Loading...
You are here:  Home  >  New Age journalistiek  >  Alternatieve gezondheid  >  Current Article

Slachtoffers, daders en astrale lifters

By   /   september 15, 2019  /   Reacties uitgeschakeld voor Slachtoffers, daders en astrale lifters

Fysiek aanwezige tegenslag kan ons flink ontmoedigen, soms onderdompelen in martelaarschap. Het is fijn als er een schuldige aangewezen kan worden, de Dader. Het wordt allemaal flink wat complexer bij geestelijke aanvaringen.

In de zeer populaire slachtofferstand wijzen veel mensen naar iemand die hen van alles zou hebben aangedaan. Sommigen zijn helaas bang gemaakte of zelfbenoemde martelaars, er van overtuigd dat hun problemen te wijten zijn aan tekortkomingen van anderen, aan kwade trouw van iemand of erger nog: door op hen uitgeoefende zwarte magie. Vanuit een karmisch perspectief moet zo iemand gewezen worden op de eigen verantwoordelijkheid. Al ben jij een kampioen in het buiten jezelf leggen van de schuldvraag, dat gedrag lost de kwelling, de pijn of het probleem echter nooit op.

“Waarom moet mij dit altijd overkomen?!” schreeuwde mij ooit een cliënt toe. De waarom-vragen horen natuurlijk (jammer dan) thuis bij God, maar bij gebrek aan betrouwbare boodschappers naar de Hemelse Zijde komt er dan bij een echte vraag om hulp, naar we hopen, een therapeut of astroloog om de hoek kijken. Bijna altijd spelen er namelijk verdrongen schaduwkanten. Iemand onderdrukt bijvoorbeeld de eigen agressie maar lokt met bepaald zuigend gedrag wel agressie uit. Dan ineens zijn de rapen gaar en wordt de aanvaller gek gemept, want dan is het plotseling zelfverdediging.

Ik analyseerde ooit een horoscoop van een vrouw met zeer problematische Mars-aspecten in het 5e Huis met Venus en Saturnus in Schorpioen. Dat duidt doorgaans op heftige seksuele verlangens, die echter moeizaam worden weggestopt en innerlijk veroordeeld. Plotseling reageerde de betrokkene woedend op mijn opmerking dat je met zo’n stand zult moeten leren hoe je die energie weer vrijmaakt en hoe je weer van seks zou kunnen genieten. Ze bleek vanaf vrij jonge leeftijd te zijn ‘misbruikt’ door een hele rits mannen. Die etiketteerde zij nog steeds eenzijdig als beesten en psychopaten. Mijn waarneming vond zij schandalig en niet professioneel. Ze had zichzelf helaas voorgoed als slachtoffer neergezet om de bittere conclusie te vermijden dat zij zelf zulke situaties had opgezocht om daar juist haar karmische les van te leren.

In talloze relaties spiegelen de partners bovendien elkaars blinde vlekken, positieve en vooral negatieve kanten. De ander vergroot iets uit. Jij durft niet avontuurlijker en vrijer te leven terwijl dat wel in je horoscoop staat? Ga het dan niet gek vinden dat je altijd overspelige partners aantrekt. Jij haat hem/haar maar je blijft samen omdat je verkapt jaloers bent op zijn/haar Uranische zucht naar verandering en nieuws… Ach.

Zo ken ik tientallen voorbeelden. “Alles wat je zegt, ben je zelf!” jennen kleine kinderen elkaar soms. De zogenaamde dader is niet zelden een vriend uit een vorig leven die jou helpt door het vergroten van jouw onbewuste problemen om er uiteindelijk voor te zorgen, dat jij inzicht krijgt waar juist jouw shit zit. Niet leuk maar wel waar!

ASTRALE LIFTERS

Tot zover hadden we het over fysiek aanwezige tegenslag. Het wordt allemaal wat complexer bij geestelijke aanvaringen. Bij rokers is dat al zeker maar verder heeft ieders geest zo nu en dan (of vaak) last van de dagelijkse vervuiling met oordelen, zorgen, angsten en oude negatieve overtuigingen. Mensen met een ernstige overgevoeligheid horen daarna ook nog eens stemmen in het hoofd. In de hypnotherapie horen we slachtoffers met van alles geconfronteerd worden: opdrachten, nare verlangens, beschuldigingen, fysiek voelbare bestraffingen, demonische gekte. De reguliere conclusies zijn doorgaans rigide: wanen, hallucinaties en schizofrene stoornissen. Zware medicatie schijnt dan de enige oplossing, De cliënt wordt zo suf gemaakt, dat hij/zij helemaal niks meer waarneemt of voelt, laat staan de stem van die dooie oma of van die opa waarnaar hij ooit vernoemd was. Het ‘slachtoffer’ is echter bijna zonder uitzondering ooit een bepaalde deal, een geestelijke overeenkomst met zo’n lifter aangegaan. Het in de steek gelaten, getraumatiseerde kind heeft bijvoorbeeld diep wanhopig om astrale hulp gevraagd of gebeden en toen is er een geest/entiteit/dood familielid in dat open auragat gesprongen. Mogelijk heeft dat aanvankelijk gewerkt en heeft het kind er steun door ervaren.

Op latere leeftijd heb je waarschijnlijk niet zoveel meer aan de vroeger wijze of nuttige raad van die lifter in je hoofd. Of misschien vraagt die lifter ongezonde wederdiensten? Het is het sprookje van Repelsteeltje die de molenaarsdochter helpt met het spinnen van goud uit stro voor de koning, maar die later haar eerste kindje opeist als betaling. Jouw lifter laat je dus rare dingen doen? Jouw lifter kan je gedachten sturen? Maar wie ben jij dan zelf? Wat wil jij zelf? Of heb je gewoon de weg van de minste weerstand gekozen en daarmee een eeuwige slachtofferrol? Meestal moet die noodlottige band tussen de partijen met behulp van een hypnotherapeut al onderhandelend worden losgemaakt.

Een meer specifieke oplossing ligt in de techniek aura schoonmaken. Wie niet oefent en regelmatig de truc toepast, die blijft zeker lifters houden. Helaas, elk mens heeft een eigen, vaak karmisch bepaald tempo. Ik gun daarom iedereen zijn/haar eigen, persoonlijke lijden. Collectief hebben we het toch al niet makkelijk (klimaatgezeik, sociale ongelijkheid, 5G en Thierry Baudet…).

    Print       Email

You might also like...

Herkaderen d.m.v. astrologisch inzicht. Werkt dat?

Read More →