Loading...
You are here:  Home  >  New Age journalistiek  >  Current Article

Lijstje met alternatieve journalisten tussen de pratende apen

By   /   juli 11, 2018  /   Reacties uitgeschakeld voor Lijstje met alternatieve journalisten tussen de pratende apen

Aapspook uit Uncle Boonmee

Fake news, fake praatjes, fake filmpjes, we leven in een bioscoop. En we zijn al helemaal aan de horror-SF gewend. Hier nog even een lijstje met alternatieve journalisten, die ‘anders’ durven te kijken.

Wij spirituele zoekers naar zingeving zijn op zoek naar de werkelijkheid tussen de illusies. Tenminste? Werkelijkheid? We zitten eerder in een permanente media Reality Show. Niet alleen de feiten zelf maar ook de beelden erbij kunnen tegenwoordig probleemloos gefabriceerd worden. Acterende slachtoffers, nepagenten of zogenaamde interviewers spreken hun tekst in voor een groen scherm en men plakt de plaatjes in waar maar gewenst. Voor de sfeer kan met de CGI-animatietechniek her en der regen of mist worden toegevoegd. Nog erger: er bestaan in de filmindustrie op mensen gelijkende robots (synthetics genoemd) met minimaal bewegende monden, die het mogelijk maken om er later een willekeurige voice over bij in te voegen. Zoiets valt op als je nog tekst hoort terwijl het mondje al dicht staat. Brr. Voorbeeld? Er leek een vulkaan uitgebarsten op Hawaii. Maar was het dat of werd er iets anders geheim gehouden? Want de nieuwsfilmpjes waren duidelijk fake. In het woord Geloof zit het woordje OF verstopt. Is het echt dit OF toch dat? De wereld zit vol pratende apen.

ALTERNATIEF NIEUWS?

Fijn dat er nog ondertussen nog wat dappere journalisten in Nederland werkzaam zijn die dit soort alternatieve nieuws durven uitdragen. Ik denk aan Guido Jonkers van Wanttoknow, aan Willem de Ridder van Spiegologie, aan Daisha de Wijs van Radio Merlijn, aan Ron Fonteine van Leefbewust, aan Arjan Bos van Earth- Matters, aan Johan Oldenkamp van Pateo, aan Juglen Zwaan van AhealthyLife. Ook eer ik graag Simone Thomasse van BewustZijnOnline. Ik hoor zelf evengoed in dit rijtje thuis met Tijdgeest Megazien.
In maart 2017 interviewde Sophie Wassink mij voor het tijdschrift Paravisie. Daarin zeg ik: “Mijn kernpunt is dat alle menselijk bewustzijn draait om verbinding, om de liefde. Ik heb zeker een formidabele Afdwaalshow gepresenteerd met waanzinnige dieptepunten. Maar achteraf gezien ben ik zielsblij met deze weg, met deze zoektocht. Ik heb altijd, hoe moeizaam ook, mijn eigen integriteit bewaakt. Al heel vroeg was mijn motto Als Het Maar Niet Saai Is. Dat is een permanente uitdaging maar natuurlijk ook een valkuil: die van de workaholic en de eeuwig onaangepaste Tijl Uilenspiegel, altijd maar de joker uithangen. Het wordt wat stiller als je de zelfliefde ontdekt, maar dan nog: het leven is niet saai. Als je het maar ziet. ”

Er zijn niet veel kritische journalisten meer in Nederland. Wegbezuinigd vooral, zo doe je dat in een rechts-kapitalistisch land, dat Trump-taal spreekt. Ik feliciteer mijzelf nog maar een keertje. Wat ben ik toch een dappere volhouder tussen de reptielgeesten! Lees dus hier lekker meer alternatief, onorthodox nieuws en geef www.tijdgeest-magazine.nl door aan je eigen netwerk.

PdH

    Print       Email

You might also like...

CORONA IS EEN FALSE FLAG OPERATIE. Of IK vergis me natuurlijk!

Read More →