Loading...
You are here:  Home  >  New Age journalistiek  >  Politiek  >  Current Article

DE VRIJHEID VAN INFORMATIEVERGARING IN GEVAAR

By   /   februari 26, 2017  /   Reacties uitgeschakeld voor DE VRIJHEID VAN INFORMATIEVERGARING IN GEVAAR

Nieuws is de bloedsomloop van de menselijke beschaving. Wetenschap, sociale ontwikkelingen, cultuur, mystiek en therapie drijven op de uitwisseling van kennis en ervaring. Dat gaat voor 90% via internet tegenwoordig. Tenminste, nog wel.  Er dreigen zure tijden.

Als bewustzijnsverruimer moet je tegenwoordig wel erg veel weten. Het nut van paardenmelk, het gebruik van de magische vliegenzwam en hoe orgonenergie werkt. Je hebt minstens een boekje gelezen over Feng Shui, over Ayurveda en over hoe je je tegen straling kunt beschermen. Kun je tenminste een beetje handenlezen? Snap je voetreflexologie en heb je Tarotkaarten thuis? Hoe maak je onderscheid tussen integere mediums en nepchannelaars? Hoe gevaarlijk zijn die Afrikaanse Marabouts? Wat ligt er onder de Sfinx in Egypte? Hoeveel dimensies zijn er eigenlijk? Kun je je aura echt beschermen tegen entiteiten en lastige dooien? Welke wietolie is geschikt bij welke kwaal? Welke planten maken je huis schoon? Heeft dat iets te maken met fytotherapie? Heelt bepaalde muziek? Werkt zo’n IJzeren Hemd van Mantak Chia? Is die vloekendokter een oplichter of niet? Helpt het reciteren van een mantra? Hoeveel mensen leven er op licht in Nederland? Het antwoord op de ene vraag roept meteen weer andere op. Maar nieuwsgierige types blijven gewoon doorzoeken. Tenminste, hoe lang kan dat nog?

Op www.tijdgeest-magazine.nl staan bijna 400 artikelen en een archief met tien jaar edities met informatie. Goddank kun je een zoekterm intikken. Soms brengt Google je daar ook. Helaas is er een griezelige politieke ontwikkeling gaande. De overheid of semi-overheidsinstellingen of CIA-gerelateerde controle-instituten of gewoon Facebook willen gaan bepalen wat welgevallig nieuws is en wat niet. Wat ZIJ nepnieuws vinden. Of fout nieuws. Mijn hele database kan zo maar geboycot worden. Een keer een verkeerd geïnterpreteerd fotootje en Facebook blokkeert je account en je kunt niemand ergens op aanspreken. Vrij internet, vrije nieuwsgaring, vrijheid van meningsuiting, het is een groot goed. Het symboliseert de kwaliteit van onze beschaving. De beperking van dit recht in Arabische landen, in Rusland, China of Turkije hebben we moeten accepteren. Dictaturen zijn er nu eenmaal. Maar nu wil ook Amerika internetnieuws aan banden leggen. Het komt steeds dichterbij. Daarom, stem op vrije geesten op 15 maart!

    Print       Email
  • Published: 3 jaar ago on februari 26, 2017
  • By:
  • Last Modified: februari 26, 2017 @ 4:38 pm
  • Filed Under: Politiek

You might also like...

CORONA IS EEN FALSE FLAG OPERATIE. Of IK vergis me natuurlijk!

Read More →