Loading...
You are here:  Home  >  HSP  >  Current Article

Veel occulte informatie zit verborgen in sprookjes

By   /   januari 17, 2013  /   No Comments

De wolf en de zeven geitjes

In vroeger tijden droegen wijze mensen hun occulte kennis vaak over in de vorm van volksverhalen. Met name populaire sprookjes konden zo nuttige, vooral morele functies vervullen. De deugd werd beloond, de zondaars bestraft. Bepaalde verhalen hebben een achtergrond die niet voor iedereen toegankelijk is, maar die op onbewust niveau ruimte maakt voor ongewone geestelijke oplossingen voor ingewikkelde problemen.

Herinner je je nog De wolf en de zeven geitjes? Mama waarschuwt haar kroost om niemand het huisje binnen te laten als zij er niet zelf is. Wat wordt daar mee bedoeld? Denk maar mee. Als de ziel reist, bijvoorbeeld ’s nachts in dromen, dan wordt de slapende geest (de geitjes: de verzameling deelpersoonlijkheden met diverse egofuncties) alleen gelaten in het lichaam (het huis). Dan mag er niemand in. Dan zou immers het huis kunnen worden overschaduwd door een boze, krachtige geest (de wolf) die de deelpersoonlijkheden verslindt.

Hier tekent zich meteen het schizofrene model uit andere tijden af. Het kleinste geitje verstopt zich in een kleine, met een deurtje afgesloten klokkast, en bakent daarmee voor zichzelf een overzichtelijke veilige ruimte af (het Ik als basis-ego in een klein auraveld). Als moeder de Geit (de ziel) weer terugkomt, herstelt zij de schade die de indringer aangericht heeft. De wolf wordt verdronken, de deelpersoonlijkheden weer bevrijd.

Wij vertellen onze kleine kinderen zulke sprookjes zonder ons te realiseren wat we precies overdragen. Voor wie hooggevoelige kinderen heeft, zal duidelijk zijn dat je als ouder vrij makkelijk  met een paar handige vragen en opmerkingen je kind dit soort beschermende beelden kan aanreiken. Leer je gevoelige en een beetje angstige kleuters dus een wijkplek te fantaseren, een eigen, veilig kamertje te visualiseren met een grendel aan de binnenkant van de deur en een raam waardoor ze de buitengesloten wolven kunnen zien en uitlachen. Van die oefening zullen ze nog jaren plezier kunnen hebben. En als ze ouder zijn, kunnen ze deze kunst eenvoudig revitaliseren met een auraschoonmaakoefening. Zoals er bijvoorbeeld op mijn gelijknamige CD staat…

PdH

De wolf en de zeven geitjes

    Print       Email

Laat een boodschap achter

You might also like...

CHECKLIJST VOOR VALSE GOEROES EN PROFETEN

Read More →