Loading...
You are here:  Home  >  New Age journalistiek  >  Politiek  >  Current Article

PMS OF PSP? Politiek Post Menstrueel Syndroom

By   /   februari 8, 2020  /   Reacties uitgeschakeld voor PMS OF PSP? Politiek Post Menstrueel Syndroom

De Nederlandse politiek raakt steeds meer versplinterd. Behoudender, wantrouwiger, rechtser, oorlogszuchtiger. Er wordt gênant gepolariseerd en naar het voorbeeld van Geert Wilders gescholden en beschuldigd. Dan verlang je naar een nieuwe partij die integer, slim, spiritueler en bewuster is. Bij de Kamerverkiezingen van tien jaar geleden is het PMS-verlangen helaas naar de prullenbak verwezen. Waar is de PSP gebleven?

Tegen alle gezonde verstand in heb ik in 2010 (na de val van het kabinet Balkenende) uit loyaliteit op de Partij voor Mens en Spirit gestemd, samen met nog 26.012 andere vaderlanders. De eveneens nieuwe partij Heel Nederland haalde 1334 stemmen, Partij Een trok er 2069. Ik twijfelde wel een tijd over een stem op de net vier jaar daarvoor in het parlement gekozen Partij voor de Dieren. Ik voorzag natuurlijk het verloren gaan van ALLE stemmen op die nieuwe spirituele partijen ten koste van Groen Links. Toch had het gebaar ook wel wat. Het ‘New Age’ veld kon mooi even neuzen tellen. Dat viel nog flink tegen. Voor één Kamerzetel waren toen namelijk 65.000 stemmen nodig. Het HELE spirituele veld had zich achteraf gezien beter collectief kunnen inschrijven als spirituele vleugel van Groen Links. Maar dat idee is nooit bij enige andere verkiezing uit de verf gekomen. Samenwerking is in het milieu dat zich voorstaat op bewustzijnsverruiming geen prioriteit. En helaas, GroenLinks is in de afgelopen tien jaar platweg opportunistisch mee gaan huilen met de gevestigde oorlogsmachine en (ook nog blind Kabinetsondersteunend) geheel vastgelopen in irreële deugdzaamheid. Was GroenLinks niet ooit een verbond tussen pacifisten, communisten en progressieve katholieken?

De PMS was dus niet eens goed voor een halve Kamerzetel. Was dat een debacle door illusies of ook door strategische onhandigheid? De partij kwam voort uit het leuke eerdere Spiritueel Politiek Initiatief van vrijdenker Jan Roelofs. Toen het project praktisch als politieke partij op de rails kon worden gezet, mochten sympathisanten meedenken over een passende partijnaam. Op het allereerste voorstel voor de partijnaam PMS reageerde ik met de opmerking dat PMS een overbekende afkorting is voor Pre of Post Menstrueel Syndroom, reden waarom ik liever een andere naam zou kiezen voor een partij waar veel oudere dames zich bij thuis lijken te voelen. Maar vooruit, het werd www.mensenspirit.nl (zonder streepjes en de website bestaat nog steeds). Het zich ontrollende proces bood in juni 2010 genadeloos wat men kon verwachten.

Ik zie helaas in het veld van mensen met een spirituele belangstelling ook veel gekneusde, verstoorde zielen die wanhopig op zoek zijn naar leiding en/of ergens bij willen horen. Een hoop van die mensen heeft zelf ook een bordje op de deur met healer, therapeut, Master Dit & Dat of andere titels. Veel van zulke deelnemers vertroebelen in discussies over wat precies ‘politiek-spiritueel’ is de noodzakelijke zakelijkheid omdat ze gauw zweverig worden en te weinig concreet. Dat is een probleem voor elke partij natuurlijk, maar vooral voor de nieuwe en vooral voor nieuwe spirituele partijen. Dus, met alle respect voor de oprechte verlangens naar het nieuwe bij de achterban van de zogeheten Nieuwe Spirituelen (wetenschappelijk toch wel even geschat op 22-24% van onze volwassen bevolking!), zag ik ook de hokjesgeest weer rondwaren. Dan ging het niet over de AOW-leeftijd maar sloegen voor- en tegenstanders van bioresonantie en homeopathie elkaar weer om de oren. In 2012 deed de Soeverein Onafhankelijke Pioniers Nederland (SOPN), de partij van Johan Oldenkamp, weer eens een spirituele poging bij de Tweede Kamerverkiezingen maar er werd geen zetel behaald. Jammer. Als allerlei gevoelsoordelen de beslissing over een echt brede spirituele samenwerking in de weg blijven staan, verzandt elke toekomstige koers.

OP WEG NAAR EEN VEILIGE WERELD: STEM PSP!

Wat moet de politiek-gedesoriënteerde, goedwillende, idealistische spiritualist dan nu nog? De politieke wereld zit immers vol N.A.H.: niet aangeboren hersenafwijkingen. En dus is het tijd voor een tijd waarbij ons een oeroud religieus-spiritueel motto serieuzer wordt voorgehouden: GIJ ZULT NIET DODEN. Sinds het uitbreken van de uitgelokte Amerikaans/Israëlische oorlog tegen de mohammedanen vanaf 11 september 2001 zijn er minstens 800.000 mensen omgebracht en 21 miljoen mensen vluchteling geworden. Die oorlogsinspanningen in Irak, Afghanistan, Pakistan en Syria alleen al hebben de Amerikaanse schatkist in de laatste jaren ook minstens 64000 miljard dollar gekost. Wat een onheilige verspilling! De Pentagonbegroting voor vorig jaar was al weer 700 miljard. Amerika voerde en voert oorlog in zo’n 80 landen en wordt daartoe volledig geregeerd en gemanipuleerd door de leveranciers van defensiemateriaal. President Trump heeft echter beloofd de Amerikaanse troepen van overal vandaan terug te halen. Eh ja? Na de 7.000 militaire doden sinds 9/11 was de samenleving daar ook wel aan toe, gezien het Amerikaanse trauma in de eindeloze Vietnamese guerrilla. Ook de armoede in de VS is extreem, het ontbreken van goede sociale voorzieningen en het failliet van veel pensioenfondsen heeft het land naar barre maatschappelijke omstandigheden geloodst. Fysiek neveneffect van de overbelaste geesten: over tien jaar heeft de armere helft van de bevolking daar dus obesitas. Maar maakt Trump zijn beloften waar? Welke beloften?

Tweederde van zijn nationale begroting gaat dus toch naar militair-gerelateerde posten. Want de wapenproducenten willen winst. En jachten, hoeren en Ferrari’s! Om dezelfde reden worden de NAVO-landen opgestookt tegen Rusland. Dat tegelijk dag in dag uit onze kolossale gasbehoefte bevredigt! Het oorlogsgeweld domineert onze media en de burgerlijke angsten. Geld voor duurzaamheid, klimaatbescherming en loonsverhogingen gaat naar kogels, bommen en vliegtuigen. Welja, hier spreekt weer een ex-lid van de vroegere Pacifistisch Socialistische Partij, de PSP. DIE moet weer terug op ons nationale speelveld! Wordt 2020 astrologisch gezien beter? Check de gastcolumn van Irma Schogt hier.

P.S. We moeten in plaats van oorlog, 5G en foute vaccinaties toch wel andere oplossingen voor de overbevolking kunnen vinden. Toch weer iets met Ebola ritselen?

 

    Print       Email
  • Published: 11 maanden ago on februari 8, 2020
  • By:
  • Last Modified: februari 8, 2020 @ 5:18 pm
  • Filed Under: Politiek
  • Tagged With:

You might also like...

KOMT ER REVOLUTIE? DE SFEER IS ER NAAR.

Read More →