Loading...
You are here:  Home  >  HSP  >  Current Article

Hooggevoeligheid bestrijden met Ritalin?

By   /   december 1, 2016  /   Reacties uitgeschakeld voor Hooggevoeligheid bestrijden met Ritalin?

simpson-kid-copy
Op 19 november vond in Nijmegen het Symposium
GEEN ZIN IN RITALIN plaats. Honderd mensen uit het ‘vak’  luisterden naar elkaar.  Hoognodig want 15.000 Nederlandse kids slikken Ritalin, voor de hooggevoeligen vaak een ramp. Uit onderzoek blijkt dat het medicijn zelfs na het afbouwen nog langdurige verstoringen in de hersenen teweeg kan brengen. Ik verzorgde op het symposium een workshop rond de minstens zeven remedies voor steun aan HSP-kids.

Het gaat dan om herkennen, aanraken, afstrijken, afspoelen, trancewerk, auraschoonmaken en bidden. Simpele technieken om je kind te helpen met het verwerken van alles dat uit dit Enorm Grote Universum op je af komt, als je eenmaal geboren bent.

Hoogsensitieve kinderen hebben meestal moeite met grenzen stellen en bewaken. Door dat lastige en energievretende proces kunnen ze overprikkeld raken en daarmee oververmoeid van alle inspanning om een beetje zichzelf te blijven. Het loslaten of ‘lozen’ van een teveel aan energie of informatie is even vaak een probleem.

ZELFBESCHERMING

Als reactie hierop ontwikkelen hooggevoelige kinderen verschillende zelfbeschermings-mechanismen, allerlei vormen van autisme en ADHD bijvoorbeeld. Soms krijgt men huidklachten omdat de huid de laatste energetische barrière is tussen jou en de ander. Het wordt een precair waarschuwingssysteem, als je directe buitenkant ook al niet goed meer als aurabescherming functioneert. Soms creëert men overwicht als een voelbare buffer naar de spanningsvolle wereld. Een auravervuiling kan tot vervelende gevoelens en gedragsproblemen leiden waarvoor de regulier medische wereld nauwelijks een andere oplossing weet dan Ritalin of andere medicijnen en ‘gewone’ gedragstherapieën.

Als jij je zelf bewust bent van je eigen subtiele gevoeligheid, dan is het waarschijnlijk makkelijk om een hooggevoelig kind te herkennen. Druk (ADHD-achtig) vanwege de overstelpende geestelijke indrukken of juist afwezig in een systeem van afsluiten voor de te grote hoeveelheid indrukken. De kids dissociëren of raken verdwaald in een autistisch spectrum. Doordat sommige van deze kinderen al vroeg weten te ontsnappen uit de heftige, aardse realiteit, kan je echter iets over het hoofd zien.

HULP VAN ASTROLOGIE

Laat me daarom hier een aantal astrologische criteria aangeven die kunnen wijzen op problematische hooggevoeligheid (HSP). Volwassenen kunnen uiteraard een schriftelijke test doen (kijk bijvoorbeeld eens op www.hsp.jouwpagina.nl), maar bij kinderen en pubers is een astrologisch testje handiger en simpel. Je hoeft niks verder van de astrologie verder te weten. Tik de geboortegegevens van je kindje in op www.1horoscoop.nl en analyseer dan gewoon alleen de onderstaande posities en aspecten. Rood is moeilijk, groen is mooi, blauw is twijfelachtig.

Ik hanteer in mijn astrologische praktijk vier toetsingselementen: 1) planeten in het (over)gevoelige sterrenbeeld Vissen, soms in stressaspecten met andere punten, 2) planeten in het 12e huis (dat van paranormale, fijngevoelige maar ook wantrouwige zaken), soms moeilijke dingen in 4e (familie, voorouders) of 8e huis (de dood, overledenen, macht & onmacht), 3) meerdere aspecten op Neptunus (niet alleen met Pluto). Punt 4 betreft een slechte gronding: weinig of niets in de aardse tekens Stier, Maagd en Steenbok.

De combinatie van onaangename en vaak moeilijke posities geven aan dat iemand waarschijnlijk grote problemen met HSP heeft (overgevoelig voor licht, geur, geluid, tijdsdruk, sfeer, agressie of gevoeligheid voor overschaduwing). De positieve conjuncties en driehoeken tonen of iemand het bijbehorende talent kan gebruiken. Dan worden het genezers, creatieve innovatoren, intuïtieve kunstenaars of fijngevoelige therapeuten. Beter gronden (bijvoorbeeld met sporten, dansen, tuinieren en handenarbeid) plus een regelmatige auraschoonmaak is bijna altijd essentieel.

NEPTUNUSASPECTEN

Met een beetje verstand van astrologie zie je het zo: HSP-ertjes met mooie Neptunusaspecten? Dan komt het wel goed met je koter, met vierkanten (90 graden) of opposities (180 graden) of meer dan één inconjunct (150 graden) op Neptunus is er werk aan de winkel. Want die kindertjes ‘zien’ van alles, ze voelen overal en nergens wezens, doden of ‘dingen.’

Veel (kinder)psychologen uit de no nonsense club blijven consequent cynisch over het zicht op vorige levens van zulke kinderen en over hun vermeende contacten met overledenen: “Ach, mevrouw, u verschaft uzelf de ruimte om te geloven in geesten, andere dimensies of vormen van bewustzijn die voor het rationele denken niet te bevatten zijn.”  Ja, hallo! Daar schieten die zogenaamd hallucinerende kids niets mee op. Zodra ze 13, 14 jaar zijn zullen ze het nut inzien van zelfstandig oefeningen doen om je aura schoon te houden. Jongere kinderen moeten voor die tijd een voorbeeld aangereikt krijgen van een begripvolle ouder.

Aura nieuw okay

AURASCHOONMAAK

Laten we voorop stellen dat die gevoeligheid van jouw kind niet uit de lucht komt vallen. Niet zelden is het immers een genetisch doorgegeven familietrekje. Vaak is een ouder (of beide) ook al van het overgevoelige soort. Of was oma of opa een pietsje mediamiek. Juist die betreffende ouder moet dan zelf een auraschoonmaak leren. Ik beveel altijd graag mijn eigen simpele CD AURASCHOONMAAK aan. Met die kennis en die oefeningen kan je dan ook je kindje ‘opschonen.’ De CD ligt in de boekhandel, is op bol.com verkrijgbaar en bij mij.

    Print       Email
  • Published: 7 jaar ago on december 1, 2016
  • By:
  • Last Modified: december 1, 2016 @ 2:41 pm
  • Filed Under: HSP
  • Tagged With:

You might also like...

Eenzaamheid

Read More →