wat zijn de verleidelijkste momenten? Carpoolen staat hoog, maar nog eerder zijn de collectieve bijscho­lings­weekends berucht.  Intimiteit en werk vloeien dan makkelijk in elkaar over, hoewel de omgeving het doorgaans als een verboden liefde bestempelt.
En waarom dan toch al dat ge­flirt? Simpel: dezelfde job betekent ook vaak dezelfde interes­ses.  Men heeft moeite met sleur thuis en/of men is gefrustreerd door de bezitsdrang van de vaste partner. En dan nog even dat andere argument: testosteron en grote lust. Mensen trouwen ook op veel latere leeftijd dan vroeger en daardoor lijkt er meer be­hoefte aan die gelegenheids­seks te blijven, het patroon van voor hun definitieve stap. De helft van alle Ameri­kaanse huwe­lij­ken schijnt voor­ge­kookt in de lift, naast de kof­fieautomaat of tussen de archieven, maar het grootste deel van die werkre­laties is overspelig. Ook daar (in de V.S.) prikkelt vooral struc­tureel over­werken tot slip­per­tjes.

Sommige werknemers zoeken trouwens actief naar een eh, oefenwipje. Oefenen? Ja. Naarmate veel meer iets bewustere personen cursussen, trainingen en therapie volgen om hun leven leuker te maken, zijn, meer dan ooit, mensen gaan verlangen  naar het overstijgen van hun kernangsten. Dat betreft vooral verlatingsangst, angst voor overgave en angst voor tekortschieten. En het beruchte minderwaardigheidscomplex. Te dun, te dik, niet sexy, niet geil genoeg.. Denkt je collega daar gelukkig toch anders over? De baas heeft geen last van faalangst en jij wel? Maar hij vindt je nieuwe ondergoed wèl fantastisch? Thuis oefenen met je partner is niet altijd veilig en een slippertje met iemand die je ook redelijk goed kent (van je werk) is dan vaak prima oefenterrein.

In tv-soaps zijn die werkromances  misschien spannend, maar in de realiteit res­teert een hoop leed, ook omdat er vaak jaloezie, achterdocht, machtsongelijkheid en  gezagson­dermijning aan te pas komt. De veel optredende latere ontkenning en schijnheiligheid van de vreemdganger  bleek het grootste motief voor wraakacties. Dat werd naderhand erger gevonden dan de seksuele affaire op zichzelf. De benadeelde, zeg verloochende partners waren vaak de vrouwen. Daarmee kan iedereen zich eigenlijk wel wat bij de actuele MeToo-hype voorstellen.

Als jij jezelf beter wilt leren kennen, is een karmische analyse van je geboortehoroscoop een uitstekend alternatief voor een lastig probeersel rond seks op de werkvloer.  De  astroloog ziet niet zelden onvermoede talenten en niet optimaal gebruikte kwaliteiten. Zoiets kan bovendien een stimulans zijn om eens naar een ander beroepsperspectief (met minder sleur?) om te kijken. Alle informatie staat op www.peterdenharing.nl.

    Print       Email

You might also like...

Tijdgeest Megazien 15 december 2019

Read More →