Loading...
You are here:  Home  >  New Age journalistiek  >  Politiek  >  Current Article

Domme mensen haten verandering, slimmerds zien spontane evolutie

By   /   februari 9, 2015  /   Reacties uitgeschakeld voor Domme mensen haten verandering, slimmerds zien spontane evolutie

Automobilist pissed copy

Verandering, domme mensen haten verandering. Visionairs en bewuste onderzoekers worden weggezet als complotdenkers, kleine groepjes ontevreden burgers kunnen nog uiteengeslagen worden. De verloren vaste banen en het vermogensverlies van de middenklasse leidt nog steeds niet tot revolutie. Maar de staart van de draak roert zich. Er gloort een spontane evolutie.

Alle overheidssystemen lopen achter veranderingen in de maatschappij aan. Tegelijkertijd probeert de orde van wettenmakers en regelaars de natuurlijke bewegers in de samenleving te dwingen om zich aan te passen naar hun mentale bouwwerkjes. “Vrijheid is wat we langzaam afschaffen om haar beter te kunnen beschermen” schreef Arnon Grunberg al in de Volkskrant. Solidariteit is aan het verdwijnen omdat Geert Wilders de White Trash van de VVD gemobiliseerd heeft, zodat nu ook de domme armen de kant van hun geldmakende uitbuiters kiezen. Is dat zinvol aanpassen? Is dat de verandering die onze samenleving nodig heeft? In het onderwijs gaat het niet langer om de wezenlijke behoeften van de leerlingen maar om de structuur van de geldstroom. In de zorg moeten de zorgbehoevenden zich maar aanpassen aan de subsidiebeschikbaarheid, allemaal niet andersom.
Het publiek wil duurzaamheid maar krijgt lapmiddelen. De banken krijgen ongeremd geld van de Europese Bank om bedrijven te financieren maar ze steken dat geld in hun beleggingen. Meer en meer werklozen worden gedwongen om vrijwilligerswerk te doen op plaatsen waar eerder vaste krachten zijn wegbezuinigd. Wie ontslagen wordt, mag als flexwerker of ZZP-er aan de slag, maar wel voor een lager loon. Zo blijft er geld van beneden naar boven vloeien. Zal er zich een natuurlijke grens manifesteren?

Grote groepen ontevreden burgers verenigen zich maar langzamerhand, zie Occupy en de Club rond Burgerlijke Ongehoorzaamheid op Facebook. Dit gebeurt nog steeds goedwillend en amateuristisch, maar het uiteenslaan van demonstraties zoals die van Break The System op het Haagse Malieveld op 27 januari werkt toch verharding in de hand. De vakbonden hebben hun tanden verloren. De overheid, de schaduwregering van hun lobbyisten en de rechtse media slaan de handen ineen om hun Big Brother ideaal definitief gestalte te geven. Hoe? En want? Wie namelijk protesteert tegen deze schandalige ontwikkelingen en daar zelfs een geniepig bedachte lijn in ziet, wordt plotseling “een complotdenker, die opgesloten zou moeten worden.” Guido Jonkers heeft op Wanttoknow helder een uiterst rare scepticus en complotdenker, Dr. Jan Willem van Prooijen, ontmaskerd, die op Radio 1 dubieuze verdachtmakingen aan onze vrije denkers gelanceerd heeft om zijn eigen psychologenego weer wat op te blazen. Nooit gelezen wat de Bond van Amerikaanse architecten van 9/11 vindt, klakkeloos geloven dat Bill Gates een filantroop is, bewondering blijven hebben voor de maffioso in politiek en godsdiensten. Ach, ach. En TOCH verandert er iets. Spontane mutaties, onverwachte evolutie. Wacht u maar af! Misschien roert zich zelfs al een drakenstaart bij de komende verkiezingen.

PdH

    Print       Email
  • Published: 6 jaar ago on februari 9, 2015
  • By:
  • Last Modified: oktober 2, 2016 @ 3:46 pm
  • Filed Under: Politiek

You might also like...

KOMT ER REVOLUTIE? DE SFEER IS ER NAAR.

Read More →