Loading...
You are here:  Home  >  New Age journalistiek  >  Humor  >  Current Article

De dualistische zin van slappe humor (of goed slap is niet stijf),.

By   /   februari 10, 2019  /   Reacties uitgeschakeld voor De dualistische zin van slappe humor (of goed slap is niet stijf),.

Manneke Pis copy

WAAROM ALTIJD VIEZE, RARE MOPPEN IN DIT MAGAZINE?  

“Je ongepaste grappen worden door een perverse entiteit tussen je teksten gesmokkeld,” schrijft een verdrietige lezeres. Tja. Ik zal proberen om het nog eens goed uit te leggen. Die grappen zijn bewust prikkelend opgenomen, de meeste bestonden al in een grovere vorm ergens op internet. Ik mix ze met afgrijselijk en negatief klotenieuws (zie verder) om dat iets makkelijker verteerbaar te maken. Ook om bewustzijn op moraliteit, ethiek en humor aan te wakkeren. Ik zou namelijk willen dat iedereen alles altijd van twee kanten kon bekijken, dàt is werken met dualiteit voor mij. De meeste spirituele lezers verwerpen alles dat laag of pervers is of een oppervlakkige trilling heeft. Ze streven naar Hoog, Hoger en Hoogst. Eigenlijk zouden velen direct willen onthechten van al dat lijfelijke en toegang willen hebben tot het Eeuwig Onstoffelijke Verstilde Gelukzalige, het Nirwana. Als je je echter realiseert, dat dat een eindpunt betekent in een universum dat permanent in beweging is, de Goddelijke Ademhaling (in & uit), dan wringt er iets in je brein.

Veel Boeddhistisch of Advaita georiënteerde mensen zullen zeggen dat er in het Nirwana gewoon geen tijd is, geen ego, alleen Zijn. Ze stellen dat Doen altijd ego is, het neerzetten van prestaties, vergelijken. De beste zijn, beter zijn. Doen associëren ze met lichamelijke obsessies. Als je zo kijkt naar bestaan, dan is net niet meer hebben van een lichaam vast fijn. Je bent dan, hoop je, alle doen voorbij. Onthecht. Geen gezwelg, geen gevecht, geen lust meer. Maar is dat wezenlijk aantrekkelijk?

Guust Flater copy

Smiley copy MUNITIEMOP

De 72-jarige miljonair bezoekt de familiedokter, die belangstellend doet.  Meneer grijnst: “Ik heb een nieuw vrouwtje, vierendertig jaar,Fred dementeert nogal. Hij ging kortgeleden jagen maar vergat steeds de munitie in zijn geweer te laden. Stond hij tegenover een hert, legde hij aan. Pang. Hert dood.” Zijn patiënt is verbijsterd. “Dat kan niet! Onmogelijk!” De dokter heft zijn handen ten hemel: “Precies. Wat ik zeg!”

Smiley copy OPSCHEPMOP

Een groep mannen schept in de kroeg op over hun erotische verrichtingen. Piet vertelt dat hij na twee uur keihard beuken zijn vrouw een kwartier juichend aan het orgasmeren krijgt. Ben beweert dat zijn vrouw een half uur gilt van genot als hij haar likt, terwijl hij een dildo in haar anus rond sopt. Joost hoort het even aan. Dan zegt hij: “Ik doe het gewoon tien minuten en dan kom ik klaar. En dan schreeuwt mijn vrouw een uur lang de hele straat bij elkaar, als ik mijn pik afveeg aan haar nieuwe gordijnen.”

Smiley copy  ONGELOFELIJKE HUMOR

Onderstaande foto zou in Syrië genomen kunnen zijn maar nee, het is de Bijlmerramp in 1992. Toen maakt een crash van een Israëlisch EL-AL vliegtuig dit gat. Flink gat. In 2001 konden echter twee vliegtuigen DRIE hele WTC-gebouwen in New York met de grond gelijk maken. En gij geleuft dah? Dat is echt humor!

Bijlmer

Smiley copy WINDMOP

Een man zit op een druk terras in een park naast een zeer beschaafd soort oudere dame. Plotseling ontsnapt hem een stinkende wind. Gegeneerd probeert hij een soort gesprek op gang te brengen: “Heeft u misschien de krant van vandaag gezien?” De dame kijkt meewarig opzij: “Nee. Maar u kunt misschien wat droge bladeren vinden bij die bomen daar.”

Smiley copy GOLFMOP

Teleurgesteld komt de 85-jarige Roger thuis van het golfveld. “Ik zie ver weg de bal niet meer,” klaagt hij bij zijn vrouw. “Ik vind niks meer terug.” Alice heeft een oplossing: “Neem mijn oudste broer Jack mee. Die heeft ogen als een adelaar.” Roger weet het nog niet zo: “Jack is 90 en toch een beetje dement?” Maar ach, je moet toch wat. Op het golfveld wijst Jack aan waar het hole-putje ligt en Roger slaat aardig in de buurt. Ze lopen naar de hole toe en zoeken de bal. “Zie jij hem, Jack?” vraagt Roger. “Wie?” vraagt Jack. “De bal!” Jack aarzelt: “Welke bal?”

Muppet copy

Smiley copy KALKOENMOP

Een jongeman komt overmatig hitsig een bordeel binnen, maar blijkt slechts € 15 bij zich te hebben. “Ach,” zegt de bordeelhoudster. “Ik weet wel wat. Ga naar de tweede kamer rechts aan het einde van de gang en leef je uit.” In de betrokken kamer loopt een grote kalkoen. De jonge klant bedenkt zich een paar keer, maar gaat dan toch aan de slag, de veren vliegen in het rond. Een week later is hij terug en vraagt of er nog meer goedkope aanbiedingen zijn. De bordeelhoudster wijst: “Voor tien euro kun je in de eerste kamer rechts je gerief halen.” Eenmaal binnen ziet hij vier mannen die zichzelf aftrekken voor wat kennelijk een dubbele spiegel is. In de andere kamer zijn twee leuke meisjes elkaar aan het likken. “Wow,” zegt de nieuwe gast, “is dat even geil!” Een van de rukkende mannen draait zich om: “Gozer, dit is nog niks. Vorige week hadden we hier een vent die een kalkoen pakte.”

Pauw copy  Pauw kan ook.

Smiley 1 SCHAAPMOP

Het domme blondje is zo ziek van de grappen over haar haar, dat ze het nauwkeurig bruin verft. De volgende dag maakt ze een wandeling over de heide, waar een schaapskudde graast. Wat een schattige beesten! Ze doet de herder een voorstel: “Als ik raad hoeveel schapen u heeft, mag ik er dan een mee naar huis voor in mijn tuin? Als ik fout zit, betaal ik u € 150 voor het schaap.” De herder is zelf een goklustig type en stemt toe. Haar antwoord is wonderbaarlijk exact: 108! Het meisje kiest een mooi dier uit en wil daar mee weglopen. De herder houdt haar ongerust staande: “Mevrouw, mevrouw, als ik in één keer raad wat uw originele haarkleur is, mag ik dan mijn hond terug?”

Smiley copy FEESTMOP

Mary komt vroeg in de ochtend weer naar het ouderlijk huis na een avond stappen. Jolig rukt ze haar kleren uit en gooit ze overal in het rond. Glimlachend gaat ze naar bed. Ergens na de middag vraagt haar moeder voorzichtig: “Heb je het leuk gehad?” „Ja, mam, zeker weten!” Mam knikt: “Ja dat zag ik, schat, je onderbroek zat vanochtend nog steeds op het plafond geplakt.”

Michael Aartsengel Michael verslaat de draak

SANDERS TEGEN CLINTON, CLINTON TEGEN TRUMP

Gaat het Goede uiteindelijk wel winnen van het Kwade? Ooit was er enige hoop voor het versmallen van de kloof tussen rijk en arm Amerika. De Democratische presidentskandidaat Bernie Sanders zei het in 2015 zo: “Regeringen die aandacht houden voor de middenklasse, afgezet tegen regeringen die de rijken rijker maken en de industrie beschermen, hebben een veiliger, bestendiger sociaal systeem. Wij hebben echter een corrupt regeringssysteem waarin meer en meer politici gekocht worden door belanghebbende, donerende bedrijven.” En: “Als je arme mensen kan laten werken en zelfs steeds meer laten verdienen, dan levert dat veel sociaal rendement op. Ook gaan hun kinderen langer naar school en verheffen ze zich uit hun klasse. We hebben daarom minstens een morele verplichting om het minimumloon te verhogen naar $ 15 per uur. De mantra van de Republikeinen is echter vooral het verlagen van de bijstand.”  Sanders is openlijk links en verstandig. Hij redde het niet tegen die door elke wol geverfde, corrupte miljonaire Clinton. In dat licht is het mooi karma dat dat wijf het weer aflegde tegen Trump. In dat licht hierna een lekker relativerend berichtje. Want hoe zit dat toch met karma?

Kruistocht 1 copy

KARMA: HERHALING VAN ZETTEN

In de straten van Jeruzalem marcheren de afgelopen jaren Israëlische bendes die ‘Dood aan de Arabieren’ scanderen. Hoe frappant herhaalt zich de geschiedenis! Tachtig jaar geleden moesten de Joden aan het gas van de bruinhemden. Duizend jaar geleden trokken de Kruisvaarders met legers van tienduizend man al rovend en plunderend door de Balkan en Turkije naar het Heilige Land om dat van de Moren te bevrijden. Die Europese mafkezen moesten allemaal eten onderweg, poepen en begraven worden. Veel edelen, maar nog veel neer eenvoudig voetvolk, gingen onderweg immers dood, ’t Was namelijk koud slapen onder een dekentje of in een, rottig tentje. Last van ziekten hadden ze en van onderlinge twisten. Vooral arme godsdienstwaanzinnigen uit heel Europa trokken mee met hun gestoorde leiders in de hoop op een beter spiritueel leven tijdens de bevrijding van Jeruzalem. Wat werden die fanatieke en dogmatisch gestoorde Christenen gehaat! En wat vloeide er een bloed in het Midden-Oosten. En nu zitten de Griekse eilanden vol met schurftige Syrische vluchtelingen. Karma? En wat is er in Godesnaam aan de hand met het karma van Trump?

Kruistocht 2

Smiley copy  WIETMOP

Vanuit de lucht heeft de Rijksrecherche een wietveld waargenomen, tussen de mais en de weiden. Rechercheur Pieterse meldt zich bij de eerste boer die verdacht is. Hij wil alle grond inspecteren. De oude man zegt knorrig dat Pieterse bij zijn buren moet zijn. Pieterse slaat een hoge toon aan en toont hem zijn machtiging van de Officier van Justitie: “Meneer, ik ga en ik sta waar ik wil en wanneer ik wil. Ik ga beslist eigen onderzoek doen!” De boer wijst hem een pad en blijft staan wachten. In de verte klimt Pieterse over een hek. Vier minuten later klinkt er gegil. De boer loopt naar het weilandhek en ziet hoe Pieterse verderop voor zijn leven rent, anderhalve meter voor een razende stier uit. De boer zwaait en schreeuwt meelevend: “Laat hem uw machtiging zien! Laat hem uw machtiging zien!”

 Smiley copy KOFFIEMOP

Het vliegtuig is net opgestegen als de piloot zijn vaste praatje tegen de passagiers doet. Maar eenmaal klaar vergeet hij de intercom uit te zetten. In heel het vliegtuig hoort men hem tegen de copiloot zeggen: “God, wat heb ik een zin in een lekker kopje koffie en een pijpbeurt van de hoofdstewardess.” Eén van de stewardessen snelt meteen naar de cockpit om de piloot te melden dat de intercom nog openstaat, waarop één van de passagiers roept: “Vergeet de koffie niet!”

Vietnam demon copy

PROTEST MOET ERGENS BEGINNEN

In 1967 durfden nog honderdduizenden te protesteren tegen de Amerikaanse bombardementen in Vietnam. De Nederlanders zijn ondertussen totaal gezapig ingekakt (“O ja, wanneer is het ook al weer Nationale Kringloopdag, Bart”). We zijn afgezeken, bang voor de oorlogsbeluste Amerikanen gemaakt. En door hen gehersenspoeld! Waren Saddam Hoesein, Khaddafi en nu Assad echt een gevaar voor de wereldvrede? Plotseling moest onze regering gaan meebombarderen in Syrië, niks geleerd van het zogenaamde ‘succesvolle’ bombarderen van Libië. Door die stompzinnige acties van toen stromen nu duizenden Afrikaanse en Arabische vluchtelingen naar Europa via de lokale moordenaarsbendes daar. En nu wat is het resultaat van die knappe F-16 bommen op Syrië? Dat e.e.a. veel blije, dankbare en gelukkig ook goed opgeleide vluchtelingen naar ons land heeft gejaagd? Luister nog eens naar dit wijze Syrische meisje.

Als je dol bent op een filmpje met veel echt blije mensen, kijk dan liever naar Todd Runtgren in 1990 in Tokio!

Biddend kleutertje copy

Smiley copy  BAARDMOP

Onno gaat eens per maand stiekem uit in Antwerpen met zijn maîtresse. In het hotelbed wrijft Angela alsmaar door zijn baard en klaagt over het kroeshaar, de stekeligheid bij het zoenen en de losse haren in haar mond. “Scheer dat ding toch af,” zeurt ze hem de kop gek. “Mijn vrouw vindt het juist waanzinnig gedistingeerd staan,” antwoordt Onno. “Dat kan ik echt niet maken!” Dan biedt Angela hem een zeer speciaal standje aan, als hij haar haar zin geeft. Onno gaat de badkamer in en scheert zichzelf met Angela’s mesje weer glad. Daarna leeft hij zich taboeloos uit. Heel vroeg in de ochtend sluipt hij de echtelijke slaapkamer in. Marion is diep in slaap, maar wordt half wakker als Onno naast haar kruipt. Ze streelt in het donker even langs zijn gezicht en schrikt: “God! Robert! Verdwijn! Mijn man kan elk ogenblik thuis komen!”

Wijze leraar copy

DUALITEIT ALS VALKUIL

Zo, na het doorwerken van deze tien moppen, zou je kunnen zeggen, dat ik geheel gevangen ben in de dualiteit. Dat ik de dingen nog steeds beoordeel op aantrekkelijkheid, op leuk en niet leuk, lachen of  niet. Het lijkt op een valkuil, die ik los zou moeten laten. Ik kan me inderdaad voorstellen dat mijn ziel elke situatie ervaart zonder oordeel. Zo vloei je door de eeuwigheid heen en je doet ervaringen op. Totdat het genoeg is geweest. Tenminste genoeg, dat lijkt weer op een tegenstelling met Nog Niet Genoeg. Ik kan me echter ook voorstellen dat mijn bewustzijn plotseling vervuld raakt en dat zelf beseft. Je Wezen kijkt objectief naar zichzelf.
En de laatste stap is dan het loslaten van het lichaam. Of het na je overlijden dan verder stil wordt, ach, dat betwijfel ik. Als je het vergelijkt met stress, met frustratie, met concurrentie, wanhoop en lichamelijke pijn, ja, dan is er misschien een soort Verlichting.

O, pardon, vergelijken is natuurlijk weer het toppunt van Dualiteit ervaren! Maar vooruit, ik heb het vermoeden dat het in het fysieke leven gaat om verbinding maken en om liefde te genereren. Tegelijk is daarbij een vorm van relativeren nodig om te leren naar jezelf te kijken. Humor is daartoe een opstapje. Om alles kunnen lachen klinkt pervers, maar heeft zijn waarde bewezen in de geschiedenis van het Taoïsme. Ik hoop dat onthechten juist niet leidt tot het loslaten van de verbindingen, noch van de liefde, maar dat er tijdens het leven en na de dood er een bewuste compassie blijft met alle leven en alle ploeteraars. Ik gok er dus op dat om ons heen veel onzichtbare of onherkenbare Bodhisattva’s zijn. Engelen, zielen die gezworen hebben om niet op te gaan in Het Al, niet onderduikend in een alomvattende verstilling, zolang er nog ergens gekwelde lieden rondzwerven. En daarom.

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd, zei ooit een wijs iemand. Zelfs het licht omhoog trekken van je mondhoeken genereert in het lichaam al ontspanningshormonen. En daarom, daarom zet ik rare, vunzige of zelfs foute moppen in deze krant.

PdH

Kunstbeeld copy

 

    Print       Email
  • Published: 3 jaren ago on februari 10, 2019
  • By:
  • Last Modified: februari 10, 2019 @ 12:41 am
  • Filed Under: Humor
  • Tagged With:

You might also like...

Doodzieke humor

Read More →