Loading...
You are here:  Home  >  Astrologie  >  Current Article

Drakenstaart en Zwarte Maan

By   /   oktober 30, 2014  /   Reacties uitgeschakeld voor Drakenstaart en Zwarte Maan

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Aangeboren kwaliteiten, talenten uit vorige levens, de astroloog kijkt naar je Zuidelijke Maansknoop (de Drakenstaart) en je Zwarte Maan (Lilith). Kijk mee!

Iets leren over jezelf? Maak gratis even je eigen horoscoop op bijvoorbeeld www.1horoscoop.nl en zoek dan verder hieronder jouw specifieke aangeboren talenten op.

De Maansknopen in je horoscoop laten altijd al een polariteit zien tussen waar je vandaan komt (je gewoonten en je gehechtheden) en je opdracht, het andere, het nieuwe, het complementerende stuk. Lastige aspecten op de Noordelijke Maansknoop kunnen er op duiden dat je er voor je 35,36ste alles aan zal doen om uit die tegenovergestelde actie te blijven. Vasthouden aan het oude, niet rebelleren, de weg van de minste weerstand volgen, op al die manieren kan iets zo onderdrukt worden. Angst is hier de grootste rem. Vraag je dus eerlijker af: Wat zou er gebeuren als ik eens de sprong zou wagen? Zijn mijn angsten wel terecht? Via puberen komt men in de volwassenheid en dat geldt hierbij dus ook. Een sterke Uranuspositie kan dan grote steun bieden om je eigen stress op dit karmische terrein aan te pakken.

De Zwarte Maan of Lilith geeft in een horoscoop een kwaliteit aan, meestal een vaardigheid uit een vorig (vrouwelijk) leven. Om die reden lijkt deze energie veel op die van de Zuidelijke Maansknoop of Drakenstaart. Hieronder tref je karakteristieken aan die je mogelijk herkent. Alsjeblieft, alle twaalf:

Met de Zuidelijke Maansknoop of Zwarte Maan in Huis 1 of Ram weet een jong kind al vroeg in welke richting het moet zoeken: eigenwijs, goed bij zichzelf, wetend waar het bij wil horen en bij wie of wat juist niet. Dat kan veel conflict met de opvoedomgeving veroorzaken. Het kan ook enigszins egocentrisch of hooghartig overkomen. Zo iemand kan onorthodox zijn, innerlijk en/of uiterlijk. Het kan de echte verbinding met een ander vertragen, maar toch gaat het allemaal op latere leeftijd die kant op.

De Zuidelijke Maansknoop of Zwarte Maan in het 2e Huis of in Stier geeft veel conflict over bezit, normen en waarden en bepaalde kwaliteitseisen. Jij weet hoe het hoort of moet maar anderen (vooral je vele nauwe relaties) snappen niks van jouw manier van kijken of inzichten. Dat geeft aanvankelijk veel (ook seksuele) faalangst, terwijl je toch tegelijkertijd zoekt naar een hogere status of erkenning. Later zoek je met overtuiging allerlei situaties op (zelfs gevaarlijke of die met grote taboes) die je tot transformatie van het oude en verstokte kunnen brengen. Het is hier degenereren of regenereren. Stemontwikkeling kan hier een sleutel zijn, iets lezen over Tantra ook.

Met de Zuidelijke Maansknoop of Zwarte Maan in Tweelingen of 3e Huis heb je meestal een superinzicht in gesproken en geschreven taal en een communicatietalent. Je hebt je zintuigen altijd nieuwsgierig op scherp ten opzichte van je directe omgeving. Contacten met broers en of zussen kunnen zeer intens zijn: confronterend of juist totaal een vloeiende eenheid. Jij weet hoe het zit en dan benoem jij de zaken. Oei, jij bent specialist in de juiste (verkeerde!) vragen stellen. Dat kan veel verwarring in (gekwetste) relaties betekenen en lastig ontwarren. Durven, blijven doen. Op latere leeftijd ben je beter in staat om tactisch en spiritueel onderscheid te maken tussen alles wat de wereld aanbiedt.

De Zuidelijke Maansknoop of Zwarte Maan in ‘t 4e Huis of in Kreeft staat voor scherp zicht op de mate van verstoring in de familieverhoudingen. Met name de verhouding met je moeder is tekenend. Of je voelt haar afwijzing, of ze hangt erg over je heen, permanent vragend om aandacht. Je kunt kinderlijk naïef zijn zolang je passief en zorgend en immer maar begrijpend blijft. Snel op eigen benen gaan staan dus, in je eigen kracht, je eigen route en carrière volgend, niet die van je familie! Meestal ben je hierdoor pas wat later toe aan een eigen gezin, maar dan heb je ook echt onderdak te bieden.

Met de Zuidelijke Maansknoop of Zwarte Maan in Leeuw of je 5e Huis is er veel creativiteit en spelinzicht aanwezig, een focus op vrije tijd en plezier, kunst en artisticiteit. Je droomkracht is spreekwoordelijk. Je vader kan wat jaloers zijn op het feit dat jij makkelijk in het sociale middelpunt staat en het erg goed doet in al je liefdesaffaires… ’t Is ondertussen stom-romantisch en hinderlijk zoeken naar zelfbevestiging. Veel vrienden zullen je terzijde staan en nemen je flinke ego daarbij voor lief. Vooral de omgang met kinderen zal het beste in je naar boven brengen.

De Zuidelijke Maansknoop of de Zwarte Maan in Maagd en/of Huis 6 presenteert een uitstekend analytisch vermogen. Kritisch op alle details, maar daardoor ook moeizaam perfectionistisch naar zichzelf. Je ziet veel chaos, maar je ontsnapt dan soms gefrustreerd naar een droomwereld. Verveling of zelfbeklag, jaloersheid of zelfondermijning, het gaat je allemaal niet helpen. Zo zit je dan lang in een onbeduidende positie of in de sleur. Ga mediteren, leer doelmatig alleen zijn. Laat al je oordelen los! Laat je onbeduidende egotripjes gaan. Pak gepassioneerd weer een studie of collectief ideaal op, zie jezelf als waardevol radertje in het Grote Uurwerk.

Met de Zuidelijke Maansknoop of Zwarte Maan in Weegschaal of 7e Huis snap je al vroeg overgevoelig alles met betrekking tot relaties en contacten. In de seksuele verbinding zie je snel waar iets niet goed draait. Je zoekt de gelijkwaardige relatie, maar ziet maar weinig echte durvers op dat terrein om je heen. Au. En je smelt nog voor aandacht… Veel partners blijken op den duur dan toch niet te vertrouwen, hoe graag je dat ook wilde (en ondanks de lat die jij zelf erg hoog legt). Of door je eigen onnozelheid en dubbelheid. Misschien pas jij je teleurgesteld dan wel erg lang aan, leuk rollen spelend, ‘pleasing others’, lang excellerend in volgzame berusting of besluiteloosheid. Later in je leven ga je groeien in een toenemend integer zelfbewustzijn, maar het vraagt nog een hoop zorg en tijd voordat je in een wezenlijke onafhankelijkheid kunt relateren.

De Zuidelijke Maansknoop of Zwarte Maan het 8e Huis of in Schorpioen schept een geniaal therapeut met inzicht in de noodzaak van stapsgewijze processen en gevoelsmatige transformaties. Een rijke emotiestroom, echter gekoppeld aan een iets wantrouwige, defensieve aard. Mogelijk heb je zelf ook geheimen, deel je niet makkelijk je ervaringen, vooral niet als je weet dat de wereld jouw (seksuele of financiële) hobby’s niet zo maar accepteert. Vaak hangt er iets magisch, iets hekserigs om je heen uit andere tijden, waar men soms (terecht) benauwd voor is. Crisis dus. Je moet ondertussen veel in je eentje uitzoeken, maar je bent onbescheiden handig in manipuleren, in snelle planning en met bijdehand geld verdienen. Je ritselt en regelt knap, dat wel. Seks is er altijd veel (als uitlaatklep meestal). Later in je leven kan het belangrijk zijn om regressies te doen naar de troep die je uit vorige levens mee hebt genomen. Dat brengt dat de stabiliteit waar je lang naar op zoek bent geweest.

De Zuidelijke Maansknoop of Zwarte Maan in Boogschutter of Huis 9 kan een heldere, objectieve, bijna spirituele waarneming bieden, waar helaas de omgeving van het kind doorgaans niet op zit te wachten. Teleurgesteld probeer jij dan om je eigengereide, vrijdenkende inzichten maar een beetje in te passen, je wijsheid te verpakken in meer acceptabele vormen. Dat kan je in toenemende mate frustreren waardoor je er uit wilt breken, reizen, (soms ruw en onbeschaafd) grenzen testen en opzoeken. Dit is de vrijgezel die altijd gehaast en druk bewegingsvrijheid zoekt maar zich tegelijkertijd (gehinderd door een flinke verliesangst) bijna gênant aanpast als dat beter uitkomt. Lezen verbreedt je gezichtskring maar voordat je echt de leraar kunt worden, die in je zit, moet je veel persoonlijke testen doorstaan op het praktische vlak van beter opletten op signalen van anderen, beter samenwerken.

Met de Zuidelijke Maansknoop of Zwarte Maan in Huis 10 of Steenbok neigt men wat vermoeiend naar status, beroep en carrière, naar algemene maatschappelijke ontplooiing. Men is al vroeg de trotse commandant in huis, de strak regerende organisator, maar ook de beschermer van de zwakkeren. Een van je ouders, meestal de vader, kan nogal veeleisend zijn of verwikkeld in een lastige maatschappelijke ontevredenheid. Van jou wordt dan veel verwacht! Oef. Ambitieus wil je grootste zaken volbrengen, dat is mooi. Maar de kunst is om dat te doen terwijl je anderen zachtmoedig ontziet en ook hen steunt waar je kan. Zo iemand moet leren om echt volwassen te worden, onafhankelijk van de familie, eerlijk naar jezelf, vrouwelijker, zonder publiek, zonder toeschouwers, zonder op te tenen te lopen. Kunnen vergeven is hier de sleutel.

Een Zuidelijke Maansknoop of Zwarte Maan in Waterman, of in het 11e Huis maakt eerlijk en fair. Het kan je schitterend inzicht in groepsdynamische processen geven, al als klein kind. Dat geeft tegelijk een grote schrik: wat een sociaal zooitje is dat hier! Dus is al snel de escapist geboren, de dromer, de fantast. Hoe mooi kan het elders toch zijn… Later ga je sociaal onrecht bestrijden, andere kwetsbare mensen beschermen, een betere pappie spelen dan die jij zelf gehad hebt. Je hebt grote verbeeldingskrachtige gaven maar die moeten in dienst gesteld worden van hogere idealen. Als je ze aanwendt voor zelfzuchtige of materiële wensen, dan keren niet zelden je eigen kinderen zich van je af, waar ze juist jouw grootste transformatoren zouden kunnen zijn. Zelfdiscipline is hier een toverwoord, want veel zelfbeheersing was er niet in je vorige leven, mogelijk in combinatie met een aristocratische luiheid. Je moet leren om al je innerlijke twijfels te overwinnen en te kiezen voor een overzichtelijk ideaal, een paar rotsvaste principes waarlangs je vastbesloten je eigen unieke richting manifesteert.

Met de Zuidelijke Maansknoop of Zwarte Maan in het 12e Huis of Vissen heb je een prachtige, intuïtieve verbinding met Het Grote Gevoelsmatige Geheel. Je leeft intens met een ander mee, maar dat kan ook te weekhartig zijn. Je gebruikt onbewust of al vroeg bewust je paranormale gevoeligheid om waar te nemen wat er werkelijk speelt. Als kind wordt je misschien wel zeuren verweten of dat je een angsthaas bent. Zo gek is dat niet want je pikt niet alleen in de stoffelijke maar ook in andere werelden veel angstig makende energieën op. Dat hindert je zelfvertrouwen, ondermijnt je power en maakt je al afwerend op het schoolplein. Nee leren zeggen kun je leren, vertrouwen en je overgeven ook. Zodra je vanuit het denken (piekeren) overstapt naar geïnspireerd doen, komt je talent beter uit de verf. De politiek lonkt dan, medicijnen, gezondheidszorg, het bevlogen helpen van anderen, niet zelden door het brengen van een offer. Kristallisatie is hier het toverwoord: illusies en wanen loslaten, door het doolhof heen naar de kern. En dat is zuivering, puur dienstbaar zijn.

PdH

(uit TM februari 2012)

    Print       Email

You might also like...

Herkaderen d.m.v. astrologisch inzicht. Werkt dat?

Read More →