Loading...
You are here:  Home  >  New Age journalistiek  >  Politiek  >  Current Article

VERDEEL & HEERS. OF WORDEN ER WEER MINDERHEDEN WAKKER?

By   /   februari 8, 2017  /   Reacties uitgeschakeld voor VERDEEL & HEERS. OF WORDEN ER WEER MINDERHEDEN WAKKER?


Kunnen minderheden overleven in een allesbepalende meerderheid? Gaat het Verdeel & Heers programma van de mondiale geldelite uiteindelijk de zondebokken afslachten? Of komt er een besef van idealen, moraliteit, socialisatie en liefde terug in de actuele protesten? Is dat de functie van Trump: verzet tegen het over de top gedreven egocentrisme van de miljonairs?

In 2012 verloor Barack Obama al massaal de jonge, blanke idealisten, die hem bij zijn eerste verkiezing aan de zege hielpen. Ze waren gedesillusioneerd doordat hij zich niet aan zijn eerdere verkiezingsbeloften had gehouden. De verarmde, gekleurde immigranten kozen in 2012 juist wel (93% van de zwarten, 71% van de Spaanstaligen) eieren voor hun geld met Obama, terecht bang als ze toen waren voor de rijke, rechtse, religieuze stinkerds achter Mitt Romney.  Die enge club staat nu weer helemaal achter Trump. Socialisme had vroeger de steun van de armere werkenden en de lager opgeleiden, maar die zijn mondiaal naar rechts opgeschoven, bang gemaakt voor terroristische vijanden en te dom om de consequenties te zien van een nieuwe rechtse coup van de miljonairs en bankiers. Ondertussen worden er wel weer wat socialistische idealen  wakker. De Labourwinst van Jeremy Corbyn in Engeland wijst daarop evenals de Parti Socialiste winst van Benoit Hamon in Frankrijk. Bernie Sanders, de Democratische ouderwets linkse kandidaat, wist opnieuw de Amerikaanse jongere generatie duidelijk aan zich te binden. Doordat Clinton hem schandalig afzeek en moraalloos tegenwerkte, namen echter veel jongere idealisten wraak door op Trump te stemmen. Maar dat heet inmiddels van de regen in de drup geraken.

GEKLEURDE VERSCHUIVING

Demografisch is er een enorme verschuiving te zien in de VS. Waren er 1992 nog 87% blanke kiezers geregistreerd, in 2012 waren dat er nog maar 72%. In 2011 meldde een telling dat 63% van de bevolking blank was, 17% Latino, 13% zwart en 7 % anders. Het verschil duidde er op dat onder de blanken veel meer mensen als kiezer geregistreerd waren dan onder alle andere bevolkingsgroepen. Ook dat is drastisch veranderd. Van de blanke groep stemde in 2012 slechts 39% op Obama, terwijl dat in 2008 nog 42% was. In 2017 stemden ruim 192 miljoen Amerikanen, maar zo’n 50 miljoen stemgerechtigden kregen geen registratie voor elkaar en door manipulatie met de vorm van kiesdistricten konden de Republikeinen veel ongewenste (zwarte) kiezers buiten de deur van hun favoriete district houden. Wie ooit veroordeeld is voor een misdrijf, mag ook in veel staten nooit meer stemmen. Intimidatie van kiezers komt veel voor en het onterecht schrappen van zogenaamd dubbel stemmende mensen ook. De blanke suprematie neemt af en dat baart de conservatieve elite grote zorgen. Niet voor niets poogt die groep veel controlerende en rechten beperkende wetten in te voeren om die snel groeiende minderheden onder de politieke duim te kunnen houden. Het vrije, onafhankelijke internet staat onder grote druk. Alles natuurlijk onder het motto om terroristen te kunnen bestrijden. George Orwell schreef in 1949 het veelzeggende Science Fiction boek ‘1984’ waarin hij een politiestaat voorzag met overal monitors (“Big Brother is Watching You”). In 2017 kunnen we zien hoe ver de VS die weg al zijn ingeslagen.

MOORD OP KENNEDY

Het morele keerpunt in de Amerikaanse geschiedenis is 1963 met de moord op president Kennedy. Toen namen de geheime diensten en multinationals de regering definitief over.  Er is overduidelijk bewijs voor een samenzwering onder leiding van Edgar Hoover, de toenmalige CIA-directeur en de toenmalige vicepresident Lyndon B. Johnson om John F. Kennedy om te brengen in Dallas in Texas. Ze waren bang voor Kennedy’s politieke veranderingen, zijn voornemen om de (particuliere) Federal Reserve Bank te beteugelen en vooral voor zijn tegenzin om zich in de Vietnamoorlog vast te lopen. Obama heeft mazzel gehad, tenminste, misschien heeft hij voldoende beschermende vrienden gehad bij de wapenindustrie en in Saoedi-Arabië. Hij heeft immers Saddam Hussein (in Irak) en Mouammar Khadaffi (in Libië) om zeep laten brengen.

De kans dat Donald Trump erg oud wordt, lijkt mij ook klein. ’t Is al lastig als je veel geheime vijanden hebt (vgl. Kennedy), maar als je openlijk de helft van je bevolking schoffeert, zijn er straks moeiteloos veel sluipschutters te vinden, die hun land willen redden. Niettemin zijn er velen die Trump’s ergernis over allerlei bureaucratische misstanden een kans willen geven. Hij is de eerste president in een lange rij die GEEN Vrijmetselaar is. Gaat hij 9/11 nader onderzoeken? Gaat hij het benepen conflict met Rusland oplossen? Of gaat hij vooral zijn rijke vrienden helpen om nog meer te stelen van de belastingbetalers?

MORELE CRISIS

Het ‘volk’ leeft in angst en onwil om de echte morele crisis onder ogen te zien. Dat we geregeerd en uitgezogen worden door een klein clubje menselijke reptielen, die leven voor geld en macht. Ze hopen dat die paar populistische schreeuwers, die zeggen namens hen te praten, macht zullen terugpakken. Onze terechte vrees is dat zelfs die onvrede geregisseerd zal worden in nationalistische manoeuvres rond het overbekende  Verdeel & Heers. De minderheidsgroepen die zichzelf opsluiten op quasi-veilig eigen terrein gaan het afleggen tegen de zwijgende kuddemeerderheid, die altijd bereid is tot pogroms, tot lynchpartijen, tot het afslachten van de zondebok. Het begint met bedreigingen op Facebook en dan tot het aanpakken van uiterlijkheden. De moslima met hun boerka’s en de mannen met de grote baarden en snorloze bovenlippen maken het wel makkelijk.

De wereldwijde protesten tegen Trumps harde lijn verbinden weer allerlei jonge mensen. Occupy was een begin, nu zou er een krachtiger tegenbeweging kunnen ontstaan, die zijn idealen niet zo plat wil laten bedreigen. Het gaat niet meer over de vrije liefde, over de vrije wiet en over het recht op illegaal downloaden van muziekjes. Het gaat over vrij internet, over de vrije meningsuiting, over de eis tot transparantie van handel en recht. Het gaat om solidariteit, opheffen van armoede en ongelijkheid, om emancipatie en aandacht voor ons klimaat.

POLITIESTAAT?

Trump laat zich kopen en omkopen via zijn Goldman Sachs vriendjes, zoveel is duidelijk. Toch moet hij minstens een paar van zijn radicale verkiezingsbeloften nakomen. Want anders worden over vier jaar de Republikeinen een verwaarloosbare minderheid. Of die club heeft dan net op tijd een totaal rechtse politiestaat gecreëerd…

PdH

    Print       Email
  • Published: 7 jaar ago on februari 8, 2017
  • By:
  • Last Modified: februari 8, 2017 @ 12:10 pm
  • Filed Under: Politiek
  • Tagged With:

You might also like...

Wennen aan immigranten

Read More →