Loading...
You are here:  Home  >  New Age journalistiek  >  Alternatieve gezondheid  >  Current Article

EENHEIDSWORST EN OVERHEIDSPROPAGANDA IN DE MEDIA

By   /   april 21, 2020  /   Reacties uitgeschakeld voor EENHEIDSWORST EN OVERHEIDSPROPAGANDA IN DE MEDIA

Radio en kranten presenteren ons dag in dag uit een bizar propagandaplaatje: het is ophokplicht in Nederland. We zijn collectief thuis opgesloten zonder fatsoenlijk bewijs voor de noodzaak daarvan. Er is sprake van massahysterie en hersenspoeling. Alle neuzen moeten dezelfde kant op? Want?

Corona is de levensgevaarlijke pest, de doodbrenger, iedereen moet onze kwetsbare ouderen beschermen? De angst wordt buitenproportioneel door de media opgeblazen.  Er is plotseling een nieuw normaal ontstaan: AFSTAND!
Elke dag wordt er alsmaar dezelfde riedel van dezelfde zogenaamde deskundigen  en de geschreven media en op radio en tv afgestoken. Samen moeten we het doen? Wat ook alweer? Dat sensatiegerichte nieuws wordt in toenemende mate saai voor de luisteraar en de kijker. Alternatief denken kan niet meer?De journalistiek lijkt al vijf weken niet meer zelf te denken noch te onderzoeken. Kritisch materiaal met alternatieve cijfers wordt van YouTube verwijderd, verontwaardigde ingezonden brieven niet geplaatst.

Bij deze Coronacrisis lijkt alles te draaien om het redden van mensenlevens met Rutte als verkiezingswinstmaker. Maar worden de cijfers niet steeds gemanipuleerd? Hoe erg is dat Corona nu eigenlijk? Helemaal niet in vergelijking met andere jaren! ELK jaar gaan er in Nederland aan de wintergriep immers tussen de 3.500 en 10.000 mensen dood. Niet zo pijnlijk en snel misschien, gewoon nare longontstekingen met grove hoest, ja. Maar wel dood. Het enige verschil: ze hoeven niet naar de IC.
Nu de nieuwe Coronabesmettingen WEL leiden tot een IC-opname en dus tot kunstmatige coma met slaapmiddelen komen die ongelukkige overlevenden (80% sterft toch!)  met ernstige schade uiteindelijk naar huis.
“Leg mij maar liever meteen aan de fatale morfine,” zei een van mijn 87-jarige buren. En dus? Is er door een massale angsthysterie voor De Dood een heel land, een hele wereld, economisch ontwricht zodat de regeringsleiders een krankzinnig opgeblazen egotrip kunnen manifesteren. In de rug gedekt door zogenaamde deskundigen (die elkaar wereldwijd wel flink tegenspreken). Niemand durft zich meer te verzetten tegen het meerderheidsdenken. Behalve BNR-icoon Kees de Kort misschien, maar ja, die is econoom en geen viroloog.  Oordeel zelf. Japan en Zweden hebben tenminste het hoofd koel gehouden. Hier ter plaatse is de 1,5 meter samenleving met mondkapjes een waandenkbeeld, dat duizenden gezinnen, kinderen, daklozen en ZZPers te grazen neemt ten bate van een grotere surveillance. In Amerika zijn er al massale demonstraties op straat. In Europa zijn we eerder Hitleriaanse autoriteiten gewend. En repressie: websites om je buren te verklikken die langer en onnodig de deur uit gaan (Frankrijk). Protesteren bij de rechtbank maakt dat je wordt opgesloten in een psychiatrische inrichting (Duitsland). Is dat wat we willen? Er vindt in de natuur een proces van survival of the fittest plaats, natuurlijke selectie, uitdunning van wat zwak en ziek is. Ons land draait de boel om: we gaan de zwakken redden en we sluiten straks de waarheidszoekers op?

Houd toch op met die mondkapjes, kom op met die overdoses vitamine C! En meer zink, magnesium en calcium. Dat helpt in elk geval. En redacties: laat eens andere geluiden horen, DAT is de functie van de journalistiek.

Peter den Haring

Hoofdredacteur Tijdgeest Magazine

 

    Print       Email

You might also like...

DE HOOGGEVOELIGHEIDSTEST

Read More →