Loading...
You are here:  Home  >  New Age journalistiek  >  Politiek  >  Current Article

Verkiezingen: tovenaars gevraagd!

By   /   januari 19, 2015  /   Reacties uitgeschakeld voor Verkiezingen: tovenaars gevraagd!

Daktotem copy

De paddentrek is begonnen: de verkiezingen voor de Provinciale Staten op 18 maart.  Heeft een democratisch model zin als er nauwelijks de helft van de stemgerechtigen komt opdagen?  Deze verkiezingen zijn bij voorbaat verneukt met Mickey Mouse aan het roer. We hebben anarchistische magiërs nodig, de contraspionagejongens van het WorldWideWeb. Want wat is politiek eigenlijk anders dan dat we marionetten kiezen, bungelend aan de touwtjes van de grote industrieën en van de zichzelf verrijkende wereldbankiers. Wat is het alternatief? Bestudeer de wetten van magie: tovenaars gevraagd!

Politiek? Internationaal is dat ons slaafse volgen van het Amerikaanse geïnstitutionaliseerde olie- en drugskartel, nationaal zijn dat de pluchegeilers, draaikonten in combinatie met deftige onderzoekscommissies die dikke rapporten met aanbevelingen schrijven, die daarna in diepe bureauladen verdwijnen. Politiek, dat zijn de niet nagekomen verkiezingsbeloften, de niet nageleefde gedragscodes, ingeslapen toezichthouders en baantjesjagerij. Dat zijn de gouden handdrukken, omkoopschandalen, belangenverstrengeling en vet betaalde maar incompetente plofkip-bestuurders, die hun aars afvegen met de gedragscode van de Commissie Tabaksblat. De politiek dekt lobbyisten toe en schandalen af (niet alleen dat rond Joris Demmink!). Men duikt weg achter quasi-deskundigen, die gaan ontdekken dat alle partijen blaam treft, maar dat niemand vervolgd kan worden. De politiek is controlerend management geworden op het gebied van vroegere vrijheden, terwijl zij tegelijkertijd publicitair naar buiten komt met onhaalbare illusies: dat de zorgverleners niet stelen, dat de burger te vertrouwen is, dat ‘de mensen’ hun eigen verantwoordelijkheid zullen nemen als de overheid zich terugtrekt. Nee dus! De politiek zèlf moet een integer voorbeeld bieden, geen demotiverende bespeling van goedkope emoties (Gevaarlijke Drugs! Terroristen! Veiligheid!), noch verhulde belastingvoordelen voor de allerrijksten en het internationale flitskapitaal. Democratie is verworden tot een marketingconcept voor mediashows, bedoeld om een sluwe minderheid aan macht over een verslonste meerderheid te helpen. Het merendeel van onze politici sliert vooral zompig rond in een noodlottig schip van staat op een zee van hoge overheidsschulden (aan particuliere geldschieters!) en lage economische groei. De media geilen vooral op sensatie (“Hoera, we weten het adres van een veroordeelde pedofiel!”) en intrige van commerciële lobbyisten, niet op kritische waarheidsvinding. Het Kool & Geit Sparen bij de MH-17 aanslag is daar inmiddels een akelig voorbeeld van.

Toiletpot

GEMEENSCHAPSBEWUSTZIJN

Was het ooit anders? Kan het anders? Mensen, die zich lid van een gemeenschap voelen, die zij vertrouwen en waar een plezierige vorm van sociale controle functioneert, zullen bereid zijn om eerlijk naar elkaar te zijn en hulpvaardig. Dat zie je bijvoorbeeld nog in veel plattelandsgemeenten, maar ook in groepen met een religieuze of spirituele binding. Daarbuiten is het gevoel dat je aan de wolven bent overgeleverd en Ieder Voor Zich. Ikke en de rest kan stikken.

Zo’n gevoel van dat je ergens bij hoort, hangt geheel samen met de top van de piramide waar je in zit. Als dat een nette man is (zoals vroeger Premier Balkenende zich liet zien), of een inspirerende goeroe (Bhagwan Osho Rajneesh bijvoorbeeld) of een religieuze figuur als Jezus, dan zullen de volgelingen zich aan diens integriteit willen spiegelen.
Een politieke voorbeeldfiguur hoeft geen mens van onbesproken gedrag te zijn –jeugdzonden horen bij iedereen- maar hij moet er wijzer van geworden zijn. Hij mag zelfs opnieuw fouten maken. Dat hij geloofwaardig excuses aanbiedt en zichtbaar verbetering nastreeft, dat moet de norm zijn.

Zien we nog ergens eerlijke, charismatische mensen in de Nederlandse politiek? Emile Roemer leek sociaal gezien op mijn wensplaatje, maar de man is een ook een atheïstische Maoïst, die alternatieve geneeswijzen haat en ook elk spiritueel bewustzijn in zijn omgeving. Jammer, want in Nederland hangen ruim 5 miljoen mensen enige vorm van geloof of spiritualiteit aan. Wat dan? Groen Links wil rustig troepen sturen naar het Midden-Oosten, weg met de pacifistische erfenis van vroeger! Wat dan? Op de PvdA, onder het motto: Een half ei is beter dan een lege dop? Tja, en wie schijt er strakjes weer op jouw kop?

Kakhuis copy

Aan het roer van het Schip van Staat staan Disneyfiguren, marionetten aan de touwtjes van de grote industrieën en de wereldbankiers. Die oogsten onze inspanningen als consumenten, als koopvee. Ze hebben ons in een repressieve samenleving opgelegd, die steeds strengere regels wil opleggen: wild plassen en parkeerovertredingen, te hard rijden: aanpakken! Veiligheid ten koste van vrijheid. De Staat wil onze privacy inperken om zogenaamd de vrijheid van meningsuiting te redden. Kalasnikovs voor onze politieagenten, nou, dan weet je het wel. Voor de goedwillenden is er maar Eén Uitweg: het nader bestuderen van de Wetten van Magie. Toveren dus, visualiseren en het ultieme delen van belastende informatie. Kopieer! Onthoud! Altijd en overal filmpjes maken. Het WorldWideWeb optimaliseren: wees de luis in de pels, de alternatieve media zijn de jongens van de contraspionage geworden.

Mickey Mouse copy

PdH

    Print       Email

You might also like...

Wennen aan immigranten

Read More →