Loading...
You are here:  Home  >  New Age journalistiek  >  Gastcolumns  >  Current Article

MAYA’S, BEWAKERS VAN TIJD EN RUIMTE

By   /   oktober 25, 2020  /   Reacties uitgeschakeld voor MAYA’S, BEWAKERS VAN TIJD EN RUIMTE

Wat een Tijd! Heb je even de Tijd? Alles raast voorbij, zelfs zo’n spoedwet. Ik hou het haast niet meer bij. Is Tijd geld? Of is tijd een illusie? Wil je eens meekijken en mee voelen met Remco van der Staay?

Ik houd me veel met oude beschavingen en oude wijsheden bezig. Op Tijdloos, de wonderlijke, spirituele campingervaring op het Drentse Ermederstrand van 10 juli tot 17 augustus 2020, gaf ik een lezing/mediatie over de ‘dag buiten de Tijd’ die elk jaar in de dertien manen kalender op 25 juli valt. Een Nul dag, een dag uit een andere telling van de Tijd, een andere beleving van de Tijd. Of een dag buiten de Tijd. Ik bleef daar maar meteen drie weken, tijdloos leven. Een diepgeworteld gevoel van haastige spoed is zelden goed. Een bewustzijn van ff afremmen hier… Geen Tijd, weg uit de matrix. Opladen iedere dag, alle Tijd…

Aansluitend kon ik workshops geven op Healing Garden, op dezelfde locatie, dat iets verkleinde, maar ongeremd heerlijke zomerfestival in Zeewolde. Een prachtig samenzijn, heel fijn om daar te mogen zijn. Met Peter den Haring (ook workshopgever met Trancereizen en Familie Opstellingen) kwam ik daar intens aan de praat. Alles kwam voor bij, sterrenwezens, planeten, kosmos, universum, kwantumfysica, de Tijd. Want wat is Tijd? Bestaat dat wel? Is daar iets over te schrijven?
Volgens de briljante fysicus Albert Einstein is Tijd een Illusie, maar wel een hardnekkige. Einstein: “Tijd en ruimte zijn niet de omstandigheden waarin we leven maar de manieren waarop wij denken.”

Als Tijd een Illusie (Maya) is, wat ervaren we dan op dit moment? Tijd hangt voluit samen met kalender en klok. Zo zien we Tijd, met een bepaalde manier van waarnemen binnen onze werkelijkheid, Die mindset volgt een systeem, een logisch gereedschap, een instrument, eigenlijk een programma. Dit programma wordt er vanaf je geboorte ingebracht als zijnde de Tijd. Uren, minuten, de week en 7 dagen, 12 maanden van een jaar, de maand met zijn onregelmatige manen.

Anno 2020 zijn we Tijd vooral als geld gaan indelen. De Tijd = Geld-formule. Geld zien we als schuld, zelfs nu in onze huidige Tijd en Geld luchtbubbels lijken te zijn geworden. Is dat altijd zo geweest? De prehistorische Midden-Amerikaanse Maya beschaving liet ons een goed gedocumenteerde totaal andere kijk op Tijd na.

De Maya-priesters werden oprecht gezien als de ‘Tijdbewaarders van moeder Aarde’. Elke dag die was, die is en nog zal komen gaven de Maya’s een naam. Tijd was hun meest kostbaarste en heiligste bezit.

Hoe is dat voor jou? Al heb je miljoenen op je bank, als je Tijd gekomen is ga je. Voor alle geld van de wereld kun je nog geen extra seconde leven kopen. We bezitten de Tijd niet maar we zijn er wel van. We zijn alle hier op Aarde Tijddragers, we dragen een stukje van de Tijd. Daarom vragen we anderen naar hun leef-tijd, hoe lang ben jij hier al? Daarom noemen we onze ouders ‘ouders’ omdat zij ouder dan wij zijn in dat fenomeen Tijd. Daarom zeggen we ‘goede dag’ tegen elkaar, een goede Tijd. Tijd is nog steeds enkel een begrip dat we zelf hebben bedacht voor een verschijnsel wat we nog steeds niet begrijpen. We zijn alle van de Tijd, op een Tijd gekomen en zullen alle op een Tijd weer gaan naar daar waar we vandaan kwamen voordat we onze tijd hadden gekregen.

Mijn Tijd, en zo ook jouw Tijd, is heilig. Laten we hier even de Tijd voor nemen. Is jouw Tijd geld? Is jouw Tijd schuld? Is jouw Tijd van een ander? Als je op al deze vragen nee wilt zeggen, of enkel al voelt dat dit niet klopt, op welk niveau dan ook, waarom zien we al die onderdrukkende beelden en patronen dan nog steeds als De Tijd?

Tijd is heilig, Tijd is leven, Tijd is liefde, Tijd is harmonisch, Tijd klopt AL-TIJD, alles heeft zijn eigen Tijd. Zo ook wij, als natuurlijke wezens hier op Aarde. Om de eenheid van alles te zien in plaats van de gescheidenheid dien je door nieuwe ogen te gaan kijken en alles wat je van Tijd buiten jezelf heb geleerd los laten. We moeten de bril van de Tijd afzetten die op onze neuzen is geplaats om de Tijd juist niet te zien. Een bril heeft twee glazen, ze dragen in dit geval beide de letter K. Het ene (tover)glas is de Kalender en de andere de Klok.

Kalenders zijn magische apparaten, machtige instrumenten. Hiermee kunnen toekomstvoorspellingen gedaan worden. Het lijkt zo vanzelfsprekend maar dat is het niet. Beschaving ontstaat uit een kalender en niet omgekeerd.
Als je niet weet, waar je mee bezig ben zal de kalender jou regeren in plaats dat deze jou leidt op je pad. Dan ben je verdwaald in de Tijd. Dit overkomt bijna iedereen in onze westerse wereld. Je raakt verdwaald in de Tijd, van de Tijd af, uit je originele natuurlijke, intuïtieve omgeving. Hoeveel natuur hebben we nog? Twee derde van alle dieren zijn uitgestorven in de laatste 50 jaar. De biodiversiteit verdwijnt met een duivelse snelheid, wat doen we ons zelf aan?

Er klopt hier iets niet en dat klopt. Wij zouden de Tijd moeten loslaten en daarvoor dienen we te weten wat we ‘Al-Tijd gezien hebben, hoe zag jij de Tijd? Als ik vraag aan mensen weet je wat een kalender is, wordt het stil. Kalender is het Latijnse woord Calendarium voor schuldregister.  Het komt nog voor in de Nederlandse wet. Schuldregister: een register van leningen ten laste van de Staat der Nederlanden, waarin de uit die leningen voortvloeiende schulden aan rechthebbenden worden opgetekend.. Wij houden dus met 7 miljard mensen een ieders schuld bij en zijn de Tijd vergeten…Wat je energie geeft, groeit.

Durf je je te verbazen over het feit dat nagenoeg ons hele leven wordt bepaald door die kalender? Neem jezelf niets kwalijk, anders denken wordt ons niet geleerd, is zelfs nu strafbaar aan het worden, maar niets staat los van elkaar. De Maya’s hielden dus de Tijd bij, Tijd is het verenigde veld dat alles bij elkaar houdt, het weefgetouw. Tijd is energie en gebrouwen door de chef kok van dit Universum. Het enige wat wij kunnen doen is ervan proeven…En weet UNI is 1 en Versum is lied, dit is het ene lied dat wordt gezongen door ieder die het leven heeft, die de Tijd niet deert, dit is het lied van ons eigen hart…

En dus? Change your channel… Doe je horloge af, laat die oude Romeinse kalender, laat die oude klok even op de achtergrond. Leef eens even naar je gevoel in plaats van naar de klok of kalender. Neem je tijd en je zult de Tijd gaan zien…
Zoals de lucht, die we ademen, de atmosfeer is van ons lichaam, zo is de Tijd de atmosfeer van de geest. Neem je eigen Tijd terug en je zal je je geest, je ziel, herinneren. Valum Votan.

En kom weer lekker bij je eigen Thuis in de Tijd!
In lak’ech, ik ben jou en jij bent mij,

Uit Alice in Wonderland

Remco, Maya Teachings, The way of the KIN.

www.mayateachings.nl

Tegenwoordiger van de Tijd.

http://www.mayateachings.nl/13-manen-kalender

    Print       Email

You might also like...

Verhuizen naar Hongarije?

Read More →