Loading...
You are here:  Home  >  New Age journalistiek  >  Politiek  >  Current Article

PROTEST? Tijd voor een ommekeer?

By   /   juli 2, 2015  /   Reacties uitgeschakeld voor PROTEST? Tijd voor een ommekeer?

Tankman Tianasquare

Valt er nog wat te redden in deze egocentrische, chaotische en manipulatieve wereld? Kan een onafhankelijke, Vrije Pers iets positiefs bijdragen in de wereld van de gekochte journalistiek?

Ik zit in Café De Libertijn in de Haagse Papestraat, bij een van de wekelijkse bijeenkomsten, die op de maandagen georganiseerd worden door De Ommekeer voor de Onafhankelijke Pers. Tijdens deze debatserie praten veel inleiders over de noodzaak van draagvlakverandering. Dat meer mensen zouden moeten gaan inzien dan de zeven jaar crisis (van 2008-2015) minstens ook een herijking van ons mensbeeld vereist. Opeenvolgende VVD-regeringen hebben de totale mislukking laten zien van een systeem dat alleen op winstmaximalisering draait en niet op verbetering van de gelijke kansen in de samenleving.

MONETAIRE DIEFSTAL

De monetaire geschiedenis van de euro begon al met een grandioze diefstal: vanuit de zakken van de belastingbetalers uit de Noord-Europese landen werd 10% toetreedpremie aan de Zuid-Europese landen betaald. De euro kostte ons 2,203 gulden, waar voor ons gevoel en koopkracht het eerste jaar maar een waarde van hooguit TWEE gulden mee te beleven viel. Binnen een paar jaar was die euro hetzelfde waard geworden als vroeger de gulden. WAT?! Zulke dingen kunnen alleen gebeuren als onze parlementaire democratie door dieven en malloten bevolkt wordt in plaats van door een meerderheid van mensen die integer durven te wijzen op de schandalige macht van het grootbedrijfsleven, gecombineerd met een gekochte pers.

UTOPIE

Tja, daar sta je dan met je gelijkheidsidealen. Utopie, meneer Den Haring. Fijn dat een minderheid van SP en de Partij voor de Dieren nog fatsoen in hun oppositie stopten.

De inleiders op de avonden van De Ommekeer maken heel veel duidelijk. Geld regeert, dat is duidelijk en dat kun je ook als boerenlul nog snappen. Maar dat banken geld scheppen uit niets, gebakken lucht verkopen om daar middels het vragen van rente superrijk van te worden, eh… Nee, dat hadden we ons toch anders voorgesteld na het einde van de Tweede Wereldoorlog. Dat geld niet meer tastbaar, voelbaar is maar straks allemaal een abstract, gedigitaliseerd eigendomsbewijs is van de grote particuliere banken en niet meer van mijzelf, eh.. Nee. Dat is wennen. Als de bank omvalt (Cyprus, Griekenland, DSB, ING, RABO, ABNAMRO,) dan betalen niet de rijke bankaandeelhouders het verlies, maar de onwetende burgers de hoofdprijs, eh… Nee. Dat wij koopvee geworden zijn, automatische consumenten van ongewenste en vervuilde producten en niet werkzame medicijnen, eh.. O. Dat dat de bange en dom gehouden, televisiegestuurde meerderheid van de bevolking dat slaafs pikt, eh, dat is een beetje een teleurstelling voor ons, idealistische, beetje communistische, beetje pacifistische pioniers van het eerste uur.

Het wordt tijd voor rentevrije leningen, zou je denken. Hee, zo denken fatsoenlijke islamitische theologen toevallig ook. Geld en de banken zou slechts een ondergeschikte functie moeten zijn in een productieve economie. Beslist niet een monopolistisch instituut voor winstbeluste criminelen, die de producenten (grondstofdelvers, boeren en ambachtslieden) uitzuigen om burgers goedkoop de eindproducten in de supermarkten te kunnen aanbieden.

 

AASGIEREN

Dat De SP als enige roept dat onze ABNAMRO een nette Staatsbank moet worden, dat is wonderlijk. De Partij van de Arbeid is ineens ook een Partij van de Aasgieren geworden? Wonderlijk. Over dit soort dingen zou minstens een Volksreferendum moeten worden opgezet, maar bij het vorige (60% stemde TEGEN de Europese wetgeving) werd het eindresultaat gewoon onder het vloerkleed gestopt door de machthebbers. Blijft het volk dom en bang? “Ikke, ikke en de rest kan stikken.” Die houding van De Dikke Ik heeft in de afgelopen twintig jaar een desastreuze invloed gehad op de vroeger samenhang van onze gemeenschappen. Buren die elkaar niet meer kennen, opgefokte en verziekte tegenstellingen tussen etnische en religieuze groepen, materialistisch privatiseren van allerlei overheidsdiensten. Dat heeft zijn weerslag gehad op de overheid zelf. Krimp, het uit handen geven van middelen tot positief structureren. Dramatische bezuinigingen op jongerenwerk hebben de kip met de gouden eieren geslacht: contact met nieuwe generaties op de basale werkvloer. Nu is het allemaal repressie wat de klok slaat. Politiehelicopters boven de Haagse Schilderswijk en aanslagen met vuurwerkbommen. Drugsbazen die hele dorpen en kleine steden kunnen regeren. Maar in de pers lezen we smeuïge, bewonderende stukken over Holleeder. Het volk is sinds de cultuur van de antieke Romeinen nauwelijks opgeschoten: het is nog steeds rustig te houden met Brood & Spelen. Minimale uitkeringen, voetbal op tv en games op je telefoon…

ONDERMIJNDE OVERHEID

Een hele avond praten we over de misleiding rond de MH17-ramp. Opvallend en beangstigend is dat onze overheid haar eigen geloofwaardigheid dag na dag ondermijnde. Vanaf dag 1 wisten de oorlogshetzers van NATO, VVD en Telegraaf immers al direct dat de Russen het Maleisische vliegtuig hadden neergehaald op basis van gegevens van de Oekraïners, die juist als enigen belang hadden bij zo’n abnormaal incident. Zelf Justitie die deze massamoord onderzoekt, laat zich het meest dubieuze bewijsmateriaal in de maag splitsen om maar de vooraf gewenste uitkomst te kunnen presenteren. Het fenomeen lijkt in alles op de ondermijning van de geloofwaardigheid van de Amerikaanse regering die rustig duizenden van hun eigen burgers slachtofferden op 11 september 2001 om hun anti-terroristenwet en anti-islam regels te kunnen doorduwen. Kijk naar Sean Stone die Christopher Bollyn interviewt. Let op die tv-journalisten die zich verspreken, lees over de vermoorde getuigen van flaters van de echte aanslagplegers, hoor geschokte brandweerlieden die tegenstrijdige verklaringen afleggen. Erken de duizenden intelligente architecten en ingenieurs die zeker zijn over een volledig georkestreerde sloop van de WTC-gebouwen. Ach, wie besteedt er veertien jaar later nog echte aandacht aan? Zijn we murw geslagen?

Maar vooral: gaan de reguliere media nog ooit werkelijke aandacht besteden aan de achtergronden van al deze misstanden? Of moet alle verzet van die paar Vrije Pers Jongens komen?

DELEN OP FACEBOEK

Goed, ik schrijf dit stuk en publiceer het op Tijdgeest Magazine en op mijn Facebookpagina. Een eenmansactie die een paar duizend lezers bereikt, zo mag ik hopen. Ga jij het delen? Verspreid jij dit soort kritiek, omdat je zelf VOELT dat we een verkeerde richting ingeslagen zijn? Voel je dat we slaven gaan worden van een paar sadistische, krankzinnige wereldheersers als we niet HEEL alert blijven?

Groeten en liefde van Peter den Haring

    Print       Email

You might also like...

KOMT ER REVOLUTIE? DE SFEER IS ER NAAR.

Read More →