Loading...
You are here:  Home  >  HSP  >  Current Article

Hulp aan hoogsensitieve kindertjes

By   /   augustus 7, 2016  /   Reacties uitgeschakeld voor Hulp aan hoogsensitieve kindertjes

Vader en moe kind blauw 440

Deze zeven remedies voor steun aan HSP-kids zullen hun ouders beslist helpen. Het gaat om herkennen, aanraken, afstrijken, afspoelen, trancewerk, auraschoonmaken en bidden. Simpele technieken om je kind te helpen met het verwerken van alles dat uit dit Enorm Grote Universum op je af komt, als je eenmaal geboren bent.

Hoogsensitieve kinderen hebben meestal moeite met grenzen stellen en bewaken. Door dat lastige en energievretende proces kunnen ze overprikkeld raken en daarmee oververmoeid van alle inspanning om een beetje zichzelf te blijven. Het loslaten of ‘lozen’ van een teveel aan energie of informatie is even vaak een probleem.

Als reactie hierop ontwikkelen hooggevoelige kinderen verschillende zelfbeschermingsmechanismen, allerlei vormen van autisme en ADHD bijvoorbeeld. Soms krijgt men huidklachten omdat de huid de laatste energetische barrière is tussen jou en de ander. Het wordt een precair waarschuwingssysteem, als je directe buitenkant ook al niet goed meer als aurabescherming functioneert. Soms creëert men overwicht als een voelbare buffer naar de spanningsvolle wereld.

Een auravervuiling kan tot vervelende gevoelens en gedragsproblemen leiden waarvoor de regulier medische wereld nauwelijks een andere oplossing weet dan Ritalin of andere medicijnen en ‘gewone’ gedragstherapieën.

Als jij je zelf bewust bent van je eigen subtiele gevoeligheid, dan is het waarschijnlijk makkelijk om een hooggevoelig kind te herkennen. Druk (ADHD-achtig) vanwege de overstelpende geestelijke indrukken of juist afwezig in een systeem van afsluiten voor de te grote hoeveelheid indrukken. De kids dissociëren of raken verdwaald in een autistisch spectrum. Doordat sommige van deze kinderen al vroeg weten te ontsnappen uit de heftige, aardse realiteit, kan je echter iets over het hoofd zien.

Laat me daarom hier een aantal astrologische criteria aangeven die kunnen wijzen op problematische hooggevoeligheid (HSP). Volwassenen kunnen uiteraard een schriftelijke test doen (kijk bijvoorbeeld eens op www.hsp.jouwpagina.nl), maar bij kinderen en pubers is een astrologisch testje handiger en simpel.
Je hoeft niks verder van de astrologie verder te weten. Tik de geboortegegevens van je kindje in op www.1horoscoop.nl en analyseer dan gewoon alleen de onderstaande posities en aspecten. Rood is moeilijk, groen is mooi, blauw is twijfelachtig.

Radix vergelijking copy

ASTROLOGIE

Ik hanteer in mijn astrologische praktijk vier toetsingselementen: 1) planeten in het (over)gevoelige sterrenbeeld Vissen, soms in stressaspecten met andere punten, 2) planeten in het 12e huis (dat van paranormale, fijngevoelige maar ook wantrouwige zaken), soms moeilijke dingen in 4e (familie, voorouders) of 8e huis (de dood, overledenen, macht & onmacht), 3) meerdere aspecten op Neptunus (niet alleen met Pluto). Punt 4 betreft een slechte gronding: weinig of niets in de aardse tekens Stier, Maagd en Steenbok.
De combinatie van onaangename en vaak moeilijke posities geven aan dat iemand waarschijnlijk grote problemen met HSP heeft (overgevoelig voor licht, geur, geluid, tijdsdruk, sfeer, agressie of gevoeligheid voor overschaduwing). De positieve conjuncties en driehoeken tonen of iemand het bijbehorende talent kan gebruiken. Dan worden het genezers, creatieve innovatoren, intuïtieve kunstenaars of fijngevoelige therapeuten. Beter gronden (bijvoorbeeld met sporten, dansen, tuinieren en handenarbeid) plus een regelmatige auraschoonmaak is bijna altijd essentieel.

Met een beetje verstand van astrologie zie je het zo: HSP-ertjes met mooie Neptunusaspecten? Dan komt het wel goed met je koter, met vierkanten (90 graden) of opposities (180 graden) of meer dan één inconjunct (150 graden) op Neptunus is er werk aan de winkel. Want die kindertjes ‘zien’ van alles, ze voelen overal en nergens wezens, doden of ‘dingen.’

Veel (kinder)psychologen uit de no nonsense club blijven consequent cynisch over het zicht op vorige levens van zulke kinderen en over hun vermeende contacten met overledenen: “Ach, mevrouw, u verschaft uzelf de ruimte om te geloven in geesten, andere dimensies of vormen van bewustzijn die voor het rationele denken niet te bevatten zijn.”
Ja, hallo! Daar schieten die zogenaamd hallucinerende kids niets mee op. Zodra ze 13, 14 jaar zijn zullen ze het nut inzien van zelfstandig oefeningen doen om je aura schoon te houden. Jongere kinderen moeten voor die tijd een voorbeeld aangereikt krijgen van een begripvolle ouder.

Laten we voorop stellen dat die gevoeligheid van jouw kind niet uit de lucht komt vallen. Niet zelden is het immers een genetisch doorgegeven familietrekje. Vaak is een ouder (of beide) ook al van het overgevoelige soort. Of was oma of opa een pietsje mediamiek. Juist die betreffende ouder moet dan zelf een auraschoonmaak leren. Ik beveel altijd graag mijn eigen simpele CD AURASCHOONMAAK aan. Met die kennis en die oefeningen kan je dan ook je kindje ‘opschonen.’

Kindervingerverf

AANRAKEN & GRONDEN

HSP kids moet je zoveel als je maar kan aanraken. Knuffelen, omhelzen, op schoot nemen enzovoorts. Zo kan het kind op jouw grondingslijn even tijdelijk ankeren. Zijn of haar spanning vloeit dan automatisch naar de aarde af via jou. De volgende behulpzame stap is het afstrijken van aura en lichaam. Masseer altijd eerst de voeten van je kind. Staan, zitten of liggen maakt niet uit. Het fysieke lichaam hoeft niet eens aangeraakt te worden (mag wel natuurlijk). Het is de eerste auralaag die als het ware beluchtigd wordt. Het teveel aan spanning wordt van het hoofd naar de voeten gewapperd of gestreken. Je kunt dus zo’n vijf centimeter boven het lichaam blijvend iemands energie van boven naar beneden ‘schonen’ (energetisch het auraveld wassen). Als je zelf iets van blokkades voelt, mooi. Stel je maar voor dat je er zonlicht doorheen spoelt en hup, de troep naar beneden, naar een soort doucheputje in de aarde. Vroeger waren er in elk dorp ‘strijkers’, mensen, soms magnetiseurs genoemd, die gestresste medemensen even ontspannend van boven naar beneden afstreken.

Onzin? Lang geleden deed ik de opleiding Therapeutic Touch aan het Utrechtse Van Praag Instituut. Daar werd vooral aan verpleegkundigen onderwezen hoe zij patiënten met allerlei klachten (vooral pijn en stress) konden behandelen, zonder iemand fysiek te hoeven aanraken. De resultaten van deze techniek zijn wetenschappelijk onderzocht en de gezondheidsclaims werden bewezen verklaard. Vraag niet hoe het kan, maar profiteer er van!

Afstrijken en afspoelen vallen in dezelfde categorie. Dus: ga onder de douche met je kind en vraag het de ogen te sluiten. Dan suggereer je dat er warm gouden toverlicht uit de douchekop stroomt, dat je hele lichaam schoon spoelt. Vraag het kind met het innerlijk oog mee te kijken: “Zit er ergens nog een viesje, of een zeikertje? Een ouwe zeur of een pestkop? Hup, we spoelen ze allemaal door ons riool naar de zee.”

TRANCEWERK

HSPkindjes zijn doorgaans gevoeliger dan gemiddeld voor trancewerk. Terwijl je je kotertje afstrijkt, zing je bijvoorbeeld ’s avonds voor het slapen altijd hetzelfde ontspannende, slaapverwekkende liedje. Je maakt steeds dezelfde bewegingen, knijpt even speels in de oorlelletjes en dan in een pinkje en je fluistert drie keer (of meer): “Laat maar gaan, laat maar los, stuur je bangheid naar de maan, begraaf je boosheid in het bos. Laat maar gaan, laat maar gaan.” In zo’n lichte trance slaapt je kindje in en meestal als een roos. Herhaling is de grote truc.

Suggestieve verhaaljes vertellen voor het slapen gaan is eveneens een probaat middel om het psychische zelfgenezende vermogen van je kind aan te sturen. Hieronder een beproefd tekstje. Al je eigen variaties zijn vanzelf ook prima.

“Stel je maar eens het mooiste vakantiehuisje van de wereld voor. Er zit een groot raam in, waardoor je de hele wereld kunt zien. Er zit ook een stevige deur in. En jouw bedje staat er natuurlijk. Wil je lekker rustig slapen? Zonder akelige dromen? Daar weet ik iets op. Kijk, we doen het raam open en dan zien we aan de zijkanten ijzersterke luiken, die we dicht kunnen doen. Helemaal dicht. Met een grendel aan de binnenkant. Zo. Daar kan niemand meer binnen sluipen. Laten we eens kijken of er binnen in jouw huisje nog iemand zit die er niet hoort te zijn. Voel maar, kijk maar. We zoeken alles op en dan zetten we dat rare bezoekertje buiten. Buiten de deur. Hoep! We blazen alles weg en je huisje schoon. En dan nu de deur. Die doen we op slot aan de binnenkant. Jij krijgt het sleuteltje. Dat mag je onder je kussen bewaren. Nu kan niets op de grote wereld naar binnen komen. Jij zit veilig binnen in je warme bed. Slapen maar, slapen maar, de dag is klaar. Buiten is het niet meer licht. Doe je oogjes nu maar dicht.”

Deze techniek werkt meestal perfect bij verbeeldingskrachtige kinderen. Gewoon een beetje blijven oefenen met de minder fantasievolle kids!

BIDDEN VOOR JE KIND

Een extra remedie voor noodgevallen: ga bidden om hulp voor je kind. Gewoon hardop deze boodschap het Universum insturen: “Hallo Engelen, ik ben (je hele geboortenaam) en vandaag is het voor mij hier (de datum). Ik houd zielsveel van mij zelf en van (hele geboortenaam van het kind). Ik vraag om hulp om dit kind beter af te sluiten voor alle invloeden die hem of haar verstoren, totdat dit kind het zelf aan kan. Amen.”

Zo. Met deze gebruiksaanwijzing kom je een heel eind. Alle succes wenst je Peter den Haring

De CD Auraschoonmaak is verkrijgbaar door storting van € 16 op NL73 INGB0005537953 op naam van Uitgeverij Timetext in Den Haag. Vermeld je adres! Je ontvangt de CD binnen vijf dagen.

(In verkorte vorm gepubliceerd in het tijdschrift Paravisie, november 2015)

    Print       Email

You might also like...

DE HOOGGEVOELIGHEIDSTEST

Read More →