Loading...
You are here:  Home  >  New Age journalistiek  >  Paranormaliteit en orakelen  >  Current Article

GEDACHTEN OVER HET HIERNAMAALS

By   /   mei 20, 2015  /   Reacties uitgeschakeld voor GEDACHTEN OVER HET HIERNAMAALS

Engeltje aureool copy

In het hiernamaals is het niet meteen feest. Veel doden weten niet dat ze dood zijn, dat reïncarnatie bestaat of dat er hulp van gidsen of engelen beschikbaar is. Visualiseren helpt dan en vooral: je verbeeldingskracht gebruiken. Is deze hele schepping een kwestie van voorstellen en creëren?

In mijn Haagse coachingpraktijk werk ik met uiteenlopende technieken: astrologie, auralezen, familieopstellingen, hypnose en Touch for Health. Soms ‘praat’ ik met overledenen, vaak voorouders, die met mijn cliënten mee reizen. Vaak weten die personen niet dat ze dood zijn, meestal weten ze ook niet dat reïncarnatie bestaat. Dat leg ik dan allemaal even inzichtelijk uit. Dat scheelt meestal in de belasting van mijn cliënt. Ook de betrokken overledenen ‘voelen’ zich dan opgelucht. Ineens hebben zij alternatieven voor het meeliften met een kleinkind of overgevoelige gastheer.

Sommige schrijvers presenteren aan hun lezers in het New Age veld nogal sentimentele verhalen over het Leven na de Dood. Er is vooral bij Amerikanen de neiging om Goed Nieuws Boeken te produceren omdat dat beter verkoopt. “De hemel is stralend, er is geen oordeel, iedereen is goed, je overleden kindje maakt het prima en stuurt je hartelijke groeten.” Nuancering is dan wijs. Wie veel onderzoek doet, ontdekt ten eerste dat deze schepping oneindig groots en gevarieerd is en dat het voor de mens onmogelijk is om God te kennen of de ‘Hemel’ te begrijpen. De ‘doden’, op visite in mijn praktijk, weten doorgaans ook niks van een gids of helper. Totdat een en ander goed uitgelegd wordt en zij zich IETS KUNNEN VOORSTELLEN, dan pas manifesteert zich een alternatief of hulp.

Wat je bij je leven ‘gelooft’ lijkt de neiging te hebben om vlak na je dood gecreëerd te worden. De geoefende zelfonderzoeker zou dan zelfs nu al zijn/haar eigen hiernamaals kunnen inrichten? Zou dan dus ALLES een creatie kunnen zijn? Is verbeeldingskracht de sturende factor in de menselijke evolutie? Dat zou heel goed kunnen.  Elk mens werkt en leeft met die innerlijke beelden. Vooral diegenen, die we hooggevoelig noemen, werken met een extreem fijn afgestemd innerlijk radarstation. Dat gaat dan niet alleen over voelen maar over een grotere ontvankelijkheid op alle zintuigelijke niveaus en daar zelfs bovenuit: waarnemen in minstens vijf dimensies, laag na laag onthullen en je diep verbazen. Naast invoelen, doorvoelen en meevoelen ziet de betrokkene van alles, beelden, filmpjes, hallucinaties, projecties enzovoorts. Ook kan zo iemand boodschappen, geluiden en muziek horen. Eigenlijk is er geen grens op dat terrein. Ook de grens tussen leven en dood vervaagt dan heel bizar. Verbazend, verbijsterd en soms beangstigend.

De Haagse kunstenares Lisanne Hogerwerf heeft mij over dit onderwerp gefilmd. Ik praat dan over het zien van beelden, over auralezen, gestuurde dromen, voorstellingsvermogen, verbeeldingskracht, plaatjes uit astrale dimensies, intuïtief ontwikkelen, praten met doden, paranormaal waarnemen, psychiatrische realiteiten, graancirkels, projecties uit andere ‘velden’ en nog veel meer. Schouwen, tijdreizen, aangestuurd worden uit andere bewustzijnslagen? Hypnose, beelden uit andere tijden of zelfs uit een toekomst? Wonderen? Angstaanjagende of behulpzame beelden? Boodschappen van doden, gidsen of engelen? Visualiserend je nieuwe realiteit creëren? Het is soms lastig te geloven dat je geen fouten kunt maken, dat er geen schuld is, dat iedereen figureert in het toneelstuk van allerlei anderen. Dat we niet verder zijn, dan we zijn.

Het troost beslist dat we minstens de eerste helft van ons leven uitleven wat onze geboortehoroscoop voorspelt. Na je 37ste (na de vierkantpositie van de transiterende Pluto met je geboorte Pluto) krijgen we vaker groeikansen. Mensen met een sterke Uranuspositie pakken die meestal al eerder, maar voor iedereen geldt dat na je 42e (Uranus oppositie met je geboorteUranus) er grote, onverwachte en ongewone sprongen te maken zijn. Als je durft… Indiase astrologen zeggen dat drievierde van onze keuzen bepaald worden door predestinatie (voorbestemming) maar dat er eenvierde Vrije Wil is. Dat is enigszins vergelijkbaar met wat psychologen zeggen over kinderen die grotendeels door hun genen worden beïnvloed en voor een kleiner deel door omgevingsfactoren.

En hoe zit het dan met al die krankzinnige, inslechte lieden op deze aarde? Ach, die zitten gewoon nog op het hyena-niveau. Ze functioneren genetisch vanuit een reptielenbrein, ze duiken moraalloos onder in honger, geld en macht. Ook voor hen is er groei beschikbaar maar waarschijnlijk pas door ervaringen in volgende levens waar zij zelf slachtoffer moeten zijn. De kinderverkrachter wordt dan als Somalisch meisje besneden door haar eigen grootmoeder, de bankdirecteur wordt geboren in het gebombardeerde Jemen. Zo is de cirkel rond en kan er evolutie door bewustzijnsontwikkeling plaats vinden.

Zo, iedereen opgelucht?

Peter den Haring

    Print       Email

You might also like...

Orakelen met kaarten, heeft dat zin?

Read More →