Loading...
You are here:  Home  >  Grenswetenschappen  >  Current Article

Prehistorische mijnindustrie en bosbouw?

By   /   juli 1, 2018  /   Reacties uitgeschakeld voor Prehistorische mijnindustrie en bosbouw?

Heeft de film Avatar ons willen voorbereiden op een mindswitch in de richting van een botsende toekomst met een oeroud verleden? Is de planeet Aarde een wingewest geweest voor buitenaardse plunderaars?

De werkelijkheid? Wat precies is de werkelijkheid? Wij denken dat we iets snappen van de aarde maar diverse geologen hebben zo hun bedenkingen bij bestaande theorieën en wonderbaarlijke mysteries. Hier hoor je een Russische kritische wetenschapper (tenminste, de Engelse voice over) praten over bergen die geen natuurlijke oorsprong hebben maar bestaan uit opgestapeld afval van mijnindustrieën uit de prehistorie. Onnatuurlijke grotten, gigantische slijpsporen, afgevlakte wegen, ongewone tunnels. Wij noemen iets een natuurlijk wonder omdat we niet snappen hoe een rivier gladde, rechte wegen kan hebben uitgesleten. Je ziet even verbaasd talloze recht gesneden wanden vergeleken worden met natuurlijk geërodeerde berghellingen. En hoe komt het dat die zogenaamde sinkholes van die opvallend ronde randen hebben? Vulkanen zijn soms geen vulkanen en het magische stadje Petra in Jordanië lijkt eerder een mijnstad van een miljoen jaar geleden voor iedereen die beelden van hedendaagse mijnbouw vergelijkt. Is de Bosnische piramide een voorbeeld van ondergrondse mijnbouw? Kan heel goed. Niks is meer gek als je eenmaal wantrouwend oplet.

Even adembenemend is de waarneming dat er miljoenen jaren geleden niet alleen enorme dieren leefden maar dat er ook enorme bomen groeiden. Hier zie je de Russische hypothese onderbouwd dat veel van die bomen van honderden meters (kilometers!) hoog ooit industrieel gekapt zijn. En dat hun gigantische stompen versteend zijn en nu op afgevlakte bergen lijken. Kennelijk is er later een waanzinnige kernoorlog of natuurramp geweest (of beiden) die het aanzien van de aarde voorgoed veranderd heeft. Je kunt het alleen zien als je anders kijkt.

Zou de film Avatar ons hebben voorbereid op een subtiele regressie naar andere tijden? Wie is er niet diep ontroerd geweest door het idealisme dat in die film getoond werd? Zagen we een confrontatie tussen een mechanische toekomst en een oeroud, collectief empatisch verleden? Kortom, we weten slechts een fractie van onze geschiedenis. Moeten we dus meer aandacht gaan besteden aan mythische overleveringen en paranormale waarnemingen van occultisten?

OCCULTISME GEDIGITALISEERD

Gelukkig is ook voor onderzoek op spiritueel gebied internet een zegen. Bevlogen mensen hebben goddank allerlei occulte informatie gedigitaliseerd en zo beschikbaar gemaakt. Google je vraag maar. Alien industries? Klonen buitenaardsen zichzelf? Hoe zat het met de zondvloed? Wie was Lilith?

Ik lees graag de door Ridzerd van Dijk mooi geselecteerde citaten van de begaafde antroposofische ziener Rudolf Steiner. Wil je weten hoe het zat met aardse seks voordat Adam en Eva het paradijs uit werden gegooid? Ridzerd meldt veel zinnigs van Steiner over dat M/V gedoe, Daar gaat-ie: Pas in de Lemurische tijd trad de scheiding van de geslachten op. Daardoor werd ook pas de incarnatie mogelijk, het in bezit nemen van een lichaam, zoals het voordien niet was. Vroeger ontstond een wezen uit een ander. Met de scheiding van de geslachten in het midden van de Lemurische tijd trad geboorte en dood op en daarmee was ook de mogelijkheid van de werking van karma gekomen. De mens kon een schuld op zich laden. Alles, wat we als “menselijk” kennen, is toen ontstaan. ( Bron: Rudolf Steiner – Bewußtsein/Leben/Form – Berlijn, 9 juni 1904)

Jammer dat die man nooit iets opmerkte over buitenaardsen. Bestaan die dan wel echt? Of zijn dat projecties uit een mogelijke toekomst omdat er eigenlijk geen tijd bestaat? Stel dat alles hier op aarde een imaginair fopspeeltje is om bewustzijnsverruiming uit te lokken? Oef.

PdH

    Print       Email

You might also like...

MAYA’S, BEWAKERS VAN TIJD EN RUIMTE

Read More →