Loading...
You are here:  Home  >  New Age journalistiek  >  Spiritualiteit  >  Current Article

Echte en schijnheiligheid

By   /   juli 18, 2017  /   Reacties uitgeschakeld voor Echte en schijnheiligheid

Schijnheiligheid is troef in de media, maar dappere onderzoekers delen hun schokkende bevindingen. Dappere tijdreizigers relativeren onder hypnose hun karma. Echte heiligheid wacht ons.

Wie niet waagt die niet wint. Wie niet windt die niet stinkt. Men kent de visboer aan de vis. Nooit geschoten: altijd mis. Enzovoorts. Stapels lieden blijven oeverloos lang denken, praten, beter weten, klagen en beschuldigen. En niks doen vanzelf, want ondertussen onstopbaar bang zijn. Als je echter moet kiezen uit bevriezen, vluchten of vechten, dan is meestal bewegen prettiger dan verstarren. En dat geldt voor fysieke EN geestelijke actie.

Zoiets moet Ir. Coen Vermeeren ook gedacht hebben, toen hij UFO’s ging bestuderen en nagenoeg alle collega’s aan de Technische Universiteit van Delft hem afvielen, bang voor hun reputaties. Maar ineens is er erkenning: een interview in de NRC. Veel puntjes bovenop de i’s over 9/11, heldere, wetenschappelijke analyses over leven in de ruimte. Een man met zo’n zelfde heftige verleden is psycholoog Robert Bernard, ooit bijna in de bankenwereld verdronken en nu idealistisch werkzaam bij De Blije B(ank). Over het omzeilen van boycots en sancties, over dubieus vermogensbeheer, valutamanipulatie, over het crimineel creëren van oorlog, over Luciferiaanse offerrituelen, waar mensen chantabel mee werden gemaakt. Man is er uitgestapt na intensief zelfonderzoek. Heb jij al zelf onbevooroordeeld naar je eigen ego kunnen kijken? Of ga jij nooit stemmen, durf je niet na te denken, niet uit te komen voor je mening? O, jij houdt ook in de sauna je kleren aan? En je probeert knap als heilige over te komen? Hierboven zie je de heilige Catalina van Siena, aangevallen door demonen. Eng, eng, eng!

DADERS VERSUS SLACHTOFFERS

Allerlei overheidsinstanties proberen ons angstig te maken, omdat we dan makkelijks en slaafs te manipuleren zijn ten bate van de grootverdieners in de marktwerking. Dadelijk gaan de terroristen ons vrouwenvoetbal aanvallen! Nee!! Erdogan wil weer persoonlijk iedereen onthoofden! Let op, er komt een nieuwe bankencrash aan! O God, als ik mijn baby’tje niet meteen laat vaccineren, dan wordt het nooit ouder dan een jaar! Uit de beschikbare slachtofferrollen konden we ook al in vorige levens een ruime keus maken. Een weekje aan de schandpaal was al leuker dan verbrand worden, een groepsverkrachting was na een tijdje nog wel te dragen, minder erg dan levenslang aan een roeiersbank op een galeischip geketend. Slavernij, okay, altijd nog beter dan dat er medisch op je lijf geëxperimenteerd werd. Perversies in een harem, besnijdenis, goed, altijd liever dat dan gek gemaakt door zwarte magie. Aan knokken in een arena was meer eer te behalen dan aan langzaam verstikt worden in een emmer met water als een marteling om jou je familie te laten verraden. Onthoofding was in dit licht een makkie: kort en krachtig en klaar. Wraak, wraak, wraak, dat blijft dan wel heel lang in je ziel hangen.

BEFEHL IST BEFEHL

Daderrollen hadden een heel ander karakter. Je kon vreselijk in de war raken van een heftig opgefokt ego, van superioriteitstripjes, Befehl ist Befehl opdrachten en sadisme. Maar ook schuld, berouw, spijt en boete konden dan later gaan opspelen. Een zo getraumatiseerde geest kan vreselijk moeite hebben om weer enige balans te vinden. Als je diep ondermijnd bent geweest in je levenslust en zelfvertrouwen, dan kan je nog lang ploeteren met je minieme restje liefde voor de medemens. En toch ligt daar de enige les: zien dat we onze zelfliefde weer moeten herstellen. Ik breng een saluut aan die talloze dappere tijdreizigers die in regressiesessies of toch met XTC of desnoods ayahuasca hun akelige karma hebben ontrafeld. Ik dank alle collega-hypnotherapeuten voor hun tomeloze inzet om andere, heilige waarheden boven tafel te krijgen.

Voor wie toch somber blijft: hier is gelukkig enige troost, aardig bewijs voor leven na de dood. En dan is hier bovendien de perfecte spiegelmop! Voor nog meer vrolijk gegiechel verwijs ik als vanouds naar mijn moppenpagina’s.

PdH

    Print       Email

You might also like...

Nieuwe opleiding Familie Opstellingen 2020

Read More →