Loading...
You are here:  Home  >  Astrologie  >  Current Article

Astrocartografie, alternatieve vakantieplanning?

By   /   augustus 18, 2016  /   Reacties uitgeschakeld voor Astrocartografie, alternatieve vakantieplanning?

Astrowereldkaart

Astrocartografie heet deze techniek: het projecteren van je geboortehoroscoop op de wereldkaart. Leuk voor internationale dating, beroepsperspectief en vakantieplannen.

Zwitserse astrologen hebben zo’n twintig jaar geleden, op basis van mooi voorwerk van een Amerikaanse astrologische pionier (Jim Lewis), software voor een wereldkaart ontworpen waarop met gekleurde gebogen lijnen de planeetbanen zijn geprojecteerd uit je geboortehoroscoop. De doorgetrokken verticale lijnen laten zien waar elke planeet het hoogste punt bereikt op de belangrijkste kruispunten. Je wilt weten waar de interessantste planeten zich indertijd bevonden en wel of niet op één van de hoekpunten (te weten ascendant, midhemel, descendant en ouderlijk huis-nachtspunt) uit de Radix. Op deze plekken manifesteren de betrokken planeten zich het sterkst. Voor de kennis van deze zogeheten Huizen moet je wel je exacte geboortetijdstip kunnen verschaffen.

Met deze Astrocartografie kun je bijvoorbeeld bekijken waar je het beste zaken kan doen (kruispunten met je Midhemelpunt, het begin van je 10e Huis, dat van je carrière)  of waar je de liefde van je leven zou kunnen vinden (kruispunten met je Descendant, het begin van je 7e Huis, dat van 1-op-1 verbindingen). Verhuizen naar Dubai (IC-aanwijzingen) of maar liever niet?
Vooral kruispunten van meer dan een enkele lijn zouden een meer dan gemiddelde aantrekkingskracht hebben. Sommige pechvogels ontdekken dan helaas dat hun toppunt te vinden is in onherbergzaam Mongolië of diep in het Amazone-gebied of Alaska. Je kan dan rustig aannemen dat je daar een boeiend vorig leven hebt beleefd, maar of je dat wilt reactiveren, blijft de (verstandige) vraag.

In mijn eigen wereldkaart (zie de illustratie) lijkt het Indonesische eiland Sulawesi (Celebes) mijn favoriete vakantiebestemming maar er waren daar lang heftige opstanden tegen het onderdrukkende leger. Wil ik ook wel zo lang vliegen? Laat mijn budget het toe? Veel praktische belemmeringen kunnen je dus van je astrologische paradijs afhouden.

Niettemin, voor wie nieuwsgierig is, biedt www.ariesastro.nl voor € 27,50 een persoonlijke wereldkaart met een verklarend boekje van mijn hand.
Het leuke is dat je ook meteen ziet waar je NIET moet zijn: beperkende narigheid via Saturnus of Pluto. Een gewaarschuwd reiziger wordt dan niet in losse onderdelen teruggevonden.

PdH

    Print       Email

You might also like...

Herkaderen d.m.v. astrologisch inzicht. Werkt dat?

Read More →